Mitä jäi mieleen helmikuulta x 10

Eilen kuukausi vaihtui helmikuusta maaliskuuksi. Olen tästä hyvin iloinen, sillä kevättä kohti mennään ja vahvasti. Vaikka korona jyllää ja rajoitteista kärsitään koko maaliskuu, piristää auringonvalo ja kauniit kevätkelit kummasti mieltä. Maaliskuussa vietetään aikaa paljon kotona ja ulkoilemassa, mutta tähän olen kieltämättä asennoitunut. Yritän fokusoida alkaneen kuukauden niihin asioihin, jotka ovat jo pidempään odottaneet toteuttamista ja nauttia arjesta sen puitteissa, mitä voi. Vielä kuitenkin hetkeksi helmikuuhun ja siihen, mitä helmikuulta jäi mieleen?

Käytiin pitkästä aikaa ulkona syömässä ja paikaksi valikoitui Sturenkadun Naughty Burger. Naughty on suosikkini burgerpaikoista, eikä pettänyt tälläkään kertaa. Käydään muuten aika harvoin ulkona syömässä, sillä jotenkin vaan tykätään enemmän kokata itse ruokaa. Onhan tämä myös selvää säästöä, mutta samalla mielekästä tekemistä niihin viikonloppuihin, kun vietetään aikaa pääosin kotosalla rentoutuen.

Kylmyys ja pakkaset jäivät helmikuulta vahvasti mieleen. Enpä muista koska Helsingissä olisi ollut näin kylmää kuin tänä talvena? Nyt toivon vaan, ettei kylmyys enää palaa ja lumet sulaisi täältä lopullisesti. Aikansa kutakin ja nyt on mieli keväässä!

Ystävänpäivän viikonloppu jäi myös mieleen, sillä tuolloin viimeksi vietettiin aikaa useamman ystävän tiimillä koko viikonloppu. Olipa ihana kokoontua pitkästä aikaa yhteen ja viettää aikaa, etenkin, kun kerta oli viimeinen hetkeen.

Katsoin viimein kohutun Britney-dokkarin, joka herätti kieltämättä ajatuksia. Ensinnäkin oli mielenkiintoista nähdä koonti Britneyn urasta, sillä silloin kun itse häntä seurasin, olin niin nuori, etten osannut katsoa asiaa samasta näkökulmasta kuin nyt. Jotenkin surullista, miten esimerkiksi  päänsä kaljuksi ajeleminen nähtiin ”sekoamisena”, eikä sen merkitystä tai siihen johtaneita syitä nostettu esiin. Pysäyttävää oli myös nähdä se, miten etenkin miehet ovat häntä kohdelleet lapsesta saakka ja miten vahvasti seksuaalisuuteen liittyvät kysymykset ovat esillä esim. haastatteluissa sen sijaan, että keskityttäisiin hänen lahjakkuuteen artistina. Dokkari onkin tosi pysäyttävä, mutta samalla myös aika ahdistava. Suosittelen kuitenkin katsomaan, löytyy C Moresta.

Paljon töitä, mutta myös tulosta. Helmikuu oli tuottelias kuukausi itselle ja hyvin työntäyteinen. Tosin en valita, sillä nyt taas ei voi varmaksi tietää, mihin suuntaan hommat rajoitusten myötä menee. Toivon mukaan yritykset tajuavat markkinoida ja etenkin verkkokaupat hyödyntää tämän ajanjakson, kun verkkokaupoista tilataan enemmän.

Helmikuussa treenit kulkivat tosi kivasti! Käydään nykyään Tonin kanssa yhdessä samalla salilla, joten jo tämänkin vuoksi treeneihin on tullut käytettyä enemmän fokusta. Kun toinen on innostunut, on sitä itsekin saanut treeneihin uutta inspiraatiota. Olisi kiva löytää vielä joku yhteinen liikuntamuoto lenkkeilyn ja salin rinnalle. Esimerkiksi nyrkkeilystä ja sulkapallosta on puhuttu, mutta jos teillä on vinkata jotain pariskuntana tehtävää, kivaa liikuntamuotoa, saa vinkata? 😁

Peruna, joka löysi tiensä keittiööni uudelleen! En ole rehellisyyden nimissä käyttänyt perunaa ruokavaliossa enää vuosiin. Toki välillä ravintolassa syön raskalaisia tai jos tilataan Mäkkiä, tietenkin otan ateriaan raskalaiset. Mutta kotona keittiössä perunan tilalla on ollut riisi tai pasta jo pitkään. Nyt tähän on kuitenkin tullut muutos ja tehdään pari kertaa viikossa mm. lohen rinnalle uuniperunoita. Laitan näistä reseptin tänne vielä tällä viikolla, mutta pakko myöntää että tällä hetkellä teen mieluummin lisukkeen perunasta kuin riisistä tai pastasta. Peruna on turhaan parjattu, sillä se on terveellinen vaihtoehto oikein tehtynä ja erittäin ravintorikas sekä edullinen raaka-aine ruoanlaittoon.

Hammasprojekti, joka saatiin ilokseni päätökseen ja vieläpä positiivisella lopputuloksella. Yksi juurihoidettu hammas, joka piti yllä jatkuvaa pientä tulehdusta (paljastui siis sattumalta röntgenissä), avattiin pari kertaa helmikuussa uudestaan ja nyt se on alkanut ilokseni paranemaan. Eli hammasta ei tarvitse poistaa ainakaan toistaiseksi, vaan vuoden päästä konsultoidaan tilanne uudestaan. Opin kieltämättä tämän säikähdyksen myötä sen, että aion käydä hammaslääkärissä jatkossa vuoden välein, enkä suotta odotella kahta vuotta. Lisäksi haluan korostaa röntgenin tärkeyttä, sillä se voi paljastaa jotain sellaista, mitä ei päällepäin näe!

Helmikuussa kärsin krapulan, jonka myötä muistin jälleen, miksi en enää halua usein juoda itseäni humalaan saakka. Olo oli kuin rekan alle jääneellä ja fiilis aivan karsea. Ehkä pahinta nykyään on se väsymys, joka valvotusta illasta seuraa. Hauskaa on kuitenkin se, miten nopeasti tuon krapulan ikävyyden unohtaa, eikä ihminen loppupeleissä koskaan opi. Eli ei ollut varmasti viimeinen krapulani ei… 😁🙈

Behind Her Eyes -sarja Netflixiltä. En nyt muista vinkkasinko kyseisestä sarjasta jo aikaisemmin, mutta tämä katsottiin helmikuussa ja on kyllä äärimmäisen koukuttava minisarja! Katsottiin kaikki jaksot muutamassa päivässä, eli lämmin suositus, jos kaipaat maaliskuun kotoiluun jotain mielenkiintoista katsottavaa.

Oikein ihanaa tiistain jatkoa ja alkanutta maaliskuuta! Yritetään tehdä tästä kuukaudesta hyvä rajoitteista huolimatta. ❤️

puheenaiheet ajattelin-tanaan hopsoa oma-elama
Kommentit (2)
  1. Kiitos kivasta postauksesta! Jöin ihailee sun lenkkareita ja mietin mistäköhän ne on:)?

    1. Kiva jos tykkäsit.☺️

      Kengät on Buffalo London, tosin hankittu vuosi sitten joten en ole varma onko mallia enää saatavilla.🧐🧐

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *