Miten luonnon- ja korealainen kosmetiikka ovat vaikuttaneet ihooni?

Olen lukuisia kertoja viimeisen vuoden sisään maininnut, miten luonnon- ja korealainen kosmetiikka ovat vaikuttaneet ihooni positiivisin tavoin. Vaikka ihoni ei ole koskaan ollut mikään ongelmallisin ja se on yksi osa-alue minussa, johon olen tyytyväinen – kyllä olen huomannut selkeän eron aikaisempaan. Aloitin luonnonkosmetiikan käytön pikkuhiljaa vuonna 2016, jonka jälkeen alkuun käytin joitain tuotteita synteettisen kosmetiikan rinnalla. Pikkuhiljaa kuitenkin aloin luopumaan synteettisestä kosmetiikasta ja siirryin melkeinpä täysin luonnonkosmetiikkaan. Korealaisen kosmetiikan noustessa ”pinnalle”, tykästyin myös tähän tuotelinjaan ja vuodesta 2017 olen suosinut ihonhoidossa myös tutummin k-kosmetiikkaa. Toki nämä kaksikin elementtiä voi yhdistää ja tästä hyvä esimerkki on Whamisa, joka on paitsi koreasta, myös luonnonkosmetiikkaa. Puhun kuitenkin aina näistä kahdesta eri linjauksesta, sillä en ole halunnut tehdä selkeää rajaa siihen, mitä käytän koska koen että esimerkiksi korealaisella Mizonilla on loistavia tuotteita, vaikkei sarja ole luonnonkosmetiikkaa. Eli käytössäni on tosiaan tuotteita molemmilta linjoilta, vaikka ehkä kuitenkin juuri nyt hieman enemmän luonnonkosmetiikan puolelta.

Ihoni salaisuutta kysellään suhteellisen usein, johon vastaan nykyään aina terveelliset elämäntavat yhdistettynä laadukkaisiin ihonhoitotuotteisiin. Tärkeintä on se, mitä ihoon imeytän, eli korostan aina seerumien ja erilaisten voiteiden tärkeyttä! Tietenkin ihosta puhuttaessa myös geeneillä on väliä, eli jos olet luonnostaan ilmeikäs, saat todennäköisesti aikaisemmin juonteita kuin vähemmän ilmeikkäät. Myös ihon paksuus vaikuttaa, eli ohut iho rypistyy herkemmin kuin paksumpi iho. Ja uskokaa tai älkää – myös elämä ja se, miten universumi meitä kohtelee vaikuttaa myös ihoon. Jos elämme vuosikaudet tehden stressaavaa työtä ja kärsimme jatkuvasta univajeesta, iho ei ole yhtä hyvinvoiva kuin se on henkilöllä, joka elää tasapainoista elämää. Kokonaisuuteen emme voi aina itse sataprosenttisesti vaikuttaa, mutta siihen mitä tuotteita käytämme, voimme hyvinkin. Eli tästä syystä kehotan valitsemaan iholleen parasta mahdollista ja hakemalla hakemaan itselleen sopivia ihonhoitotuotteita! Etenkin kaikki +25-vuotiaat – teidän tulisi panostaa ihonhoitoon! Itse aloitin panostukseni liian myöhään omassa mittakaavassani, eli vasta noin 27-vuotiaana. Tuota ennen käytin vähän sitä sun tätä kosmetiikkaa, enkä vaalinut ihoni hyvinvointia. Baari-iltojen jälkeen nukuin meikit kasvoilla, enkä suosinut seerumeita ihonhoidossa. Silmänympärysvoiteita sentään olen käyttänyt 13-vuotiaasta lähtien, mutta esimerkiksi kaulan ihon hoitoa laiminlöin todella pitkään, mikä näkyy sitten tänä päivänä jo muutenkin ohuessa kaulani ihossa juonteina.

Se miksi käytän nykyään luonnonkosmetiikkaa, johtuu puhtaasti siitä että haluan hoitaa ihoani aidoilla raaka-aineilla. Kun synteettinen kosmetiikka sisältää usein silikoneja ja muita keinotekoisia öljyjä, on luonnonkosmetiikan aineosat luonnollista alkuperää. Eli luonnonkosmetiikan kautta saan ihooni niitä aitoja aineita, joiden tehoon uskon! Toki näen tässä myös ekologisen ja ympäristöystävällisen näkökulman, eli mieluiten käytän ihonhoidossa tuotteita, jotka ovat luomuviljeltyjä. Korealaisessa kosmetiikassa puolestaan kiehtoo korealaisten hyvän ihon taustalla piilevä ihonhoitorutiini. Vaikka en sitä täydellisesti noudata, välillä toivon opettelevani sen vielä joku päivä! Toki k-kosmetiikastakin haluan valita tuotemerkit, jotka ovat mahdollisimman laadukkaita – eli Whamisa nyt ehdottomasti ykkösenä, mutta sen rinnalla jo mainitsemani Mizon valmistaa korkealaatuisia tuotteita, jotka eivät sisällä turhia täyteaineita. Vaikka luonnonkosmetiikka on suhteellisen hintavaa, kannattaa aina muistaa että laadukkaat raaka-aineet maksavat ja täten myös kate on usein pienempi verrattuna moniin synteettisiin merkkeihin. Ja jos johonkin kolmekymppisenä panostaa, niin olen sitä mieltä, ettei ihonhoito ole ollenkaan huono kohde! Hyvä ihonhoitorutiini kantaa pitkälle ja sen avulla on mahdollista pitkittää edes hieman luonnollisia ikääntymisen tuomia muutoksia.

Nyt kun olen aihetta hieman pohjustanut, haluan kertoa teille huomioni, jotka olen tehnyt ihonhoidollisten muutosten jälkeen ihossani. Eli nämä kolme asiaa ovat tapahtuneet minulle sen jälkeen kun siirryin luonnon- ja korealaisen kosmetiikan maailmaan!

Ihon pinta on tasaisempi

Täytän kesällä 32-vuotta, eli minultakin tosiaan jo löytyy kevyitä juonteita, vaikka kasvoni olisivat ilmeettömät ja peruslukemilla. Eipä toistaiseksi kauheasti muualta kuin otsasta ja ”nasot”, mutta löytyy kuitenkin. Havainto, jonka olen kuitenkin tehnyt ihonhoitotuotteiden muutoksen myötä, on ihon pinnan tasoittuminen. Eli ne otsan juonteet ovat ikään kuin ”hälvenneet” eivätkä näy samalla tavalla kuin aikaisemmin. Olen nähnyt tämän myös kuvista jos vertaan ihoani viiden vuoden takaiseen. Tuolloin ihoni oli paljon tunkkaisempi ja esimerkiksi otsan juonteet korostuivat selkeämmin kuin nykyään. Välillä minulta on jopa kysytty hoidanko ihoani botoxilla, mutta tähän joudun toteamaan etten hoida. Mikään muu ei siis ole elämässäni muuttunut ihonhoidon saralla kuin se, mitä tuotteita käytän, jonka vuoksi ”syytän” parempaa kosmetiikkaa ihoni hyvästä yleiskunnosta!

Iho hehkuu

Hieman edelliseen liittyen, hehku on myös asia, jonka luonnonkosmetiikka tekee! Etenkin meikittömänä ihoni on hyvin hehkeä ja kuulas. Toki on päiviä jolloin näin ei ole johtuen vaikka huonoista yöunista tai näistä pakkasista, mutta noin yleisesti ihoni on heleämpi. Uskon tähän vaikuttavan nimenomaan ne luonnonkosmetiikan laadukkaat raaka-aineet, jotka imeytyvät ihoon ja hoitavat sitä sisältä päin. Kun ihoonsa ei imeytä mitään synteettistä, on se huomattavasti heleämpi ja tämän voi todella nähdä! Ulkopuolinen ei välttämättä eroa huomaa, mutta itse kun ihoaan päivästä toiseen katsoo, eron näkee kyllä selkeästi.

Ihossa on terveempi ja puhtaampi olo

Tämä on asia, joka ei tapahdu välttämättä yhdessä yössä kun siirtyy synteettisestä kosmetiikasta luonnollisemman kosmetiikan puolelle. Pikkuhiljaa sen kuitenkin huomaa, miten iho ikään kuin puhdistuu kuonasta ja siitä tulee kauniimpi. Synteettinen kosmetiikka kun sisältää niin usein kaikkea turhaa moskaa, joka imeytyy kehoon ja täten vaikuttaa ihon yleisilmeeseen. Itse olenkin kokenut ihoni muuttuneen puhtaammaksi ja ennen kaikkea se tunne siitä kun laittaa ihollensa luonnonkosmetiikkaa – se on jo henkiselläkin tasolla miellyttävä! Tuntuu ihanalta laittaa iholleen sellaista, jonka tietää sisältävän aitoja aineosia ja hellivän ihoa. Voidaan mielestäni puhua myös henkisestä mielihyvän tunteesta, joka syntyy luonnonkosmetiikan käytön myötä. Itselleni tällaisen tunteet ovat tärkeitä ja siksi saan mielihyvää siitä tunteesta kun käytän iholleni vain parasta.

Kaikessa en ole vielä kuitenkaan luonnonkosmetiikkaan valitettavasti siirtynyt, eli meikit ovat osa-alue, jonka puolesta käytän edelleen myös synteettisiä tuotteita. Meikkivoide on kyllä Juice Beautyn tai vaihtelevasti Bohon BB-voide, mutta muuten meikit melkeinpä ihan synteettisiä. Tähän syy on se, etten ole löytänyt riittävän hyviä tuotteita korvaamaan entisiä. Toinen osa-alue ovat hiukset – valitettavasti luonnonkosmetiikan shampoot eivät ole pitkässä juoksussa toimineet hiuksilleni! Eli tältäkin osin on edelleen hakusessa itselleni toimivat tuotteet, jotka toivon joku päivä vielä löytäväni. Onneksi työni puolesta pääsen testailemaan erilaisia tuotteita, jonka vuoksi sikaa säkissä ei tarvitse hankkia, mutta toki jos teillä on tässä kohtaa vinkata jotain hyvää hiustuote- tai meikkisarjaa luonnonkosmetiikan maailmasta, kuulisin oikein mielelläni! Kaikki vinkit ovat enemmän kuin tervetulleita.

Oletteko te huomanneet muutoksia ihossanne siirryttyänne luonnon- tai korealaisen kosmetiikan pariin? Kumpaa kosmetiikkaa sinä suosit, vai sekoitteletko tuotteita kuten minä teen?

kauneus ihonhoito luonnonkosmetiikka ihonhoitotuotteet
Kommentit (12)
 1. Sellainen näkökulma johon törmäsin vähän aikaa sitten liittyen luonnonkosmetiikan ekologisuuteen on että jos kaikki alkaisi käyttämään vain luonnonkosmetiikkaa, niin tämä kuluttaisi myös luonnonvaroja paljon nykyistä enemmän eikä ne millään riittäisi kaikille… Mutta joo, en itsekään enää suostuisi laittamaan iholleni mitään synteettisia mömmöjä.

  Itselläni kaikki meikitkin on nykyään luonnonkosmetiikkaa, aloin käyttämään v. 2014 ja siitä pikku hiljaa siirryin kokonaan luonnonkosmetiikkaan. Tänä talvena tosin ostin Cliniquen ripsivärin, muuten olen käyttänyt Bohon ripsaria, mutta se saattaa vähän levitä sateella/sulaa helteellä, laitan ekan kerroksen Bohoa ja sitten päälle tätä Cliniquen niin pysyy siistinä koko päivän 😀 En muista olenko kokeillut muita ripsareita, käyttänyt Bohoa niin kauan jo. Zuiin meikit on ollut myös hyviä, samoin Everyday mineralsin (on kosteuttavampi ja läpikuultavampi) meikkipuuteri ja Lily lolon (peittävämpi) meikkipuuteri, ne on mulla pääosin käytössä sekä Zuiin meikkivoide. Zuii on kyllä aika kallis sarja…

  Viimeisin löytö on suomalaisen Ekopharman tuotteet, itseläni ongelmaiho, niin heidän karpalosarja on ollut hyvä. Lisäksi käytän Whamisan kasvovettä, Madaran, Weledan ja Puhdas +:n seerumeita (hyaluroni yms), naamioita ja voiteita, vähän ihon kunnosta riippuen. Tärkeintä on tosiaan helläväräinen puhdistus ja hyvä kosteutus, en ole tarkemmin perehtynyt korealaiseen ihonhoitorutiiniin, mutta käsittääkseni siihen kuuluu kaksoispuhdistus, eli puhdistan ensin Ekopharman öljyllä meikit ja pesen vielä miedolla pesuaineella, iho ei jää kuivaksi näillä, sitten kunnolla kasvovettä, seerumia ja voidetta päälle. Lisäksi sisäisesti joka aterialla tarpeeksi hyviä rasvoja, näillä toimenpiteillä ihoni on muuttunut heleämmäksi, sileämmäksi ja kosteutetummaksi, aiemmin oli talviaikaan ihan kuiva ja kiristävä. Lisäksi syön biotiinia, hyaluronia ja kollageenia, välttelen aurinkoa, sokeria ja liikaa hiilaria, näytän kuulemma huomattavasti nuoremmalta, viimeksi kuulin lääkäriltäni 😀 Johan tässä on panostettukin 😀

 2. Hei,

  Olen kuullut, että joillakin luonnonkosmetiikkaan siirtyminen aiheuttaa hetkellisesti ihon huonokuntoisuuden, mutta sitten se tokenee ja on paremmassa kunnossa. Oletko kuullut vastaavaa ja onko sulla käynyt näin? Mitä muuten käytät kasvojen puhdistukseen luonnon kosmetiikassa? 🙂

  1. Moikka,

   Se voi olla. Itselläni on siis välillä ollut leuassa pientä näppylää, mutta toisaalta en suoranaisesti osaa sanoa onko syyllinen luonnonkosmetiikan joku tuote, vai henkinen stressi, jota on ollut? Mutta veikkaan että noin voi tosiaan kyllä käydä alkuun, sillä luonnonkosmetiikka on niin puhdasta verrattuna aiheisiin, joissa on keinotekoisia silottavia silikoneja sun muuta mukana. Kasvojen puhdistukseen käytän hieman vaihdellen Luonkos -öljypalaa sekä Whamisan tuotteita, kuten puhdistusvettä. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *