Mikä on blogini tulevaisuus?

Kuten olette varmasti useammastakin paikasta kuulleet, FitFashion lopettaa ja ainakin muutama portaalin blogi siirtyy toisen A-Lehtien alustan, eli terve.fi -sivuston alle 1.11. alkaen. Luonnollisesti tämä tarkoittaa muutoksia myös minulle ja blogilleni, joten tänään haluan vihdoin avata tilannettani lisää. Samalla ajattelin hieman nostalgisesti muistella blogitaivaltani, joka on muuten kestänyt jo kokonaiset 8,5 vuotta! Välillä tuntuu hullulta ajatella, että blogi on tosiaan kulkenut noin pitkään matkassani ja päätyöni se on ollut nyt jo kohta 1,5 vuoden ajan. Silloin kun blogin aikanaan aloitin, en todellakaan voinut kuvitella että joku päivä ansaitsisin tällä suurimman osan elannostani ja voisin elättää itseni kirjoittamalla. Silloin kun minä aloitin, bloggaaminen oli vasta uusi juttu ja niin lapsen kengissä. Kuvat olivat peilikuvia pokkarilla ja räpsyjä baarista – tekstiä puolestaan löytyi huikeat pari riviä. Pikkuhiljaa skene on kasvanut ja ammattimaistunut. Hauska kieltämättä huomata omakin kehitys, jos selaa postauksia vuosia taaksepäin.

Nuoresta ja epävarmasta raakileesta on kasvanut tässä kahdeksan vuoden aikana nainen, joka uskaltaa olla oma itsensä ja kirjoittaa aiheista, joista monikaan ei uskalla. Sinne tänne poukkoileva lifestyleblogi on selkeästi löytänyt suuntansa ja tiedän paremmin, mitä haluan blogini kautta julki tuoda. Koen todella vahvaa tarvetta tehdä jotain ihmisten hyväksi ja vaikka tiedän, ettei työni ole mitään ihmishenkien pelastamista, kyllä tuntuu upealta voida antaa vertaistukea, kannustaa ja luoda hyväksyntää vaikeiden asioiden ympärille. Tästä syystä kirjoitan – teitä varten ja teille, okei, ehkä myös itselleni. Kirjoittaminen auttaa usein jäsentelemään vaikeita asioita ja paljon olen saanut myös teiltä kannustusta, tukea ja ymmärrystä. Olen hyvin kiitollinen kaikista niistä viesteistä, joita olette lähettäneen niin yksityisesti kuin kommenttiboksinkin kautta.

Jotta blogi ei ole liian raskasta luettavaa, haluan jatkossakin pitää mukana myös kevyemmät aiheet kuten hyvinvointiin, ravintoon, kauneuteen ja liikuntaan liittyvät postaukset. Pidän todella paljon kaikista edellä mainitsemistani asioista, joten ne tuntuvat luonnolliselta osalta blogin sisältöä. Tähän liittyen haluankin paljastaa, missä blogini tulevaisuudessa jatkaa. Eli siirryn marraskuun alusta intoa puhkuen Kauneus & Terveys bloggaajaksi! Kun minua K&T:lle kysyttiin, osasin jopa hieman sitä odottaakin. Vaikka FitFashionilla on ollut ihana kirjoitella ja blogini on kasvanut täällä hurjasti viime vuosina, silti en koe profiloituvani fitnekseen tai täällä vallitsevaan treenimaailmaan. Arvoni ja blogini sisältö henkii enemmän K&T:n tunnelmaa ja siksi päätös tuntuu enemmän kuin oikealta! Kauneuden ja Terveyden bloggaajat sijaitsevat tosiaan tuolla terve.fi -sivustolla, josta minunkin blogini löytyy 1.11. alkaen. Teille muutto ei aiheuta mitään toimenpiteitä, eli ei hätää, kaikki ohjaukset ja muut hoidetaan kuntoon A-Lehdiltä käsin! Itse odotan muutosta innolla mutta samaan aikaan toki hieman jännitän teknistä puolta ja sitä, miten kaikki sujuu. Muutokset luovat aina pientä epävarmuutta mutta pitkälti myös positiivisella tavalla. Itse näen K&T:lle siirtyminen uudistuksen paikkana, joten katsotaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan!

Tuli muuten tässä yksi päivä mieleen bloggaamiseen liittyen, etten ole koskaan 8,5 vuoden aikana harkinnut kirjoittamisen lopettamista. Tämä on sinällään aika erikoista, sillä oikeastaan jokaisella tuntemallani bloggaajalla on ollut ajanjaksoja, ettei blogia ole päivitetty aktiivisesti ja lopettamistakin on harkittu. Jostain syystä itselleni lopettaminen ei ole koskaan ollut vaihtoehto, enkä ole edes taukoa miettinyt. Sinällään erikoinen juttu, sillä olen noin muuten suhteellisen nopeasti kyllästyvää sorttia – vaikkakin toisaalta, jos jotain tosissani päätän, pysyn kyllä kannassani. Ehkä blogi onkin ollut minulle etenkin viime vuodet sellainen asia, jonka suhteen olen päätökseni tehnyt. Koska kirjoitan työkseni, koen kirjoittamisen myös tietynlaiseksi velvollisuudeksi. Vaikka en missään nimessä sano ettenkö nauttisi tästä, kyllä minullakin on välillä päiviä kun mietin etten haluaisi edes avata konetta. Tuosta tunteesta huolimatta avaan koneen ja kirjoitan – vaikka sitten siitä huonosta fiiliksestä mutta kirjoitanpa kuitenkin. Usein muuten sen jälkeen tulee hyvä fiilis. Vähän samalla tapaa kuin treenien jälkeen silloin jos lähtö on ollut hankalaa.

Pääasiallisesti kuitenkin nautin työstäni ja jos ajautuisin siihen pisteeseen, etten enää tästä pitäisi, kyllä blogin lopettaisin. Sen olen elämästä oppinut ettei koskaan pidä tehdä mitään väkisin tai siksi, ettei uskalla kokeilla jotain muuta. Uudet jutut usein pelottavat ja jännittävät, mutta jos niitä kohden ei kurkota, ei voi tietää mitä siellä olisi tarjolla. Tämä pätee kaikkiin elämän osa-alueisiin ja on kyllä hyvin konkretisoitunut itselleni viime vuosina. Vanhoihin kuvioihin on niin helppo jämähtää ja omaa ajatusmaailmaa rajoittaa. Mietin välillä mahtaako moni edes haaveilla? Itsekin havahdun toisinaan siihen, etten edes uskalla unelmoida koska mietin unelmat realistisesti. Unelmat ovat kuitenkin niitä, jotka ajavat meitä eteenpäin ja toimivat usein motivaationa, vaikka ne olisivatkin kuinka korkealiitoisia. Siispä mielessä kannattaa pitää edes yksi unelma, jota tavoittelee. Ihan sama onko se realistinen vai ei kunhan on unelma.

Kengät House of Brandon* / Hame House of Brandon* / Neule second hand (*tuote saatu)

Hyvillä fiiliksillä tosiaan kohti tulevaa! Toivottavasti myös te seuraatte seuraavaan blogikotiini ja luette juttujani myös jatkossa. Blogianihan ei ole ilman teitä, joten se suurin kiitos kuuluu ehdottomasti teille. Kiitos että olette! <3

Ihanaa sunnuntaita ja jos on tässä kohtaa postaustoiveita vaikka ihan lähitulevaisuuteenkin, niin kuulisin niitä mielelläni!

 

Kuvat: Iines / edit: minä

Kommentit (4)
  1. sinulla on tosi mukavan oloinen blogi ja vaikutat itsekin ihanalta ihmiseltä 🙂 vau 8,5 vuotta kirjoittamista, toivottavasti jatkuu vielä pitkään! itselläni oli monta vuotta haaveena perustaa blogi ja pari päivää sitten toteutin unelmani ja nyt olen kirjoittanut 2 postausta , on tämä vaan niin mukavaa hommaa. http://annejanina.blogspot.com/?m=1

    1. Kiitos Anne! 🙂 <3 Jep, se on kyllä kieltämättä pitkä aika. Jos lopettamista jossain kohtaa miettisin, se tuskin tapahtuisi ilman pitkää harkintaa, sillä noin monta vuotta on takana.

      Ihanaa että olet toteuttanut haaveesi ja perustanut blogin! Olen ehdottomasti sitä mieltä, että unelmiaan on syytä pyrkiä toteuttamaan. 🙂 Bloggaaminen on kyllä mukavaa puuhaa etenkin silloin kun hommasta ei ota turhaa ja liiallista stressiä tai paineita.

  2. Ihana tyttö ja ihana blogi! Kiitos blogistasi, joka on tuonut hyvää mieltä ja antanut verstaistukea huonommissa fiiliksissä! <3

    1. Ihana kuulla! <3 Kiitos! <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *