Minilomalla Haikossa

*Toteutettu yhteistyössä Haikon Kartano & Spa:n kanssa

Oltiin pääsiäisen aikaan viettämässä rauhallista parisuhdelomaa Haikon Kartanossa Porvoossa. Kyseinen paikka taitaa olla monelle hyvinkin tuttu, mutta meidän perheessä tämä upeus oltiin vaan nimeltä kuultu. Parempi kuitenkin myöhään kuin ei milloinkaan, sillä olihan paikka kokonaisuudessaan aika mieletön!

Haikko sijaitsee tosiaan Porvoossa, kartanopuiston keskellä meren äärellä. Kyseinen lääni pitää sisällään niin kartano-hotellin, kylpylä-hotellin, ulkoilumaastoja, ravintoloita, kuntosalin, spa-hoitolan jne. Aivan mieletön paikka lepuuttaa ajatuksia, rentoutua ja viettää laatuaikaa vaikka kumppaninsa tai työporukan kanssa. Jos taas aktiviteetteja kaipaa, on Haikossa mahdollista myös harrastaa.

Me majoituimme Kartanon puolella upeassa sviitissä. Kartano oli mielestäni ihan mieletön paikkana, sen sisustuselementit ja kaikki se vanha tunnelma, joka oli paikassa säilytetty. Mietimmekin mieheni kanssa, että varmasti upein hotelli jossa olemme koskaan käyneet, ja itseasiassa myös hienoin sviitti ikinä. Mulle tuli heti mieleen, että voi kumpa olisin ottanut ne upeimmat releet mukaan. Huone olisi meinaan ollut täydellinen paikka hieman erikoisemmille kuvauksille… Visioita siinsi pääkopassa. Me kuitenkin tulimme Haikkoon rentoutumaan ja unohtamaan hetkeksi maalliset murheet. Molemmilla on ollut hyvin kiireinen ja stressaava loppu talvi, joten tällainen pieni irtiotto tuli niin tarpeeseen. Kun silloin tammikuussa mietittiin kevääksi yhteistä ulkomaanreissua, todettiinpas taas, että tämähän ajoi hyvin asiansa vaikka lähellä olikin. Joskus tekee hyvää lähteä ”lähelle kauas”.IMG_3993-001IMG_3968-0012015-04-051

Kuten mainitsin, sviitti jossa majoituimme oli aivan mieletön. Rakastan vanhanajan sisustusta ja mielestäni tällainen antiikkihenkisyys luo tietyn tunnelman ja fiiliksen huoneisiin. Upeita nojatuoleja, lamppuja, tauluja jne. Kokonaisuuden kruunasi vielä oma pieni terassi, josta oli näkymä merelle. Kesällä varmasti aivan upea!

IMG_3845-001IMG_3862-001IMG_3870-001IMG_3872-001IMG_3848-001IMG_3863-001IMG_3876-001IMG_3916-001

Alkuillasta rentouduimme kylpylän puolella altailla, sekä testasimme paikan saunavalikoiman. Kävimme uimassa vasta noin tunti ennen sulkemista, jolloin tunnelma oli romanttinen ja porukkaakin huomattavasti vähemmän. Oi, minä niin rakastan porealtaita! Lilluin siellä varmaan tunnin. Ajantaju katoaa, kun pääsee rentoutumisen makuun.

IMG_3888-001IMG_3893-0012015-04-04

Uimisen ja saunottelun jälkeen mietimme pitkään illallista Kartanon ravintolassa, jossa oli houkutteleva pääsiäis-menu, sekä live-musiikkia. Yleensä nautimme ehdottomasti tällaiset ylellisyydet, mutta tällä kertaa päädyimme pelkkiin drinkkeihin. Vatsa nimittäin huusi vielä täyteyttään nauttimastamme päivällisestä. Loppupeleissä istuimme iltaa jonkun aikaa Kartanon alakerrassa ”Kartano-klubilla”, jossa tunnelma oli rento ja ajaton. Eikä varmaan ollut mikään ylläri, että porealtaan jälkeen uni maistui aika ajoissa…

IMG_3932-001IMG_3939-001IMG_3941-001

Aamiainen on itselleni aina se paras osa hotellimajoitusta. Kartanon aamiainen oli sekin täysi kymppi, yllätys yllätys. Runsas valikoima aamiaisherkkuja ja meille sviitissä majoittujille pienenä extrana kuohuvaa, tuoreita hedelmäsiivuja ja vitamiinimehua. Tuollaisen aamiaisen voisi nauttia vaikka joka päivä!

IMG_3953-003IMG_3954-002IMG_3951-002

Kokonaisuudessaan meillä oli niin nautinnollinen miniloma. Kiitos vielä Haikon Kartanolle majoituksen mahdollistamisesta! Meille molemmille jäi kyllä fiilis, että tähän paikkaan on vielä palattava. 🙂

Haikon Kartano / www.haikko.fi 

hyvinvointi
Kommentit (2)
  1. Essi Maaninka
    16.4.2015, 18:01

    Aivan ihanan näköinen paikka! Just ehdotin poikaystävälle, että pitäisi mennä viettelemään joskus kylpyläviikonloppua ja tämä näyttäis olevan kyllä ihan mielettömän hyvä ehdokas! Ja sinä upeana, kuten aina. 🙂

    1. Jep ja paitsi, että näyttää ihanalle niin oli kyllä mielettömän ihana mesta! 🙂 Suosittelen lämpimästi. Rauhallinen ympäristö, jossa on on aikaa kesittyä toiseen ilman sen suurempia häiriötekijöitä.

      Ja kiitos kaunokainen! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *