Oikeista ihmisistä hyvää energiaa

Tänään on luvassa hieman rennompi postaus, nimittäin ajattelin kirjoitella fiiliksistä ja energioista sekä siitä, miten juuri hyvä energia auttaa omassa jaksamisessa etenkin näin pimeään vuodenaikaan. Vaikka olenkin introvertti, niin huomaan kuitenkin saavani niistä ihmisistä positiivista energiaa, jotka tunnen läheisesti ja joiden seurassa voin olla täysin oma itseni. Eli ystävien seurassa kaikenlainen oleminen ja tekeminen piristää, jonka muuten huomasin jälleen viikonloppuna, kun vietin sosiaalisia päiviä heidän kanssaan. Eli vaikka välillä tuntuisi sille, että tekisi mieli vaan jäädä kotiin, kyllä melkeinpä aina se sosiaalinen tekeminen kannattaa. Niin monesti oma väsymys kaikkoaa oikeassa seurassa ja mielikin piristyy kummasti! Aina kerta toisensa jälkeen jaksan vakuuttua, miten usein juuri ystävien vertaistuki, uudenlaiset näkökulmat ja ylipäänsä ajatusten jakaminen heidän kanssaan, luo itselle paremman mielen. Niin usein meillä on joku oma ajatuskehä, joka pyörii ja siihen on hankala saada muutosta, ellei kuuntele, mitä muilla on sanottavaa. Joskus ystävät vahvistavat niitä omia ajatuksia, kun taas toisinaan tuovat uusia mielenkiintoisia näkökulmia.

Tänä vuonna syksy on ollut itselleni yllättävän vaikea. Olen valitellut täälläkin väsymystä ja jotenkin hyvän alun ja aktiivisen kesän jälkeen kokenut olon paikoitellen aika uupuneeksi. Välillä on rehellisesti sanottuna tuntunut sille, miten elämä on lipunut jonkinlaiseen oravanpyörään ja tavallaan sellainen loputtomuus, on jollain tapaa ahdistanut. Viikot menee hujauksessa, eikä oikeastaan tapahdu mitään järisyttävää. ”Kauppakassi -arki” (joka on muuten se pahin painajaiseni), on välillä tuntunut juuri minun elämältä. Henkilökohtaisessa elämässä on myös ollut kaikenlaista mietittävää ja asiat eivät ole menneet aivan, kuten olisin ehkä niiden toivonut menevän. Toisaalta juuri se, mikä tähän kaikkeen on auttanut, on ystävien läsnäolo ja vertaistuki. Vaikka aina toivon, että kaikilla ystävilläni menisi hyvin, harvan kohdalla tämä syksy on ollut helppo. Elämällä on tapana säännöllisesti vähän pysäytellä ja heittää haasteita kehiin. Toisaalta myös jonkinasteinen tyytymättömyys on asia, joka ajaa eteenpäin. Ehkä tosiaan tarvitsen nyt vähän uusia tuulia, haasteita ja elementtejä elämääni? Ja kenties tosiaan useammin pitää vaan mennä ja tehdä sen sijaan, että jää yksin kotiin. Vaikka yksin oleminen on myös hyvä tapa ladata akkuja, kyllä niistä oikeista ihmisistä saatava hyvä energia on juuri sitä, mitä nyt erityisesti tarvitsen!

Tavallaan uskon myös siihen, miten hyvä tulee hyvän luokse. Eli jos energiakehä on varusteltu positiivisella energialla, alkaa positiivisia asioita myös tapahtumaan. Positiivisuus lisää positiivisuutta ja negatiivisuus negatiivisuutta, vai miten se meni? Eli olen kyllä pyrkinyt pysymään positiivisena ja ennen kaikkea kehittämään omaa tapaa kokea tunteet enemmän siihen suuntaan, etten menisi niin vahvasti sisälle tunnetiloihin. Tämä taas on auttanut sellaisessa yleisessä mielentilassa, vaikka olosuhteet eivät  aina olisi puolellamme. Elämä on kuitenkin kirjo erilaisia ajanjaksoja, eikä missään nimessä jatkuvaa nousukiitoa. Tapahtumarikkaan kesän jälkeen voi olla kova pudotus etenkin kaltaiselleni paljon tuntevalle ihmiselle, ettei yhtäkkiä enää tapahdu ja ulos katsoessa näkyy vaan harmaata. Tässä kohtaa tärkeää onkin pysyä liikkeessä, positiivisena ja valita päivittäin elämään asioita, jotka saavat hyvälle mielelle! Katselin eilen jopa avoimen yliopiston kursseja, nimittäin psykologia on kiinnostanut itseäni jo pitkään. Syksyn kursseille en luonnollisesti enää ehdi, mutta olisiko tässä uutta haastetta keväälle? Ihmismieli nimittäin kiinnostaa minua paljon ja jollain tavalla koen, etten tulevaisuudessa halua tehdä pelkästään kaupallisia asioita, vaan yhdistää siihen jotain sellaista, jolla on syvempi merkitys. Psykologian opiskelussa ei voi koskaan mennä pieleen. Vaikka sitä ei hyödyntäisi koskaan ammatillisesti, on siitä varmasti hyötyä noin yleisesti elämässä.

Tällaisia ajatuksia tähän maanantaihin. Viikonloppu oli kokonaisuudessaan ihana, jonka jälkeen olen tosiaan miettinyt, kuinka nyt täytyy vaan aktivoitua! Onneksi tällä viikolla on luvassa kaikenlaista kivaa tekemistä ja samoin viikonloppuna. Kävin tänään myös joogassa, joka aina kerta toisensa jälkeen lisää tietoisuutta paitsi kehosta ja sen tuntemuksista, myös todellisesta mielentilasta. Joogassa tulee joka ikinen kerta pysähdyttyä – aivan sama, onko jooga vinyasaa tai hathaa, nopeatempoista vai rauhallista. Itselleni joogasali on ehdottomasti paikka, jossa aika pysähtyy ja menettää merkityksen.

Paljon halauksia ja energiaa teidän viikkoon! Pysytään positiivisina, vaikka harmaus painaa päälle.

Kommentit (3)
 1. Sumuisten vetten prinssi
  22.10.2019, 22:13

  Nää Sun tekstit on upeita, niin elämänmakuisia ja tosia… ei mitään lisättävää!

  Jaksamista syksyn harmauteen ja pimeään… luonto on lunta vailla, kohta on Joulu ja sitten mennäänkin jo valoa kohti😀

 2. Kivaa luettavaa oli tämä 🙂 Ja kyllä mäkin ajattelen, että harvoin siitä hyvän tekemisestä itselle tai muille ja positiivisista ajatuksista ainakaan mitää haittaa kenellekään on 🙂 Usein hyvät teot tulevat takaisin muodossa tai toisessa ja onnistumiset ja positiivisuus ruokkivat sitä lisää.
  Kiitos postauksesta ja mukavaa viikkoa <3
  Ida Kotona kaupungissa -blogista
  http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

  1. Kiva kuulla! <3 Niinpä, juurikin näin. Samoin sinulle, ihanaa viikkoa harmaudesta huolimatta! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *