Luonnollinen päivetys kasvoille

Olen iän myötä tullut hyvin varovaiseksi, mitä tulee kasvojen päivettämiseen auringon allaMyönnän että kyllä Malediiveilla makasin aika huolettomasti auringossa ja vaikka käytin korkeita kertoimia, en voinut olla miettimättä miten niinkin kuumassa auringossa makaaminen kasvojeni ihoon vaikuttaa. Huomaan nimittäin omissa kasvoissani sen, ettei aurinko tee ihostani enää nykyään mitenkään erityisen hehkeää, vaan parhaimmillaan ihoni hehkuu ilman auringosta hankittua rusketusta. Viimeisen parin vuoden aikana olen alkanut saamaan auringosta myös pigmenttiläiskiä, jotka tulevat etenkin silmien alusiin ja joudun niitä sitten peittelemään. Siispä jos oikein rehellinen olen, en tykkää ruskettaa kasvojani yhtään. Ulkomailla ollessa kasvot joutuvat luonnollisestikin auringolle alttiiksi mutta kyllä olen paljon auringossa oleilua vähentänyt ja se miksi näin, johtuu puhtaasti siitä etten koe sitä tarpeelliseksi. Koska on olemassa hyvät itseruskettavat tuotteet, tuntuu suorastaan typeryydelle riskeerata kasvojen herkkä iho ennenaikaiselle vanhenemiselle.

Tykkään tosiaan käyttää kasvoihini itseruskettavia huomattavasti enemmän kuin maata auringossa. Olenkin kokeillut useammat erilaiset kasvojen itseruskettavat ja löytänyt useita suosikkeja. Esimerkiksi Chanelin itseruskettavaa on löytynyt kaapistani jo pitkään – samoin Eco by Sonyan päivettävää kasvovettä. Molemmat toimivat iholleni loistavasti mutta siitä huolimatta olen aina utealias uusienkin tuotteiden suhteen. Viime kuukausina olen törmännyt siellä täällä kehuihin Swiss Clinicin* itseruskettavasta hoitorutiinista, jonka vuoksi päätinkin tarttua tilaisuuteen kun heiltä tarjottiin minulle mahdollisuutta kokeilla kyseistä päivetysrutiinia. Koska Swiss Clinicin iholle ihmeitä tekevää mikroneulaustakin harrastan (tulen kirjoittamaan siitäkin lähiaikoina), kiinnostuin myös heidän itseruskettavista tuotteistaan!

Swiss Clinicin päivetysrutiiniin kuuluu siis kaksi tuotetta, itseruskettavat tipat sekä laput. Alkuun olin kieltämättä hieman skeptinen koska olin kuullut tuotteista paljon – ehkä jopa hieman liikaakin. Mietin, onko lukuisien kaupallisten yhteistöiden takana aidosti hyvä tuote vai pelkkä markkinointikampanja mutta pakko myöntää, että nyt yllätyin kyllä positiivisesti! Ensinnäkin molemmat itseruskettavat ovat parabeenittomia sekä alkoholittomia. Tuoksu on miellyttävän raikas eikä laisinkaan itseruskettavalle tyypillinen. Tuotteiden käytön jälkeen tunne iholla on kosteutettu ja minulle ainakin tuli fiilis siitä, että nämä ovat laadukkaita ja uskallan niitä hipiääni imeyttää. Itseruskettavien kanssa kun ei aina tosiaan ole tullut sitä tunnetta, että etenkään kasvoille suunnatut tuotteet olisivat riittävän hoitavia… Myös lopputulos on kaunis – jo yhden käyttökerran jälkeen ainakin omassa ihossani riittävän päivettynyt!

Nyt moni varmaan ihmettelee, että mikä tämä ”hoitorutiini” sitten oikein on, että miksi päivetyksen loihtimiseen ei riitä ainoastaan yksi tuote? No minäpä kerron hieman lisää siitä, miten homma etenee…

ILTA:

Iltaisin kasvojen iho pyyhitään ihonpuhdistuksen jälkeen Swiss Clinicin Self Tan -lapulla*. Omiin kasvoihini on riittänyt yksi lappu ja olen saanut sillä kauniin lopputuloksen. Kun kasvot on pyyhitty lapulla, odotellaan hetki – ehkä noin 15 minuuttia, jonka jälkeen kasvoille levitetään normaalisti seerumi sekä yövoide. Mielestäni tämä kuulostaa järkevämmältä järjestykseltä mutta kuulemma lopputulos onnistuu vaikka tekisit sen käänteisessäkin järjestyksessä, eli kosteuttaisit kasvosi puoli tuntia ennen lapulla pyyhintää. Tuote ei millään tavalla tahraa eikä tyynyliinani ole ollut aamuisin likainen. Pelkoa laikuista ei myöskään ole kunhan kasvot pyyhkii lapulla tasaisesti – kuin kasvovettä levittäisi. Aamuisin peilistä on katsonut kauniisti päivettynyt nainen ja lopputulos on ollut erittäin hehkeä.

AAMU:

Aamulla tavallisen puhdistusrutiinin yhteydessä tiputan päivävoiteen joukkoon yhden tipan Swiss Clinicin itseruskettavia tippoja*. Toisinaan levitän voiteen alle myös seerumin mutta en aina – tämä vähän päivästä ja ihon tilanteesta riippuen. Kun voide on levitetty kasvoihin, annan ihon olla rauhassa ja voiteen imeytyä. Pikkuhiljaa päivän mittaan lopputulos syvenee entisestään ja tuo yön rutiini tehostuu. Minun ihoni ei kaipaa rutiinin toistoa toisena iltana ja aamuna peräkanaa, koska jo yhdenkin hoitokerran jälkeen olen päivettynyt. Tämä on toki makuasia ja ehkä ihotyypistäkin kiinni. Omaani tarttuvat itseruskettavat tuotteet aika hyvin vaikka sävyn kesto ei välttämättä olekaan se parhain. Käytän ihooni sen verran erilaisia tuotteita ja puhdistan välillä jopa keskellä päivääkin, että ehkä senkin vuoksi päivetys herkästi ikään kuin kuluu pois.

Kyseinen hoitorutiini on tosiaan erittäin toimiva ja voin sitä lämmöllä suositella! Iholla on jatkuvasti kaunis päivetys johon olen itse jopa hieman koukuttunut. Tämän helpommaksi ei voi kyllä kasvojen päivettäminen mennä. Ja jos haluat säästää, eli käyttää ainoastaan yhtä tuotetta niin oma suositukseni ovat itseruskettavat laput, ehdottomasti. Niin käteviä ja koska eivät muuten ole nestettä, helppo ottaa käsimatkatavaroihin matkalle mukaan!

Jos innostuitte näistä päivettävistä tuotteista, sain alekoodin JUTTA20 jolla saatte -20 % alennuksen tilauksen loppusummasta Swiss Clinicin verkkokaupassa*. Alekoodi on voimassa kolmen kuukauden ajan.

Ja jos heräsi kysymyksiä tai teillä on omakohtaisia kokemuksia tuotteisiin liittyen, niin kommentoikaahan ihmeessä?

 

*Tuotteet testiin saatuja

Kommentit (2)
  1. Moikka,

    Kuinka usein joudut sitten tuon hoitorutiinin toistaa? Monenko päivän välein, jotta tulos on tyydyttävä?

    1. Eli siis yhden kerran kun toteutan, kestää lopputulos 2-3 päivää. Jos taas tekisin esimerkiksi pari kertaa peräkanaa, kestäisi lopputulos varmasti pidempään. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *