Näin hoidan hiuksiani + vinkkejä

Kaupallinen yhteistyö: New Nordic

Hiukset ovat aina olleet itselleni tärkeä osa minua ja identiteettiäni. Eniten viihdyn pitkillä hiuksilla, jotka ovat tummat ja niissä on ripaus vaaleutta. Pidän hiuksia paljon auki, mutta kotona ne ovat oikeastaan aina edes puolittain kiinni. Otsahiusten kanssa minulla on varmasti ikuinen viharakkaus suhde, eli en osaa päättää luovunko niistä vai en. Olenkin nyt päättänyt kasvattaa ne hieman pidemmiksi ja säilyttää kasvoja kehystävinä verhoina. Hiusteni laatu on kuivuuteen taipuvainen, jonka vuoksi hiustenhoito on minulle todella tärkeää ja käsittelyt näkyvät herkästi hiuksissani. Tämän huomasin erityisesti viime syksynä, kun tein hiuksiini raitoja kotona ja vieläpä kahdesti alle kuukauden sisään. Ei kovin hyvä juttu, mutta minkä impulsiiviselle luonteelleen mahtaa. 🙈 Nykyään hoidankin kaiken muun hiuksiini liittyvän kampaamossa, paitsi tyveä värjään välillä myös kotona. Tämän olen oppinut kirjaimellisesti kantapään kautta.

Tänään haluan jakaa kanssanne muutamia hiustenhoitoon liittyviä vinkkejä, sekä kertoa ylipäänsä siitä, miten hiuksiani hoidan, millä keinoin ja kuinka usein. Itse tykkään lukea muiden hiustenhoitoon liittyviä vinkkejä ja kikkoja, joista voi saada inspiraatiota myös omaan hiustenhoitoon. Kullakin meistä on hiusten suhteen ne omat rutiinit ja uskomukset, joita noudatamme. Tänään jaan kanssanne omani.

Näin hoidan hiuksiani

Pesuvälit

Kirjoitin vuonna 2017 postauksen, jossa jaoin vinkkejä hiusten pesuvälin pidentämiseen. Tuolloin koin sen hyväksi jutuksi, mutta en enää. Nykyään pesen hiukseni suunnilleen kolmen päivän välein, joskus useammin. Itselleni tärkein mittari pesuvälissä ei ole niinkään se, miltä hius näyttää, vaan ennemminkin se, miltä päänahassa tuntuu. Pitkät pesuvälit aiheuttavat itsellä päänahan kutinaa ja ärsytystä, jonka vuoksi nykyään pesen hiukseni useammin. En myöskään enää usko siihen, että hiukset olisivat paremmassa kunnossa, jos ne pesee harvemmin. Ennemminkin uskon siihen, että jatkuva kuivashampoiden suihkuttelu saattaa jopa tukkia päänahkaa ja täten vaikuttaa hiusjuureen ja hiusten kasvuun. Tykkään myös raikkaasta tunteesta päänahassa, vaikka hiustenpesu onkin aina oma prosessinsa, eikä välttämättä aina niin mieluisaa.

Hiusten peseminen ja Hair Volume -tuotteet

Olen maininnut tästä muutaman kerran aikaisemminkin, mutta pesen hiukset nykyään aina kahdesti pesukerran yhteydessä. Näin siksi, että hiuksistani tulee yksinkertaisesti puhtaammat. Etenkin pitkissä hiuksissa yksi pesukerta jättää herkästi tunteen, etteivät hiukset ole täysin puhdistuneet, joten toinen pesu ikään kuin pesee ne huolellisemmin ja viimeistelee. Pesen hiukset aina haalealla vedellä ja lopuksi huuhtelen päänahan jääkylmällä vedellä, joka sulkee hiussuomut.

Pesutuotteista käytössäni on nyt jo alkuvuodesta lähtien ollut New Nordicin Hair Volume -sarjan uutuustuotteet: Hair Volume™ Shampoo ja Hair Volume™ hoitoaine. Tämän holistisen hiustenhoitosarjan hiusravinnetabletteja on myyty Suomessa jo vuodesta 2012 lähtien. Sarjan shampoo korjaa ja tuuheutta hiuksia. Hoitoaine puolestaan antaa hiuksille tukea ja lisää sekä ilmavuutta että kiiltoa. Hair Volumen tuotteet ovat mm. parabeenittomia, silikonittomia, sulfaatittomia ja ne sisältävät samoja kasviuutteita kuin suositut Hair Volume -tabletit, joita olen minäkin käyttänyt. Itselle shampoossa ja hoitoaineessa tärkeää on se, etteivät tuotteet ole liian hoitavia, eli tee hiuksista sähköisiä ja päätä myöten valuvia. Myös se, ettei shampoo rasvoita päänahkaa (mitä muuten osa shampoista tekee) on kaiken a ja o. Pidänkin eniten tuuheuttavista, hiuspohjaa virkistävistä tuotteista, joihin myös Hair Volume -sarjana lukeutuu. Sarjan hiustenhoitotuotteissa on myös raikas omenan ja kookoksen tuoksu, joka ei ole kuitenkaan liian vahva tai pistävä. Lopputuloksena on ilmava, tuuhea ja pehmeä tukka, joka tuntuu ja näyttää kaikin puolin hyvältä!

Vaikka en ole hiustenhoidon suhteen mitenkään fanaattinen luonnollisten/luonnonkosmetiikan tuotteiden käyttäjä, olen paljon miettinyt tuotteiden puhtautta tälläkin osa-alueella. Tuntuu hyvältä pestä hiukset luonnollisemmalla tuotteella verrattuna tuotteeseen, joka on ympätty täyteen silikoneja. Eli tavallaan samalla tapaa kuin kasvoihin, kyllä myös hiuspohjaan käytän mieluummin puhtaampia raaka-aineita. Toki tässäkin tullaan taas siihen, että lopputulos on se tärkein, jonka vuoksi vaadin shampoolta ja hoitoaineelta tiettyä lopputulosta, jotta niitä voin eteenpäin suositella. Eikä kaikki tietenkään sovi kaikille. Omien kokemuksien mukaan hyviä raaka-aineita sisältävät New Nordicin Hair Volume -tuotteet toimivat tosi hyvin ja siksi sarjaa suosittelen eteenpäin. Ja aivan erityisesti suosittelen sarjaa heille, jotka arvostavat hiuksissa tuuheutta, ilmavuutta ja miellyttävää tunnetta päänahassa.

Hair VolumeHair VolumeHair Volume

Kuumalla käsittelyä harvemmin

Hiusten muotoilu kuumilla raudoilla tekee pitkällä tähtäimellä hiuksille hallaa, vaikka käyttäisi alla lämpösuojaa. Tämän olen kokenut myös omalla kohdalla ja todennut kantapään kautta, että raudoilla voi saada ikävää jälkeä pitkässä juoksussa. Käytänkin nykyään kuumia rautoja aikaisempaa vähemmän ja myös hiuksia föönaan vain viileällä puhalluksella. Lisäksi olen ottanut käyttöön lämpörullat, joita minulle suositeltiin hiusten hellävaraiseen kihartamiseen (näistä lisää myöhemmin keväällä). Siispä mikäli hiusteni kunto on heikko, kannattaa tarkistaa ensimmäisten joukossa kuumalla käsittelyn määrät. Toki tämäkin on yksilöllistä, mutta monesti rautojen käytön vähentäminen saattaa parantaa hiusten kuntoa kuin huomaamatta.

Ravinnon merkitys

Ravinnolla on äärimmäisen suuri merkitys myös hiusten kuntoon. Jos syö liian vähän tai saa nihkeästi ravinteita, tuskin hiuksetkaan ovat elinvoimaiset. Ruokavalion monipuolisuuteen kannattaakin panostaa ja jos hiustenlähdöstä kärsii, kannattaa tarkistuttaa ferritiini, joka alhaisena aiheuttaa mm. hiustenlähtöä. Vaikka pyrin syömään monipuolisesti, syön silti ruokavalion rinnalla ravintolisiä, joista yksi tärkeimmistä on hiuksille suunnattu ravintolisä. Tuota ilman en uskalla olla, sillä haluan maksimoida hiuksille tärkeiden ravinto-aineiden imeytymisen/saannin. New Nordicilta löytyy tähän loistavat tuotteet; Hair Volume Gummies sekä Hair Volume -tabletit, joita molempia olen itsekin käyttänyt.

Lisäksi ohessa muutamia vinkkejä/rutiineja, joita noudatan:

 • Nukun hiukset letitettynä, jotta hiukset eivät katkeilisi ja vaihdan tyynyliinan vähintään joka toinen ilta – välillä jopa joka ilta. Kuulemma satiininen tyynyliina olisi paras, mutta sellaista en vielä toistaiseksi omista. Joko sinulta löytyy?
 • Kampaan hiukset märkänä hellävaraisesti harvapiikkisellä kammalla ja/tai luonnonharjaksisella harjalla, mutta en koskaan muovipiikkisellä harjalla, enkä voimaa käyttäen. Märkänä hius venyy ja katkeaa helpommin, jonka vuoksi olen märkien hiusten kanssa tosi varovainen.
 • Käytän hiuksiin öljyjä säännöllisesti, mutta vain latvoihin, jotka kuivuvat herkästi.
 • Kuivashampoota suosin nykyään aika harvoin, jotta päänahka ei menisi ns. tukkoon. Syväpuhdistavaa shampoota käytän kerran kahdessa viikossa.
 • Pesen hiukset aina, jos päänahka alkaa kutisemaan tai tuntuu epäpuhtaalta
 • Käyn kampaajalla noin 3 kuukauden välein ja leikkautan latvoja säännöllisesti
 • En suosi tiukkaa poninhäntää takaraivolla, koska säännöllisesti käytettynä se vetää hiusrajaa taaksepäin. Ennemmin teen kevyen ”hair bunin” päälaelle tai ponnarin niskaan, mutta ns. balettitanssijan lookkia käytän vain harvoin.
 • Suosin pehmeitä hiusdonitseja sekä suosittuja Invisibobble ponnareita, jotka eivät katko hiuksia.
 • Jos päänahka hikoilee treenatessa, föönaan sen kevyesti viileällä puhalluksella sen sijaan, että pesisin tukan päivittäin.
 • En koskaan mene märillä hiuksilla nukkumaan. Tästä syystä pesen hiukset yleensä aina aamuisin.
 • En osta markettishampoita tai hoitoaineita. Tällä tarkoitan nyt niitä edullisimpia tuotteita sieltä S-Marketin kosmetiikkahyllyltä. Tästä voidaan olla montaa mieltä, mutta itse uskon hinnan korreloivan tässä asiassa laatuun. Edulliset tuotteet voivat olla näennäisesti hyviä, mutta mikä on niiden sisältöluettelo? Hiukset ovat itselle sen verran tärkeä osa kauneudenhoitoa, että niihin mielellään panostan!
 • Harjaan hiukset päivittäin kunnolla ja selvitän takut. Omaan hiuslaadun, joka takkuuntuu herkästi ja siksi koen tärkeäksi selvittää hiukset vähintään kerran päivässä luonnonharjaksisella harjalla. Luonnonharjaksinen harja on muuten paras takkujen selvittäjä ja antaa parhaan kiillon hiuksiin!

Yksi mielenkiintoinen ilmiö hiuksiin liittyen, joka on nyt somessa valloillaan, on riisiveden käyttö. Itse en ole tuota vielä toistaiseksi testannut, mutta ilmeisesti sillä saa hyviä tuloksia aikaan, etenkin vaurioituneisiin hiuksiin?! Kuulemma kyseinen toimenpide myös nopeuttaa hiustenkasvua, mutta mene ja tiedä. Itse uskon kokonaisuuden vaikutukseen hiustenkin suhteen, eli silloin, jos elämä on hyvässä balanssissa, voivat hiuksetkin hyvin. Stressi ja suru luonnollisesti saattavat pudottaa tukan päästä, tai vaikuttaa hiusten kuntoon, joten stressin välttely ja eliminointi on tässäkin mielessä tärkeää. Tietenkin myös hormonaaliset muutokset saattavat vaikuttaa hiuksiin niin miehillä kuin naisilla ja aiheuttaa ikäviä ongelmia etenkin hiustenlähdön suhteen. Tuollaisissa tapauksissa suosittelen lääkärillä käyntiä sen sijaan, että yrittää hoitaa ongelmaa pelkästään tuotteiden ja kotikonstien avulla.

Tähän loppuun ilolla jaan alekoodin Jutta2021, jolla saatte -25 % alennuksen kaikista Hair Volume tuotteista (tabletit, gummies, shampoo ja hoitoaine). Koodi on voimassa 7.5.2021 asti ja sitä pääset käyttämään New Nordicin verkkokaupassa täällä.

Olisi kiva kuulla onko teillä jotain luottokeinoja, joilla huolehditte hiustenne hyvinvoinnista? ☺️

kauneus hiukset oma-elama paivan-tyyli
Kommentit (2)
 1. Sulla on kyllä upeat hiukset, olen niitä usein sun kuvissa ihaillut <3 omani on täysin erilaiset; ohuet, suorat ja sileät. Aika paljon tosin samoja keinoja hiustenhoidossa käytössä kun sulla, erona se että kiharran hiukset 1-2krt viikossa jotta saisin niihin edes vähän lisää volyymia 🙂 Ja jos en käyttäisi kuivashampoota, joutuisin pestä hiukset joka päivä. Kuivashampoon avulla pesen keskimäärin joka kolmas päivä. Voisin puhua hiuksista loputtomiin ja niiden hoito ja laittaminen ovat myös mulle hyvin tärkeä kauneusrutiini, harmi vaan että mulle ei ole paksumpia hiuksia suotu. Mutta näillä mennään! 🙂
  Asiasta toiseen, luin tuossa yksi päivä vanhoja ruokapäiväkirjojasi ja mietin että olisipas kiva saada sulta uutta ruokapäiväkirjaa. Näkisi myös onko avoliittosi vaikuttanut miten syömisiisi jne 🙂 Itselläni meinaa ainakin on vaikuttanut. Tämä siis postaustoiveena 🙂

  1. Kiitos! Kiharrettu tukka on kyllä kaunis, eli allekirjoitan ja siksi tekee tiukkaa olla laittamatta tukkaa. 😁 Yritän kuitenkin nyt tehdä sitä vähemmän. Kuivashampoo on varmasti ok myös säännöllisellä käytöllä, tämäkin riippunee juuri hiuslaadusta/päänahasta. Itsellä päänahka kutiaa herkästi, jonka vuoksi en kovin usein viitsi kuivashampoota käyttää, vaan ennemmin sitten pesen hiukset.

   Itse asiassa tein juuri viime viikolla ruokapäiväkirjan, se löytyy siis ihan lähipostauksista. 🙂 Mutta koska nuo ovat aina niin tykättyjä niin voisin tehdä noita useamminkin.

   Mukavaa viikon jatkoa!💜

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *