Mitä jäi mieleen tammikuulta?

Maanantaina kuukausi vaihtuu helmikuuksi. Pakko todeta, että onneksi. Tammikuu on tuntunut todella pitkältä – pidemmältä kuin kuuluisan pitkä marraskuu. Vaikka olenkin pyrkinyt keskittymään hyviin asioihin, kyllä välillä on tullut laskettua päiviä kevään alkuun! Helmikuu on onneksi lyhyt kuukausi ja sitten ollaankin jo maaliskuussa. Tulee ystävien synttäreitä ja pääsiäinen. Päivät pitenee rytinällä ja valon määrä lisääntyy päivä päivältä. Nyt kuitenkin vielä pieni hetki pitkälle tammikuulle ja kaikelle sille, mitä kuukaudesta jäi mieleen.

Tammikuulta jäi mieleen…

Levi ja vuodenvaihde lumikinosten keskellä. Vuoden ensimmäiset päivät kuljettiin toppapuvuissa ja nautiskeltiin Utsuvaaran upeista maisemista.

Lumipeite, joka saatiin vihdoin tänne etelään. Lumi on ehdottomasti asia, joka on ilahduttanut tammikuussa etelän väkeä.

Arkeenpaluu, joka oli kieltämättä jokseenkin tahmea. Unirytmit olivat sekaisin ja työrytmiin paluu tuntui haastavalta. Onneksi loppua kohden homma alkoi taas balansoitumaan ja löysin itsestäni sen normaalin energian.

Tammikuussa Toni innostui ruokavideoiden kuvaamisesta. Muistan tämän innostuksen varmasti ikuisesti ja sitä oli hauska seurata. Yksi Tonin parhaista puolista on ehdottomasti kyky innostua asioista ja fiilistellä niitä. Videoista tuli hauskoja ja viihdyttäviä. Reseptit olivat ehkä kuitenkin sivuseikka. 😁

Lohilo, jota syötiin tammikuussa ennätyspaljon. Ostettiin testiin myös uusia makuja, kuten vanilja ja valkosuklaa-mansikka. Mun ehdottomat Lohilo-suosikki on Salted Caramel (kokeilkaa lisätä päälle punaviinimarjoja) ja hyvänä kakkosena tulee  valkosuklaa-mansikka. 💜

Kokkailtiin yhdessä paljon ja kokeiltiin uusia reseptejä. Kuten olen pari kertaa maininnut, syön nykyään välillä lihaakin ja rohkenen sen ääneen sanoa. Tosin lihan laatuun panostan ja vain valikoitu liha menee alas. Olen oikeastaan ollut jopa hieman yllättynyt, miten herkästi itselle tulee lihasta etova olo, eli en sitä kovin mielelläni edelleenkään syö… Tähän liittyen, yksi huippu löytö jauhelihan korvikkeeksi on Elovenan Muru kaurajauhis! Testattiin eilen ja toimii super hyvin.

Kampaajalla käynti oli erinomainen veto tammikuulle! Hiuslatvat olivat aika huonossa kunnossa vaalennusten jäljiltä, jonka vuoksi teki hyvää hieman leikata ja tehohoitaa. Hiusteni kunto on ylipäänsä heikompi kuin ennen ja ne ovat ohentuneet, joten tänä keväänä yritän saada hiukset taas normaaliin kuntoon.

Brunssillakin tuli tammikuussa käytyä, joka oli muuten ensimmäinen sitten kuukausiin! Totesin jälleen, etten kyllä koskaan pysty syömään 26 euron edestä ruokaa, vaan syön ehkä kympillä. 😁 Silti brunssit on aina välillä kivoja, vaikkakin hieman ylihinnoiteltuja.

Kotoa käsin tuli tehtyä töitä melkeinpä joka ikinen päivä. Tähän haluan kyllä helmikuussa muutosta, mikäli ravintolat vaan pysyvät auki! Vaikka kotoa käsin työskentely on miellyttävää, kyllä välillä kaipaan työympäristöön pientä vaihtelua, kukapa ei?

Valon vähäisyys ja täten myös kuvien puute. Myös into valokuvailuun on ollut aivan nollassa pimeyden vuoksi, joka näkyy myös täällä blogissa. Toisaalta olen samaan aikaan miettinyt, että haluan jatkossa jakaa etenkin Instagramiin enemmän puhelimella kuvattuja kuvia. Myös blogiin voisi olla hauska tehdä välillä ns. kollaaseja kuluneesta viikosta puhelinkuvin, ns. vanhanajan tyyliin.

Pari hyvää kirppislöytöä Uffista ja Kierrätyskeskuksesta. Uffista löytyi lämmin karvahattu, oversize bändihuppari ja Niken musta juoksutakki. Kierrätyskeskuksesta puolestaan pöytälamppu ja leivänpaahdin.

Tammikuussa testattiin uutta kahvia; Pauligin Wiener Waltzeria hasselpähkinäsuklaan maussa. Pakko sanoa, että tuollaisen herkkukahvin jälkeen se perinteinen Kulta Katriina luomu maistuu aika karsealle!  😁 Voisikin hieman useammin panostaa erikoiskahveihin…

Himo ja koukuttuminen Nicksin Peanuts n Fudge patukkaan! Kyseinen patukka maistuu kuin Snickersille, mutta ei sisällä lainkaan lisättyä sokeria. Hittolainen miten hyvää tuo patukka on ja mikä parasta, se on kooltaan pieni eikä maksa kuin 1,50 €! 😁 Suosittelen kokeilemaan, jos parempi versio Snickersistä kiehtoo.

Tammikuu on ollut lähestulkoon tipaton. Muutaman viinilasillisen olen juonut joinain viikonloppuina, mutta muutoin on kyllä täysin unohtunut, miltä darra tuntuu ja onneksi. Tällä linjalla voisi helposti jatkaa pidempäänkin, etenkin, jos mitään erityisiä menoja ei tule.

Mitä teillä jäi tammikuusta mieleen?

Oikein ihanaa viikonloppua! 🥰

puheenaiheet ajattelin-tanaan oma-elama ystavat-ja-perhe
Kommentit (2)
  1. Tammikuu on musta aina kiva kuukausi, toki nyt on vähän korona, yllätys yllätys, veroittanut mieltä, mutta mihinkä se ei vaikuttaisi. Tammikuusta jäi mieleen ehdottomasti meidän Lapin reissu, joka oli niin kiva! Oltiin oltu koko viime vuosi aika lailla kotiympyröissä, niin oli niin kiva päästä pois hetkeksi ja huomata, että hei, ihan hyvinhän tässä voi matkustaa turvallisesti ja vastuullisesti (toki siis Suomessa!). 🙂

    1. Lappi on kyllä ihana! 😍 Ja joo sama, viime vuoden reissut painottuivat pääosin kotimaanmatkailuun, joka oli kyllä ihanaa vaihtelua sekin.

      Kivaa viikonloppua!🥰🥰

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *