Miten saada meikki kestämään?

Mulla on viime aikoina ollut pieniä probleemia pohjanmeikin kanssa. Kuinka aina hehkutankaan sitä miten se meikkipohja on kaiken a ja o, näinhän se on. Viime aikoina meikkini on kuitenkin pysynyt todella huonosti ja se on päivän mittaan ikäänkuin kulunut pois. Iltapäivällä kasvot näyttävät enemmänkin kuivahkolta rusinalta, kuin hehkeän kuulaalta. Rasvaisuudesta ei siis ole kyse, vaan ihan kuin meikki katoaisi kasvoilta tuhkatuuleen. Tämä on itselleni todellakin tuntematon ilmiö, sillä olen tottunut siihen, että meikki pysyy läpi päivän. Tuotteet ovat samat kuin ennenkin, joten missähän lienee vika?

Mulla on pieni kutina, että tässä olisi kyse nyt jostain hormonaalisesta, tai sitten ihan vaan ihon vanhenemisesta. Kai sekin pitää tällä ikää jo alkaa kohtaamaan, pikkuhiljaa ihon laatu muuttuu ja se tarvitsee enemmän huoltoa. Kaipaisinkin tällä kertaa nyt teidän vinkkejänne. Kärsiikö kukaan muu tämän kaltaisesta ihon kuivumisesta tai meikin lähtemisestä? Olisiko vinkkivitosia? Ehkä joku erinomainen meikinpohjustustuote, voide tms.? 

IMG_3294-002

Kommentit (11)
 1. Tuli mieleen että MAC:in meikkivoiteista on muutamista varoitettu, kuuluisa meikkitaiteilija (opettajani) mainitsi joidenkin sisältävän silikoonia. Niitä ei kuulemma omalle iholle kannattaisi käyttää kuin muutama päivä viikossa, muuten saattavat laukaista iho-ongelmia koska silikoni jättää iholle kelmumaisen kuoren.

  Anyway, tuli tästä mieleen että saattaa olla juurikin vain hetkellisestä reaktiosta kyse. On olemassa ihotyyppi joka ”syö” meikin päivän mittaan jolloin juuri tuntuu myöhemmin että meikki on osittain kulunut, kadonnut tai muuttanut kummallisesti koostumustaan. Tämä täysin normaalia ja melko yleistä – joillakin tämän vuoksi eivät esimerkiksi silmälainerit pysy ollenkaan (mustassa näkee parhaiten, häviää ja haalenee silmämeikissä päivän mittaan).
  Itse kun havaitsen kyseistä ”muutosta” iholla, laitan yöksi kunnon kerroksen naamarasvaa ja seerumia jotta aamulla iho olisi kylläinen ja erittäin kosteutettu. Olen havainnut että tämä estää meikin ”imeytymistä” ihoon, tai liikkumista päivän aikana – sekä illalla on sellainen luonnollinen glow minkä itseasiassa toivoisin jo heti aamusta! 😀

  Jännä seurata mitä ratkaisuja tähän meikin liikkumiseen/katoamiseen ja olomuodon muuttumiseen löytyy – ja helpottaa huomata että yleinen ilmiö!

 2. Suosittelen ihon päivittäistä puhdistamista ja kosteuttamista kuivan ihon tuotteilla. Itse käytän myös kosteuttavia naamioita, välillä annan vaikuttaa koko yön. Toisinaan laitan taas vähän tuhdimpaa mehiläisvahavoidetta, joka saa vaikuttaa koko yön. Naamiot ja voiteet imeytyvät ihoon, joten mitään rasvalänttejä ei jää tyynyyn.

  On hyvä antaa kosteusvoiteen imeytyä ennen kuin lähtee ulos, varsinkin tuulisella ja pakkaskelillä. Itse suojaan kasvoni vielä foundationilla, joka on kevyempää kuin meikkivoide. Välillä laitan peitevoidetta punoittaviin kohtiin kasvoissa foundationin alle. Kuitenkin pärjään pitkälle kolmella purkilla; putsari, kosteusvoide ja foundation.

  Olen Mary Kayn ihonhoitokonsultti ja viiden vuoden aikana olen oppinut, mitä oma ihoni eri vuodenaikoina haluaa. Siksi voin suositella myös sinulle, että käyttäisit ihmeessä vaikka ihan peruskaupoista löytyviä tuotteita, jotka kosteuttavat tarpeeksi.

  1. Kiitos vinkeistä, otan niistä vaarin. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *