Nolla kommenttia = huono blogiteksti?

Viimeisen puolen vuoden sisään mun silmille on lävähtänyt yhä useammin bloggaajien kirjoituksia tai mainintoja siitä kuinka kommentointi blogeissa on vähentynyt. Pohdin itsekin asiaa tässä taannoin ja mietin millainen fiilis mulle tuleekaan jos kirjoittamani teksti ei saa yhtään kommenttia. Onko se automaattisesti tylsä, huonosti kirjoitettu tai muuten vaan pa*ka teksti? Onko vika kirjoittajassa vai onko sillä edes väliä?

Mulle kommentit kommenttiboxissa merkitsevät vuoropuhelua ja sitä, etten kirjoita pelkästään itselleni. Kommentit ovat mielestäni yksi blogin kulmakivistä. Ne motivoivat ja saavat aikaan keskustelua lukijoiden ja bloggaajan välillä, välillä myös pelkästään lukijoiden välillä. Kommentointi voi olla todella motivoivaa ja tsemppaavaa tai sitten todella ilkeää. Itsekin olen monien muiden bloggareiden joukossa saanut osakseni haukkumis -ja inho kommentteja läjäpäin mutta tässä vuosien varrella niiden suodattaminen on kehittynyt. Ja oikeasti mikä parasta, nyt kun olen siirtynyt bloggerista pois en saa enää mitään asiatonta kommentointia vaan kaikki negatiiviset kommentit ovat olleet hienosti perusteltuja. Koputetaas puuta. 😀 Mutta jos olen saanut noita haukkuja niin olen saanut kyllä ihan super ihanasti myös positiivista palautetta! Etenkin viime aikoina, kiitos siitä teille.

Itse osaan jo jonkun verran tekstiä kirjoittaessani ennustaa aiheuttaako julkaisu kommenttitulvan vai ei. Välillä tosin tulee niitä ylläreitä, jotka on kirjoitettu hätäisesti sen enempää miettimättä mutta sitten ne keräävätkin ihan hurjasti kommenttia. 😀 Jos kukaan ei kommentoi tekstiäni mietin kyllä väkisinkin, että oliko teksti liian huono tai tylsä. Toisaalta taas koitan ajatella, että seuraavaa juttua kohden. Jos ihmiset eivät jaksa kommentoida niin so what, kävijälaskurit kertovat kuitenkin omaa tarinaansa. Toisaalta nykyään on yhä enemmän ja enemmän eri portaaleja ja kommenttiboxiin vaaditaan enemmän tietoja. Bloggerissa kommentointi on niin helppoa, voit klikata anonyymiraxin ruutuun ja alkaa kertomaan mielipidettä. Useimmissa muissa pohjissa vaaditaan kuitenkin sähköpostia ja muita tietoja. Tuohon muuten vinkkivitonen, eli tallentakaahan ne tietonne koneen välimuistiin. Tällöin kommentointi nopeutuu ja se on huomattavasti helpompaa.

IMG_8934-001

Jonkun verran saan kommentteja joissa kirjoittaja sanoo lukeneensa minua jo vuosia mutta kommentoivansa vasta nyt. Monesti noissa tapauksissa tunnen piston sydämessäni. Nimittäin myös minä olen aivan surkea kommentoimaan!! Selailen jonkun verran blogeja jotta pysyn ajan hermoilla mutta olen laiska jättämään siitä merkintää. Tuo on niin typerää, koska itse kuitenkin tietää miltä kommenttien saaminen tuntuu. Jos jokainen meistä ajattelisi etten minä jaksa, joku muu saa kommentoida niin eihän täällä boxissa koreilisi ainuttakaan vuoropuheviivaa.

Jos kommentoimattomuutta ei voi laittaa pelkän laiskuuden piikkiin niin mistä se sitten johtuu? Onko se vaan sitä, että elämänrytmi muuttuu kokoajan hektisemmäksi, ihmisillä ei ole yksinkertaisesti aikaa? Tai sitten sitä haluaa lukea jotain blogia visusti anonyymina jättämättä koskaan mitään jälkeä itsestään. Monesti myöskään tekstit eivät välttämättä kolahda, sillä eihän jokainen teksti voi olla täydellinen meille tai miellyttää jokaista!? Niin.

Ja hei, jos kommentointi on tärkeä osa blogia niin on myös kommentteihin vastaaminenkin! Itse koen bloggaajana sen velvollisuudekseni ja pyrinkin vastaamaan jokaiseen kommenttiin mahdollisimman pian, viimeistään vuorokauden sisällä on hyvä tavoite. Hankaluutta tuottavat kuitenkin ne kommentit, jotka on jätetty jonnekin kaukaiseen tekstiin… Nimittäin selaan yleensä läpi uusimpia tekstejä ja tarkistan niiden kommentointia. Jos kommenttisi on jossain puolen vuoden päässä niin se helposti jää sinne. 🙁 Mutta onneksi aina voi petrata!

Oletteko te havainneet kommentoinnin vähentyneen? Mistä luulette sen johtuvan? Entä kommentoitteko itse blogitekstejä kuinka aktiivisesti? 

Kommentit (40)
  1. Mullakin tulee aika harvoin kommentoitua :/ Lähinnä ehkä just siks kun ei aina keksi mitään erityistä sanottavaa… Ja sit joskus kun oon kommentoinu, niin bloggaajat eivät ole aina vastanneet, sekin on ikävää :/ Sulta olen kyllä saanut vastauksia kun olen kommentoinut 🙂

    1. Joo ymmärrän. Kyllä se on bloggaajankin velvollisuus vastailla kommentteihin jos tätä hommaa tekee, ainakin omasta mielestäni. Mukava kuulla, että olet saanut vastauksia. Siihen pyrinkin! 🙂

  2. Ihmettelijö
    17.1.2015, 16:21

    Höh,eikö tosiaan tuu mitään ilmoitusta sulle kun sun tekstiä kommentoidaan? Luulis että nykypäivänä tuollainen ominaisuus olisi itsestään selvyys 😀 okei no se selittää miksi et joskus vastannut viestiini mikä koska varmaan vuoden vanhaa kirjoitusta. Anna anteeksi siis 😀 hahahah

    1. Siis tulee kyllä ilmoitus mutta jos kommentoit joihinkin vanhoihin teksteihin jäävät ne yleensä silti sinne lojumaan. Hyväksyn vaikka kerralla monta kommenttia ja tuossa etusivulla näkyy tyyliin viisi viimeisintä kommenttia. Jos se jää sen alle niin sitten se hukkuu sinne… Mulla on aika surkea muisti, joten jos hätäsesti klikkailen hyväksy nappia en enää illalla muista sitä kommenttia jossain puolen vuoden takaisessa tekstissä. Kandee siis kommentoida mieluummin uudempiin teksteihin. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *