Motivoiva treenipukeutuminen

Mukava ja miellyttävä treenipukeutuminen on itselleni tärkeää. Oikeastaan yhtä tärkeää, kun itse treeni on myös se, että harjoituksen aikana vaatteet istuvat täydellisesti eikä paitaa tarvitse jatkuvasti laskea tai housuja puolestaan nostella. Treenissä tulee voida keskittyä sataprosenttisesti siihen itse tekemiseen sen sijaan, että joutuisi miettimään jatkuvasti vilkkuuko rintavako tai selkä. Myös vaatteiden visuaalinen istuvuus on ainakin itselleni tärkeää ja kiinnitän huomiota myös siihen, miltä treenikuteet päälläni näyttävät. Oli se sitten pinnallista tai ei, haluan, että käyttämäni treenivaatteet istuvat vartalolleni parhaalla mahdollisella tavalla. Pidänkin eniten vartalonmyötäisistä urheiluvaatteista.

Treenivaatteet

Nykyään olen treenivaatteiden suhteen aika nirso ja ostan urheiluvaatteita suhteellisen harvoin, jolloin pystyn panostamaan enemmän niiden laatuun. Oikeastaan uusien treenivaatteiden ei kuuluisikaan mielestäni olla ihan joka kuukausi ostoslistalla, sillä niiden tarkoitus on kestää käyttöä ja kulutusta. Jos nimittäin mietitään, niin treenivaatteitahan tulee pestyä tavallisia vaatteita useammin. Ainakin omassa käytössäni kaikki treenikuteet menevät pesuun itse harjoituksen jälkeen ja vaadinkin niiltä sen, että ne kestävät nimenomaan kovaa käyttöä ja jatkuvaa pesukoneessa myllytystä. Materiaalien tulee olla kohdillaan ja paitsi treenatessa miellyttäviä, myös kovaa kulutusta kestäviä. Värit eivät saa haalistua eikä materiaali venyä muodottomaksi. Tärkeää on toki muistaa myös se, ettei mikään treenivaatekaan ole ikuinen. Vuosia palvellut toppi tai housut kannattaa suosiolla laittaa kierrätykseen jos tuntuu, että se ei enää ole omalle vartalolle tiukka. Itse olen huomannut tuon ilmiön varsinkin treeniliiveissä, jotka vuosien käytössä löystyvät ja silloin niiden käyttöikä on tullut tiensä päähän.

Tällä hetkellä suosikki merkkejäni treenivaatetuksen suhteen ovat Nike, Röhnisch ja Casall. En sano etteikö muidenkin merkkien vaatteet olisi laadultaan kestäviä, mutta etenkin edellä mainitsemani brändit ovat osoittautuneet käytössä laadultaan korkealuokkaisiksi. Se, että treenaa kunnon kuteissa ja nimenomaan istuvissa sellaisissa, antaa ainakin itselleni lisää treenimotivaatiota sekä mukavuutta, sillä silloin tunnen oloni myös treenatessa hyväksi. Olenkin ehdottomasti sitä mieltä, että pukeutumisella on suuri merkitys myös yleiseen treenifiilikseen. Monille uudet treenivaatteet ovat palkinto vaikka painonpudotuksesta tai hyvästä duunista liikkumisen suhteen, mikä on itse asiassa aika hyväkin tapa palkita itseään! Mikä tahansa sinua motivoikaan, se ei ole omasta mielestäni koskaan väärin. Treenivaatteet, kun eivät ole paljon liikkuvalle koskaan sellaista turhaa materiaa, joka jäisi kaappiin lojumaan vaan ne ovat nimenomaan sitä vaatetta, joka menee aivan varmasti kovaan käyttöön!

Jos kuitenkin muutama sana niistä laadukkaista treenivaatteista ja suosituksista, niin haluaisin ehdottomasti mainita teille nyt eräistä treenihousuista, joihin olen vasta ihastunut. Kuten tiedätte, rakastan korkeavyötäröisiä farkkuja, joten en todellakaan pidä matalasta vyötäröstä myöskään urheiluvaatteissa. Oikeastaan aika vaikeaa onkin ollut löytää riittävän korkeavyötäröisiä treenipöksyjä, sillä todella monissa vyötärö on regularin tasoa ja voin sanoa, että etsintää on kyllä tehty. Jos taas on löytynyt mukavan korkea vyötärö, niin housuissa on sitten tietenkin ollut istuvuuden suhteen jotain muuta häikkää. Nikellahan on eräät housut, joiden nimeen vannon (postaus niistä täällä) mutta noissakaan ei silti puhuta oikeasti todella korkeasta vyötäröstä – sellaisesta, jolla voisi treenata vaikka ihan vaan treeniliivien tai lyhyemmän topin kanssa.

Ihan vasta kuitenkin vihdoin löysin *Fitnesstukun valikoimista erään mallin, johon olen nyt aivan rakastunut! Kyseinen housumalli on tosiaan korkealla vyötärökaistaleella varusteltu kompressiohousu, joka tukee ja muotoilee kehoa. Lahkeen mitta on itselleni S-koossa hieman vajaa, eli ulkojuoksuun housu ei enää näillä keleillä sovellu mutta salitreeniin kyllä sitäkin paremmin! Pidän myös siitä, että kyseiset housut eivät ole täysin mustat kuten suurin osa treenihousuistani on ja niissä on hauska mutta kuitenkin neutraali kuviointi. Tämä kyseinen housumalli on suosikki merkkini Röhnischin *Shape Arc 7/8 Tights, joka on tosiaan tämän postauksen kuvissakin minulla jalassa. Kuten voitte huomata, vyötärö on hyvin korkea ja mahdollistaa vaikka ulkomailla pelkkien treeniliivien kanssa treenaamisen. Myös vatsan näillä saa aika mukavasti ns. litistettyä jos vetää vielä treenitopin tuohon päälle. Malli ei siis tosiaankaan ole mikään hoikempien malli, vaan menee oikeasti ihan kaiken kokoisille!

Treenitopeista taas haluaisin sanoa sen, että vaikka niiden suhteen en olekaan yhtä nirso kuin housujen, niin on minulla niistäkin muutama suosikki malli. Painijaselkä on mielestäni aivan ehdoton ja nimenomaan pyöreä kaula-aukko, joka ei ole liian syvän uurrettu. Treenitopeista otan aina mahdollisimman pienen koon, sillä niissä on tärkeää se vartalonmyötäisyys. Ehkä ärsyttävintä on treenitoppi, joka liikkuu suuntaan tai toiseen treenatessa, jolloin se häiritsee keskittymistä. Tuollainen täydellinen malli, joka on myös hinta-laatusuhteeltaan erinomainen, on Röhnischin painijaselkäinen simppeli toppi, *Long Raceback. Myös Casallilla on todella yksinkertainen ja laadukas malli *Oblique Racerback, jota voin myös lämmöllä suositella painijaselkää rakastaville treenaajille!

Treenivaatteiden suhteen kannattaa miettiä niitä omia tarpeitaan, mitä treenaa ja millaisessa ilmastossa. Harrastaako pääasiassa sisätreeniä vai kuuluuko ulkona treenaaminenkin arkeen. Itsehän tosiaan harrastan sekä, että eli treenaan salilla muutaman kerran viikossa, jonka lisäksi juoksen ulkona. Tämän vuoksi treenivaatteita tulee tosiaan olla joka lähtöön ja kaiken lisäksi Suomen ilmastokin on vielä sen verran vaihteleva. Kuitenkin se, että panostaa niihin hyviin ja laadukkaisiin yksilöihin mahdollistaa sen, ettei uusia vaatteita tarvitse ihan joka viikko tai kuukausikaan hankkia – ellei sitten nimenomaan halua motivoida tai palkita itseään hyvistä suoristuksista.

*Housut Röhnisch / *Sininen toppi Rohnisch / Treeniliivit Nike

Tähän postauksen loppuun haluan jakaa teille alekoodin Fitnesstukun verkkokauppaan, jolla saatte lukijoinani yli 50 € tilauksiin 10 € alennuksen huomiseen iltaan (15.10.) saakka. Koodi on JUTTA10 eikä sitä voi yhdistää muihin alekoodeihin!

Koetteko te muuten, että treenipukeutuminen olisi yksi motivaation tuoja? Tai löytyykö ylipäänsä jotain suosikki merkkejä tai malleja, joita suositte treenipukeutumisessa?

Oikein mukavaa ja rentouttavaa lauantaita!

 

*Treenivaate sponsoroitu

Kommentit (1)
  1. Kivat vermeet 🙂 mä käytän liikunnassa ja salilla aina muusta käytöstä vanhentuneita t-paitoja ja vanhoja college housuja tai vastaavia. Tietysti kivat treeni vaatteet varmasti motivoi, itselläni ei niihin vain yksinkertaisesti ole varaa. Olenkin usein miettinyt, kuka uskaltaisi nostaa kissan pöydälle ja ottaa aiheeksi kirjoittaa salilla treenaamisen vanhoissa ns tavallisissa vaatteissa. Itse olen saanut ikävää hiljaista paheksuntaa. Nykyään käynkin aamun hiljaisina tunteina salilla.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *