Luonnollinen ja kestävä meikkipohja

Mainitsin blogissani taannoin siitä, kuinka tällä hetkellä tykkään meikata aikaisempaa kevyemmin. Vahvat contour varjostukset ja paksu meikkipohja alkavat pikkuhiljaa jäämään historiaan ja tilalle puskee se kevyt, kuulas ja suorastaan läpikuultava meikki. Silmämeikin suhteen olen edelleen oikea minimalisti, eli en meikkaa silmiäni juuri koskaan. Ainoastaan ripsienpidennykset ovat ne, jotka silmiäni korostavat ja ne tuntuvat riittävän useimmiten jopa juhlatilanteissakin. Näytän mielestäni jotenkin liian kovalta vahvalla silmämeikillä ja kaiken lisäksi tuo vielä vanhentaa. Tässä iässä, kun sitä alkaa pikkuhiljaa toivomaan, että näyttäisi ikäistään nuoremmalta. 😉

Meikkipohja

Veikkaan vahvasti, että kevyt meikkipohja on uusi musta. Jatkuvasti mennään luonnollisempaan suuntaan ja siksipä itsekin olen alkanut jälleen tykästymään tuohon kevyempään meikkiin. Tällä hetkellä käytössäni onkin ainoastaan kevyitä tuotteita, vaikkakin niitä kyllä useampi purkki. Olen nimittäin aina ollut sellainen, että tykkään sekoitella meikkivoiteita hehku- ja valovoiteisiin. Nuorempanakin omistin aina vähintään kaksi meikkivoidetta, joista sekoitin sen omalle iholleni sopivan sävyn. Lumenen heleyttävää tuotetta puolestaan olen käyttänyt meikkivoiteen joukossa jo vuosia, joten sellainen yhdellä pohjatuotteella läträäminen on itselleni jopa melkein vierasta. Joukossa on aina oltava jotain heleyttävä ja korostusta tuovaa!

Tällä hetkellä käytössäni on pohjameikin suhteen neljä tuotetta. Kuulostaa ehkä jonkun korvaan paljolta, mutta se lopputulos jonka noilla aikaan saa on mielestäni vaan niin täydellinen. Ja se, että käyttää useampaa tuotetta ei muuten tarkoita sitä, että lopputulos olisi automaattisesti paksu ja tunkkainen – päinvastoin! Mielestäni useamman tuotteen yhdistelemisellä lopputuloksesta voi saada nimenomaan jopa raikkaamman. Käytät kaikkea säästeliäämmin ja et esimerkiksi kasaa meikkivoidetta kasvoille liikaa. Pelkkä meikkivoide naama saa ripauksen raikkautta, kun joukkoon yhdistää pari muutakin elementtiä.

Meikkipohja

Mitkä nämä neljä tuotetta sitten ovat, joita suosin ja kaikille lämmöllä suosittelen? Ensinnäkin haluan mainita meikkivoiteen, jota käytän, eli *Lumenen Blur Foundationin sävyssä Fresh Apricot. Tämä on näistä neljästä se ainut meikkivoide, joka itsessään on nimensä mukaisesti blurraava, eli ihon pintaa tasoittava. Kyseinen meikkivoide yksinään on omalle iholleni liikaa, joten siitä syystä sekoitan sitä ainoastaan pienen määrän muiden tuotteiden sekaan.

Se miksi Blur Foundationia käytän, johtuu meikkivoiteen koostumuksesta ja siitä, millaisen pinnan se iholle antaa muihin tuotteisiin yhdistettynä. Tämä tuo meikkipohjaan sopivan ripauksen peittävyyttä ja antaa koostumukseen jämäkkyyttä. Se mitä eniten inhoan, ovat vesimäiset meikkivoiteet, jotka menevät iholla saman tien rullalle tai kuluvat pois. Ihan sama vaikka ne olisivat kuinka kevyitä tahansa mutta jos meikki lähtee rullautumaan, on se mielestäni ainoastaan huono juttu. Tämän voiteen kanssa ei ole laisinkaan noita ongelmia, joten sanoisin jopa, että tässä on meikkivoiteiden kuningatar!

MeikkipohjaMeikkipohja

Toisena on mainittava *Lumenen Instant Glow sävyseerumi. Tämä on itselleni suhteellisen uusi tuttavuus ja käytössäni tuote on ollut vasta suunnilleen kuukauden päivät. Pakko kuitenkin sanoa, että saman tien, kun tätä testasin, ihastuin! Enkä muuten taida olla ainoa jos sosiaalisen median vaikuttajiin on uskominen…

Kyseessä on siis ihon pintaa kosteuttava ja heleyttävä pientä sävyä tuova seerumi, jota voi käyttää sellaisenaan tai vaikka tosiaan siellä meikkivoiteen seassa. Jos halutaan oikein ultra kevyt lopputulos, kannattaa seerumi laittaa ihan sellaisenaan iholle tai sekoittaa vaikka päivävoiteeseen. Itsehän teen tuota paljon niinä päivinä, kun en halua meikata mutta lähden kuitenkin käymään vaikka asioilla kaupungissa. Seerumi antaa iholle nätin hehkun, mutta ei kuitenkaan tuki sitä millään tavalla. Olo on tosi raikas ja tuntuu kuin meikkiä ei olisi laisinkaan! Vieläpä jos tämän kanssa yhdistää pari pisaraa valotippoja, niin  lopputulos on aivan mielettömän kuulas. Mutta kuten jo mainittu, pari pisaraa sävyseerumia antaa ihan kunnon meikkiinkin kauniin vivahteen. Monipuolisuus on ehkä tämän meikkituotteen valtteja!

Meikkipohja

Ja koska meikkipohja kaipaa oikeastaan aina hieman hehkua ja valoa, tarvitaan siihenkin ne omat tuotteensa. Nämä kaksi ehdotonta suosikkiani tuohon puuhaan ovat Lumenen *Nordic Light valopisarat ja *Instant Glow hehkupisarat – kaksikko, josta en ihan helposti luopuisi.

Hehkupisarat (ruskea pullo) sekoitan aina suoraan meikkivoiteen ja sävyseerumin joukkoon, kun taas valopisarat levitän suoraan iholle pipetin avulla. Hehkupisarat tuovat meikkivoiteen ja sävyseerumin yhdistelmään kivasti tummempaa sävyä, joten tällä korvaan nykyään sen entisen Lumenen heleyttävän voiteen, jonka tekeminen lopetettiin brändin uudistuksen myötä. Tuote ajaa täysin saman asian ja antaa iholle nimenomaan myös sitä hieman päivettyneen näköistä lopputulosta. Tämä on ehdoton kesätuote ja sillähän voi halutessaan tehdä myös nestemäiset varjostukset.

Valopisarat taas ovat aivan ehdottomat suosikkini, sillä niiden avulla iho saa todella kauniin hehkun. Kyseiset tipat ovat kätevässä pullossa, josta niitä on pipetin avulla helppo annostella suoraan iholle niihin kohtiin, joihin valon hohdetta kaipaa. Itse tykkään levittää pisaroita hieman reilummalla kädellä etenkin poskiluun yläpuolelle, kulmaluiden ylle, itse kulmaluulle, nenänpäähän, leukaan ja ylähuulen yläpuolelle. Tämä on ehdottomasti meikkipussini yksi sellainen tuote, josta en tule luopumaan! Jos pitäisi valita niin jättäisin mieluummin hehkupisarat, mutta nämä valotipat pitäisi meikkipussissani.

MeikkipohjaMeikkipohja

Jotta meikkipohja onnistuisi täydellisesti, myös sillä millä tuotteet levitetään on suunnattomasti väliä. Olen kokeillut elämäni varrella jos jonkinlaisia tapoja levittää meikkipohjaa ja tullut siihen lopputulokseen, että meikkisienet ovat yksinkertaisesti parhaita! Enkä nyt puhu niistä vanhanaikaisista valkoisista sienistä, vaan niistä, jotka voi halutessaan käyttää veden alla ennen meikin levitystä.

Tällä hetkellä suosikkini ovat *Ecotoolsin uudet meikkisienet, jotka on rakennettu ekologisista materiaaleista. Sen lisäksi, että kaikki meikkisiveltimeni ovat jo vuosia olleet kyseisen merkin, olen ollut niin innoissani näistä kahdesta uutukaisesta. Rakastan sienien muotoa (pyöreä ja suora pää) ja sitä, että näillä meikkipohjasta saa todellakin tasaisen. En tiedä tekeekö sen nimenomaan se, että sieni kostutetaan mutta meikki imeytyy ihoon mielestäni huomattavasti paremmin sienen kuin siveltimen avulla. Ainakin jokaisessa kokeilemassani meikkisiveltimessä on ollut se ongelma, että meikki jää ikään kuin ihon pintaan ja silloin se näyttää juurikin pakkelikerrokselta. En tiedä oletteko te muut näin kokeneet (?), mutta täällä näillä fiiliksillä.

Meikkipohja

Näiden meikkituotteiden avulla täällä tosiaan luodaan se luonnollinen mutta kuitenkin kestävä pohjameikki. Itse arvostan nykyään huomattavan paljon sitä, että käytössäni on ne tuotteet jotka toimivat iholleni. Pakko sanoa, että ihoni on suhteellisen helppo tässä suhteessa, mutta on kuitenkin olemassa lukuisia purnukoita, jotka eivät siltikään ole toimineet. Aina laatu ei ole sidoksissa edes hintaan, vaan siellä saattaa yksinkertaisesti olla koostumuksessa joku aineosa, joka ei vaan toimi omalla iholla odotetusti.

Lumenehan on toiminut jostain syystä aina ihollani erinomaisesti nimenomaan pohjameikki tuotteiden suhteen, enkä oikeastaan osaa sanoa miksi? Kokeiltu on esimerkiksi Chanelia, Bare Mineralsia ja MACiakin kyseisen merkin rinnalla, mutta silti aina palaan Lumeneen… Ja tämä ei siis ole mikään maksettu mainos, vaikka tuotteet olen testiin heiltä alun perin joskus saanutkin. Yksinkertaisesti vaan toimii minun suomalaiselle iholleni enkä usko, että olen ainut laatuaan!

Mitkä ovat teidän luonnollisen mutta kestävän meikin salaisuudet? Onko joku tietty tuote josta ette millään luovu vai kenties samoja suosikkeja kuin minullakin?

*Tuote sponsoroitu

Kommentit (1)
  1. Blur-meikkivoide on myös oma suosikkini. Pysyy iholla kauniisti koko päivän ja sillä saa tarpeen mukaan joko luonnollisen tai peittävämmän lopputuloksen. Sen alle Lumenen kosteuttava primer, ja päälle Benefitin high beam ja Lumenen irtopuuteri T-alueelle niin pohja on valmis. Lumene on kyllä todella tehnyt parannuksen etenkin meikkipohjatuotteissaan. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *