Miksi suosin kollageenilisää?

Kaupallinen yhteistyö: Oslo Skin Lab

Viime vuosina ihonhoito on tullut itselleni entistä tärkeämmäksi. Ikääntyminen on alkanut pikkuhiljaa näkymään ihossa ja vaikka ihoni onkin hyvässä kunnossa, kyllä minullakin on jo muutamia kevyitä juonteita sekä juonteen alkuja. Etenkin huonot yöunet ja väsymys näkyvät ihossa herkemmin kuin aikaisemmin ja talvisin olen huomannut kuinka otsan iho kuivuu eri tavalla kuin ennen. Iho vaatii tänä päivänä enemmän kuin se vaati silloin parikymppisenä ja se nyt vaan on biologinen fakta. Toisaalta tällä ikää sitä haluaakin tehdä niitä parempia valintoja omaa ikääntymistä ajatellen, eli huolehtia ihon hyvinvoinnista ja tehdä parhaansa, jotta iho olisi kaunis vielä viiden ja kymmenen vuodenkin päästä.

Olen maininnut sen täällä ennenkin, että jollain tapaa arastelen ikääntymistä. Henkisellä tasolla se on mitä parhainta mutta tosiaan fyysinen rappeutuminen ja kaikki siihen liittyvä saa kieltämättä kokemaan epämiellyttäviä fiiliksiä. Onneksi ikääntyminen ei kuitenkaan tapahdu yhdessä yössä, jonka vuoksi sitä on aikaa prosessoida. Tässä kohtaa olenkin jo hyväksynyt sen ettei tästä ainakaan enää nuorene, eli seuraava askel on sitten opetella vastaanottamaan sen, mitä tuleman pitää. Ikääntymistä kun ei kyetä pysäyttämään mutta sen merkkejä vastaan on onneksi mahdollista taistella. Geenien lisäksi ikääntymisen näkymiseen vaikuttaa hyvin pitkälti elintavat sekä ihonhoito.

Itse hoidan kasvojen ja dekolteen ihoa pääasiassa luonnonkosmetiikalla (tai muuten laadukkaalla kosmetiikalla), juomalla paljon vettä, liikkumalla sekä syömällä terveellistä ravintoa. Myös kollageenilisää suosin – olen itse asiassa suosinut jo pidemmän aikaa. En tiedä lieneekö se osittain hyvän ihoni salaisuus mutta jos voin tehdä jotain ylläpitääkseni ihoni hyvinvointia, olen sen valmis tekemään. Tällä hetkellä käytössäni onkin Oslo Skin Lab Solution kollageenivalmiste, jota olen suosinut nyt jo kahdeksan viikon ajan. Ennen Oslo Skin Lab kuurin aloitusta olen testaillut muitakin kollageenilisiä, eli mistään uudesta jutusta ei ole kohdallani kyse. Veikkaan että useampi teistä tietääkin, että kollageenin luontainen tuotanto alkaa hiipumaan pikkuhiljaa 25-30 ikävuoden jälkeen. Näin kolmikymppisenä sitä toki vielä muodostuu mutta hitaammin kuin parikymppisenä. Kymmenen vuoden päästä tilanne on taas täysin eri, eli kollageenin tuotanto lakkaa kokonaan, niin karulta kuin se kuulostaakin.

Käytän Oslo Skin Lab -kollageenijauhetta ennaltaehkäisy mielessä. Haluan tukea ihoni luontaista kollageenin tuotantoa ja vaikuttaa sitä kautta sisäisesti ihoni ulkonäköön. Vaikka kollageenia on esimerkiksi proteiinipitoisessa ruoassakin, ei iho kuitenkaan pysty hyödyntämään kollageenia siinä muodossa, jossa ruoka sitä tarjoilee. Kollageenin tulee nimittäin olla pilkottu juuri tietyn kokoisiksi peptideiksi, jotta se vaikuttaa ihoon positiivisesti. The Solution -jauheessa kollageeni on nimenomaan sen oikeassa muodossa, jolloin iho kykenee hyödyntämään kollageenia ja täten vaikutukset näkyvät juonteiden vähentymisenä ja ihon kimmoisuuden lisääntymisenä. Myös selluliittiin kollageenin on tutkimusten mukaan todettu vaikuttavan, eli jos iho-ongelmia on missä tahansa osassa kehoa, saattaa kollageenista olla apua!

Omat kokemukseni Oslo Skin Lab:in kollageenijauheesta ovat olleet pelkästään positiivisia! Vaikka takana on kuiva ja kuuma kesä, auringossa on tullut oleiltua ja tuuletinkin on pauhannut asunnossa viikko tolkulla, on ihoni silti selvinnyt kesästä hienosti. Kasvojen iho on kauniissa ja kuulaassa kunnossa eikä ihossani näy merkkiäkään siitä kaikesta auringossa oleilusta tai kuivuudesta. Ihossani on ollut jo pidempään sellainen oikein kosteutettu fiilis – ihan kuin kasvovoidetta ei tarvitsisi ollenkaan. Myös ihohuokosten pienentymistä olen ollut havaitsevinani etenkin nenän alueella ja otsassa puolestaan alkavien kevyiden juonteiden tasoittumista. Tietenkään koskaan ei voi sanoa sataprosenttisella varmuudella mikä on vaikuttanut mihinkin mutta jos muita muutoksia en ole tehnyt, on yhtälö mielestäni suhteellisen selkeä. Olen suosinut kollageenilisää tosiaan kahdeksan viikon ajan nauttien sen joka aamu vesilasillisen tai smoothien joukossa. Tuosta on tullut joka aamuinen rutiini, jota tulen kyllä varmasti jatkamaan vielä tämän yhteistyön jälkeenkin.

Jos jokunen teistä jäi nyt miettimään, onko kollageenilisälle mitään tutkimusnäyttöä, niin kyllä sitäkin löytyy. Kyse ei tosiaan ole mistään huuhaasta vaan tuotteesta, jonka on todettu myös tutkimusten kautta vaikuttavan ikääntyvään ihoon positiivisesti. Ja pakko vielä tähän loppuu sanoa, etten ainakaan itse koe kollageenijauheen käyttöä millään tapaa negatiivisena asiana, vaan jos voin jollain luonnollisella tavalla tukea ihoni hyvinvointia ja kenties vaikuttaa ihoni ikääntymiseen, miksi en sitä tekisi? Panostanhan ihonhoitoon ja ravintoonkin, joten siinä ohessa kollageeni on ehdottomasti yksi pala suuremmassa palapelissä.

Oslo Skin Lab tarjoaa nyt seuraajilleni -50 % alennuksen jäsenyyden ensimmäisestä pakkauksesta (normaalisti 35,80 €/pkt ja -30 % alennus), eli jos kollageenin testaaminen yhtään kiinnostaa, suosittelen tarjouksen hyödyntämistä! Jäsenyys ei sido mihinkään, eli voit halutessasi katkaista tilauksen koska tahansa – vaikka sen ensimmäisenkin testipaketin jälkeen. Yhdessä pakkauksessa on kollageenijauhetta kuukauden tarpeisiin. Tilaamaan pääset TÄSTÄ. -50 % alennus aktivoituu automaattisesti linkistä, eli et tarvitse alekoodia!

Onko teillä kokemusta kollageenilisien käytöstä ja jos on, niin millaisia huomioita olette käytön aikana tehneet? 

kauneus iho
Kommentit (4)
  1. Mia / www.beauty-highlights.fi
    30.8.2018, 21:04

    Ihanat kuvat! Mulle tää on ollut viime keväästä asti ihan luottoravintolisä, sekoitan joka aamu luomu appelsiinimehuun yhden pussukan 🙂

    1. Kiitos. 🙂 Joo! Mä juon ihan veden kanssa mutta hyvin tosiaan toimii. 🙂

  2. Olen vegaani ja olen ottanut kollageeni valmisteista tietoa, ilmeisesti kaikki kollageeni valmisteet ovat eläinperäisiä. eli vegaani ei ruokavaliostaan kollageenia saa. mutta keho itse sitä muodostaa kun saa ravinnosta oikeat rakennusaineet. ulkoisilla kollageeni valmisteilla ei ole todistetusti mitään vaikutusta.

    1. Niin, taitaa kaikki olla tosiaan eläinperäisiä. Ja toki keho sitä itse muodostaakin mutta tuotanto tosiaan hidastuu viimeistään 30 ikävuoden jälkeen. Itse en ole perehtynyt noihin ulkoisiin kollageenituotteisiin, vaan ennemminkin sitten huolehdin ulkoisesti ihon hyvästä kosteuttamisesta ja puhdistuksesta. Luonnonkosmetiikan olen kyllä todennut erittäin toimivaksi. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *