Mausteinen linssi-kasviskeitto

En ole aikoihin tehnyt mitään muita keittoja kuin sosekeittoja ja niitäkin suhteellisen harvoin. Eilen tein kuitenkin poikkeuksen ja päätin kokeilla linssi-kasviskeittoa. Olen ylipäänsä viimeaikoina syönyt enenevissä määrin linssejä ja tykästynyt niihin! Linssit sopivat erinomaisesti niin bowleihin, salaatteihin kuin nähtävästi myös keittoihin. Erityisesti punaiset linssit ovat mieleeni ja niitä ostan lähestulkoon jokaisella kauppareissulla. Pakko sanoa, etten ole hetkeen onnistunut missään ruoanlaitossa näin hyvin kuin eilen onnistuin, nimittäin keitosta tuli aivan sairaan hyvää, vaikka itse sanonkin! Mausteet, aineosat ja koostumus osuivat niin täydellisesti yksiin, että haluan teidän kokeilevan reseptiäni, mikäli linssit on yhtään mieleen. 🙂

MAUSTEINEN LINSSI-KASVISKEITTO (GL, M)

  • Puolikas bataatti (keskikokoisesta bataatista)
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 luomu kasvisliemikuutio (käytössä Refolmi)
  • 2 isohkoa porkkanaa
  • 1 luomu sipuli
  • 1,5 dl vihreitä linssejä
  • 3 dl punaisia linssejä
  • 6 tl sitruunanmehua
  • 2 tl punaista pestoa
  • 1 tl Foodin* koriaterimaustetta
  • 1/2 tl Foodin* mustapippuria
  • 1 tl *Foodin provencen yrttimaustetta
  • Ripaus suolaa
  • 1 dl Planti Onion kaurakermaa (käy myös muut merkit)
  • 1,5 dl kaurajuomaa
  • 1 tl Foodin* luomu kurkumaa
  • 2 dl jääkylmää vettä
  • Pari kourallista tuoretta pinaattia

*Foodin tuote sponsoroitu

Valmistetaan kasvisliemi pakkauksen ohjeen mukaan, eli liotetaan yksi kuutio 0,5 l litraan kiehuvaa vettä. Samaan aikaan kaadetaan isoon kattilaan pieneksi pilkottu valkosipuli, tavallinen sipuli, bataatti- ja porkkanakuutiot. Ruskistetaan kevyesti ja lisätään sekaan linssit. Tässä kohtaa voidaan myös maustaa, eli ripotellaan joukkoon suola, mustapippuri, korianteri, kurkuma ja provencen yrtit. Seuraavaksi joukkoon kaadetaan kasvisliemi, sitruunanmehu ja pesto (tämä hieman villi kortti, joka muuten toimii!). Sekoitetaan ja kaadetaan joukkoon lisää nestettä, eli kaurakerma ja kaurajuoma. Itse laitoin vähän molempia, mutta voit käyttää nesteenä vain toista tai pelkästään vettä.

Keitetään miedolla lämmöllä noin 40-50 minuuttia niin, että porkkanat ja bataatit ovat pehmenneet sekä keiton koostumus muuttunut kunnolla keittomaiseksi. Kun nestettä haihtuu, lisätään vettä. Oma keittoni kaipasi sitä vain pari desilitraa, mutta voit laittaa myös enemmän. Kun keitto alkaa näyttämään ja tuoksumaan valmiilta, lisätään joukkoon vielä pari kourallista tuoretta pinaattia ja sekoitetaan huolella. Nautitaan asap valmistuksesta!

Annoksesta tulee kattilallinen keittoa, eli kuvan kokoisia reiluja annoksia 2-3 kpl. Tänään siis jälleen herkullinen keittopäivä luvassa. <3

Mikäli päädytte reseptiä kokeilemaan, kertokaahan mitä piditte?

Omaan suuhun tässä tosiaan osui kaikki niin täydellisesti yksiin, että reseptistä tulee varmasti yksi keittiöni vakioista. Tämä todennäköisesti myös innostaa tulevaisuudessa kokeilemaan muitakin kuin sosekeittoja. 🙂

Oikein rentouttavaa lauantaita!

Katso myös:

Vegaaninen tofu-kookoskeitto 

Bataatti-omenasosekeitto

Kommentit (2)
  1. Tämä keitto menee heti tänään testiin 🙂 Nää sun reseptit on aina ihan parhaita 🙂

    1. Kiva kuulla! Kerro sitten mitä tykkäsit. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *