Näin saat suorat ripset pysymään kaarevina!

Tänään vuorossa olisi pitkästä aikaa hieman kauneusjuttuja! Moni teistäkin on nimittäin saattanut huomata, että olen jäänyt tauolle ripsienpidennyksistä ja totutellut jälleen elämään ilman pidennyksiä. Alkuun tämä oli itselleni hieman haastavaa, sillä kyllä, ripseni ovat ehkä maailman itsepäisimmät ja niiden kanssa ei ole helppoa. Suorastaan kadehdin henkilöitä, joiden ripset ovat luonnostaan taipuisat, sillä omani ovat jäykät ja itsepäiset, eivätkä ne taivu edes taivuttimilla kuin pariksi minuutiksi vain siinä tapauksessa, että föönaan taivuttimet. Heinäkuussa kaikki kuitenkin muuttui edes hieman paremmaksi, kun ostin vihdoin kunnolliset ripsientaivuttimet, joilla on ollut suuri merkitys ripsien taipumisen suhteen! Okei myönnetään, edelleen kyllä joudun föönaamaan taivuttimet saadakseni ripset kaareviksi ja kaarevuuden vieläpä pysymään pari minuuttia pidempään, mutta kunnollisilla taivuttimilla lopputulos on aidosti kaunis ja voin sanoa olevani tällä hetkellä tyytyväinen omiin ripsiin. Tiedän, että teitä on muitakin, jotka vastaavan ongelman kanssa kamppailette, joten siksi halusin omistaa kokonaisen postauksen itsepäisille ripsille ja vinkeille, joilla saada suorat ripset taipumaan ja vieläpä pysymään taivutettuina!

Eli salaisuuteni ovat Shiseidon ripsientaivuttimet sekä Lumenen vedenkestävä Nordic Chic -ripsiväri. Vinkkini jäykkiin ripsiin on puolestaan taivuttimien föönaus – tosin tässä kannattaa olla varovainen, ettei vaan katkaise ripsiä! Omani ovat sen verran jäykät, ettei ole ollut kertaakaan edes lähellä, vaikka aika kuumaksi taivuttimet taivutan. Föönauksen jälkeen laitan taivuttimet mahdollisimman nopeasti ripsiin ja pidän paikoillaan muutaman sekunnin ajan. Toisinaan hieman liikuttelen taivutinta, mutta tässäkin kannattaa hakea sitä omaa lookkia, josta pitää! Itse tykkään hyvin taipuneista ripsistä, eli haluan ripsien osoittavan kohti taivasta, jolloin taivutan niitä oikein kunnolla. Taivutuksen jälkeen nopeasti vedenkestävä ripsiväri yläripsiin ja sitten annetaan vaan kuivua. Yläripsissä on muuten aivan ehdotonta käyttää vedenkestävää ripsiväriä, jotta taivutus pysyy! Alaripsiin puolestaan sudin milloin mitäkin, mutta viime aikojen suosikki on ollut Elizabeth Ardenin Grand Entrance -mascara, jossa on hyvin samanlainen harjaosa kuin Nordic Chicissäkin, eli erotteleva, mutta samalla myös tuuheuttava.

Yksi loistava vinkki on myös värjätä ripsiä kotona tai kauneushoitolassa, jolloin ripset ovat mielestäni selkeästi hieman huokeammat ja ainakin omani taipuvat jostain syystä paremmin silloin, kun ne on värjätty. Vaikka ripset eivät olisikaan aivan vitivalkoiset, kyllä niiden värjääminen syventää myös meikitöntä katsetta, jolloin se luonnollinen ilme ei ole niin alaston. Voin sanoa omalla tavallaan jopa tykästyneeni tämänhetkiseen meikittömään ilmeeseen, joka korostaa silmien omaa väriä ja jollain tavalla ehkä jopa nuorentaa? Vaikka pidennykset ovat arkea helpottavat, koetan nyt olla jonkin aikaa vielä ilman, jonka jälkeen mietin, mitä teen. Itselläni ei tosiaan ole hurjasti mitään positiivista sanottavaa tästä pidennyksettömästä elämästä, eli en nauti silmien hieromisesta tai muuta vastaavaa, jota usein kuulee syyksi, ettei pidennyksiä enää halua takaisin laittaa. Minulle tämä on enemmän vaivalloista kuin vaivatonta, jonka vuoksi epäilen, luopuisinko pidennyksistä kuitenkaan lopullisesti…?

Mutta tosiaan hyvällä combolla jäykätkin ripset on mahdollista saada pysymään kaarevina, tosin vaivaa se vaatii. Ja välillä on päiviä, kun taivutus onnistuu täydellisesti ja sitten päiviä, kun se menee pieleen. Aamuihin on varattava viisi minuuttia lisää aikaa tähän ”ripsioperaatioon”, ellei vietä meikitöntä päivää. Pakko muuten tässä kohtaa vielä mainita, kuinka olen kokeillut useita ripsivärejä ja tuo Lumenen Nordic Chic on tosiaan ainut, jolla saan taipuisat ripset! Tuo on aika uskomatonta, mikä taika tuossa kyseisessä purkissa on ja siksi toivon, ettei sen valmistusta koskaan lopeteta. Toisaalta silloin, kun kävin ripsivärin Stockalta ostamassa, myyjä sanoi ihan suoraan, että tämä on hänenkin suorien ripsien pelastus! Eli selkeästi purkki on tunnettu siitä, kuinka sillä jäykimmätkin ripset pysyvät taipuisina. Mikään kaikista tuuheuttavin tuo harjaosa ei ole, mutta itse pidän enemmän erottelevuudesta kuin siitä, että yläripset ovat klönteillä ja paksut. Tosin usein sudin alaripsiin aika runsaasti ripsiväriä, sillä tykkään korostaa vähän sellaista surumielistä ilmettä, joka raskaista luomista syntyy.

Kasvatusvinkeiksi sanon puolestaan Lashfoodin ripsiseerumin, jota käytin vuosi sitten pidennystauolla ja se todella toimi! Tällä kertaa ripseni vahvistuivat hurjasti Balin reissun aikana, kun olin käytännössä kolme viikkoa ilman ripsiväriä. Ennen reissua mietin ottavani seerumin käyttöön, kun palaan, mutta enpä ole kokenut sitä enää tarpeelliseksi. Risiiniöljyä on paljon myös kehuttu, tosin itse en ole sitä testannut?

Toivottavasti postauksesta oli apua jokuselle jäykkien ripsien kanssa painivalle! Ja mikäli jollain on antaa ripsivärivinkkejä, jotka tosiaan eivät suorista ripsiä taivutuksen jälkeen, oikein mielelläni kuulen? Aina on hyvä olla toinenkin suosikki, jos se ensimmäinen vaikka sattumoisin lopetetaan…

Kommentit (8)
  1. Minttu 70-luku
    4.12.2019, 13:10

    Hyviä vinkkejä…kiitos! Itse en enää lähde ripsipidennyksiin…..olin koukussa noin vuoden ja omat katkesivat tyvestä ( mekaaninenrasitus) Eli nyt sitten omilla mennään ja taivutellaan.

  2. Suosittelen kokeilemaan Lash liftiä. Se on ripsipermanenttia terävämpi taivutus, eli taivutus tehdään ihan ripsen juureen jolloin ripset ovat juurikin kohti taivasta ja kestää noin 6 viikkoa (tämä vähän yksilöllistä
    tietysti riippuu miten nopeasti omat ripset kasvavat) Tämä on pelastanut minun arkeni kun en pidennyksistä tykkää sitten yhtään!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *