Näin saat vauvahiukset vahvistumaan!

Olen aina omannut hennot ohimohiukset, eli toisin sanoen minulta löytyy jo luonnostaan paljon vauvahiusta. Olen koettanut pälyillä, onko se meidän suomalaisten yleinen ongelma vai ei, mutta en ole oikein koskaan saanut tuohon kysymykseeni selkeää vastausta? Parhaitenhan hennot ohimot huomaa silloin, kun tukka kietaistu tiukasti poninhännälle ja hiukset vedetty ns. päänmyötäisesti ballerinatyyliin. Toisaalta hennot ohimot on myös helppo peittää… Jakaus keskelle ja jos laittaa hiukset ponnarille, tekee poninhännän niskaan jolloin ohimot jäävät hiusten alle piiloon. Tänä päivänä on olemassa myös kaiken maailman tyvipuuterit ja vanha kunnon luomivärikikka, jolla ns. kaljut kohdat saa helposti hämättyä piiloon. Et voi siis oikeasti tietää, voit vain arvailla.

Uskon tavallaan, että tuohon vaivaan vaikuttaa aika pitkälti perinnöllisetkin seikat. Se miten jakaus kullakin rajautuu, on  yksilöllistä, kuten myös hiusten paksuus ja rakenne noin muutenkin. Toki osa vauvahiuksesta on sitä katkennutta hiusta, joka puolestaan tulee kulutuksen ja esimerkiksi lämpökäsittelyiden seurauksena. Omat hiuksenihan ovat muuten paksuhkot, mutta jostain syystä ohimoilleni on vaan siunaantunut vähemmän hiusta. Kolme vuotta sitten, kun kärsin pillerivaihdoksen aiheuttamasta hormonaalisesta hiustenlähdöstä, harvenivat ohimot entisestään. Muistan, kuinka tuskailin sen kanssa, etten enää kehtaa pitää ponnaria, sillä ohimot näyttivät suorastaan kaljuilta. Niissä oli todella runsaasti katkennutta hiusta ja osittain hius myös harveni. Tummassa tukassa eron huomaa vielä todella selkeästi, joten voitte vaan kuvitella kuinka hiusteni kanssa panikoin. Onneksi kolmessa vuodessa on kuitenkin tapahtunut paljon ja enää ei olla samojen ongelmien äärellä!

Tänäkään päivänä ohimoni eivät ole hiustukkujen peitossa, mutta eivät ne kaljutkaan ole. Hiusta on mukavasti ja varsinkin uutta hiusta kasvaa jatkuvasti todella tiheään. Olen välillä jopa nauranut sille, kuinka hiusrajani on skarppiintunut ja pientä minihiusta alkanut kasvamaan kohdissa, joissa sitä ei todellakaan ennen kasvanut. Hius on vieläpä kovin tummaa, lähes saman väristä kuin hiukseni värjättynä – hassua. Vaikka en olekaan täysin varma voiko tuosta vauvatukasta koetukselle joutuvilla ohimoilla koskaan kasvaa täyspitkää, olen ainakin iloinen, että niissä kasvaa hiusta ja vieläpä tiheään! Veikkaan, että tässä kohtaa moni haluaa kuulla, mitä on tapahtunut ja mikä on muuttunut? Millä tavalla olen saanut ohimohiukseni kasvamaan ja babyhairini tuuhenemaan?

Evonia keratiini ja Biotin Plus

Ehkä se kaikista tärkein rooli hiusteni kunnon suhteen on Hankintatukun Evonialla. Kolme vuotta sitten aloin tosiaan syömään kyseisen merkin hiuslisäravinteita ja huomasin tuloksia kovin nopeasti. Hiukset lähtivät sulkasadosta huolimatta kasvamaan kovalla vauhdilla ja mikä parasta, sain hiuksia lisää juurikin noille heikommille alueille. Syön Biotin Plussaa jatkuvasti ja Keratiinikuurin pari kertaa vuodessa. Biotin Plussan kanssa verrattavan hyvä tuote on myös pinkissä purkissa myytävä hiusten tehoravinne (ei kuvissa). Ajaa siis periaatteessa hyvin samaa asiaa, vaikka sisällysluettelossa onkin pieniä poikkeamia.

Olen elämässäni syönyt useita eri hiuslisäravinteita, mutta minkään muun merkin kohdalla en ole huomannut näin selkeää eroa entiseen. En uskallakaan lopettaa näiden käyttöä varmaan koskaan, sillä niin hyviksi olen Evoniat kokenut! Blogiani pitkään lukeneet tietävätkin, että olen kehunut tuotteita mennen tullen ja vielä kerran mainittava, että olen tosiaan aidosti tuota mieltä. En kehuisi jos ei olisi syytä.

MSM-jauhe

MSM:ää, eli luontaista rikkijauhetta olen käyttänyt myöskin useamman vuoden ajan. Vaikka Evonian Biotin Plus sisältääkin kyseistä ainetta, otan sitä silti vielä hieman extrana lähes joka päivä. Ei kuitenkaan puhuta suurista määristä, vaan suunnilleen puolikkaasta teelusikallisesta. Moni varmaan tietää tämän rikkijauheen positiiviset vaikutukset, joista muutamana voisin mainita nimenomaan kynnet, ihon ja hiukset. Koska postaus liittyy nyt hiuksiin, suosittelen MSM-jauhetta jos kärsit mistä tahansa hiuksiin liittyvästä ongelmasta. Jos tuntuu ettei tukka kasva tai ne vauvahiukset ja puolikaljut ohimot kiusaavat, kokeile. Uskon, että tällä aineella on ollut jo pitkään vaikutusta hiusteni kuntoon ja kasvuun.

Vauvahiukset

Luonnonharja

Uskokaa tai älkää, mutta itse uskon luonnonharjan voimaan! Muoviset harjat repivät herkästi hiusta ja pistävät varsinkin ne ohimoiden hennot hiukset koville. Saatamme vastoin tahtoamme jopa lisätä katkenneiden hiusten määrää jos revimme hiuksiamme muoviharjalla. Tangle Teezerin olen jättänyt jo ajat sitten, sillä se on kaikista pahin. Luonnonharjaksinen harja ei paljon maksa ja sillä saat harjattua hiuksia ihanan hellävaraisesti. Siihen rinnalle kannattaa toki hankkia esimerkiksi puolittain luonnonharjaksinen harja ja suuri piikkikampa, jotta hiukset eivät takkuunnu. Ohimohiuksia kannattaa harjata hellästi ja unohtaa esimerkiksi kuivashampoiden, sekä muiden tököttien suihkuttaminen suoraan niihin heikoimpiin alueisiin.

Siinä tuli siis kolme tärkeintä, joiden lisäksi haluan mainita vielä muutaman kohdan joilla olen huomannut olevan vaikutusta:

 • Terveellinen ja monipuolinen ruokavalio
 • Riittävästi hyviä ja laadukkaita rasvoja
 • Löysempi poninhäntä tai nuttura (ylipäänsä löysemmät kampaukset!)
 • Hiusten letittäminen yöksi
 • Hiusten hellävarainen käsittely
 • Värjäämisen harventaminen
 • Hormonitoiminnan tasapainon ylläpitäminen

Vauvahiukset

Kärsiikö kukaan muu täällä heikoista ohimohiuksista tai katkenneista vauvahiuksista, vai olenko ainoa? 🙂 

*Evonian tuotteet blogin kautta testiin saatuja. 

Kommentit (5)
 1. Moikka! Tilasin ittelleni Evonia keratiini ja Evonia hiusten tehoravinne paketit. Oon nyt pari päivää ihmetelly, miten ne täytyisi ottaa. Nielläänkö molemmat normaalisti veden kanssa vai mitä? Enemmän ihmetyttää nämä keratiini kapselit, kun ne vaikuttaa siltä, että ainoastaan se jauhe siältä sisältä pitäisi ottaa. Tehoravinne on taas todella iso, mutta ehkäpä sen oppii nielemään ?

  1. Molemmat niellään veden kanssa. Kapselit ovat aika isoja mutta kyllä ne veden kanssa alas menevät. 🙂 Keratiinikuurin kanssa kannattaa muuten muistaa juoda huolella vettä! Siis ihan jatkuvasti sen kuurin aikana.

   Toimivat tuotteet olet tilannut, joten toivottavasti pidät!

 2. Oletko huomannut Evonian ja Apteq Vita biotiinin välillä eroa? Ostin Apteqin bioteenia kun täällä blogissa kirjoittelit. Kumpi on mielestäsi parempi noista kahdesta?

  1. Moikka! Mä en ole koskaan kokeillut tuota mainitsemaasi Apteekin Vita Biotiinia. Yhdistät nyt ehkä johonkin toiseen blogiin? Priorinia joskus testasin ja ei ole yhtä hyvää, kuin Evoniat – siis mielestäni. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *