Meidän joulu x 10

Kaksi viikkoa ja neljä eri paikkakuntaa. Ensin matkasimme junalla Alahärmäan, seuraavaksi omalla autolla Himangalle, jonka jälkeen ajamme tänään Rovaniemelle ja huomenna jatkamme matkaa viikon lomalle Levin Utsuvaaraan. Minulle joulu on vuosittain ollut hyvin matkustus painotteinen, mutta tänä vuonna aikaisemmasta poiketen saimme auton lainaan isältäni, joten ajelemme sillä mukavasti välimatkat. Tämä vaihtoehto on luonnollisesti parempi näin koronan aikaan, ettei tarvitse matkustaa niin monella eri kulkuneuvolla ja samalla kohdata useita ihmisiä.

Ruokaa, paljon ruokaa! Aatto ja joulupäivä syötiin aika tukevasti jouluruokia ja herkkuja. Itsehän en ole mikään suuri jouluruoan ystävä, joten tänään on mukava keventää ja palata normaalimpaan ateriarytmiin. Sen olen kuitenkin vuosien saatossa oppinut, etten edes jouluna vedä ruoalla itseäni huonovointiseksi, vaan syön ehkä tavallista enemmän, mutta kuitenkin kohtuudella. On myös ulkoiltu päivittäin ja pysytty täten aktiivisina. Loppulomasta on tiedossa talviurheilua oikein olan takaa, nimittäin hiihtämistä ja lumikenkäilyä. Laskettelemaan en usko, että mennään, mutta muuta ulkoilua on luvassa.

Nolla joululahjaa. Jo vuosia meillä on ollut perinne, ettemme osta lahjoja toisillemme. Tämä perinne pitää vuodesta toiseen, sillä tänäkään jouluna emme ostaneet toisillemme kuin karkkia. Mielestäni joululahjat aiheuttavat turhaa stressiä, eivätkä palvele aikuisia. Sovimme myös Tonin kanssa, että tällä periaatteella mennään ja Levin reissu on yhteinen joululahjamme.

Tänä jouluna poikkeuksellisesti aikaisemmasta vietin joulun ilman siskoani. Yleensä olemme viettäneet joulun yhdessä vanhemmilla kahdessa eri paikassa, mutta tänä vuonna toisin. Ehkä ensi vuonna sitten porukalla minä, Toni, siskoni ja hänen kumppaninsa. Onneksi on kuitenkin sosiaalinen media, sillä sitä kautta joulunakin on pystynyt pitämään kivasti yhteyttä etäällä oleviin.🥰❤️

Rentoutumista ja rauhoittumista. Tänä jouluna koen jo tässä kohtaa saaneeni levätä mukavasti. Poissaoloviesti raksuttaa aina 7.1.2021 saakka ja tänä aikana hoidan vain ja ainoastaan pakollisia duuneja. Toki Instagramia päivitän ja lisäksi haluan kirjoitella myös tänne rennolla otteella, ottamatta hommasta kuitenkaan mitään paineita.

Luminen ja kaunis joulu! Sen saimme onneksi ihan kirjaimellisesti. Lunta satoi jo Alahärmässä aaton vastaisena yönä, mutta Himangalla oli odottamassa kunnon talvi. Tästä kun etenemme kohti pohjoista, lumen määrä sen kun lisääntyy. Yksi syy siihen, miksi en tykkää viettää joulua, tai ylipäänsä joulunaikaa Stadissa, on juuri lumettomuus. Maalla kasvaneena lumi kuuluu niin vahvasti jouluun, ettei sitä ilman pääse oikein kiinni aitoon joulun tunnelmaan.

Onnellinen ja hyvä fiilis ovat olleet tässä joulussa vahvasti läsnä. Joulu on ollut itselleni jo vuosia aikaa, jolloin meneillään on ollut aina jokin ahdistava tilanne henkilökohtaisessa elämässä. Näin oli viime vuonnakin ja sitä edellisenä… Onkin ollut ihanaa, kun tänä jouluna olo on ollut oikeasti vuosiin ihmeellisen rauhallinen ja seesteinen. Jotenkin vaan tuntuu sille, että tähdet ovat nyt kohdillaan ja elämässäni käynnissä uusi, hyvä ja tasapainoinen ajanjakso. Joulu on monelle vaikeaa aikaa, sillä silloin eriarvoisuus korostuu ja monesti syvemmät tunteet nousevat rauhallisuuden keskellä pintaan. Useammalla jouluun liittyy myös erilaisia traumoja lapsuudesta, joita voit joutua käsittelemään jouluna uudestaan ja uudestaan.

Paljon unta ja lepoa. Tähän jouluun on jo tässä kohtaa kuulunut pitkät yöunet ja jopa päikkärit, joita en normaalisti harrasta. Ihanan rentouttavaa, kun illalla voi katsella sarjoja niin pitkään kuin haluaa, eikä tarvitse miettiä aamun duuneja tai lähtöä yhtään mihinkään. Kyllä loma on ihmisen parasta aikaa!😍

Sarjoista puhuttaessa on pakko vinkata teille HBO Nordicin uudesta sarjasta The Honor. Mielettömän hyvä ja koukuttava sarja! Sarjasta on tässä kohtaa ilmestynyt kolme jaksoa, jotka katsoimme  jouluna melkeinpä putkeen. Jos teillä on vinkata jotain uutta ja hyvää katsottavaa joko HBO Nordicilta tai Netflixistä, saa vinkata?! Uusia sarjoja ilmestyy jatkuvasti, mutta monesti noista ei tiedä, ellei kautta rantain joku kehu tai niistä kuule hyvää.

Joulutraditioista jouluumme kuului tänäkin vuonna vahvasti joululaulut, joulusauna (tosin vasta joulupäivänä) ja perinteiset jouluruoat – kinkkua lukuun ottamatta.  Traditio, josta ehkä eniten pidän, on  kuitenkin jouluaaton hyvin haudutettu riisipuuro ja lämmin joulusauna hikisen lenkin jälkeen.

Terkkuja tien päältä ja oikein ihanaa tapaninpäivän jatkoa. ❤️

Kommentit (2)
  1. Jaan muutaman sarjatärpin. Olen myös koukuttunut HBO:n Your honor -sarjaan. Toinen hyvä sarja HBO:lla on Nicole Kidmanin ja Hugh Grantin tähdittämä The Undoing. Netflixistä katsoin äsken Queen’s gambit -sarjan, joka vei mennessään erikoisesta teemastaan huolimatta. YleAreenasta löytyy yksi kausi ihanaa sarjaa Älska mig. Jos tykästyy sarjaan, kuten itse tein, kakkoskausi löytyy Viaplaysta.
    Mukavia lomapäiviä!

    1. Itse asiassa Undoing on jo katsottu. ☺️ Ja Queen Gambit myös, molemmat olivat super hyviä! Pitääkin katsoa tuo Areenan sarja, kiitos vinkistä!

      Ihanaa alkanutta vuotta!☺️❤️

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *