Meikitön minä + muutama ihonhoitovinkki kesään

Koska en ole enää parikymppinen, joudun pitämään ihostani eri tavalla huolta kuin kymmenen vuotta sitten. Tämä näkyy ainakin omalla kohdalla määrätyssä säännöllisyydessä ja tarkkuudessa. En enää laiminlyö kaulan ja dekolteen rasvausta, käytän seerumeita, kosteutan huolella ja kuorin ihoni säännöllisesti. Vaikka en ravaa jatkuvasti kosmetologilla tai rehellisyyden nimissä edes muista, koska olen viimeksi käynyt kasvohoidossa, pidän ihostani hyvää huolta kotikonstein. Uskon siihen, että suurin merkitys on juuri sillä päivittäisellä ihonhoidolla, joka tapahtuu kotiolosuhteissa. Toki sen lisäksi kasvohoidot ovat taatusti plussaa ja erilaiset hoitomuodot, kuten nyt esimerkiksi mikroneulaus, jonka muuten aloitan sarjana vihdoin ja viimein ensi viikolla! Olen suunnitellut tätä operaatiota jo ties kuinka pitkään, joten olkoon se hyvä alku seuraavalle ikävuodelle, joka vaihtuu kohdallani ensi viikolla.

Iän myötä myös meikin kanssa pelaaminen on muuttunut hieman erilaiseksi. Kun nuorempana nolotti liikkua ilman meikkiä ihan vaan periaatteesta, nykyään viihdyn jopa paremmin meikittä. Raikas ja puhdas iho on se, jota tavoittelen tunkkaisen sijaan. Ihoni on kyllä luonnostaan hyvä, enkä ole koskaan kärsinyt sen suuremmista iho-ongelmista. Kolmenkympin jälkeen sitä on kuitenkin alkanut huomaamaan, miten herkästi kasvoilla näkyy elämäntavat. Jos yhtään valvoo tai syö sokeria, iho on selkeästi samea ja eloton. Myös maitotuotteiden suoran yhteyden ihon kuntoon huomaan nopeasti! Harmi vaan, että olen nautiskelija, enkä oikein malta luopua juustoista kokonaan ihon takia. Mutta nuo satunnaiset viikot, jos olen ilman juustoja ollut, niin huh huh, miten iho hehkuu. Toki kokonaisuudella on aina vaikutusta, mutta kohtuullisen selkeästi eroja voi huomata, mikäli pudottaa ruokavaliosta yhden elementin täysin pois ja seuraa tuloksia.

Tiedän, ettei kaikilla ole yhtä helppoa olla ilman meikkiä, jos ihossa on yhtään epäpuhtauksia tai sen pinta on epätasainen. Vaikka se ei häitse muita, se saattaa häiritä henkilöä itseä. Aina ihon kunto ei tosiaan ole omissa käsissä ja tällöin voi olla fiksua kääntyä ammattilaisten puoleen. Uskon iho-ongelmien olevan niin monen asian summa, että monesti niitä on jopa hankala paikantaa. Itsehän kärsin aikoinaan lievän PODin, eli suupieli-ihottuman. Edelleen tuo välillä iskee, jos elän stressaavaa aikaa. Olenkin yhdistänyt kohdallani kyseisen ihottuman juuri stressiin ja raskaaseen elämänvaiheeseen. Joku toinen epäili sen johtuvan aikoinaan käyttämistäni NYX huuliväreistä tai luonnonkosmetiikasta. Syitä voi olla monia ja pahinta on ehdottomasti se, jos selkeää syytä ei tunnu löytyvän, vaikka miten etsii. Sympatisoin ehdottomasti jokaista, jolla on ihon kanssa haasteita ja toivon, että monelle kesä toisi paremman ihon. Ainakin itse huomaan, kuinka kesällä ihoni suorastaan herää henkiin ja esimerkiksi viime kesänä Balilla, se oli äärettömän hyvässä kunnossa!

Kuulas kesäiho on tosiaan tavoittelemisen arvoinen ja siksi panostan tällä hetkellä erityisen paljon ihonhoitoon. Sanon aina, että paras ”meikkivinkkini” on pitää ihosta huolta, jolloin sitä ei tarvitse peittää paksulla meikillä. Tietenkin välillä on mukava panostaa myös meikkiin oikein huolella, mutta arjessa haluan antaa iholle mahdollisimman paljon tilaa hengittää.

Koska kesä on nyt selkeästi alkanut, ohessa yhdeksän toimivaa vinkkiä kesäihoon:

Kuori ihoa säännöllisesti, jolloin kuollut ihosolukko poistuu iholta ja sen pinta muuttuu tasaisemmaksi. Tämä on oikeasti loistava kauneusvinkki jokaiselle, joka haluaa heleän kesäihon! Kuorintaa ei kuitenkaan tarvitse tehdä liian usein, eli kerta viikkoon riittää.

Kosteuta hoitovedellä! Tämä on nykyään ehdottomasti ihonhoidon vinkki numero yksi, jota suosin päivittäin. Aamuisin käytän monesti kuorivaa kasvovettä ja iltaisin Whamisan korealaista hoitovettä, jota taputtelen kasvoille sormin. Mikäli iho on erityisen samea, kerrostan hoitovettä pari kertaa, jolloin iho saa tuplasti kosteutta.

Astaxantiini, jonka syönnin aloitin muuten ensimmäistä kertaa ikinä viime viikolla. En tiedä miten ihmeessä tämä on voinut mennä itseltäni ohitse, mutta kyseisellä antioksidantilla on merkittävä vaikutus ihon hyvinvointiin. Se mm. edistää ihon elinvoimaisuutta ja lisää ihon suojaa auringon haitallisia UV-säteitä vastaan. Jostain myös kuulin, että astaxantiini antaa myös kauniimman rusketuksen, eli vaikka en olekaan mikään hc auringonpalvoja, voihan tämän syömisestä olla jotain hyötyä kesää silmällä pitäen. 🙂

Aurinkosuoja on asia, joka lienee useammalle itsestään selvää. Kesällä kannattaa käyttää kunnon suojaa kasvoilla, eli vinkkini on minimissään SPF 30. Ja jos mahdollista, panosta (eli käytä myös euroja) erityisesti kasvojen voiteeseen.

Juo paljon vettä ja mikäli se on haastavaa, tuunaa vesiä esimerkiksi hedelmillä ja marjoilla. Itse pidän nykyään vesikannua työpöydällä, jolloin sitä tulee juotua selkeästi useammin ja enemmän.

Suosi kevyitä meikkivoiteita tai sävytettyjä päivävoiteita. Kesällä en lähtisi missään nimessä tukkimaan ihoa liian vahvoilla tuotteilla, ellei ole pakko, joten mahdollisimman kevyet voiteet ovat nyt pop. Itse tykkään käyttää Vita Liberatan Beauty Blur Sunless Glow -kasvovoidetta, joka korvaa meikkivoiteen ja antaa kasvoille kauniin heleyden. Sekoitan voiteen joukkoon yleensä heleyttävää voidetta, joka antaa iholle lisää hehkua.

Syö mahdollisimman terveellisesti ja välttele sokeria. Toki haastavaa näin kesällä, mutta mitä vähemmän sokeria syö, sitä kauniimpi on myös iho. Paljon vihreitä, marjoja ja kasviksia, niin iho kiittää! Niin ja ne maitotuotteet… Jos kärsit mistä tahansa iho-ongelmista, kokeile olla viikko ilman kaikkia maitotuotteita ja saatat huomata selkeän eron.

Käy tarvittaessa kosmetologilla, joka näkee ihosi tarpeet ja osaa vinkata sinulle tarvittavista hoidoista. Kesällä voi olla kiva ottaa hoitoja, joiden seurauksena iho saattaa voida paremmin ja täten myös meikittä oleminen on miellyttävämpää.

Suosi kasvoöljyjä kosteusvoiteen joukossa. Öljyt olivat ennen itseltä kielletty ripsienpidennysten takia, mutta nyt kun pidennyksiä ei ole, rakastan öljyjä. Esimerkiksi tämän postauksen kuvissa ihollani on ainoastaan päivävoide (Whamisan), jonka sekaan on sekoitettu pari tippaa Frantsilan ihanaa kehäkukka-porkkanaöljyä. Öljyillä ihoon saa kivan hehkun!

Voiko joku samaistua siihen, että iho voi kesällä paremmin kuin talvella? Ja onko teillä jotain toimivia kesäihon hoitovinkkejä?

Itse olen kyllä niin fiiliksissä tästä lämmöstä ja kesän alkamisesta. Ai että.❤️🌞

kauneus iho suosittelen oma-elama
Kommentit (2)
  1. Heippa.Siis mikä astaxtiini?Onko se kirjoitettu oikein….Tällä kirjoitusasulla ei löytynyt mitään googlella.Haluaisin tietää lisää 🙂

    1. Moikka, eli astaxantiini. Osa kirjoittaa myös astaksantiini. En ole varma kumpi oikein, mutta molemmilla tyyleillä löytyy kyllä googlesta juttua.☺️

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *