Ongelmana kuivat hiukset?

Olen lähestulkoon koko aikuisikäni taistellut kuivankarheiden hiusteni kanssa. Latvat menevät todella herkästi huonoon kuntoon, hiusten seassa on ihmeellisiä takkuja ja voitte vaan kuvitella, mitä vaalennus tukalleni tekee… Aina ei ole helppoa, vaikka toisaalta en kyllä vaihtaisi tätä kuohkeaa hiuspehkoa suomalaiseen täysin piikkisuoraan hiuslaatuun. Kaikesta huolimatta kuitenkin rakastan itsepäisiä kutrejani ja kunhan käytän niihin oikeanlaisia tuotteita, ovat ne hyvinvoivat ja edes jokseenkin elävän näköiset.

Kuivan ja karhean hiuslaadun hoidossa tärkeintä on riittävä kosteutus ja ennen kaikkea se, että hoitoon käytetään oikeanlaisia tuotteita. Ei riitä, että käyttää hoitoainetta shampoopesun jälkeen, vaan hius kaipaa sen lisäksi vielä jätettävääkin hoitoainetta. Naamiot ovat ihan peruskauraa ja öljyilläkin tulisi lotrata useammin. Se, mikä luo itselleni kuitenkin lisähaastetta tähän puuhaan on, että tyveni rasvoittuu herkemmin kuin latvat. Jos siis hiuslatvoilta kysyttäisiin, tarvitsisi tukka pestä ehkä kerran viikossa mutta jos tyveen katsotaan, on pesu suoritettava kyllä useammin… Kuivashampoo onkin elämäni pelastus ja sen avulla olen saanut pidennettyä pesuväliä ihan mukavasti. Kirjoitin aiheesta itse asiassa tammikuussa postauksenkin, joten jos se on mennyt ohitse, niin suosittelen lukaisemaan täältä.

Jos on olemassa sekaihon kaltainen sekatukka, niin sanoisin omistavani juuri sellaisen. Etenkin kylmillä talvipakkasilla tämän kanssa on haasteita, mutta onneksi on olemassa tuotteet, jotka olen todennut itselleni toimiviksi. Pääasiahan on, että hoitotuotteissa on sitä hoitavuutta, mutta tärkeää on myös se, ettei hoitavuutta ole liikaa! Uusien tuotteiden kanssa homma onkin sellaista testailua. Voi olla, että toisen merkin kosteuttava ja paikkaava shampoo tekee tukasta saman tien rasvaisen, kun toinen taas toimii mitä parhaiten. Välillä olen jopa miettinyt pitäisikö shampoona käyttää esimerkiksi tuuheuttavaa ja jopa vähän kuivattavaa tuotetta ja hoitoaineena sitten puolestaan hyvin hoitavaa ja kosteuttavaa sellaista?

Veikkaan, että ainakin kymmenet erilaiset hiustenhoitotuotteet on tullut tähänastisen elämän varrella kokeiltua. Joukossa on ollut lukemattomia katastrofeja mutta myös niitä huikeita löytöjä, joita on tullut ostettua kerta toisensa jälkeen uudestaan. Tällä hetkellä, kun hiuslatvani ovat jotenkin aivan erityisen kuivat, käytössäni on *Sim Sensitive -sarjan Argan Care pesu- ja hoitotuotteet. Shampoo ja hoitoaine on kehitelty etenkin elottomille ja rasittuneille hiuksille, joille chia-siemenöljy antaa vitamiineja ja antioksidantteja. Shampoo puhdistaa hiusjuuren ja hoitoaine jättää latvan pehmeäksi, mutta kuitenkin kuohkeaksi. Tämä on oikeasti aika harvinaista, että löytää hoitavat tuotteet, jotka eivät kuitenkaan tee tukasta ihan lättyä ja ylihoidettua…

Koska itselleni ei tosiaan riitä se, että käytän hoitoainetta suihkussa, suihkutan hiuksiini vielä niihin jätettävää hoitosuihketta. Tuon suihkeen avulla saan selvitettyä takut ja  ylipäänsä kammattua hiukset läpi hellävaraisemmin. *Silk Oil of Morocconin Argan REP -proteiinispray on ollut suosikkini nyt jo useamman kuukauden ajan, sillä tämän suihkeen avulla hiuksista tulee viimeistellyt ja ne saavat vielä kaipaamaansa lisäkosteutusta. Suihke on tarkoitettu nimenomaan katkeileville ja huonokuntoisille hiuksille, jollaiset vaaleiksi raidoitetut hiukset niin usein ovat. Saman sarjan proteiininaamio on myös aivan erinomainen tuote niille viikoille, kun hiukset kaipaavat vielä syvempää hoitoa. Kyseinen naamio rakennepaikkaa huonokuntoista hiusta ja ravitsee sitä. Levitän naamion aina parin viikon välein nimenomaan raidoitettuun latvaosioon ja annan vaikuttaa pari kolme minuuttia. Toisinaan, kun tukka on oikein eloton, annan naamion olla hiuksissa jopa kymmenen minuuttia, jolloin lopputulos on huomattavasti pehmeämpi ja hoidetumpi.

Viimeisenä mutta ei missään nimessä vähäisimpänä tahdon mainita erään tuotteen, jota olen tainnut muutamankin kerran blogissani hehkuttaa. Kyseessä on tosiaan *Phyton Secret De Nuit -yönaamio, voide joka levitetään yöksi hiuspituuksiin ja annetaan sen tehdä siellä taikojaan. Tämä on ollut suosikkini jo pitkään, sillä se korvaa erinomaisesti rasvaiset hiusöljyt. Voide ei nimittäin rasvoita hiusta pisaraakaan ja se imeytyy juuri sinne minne pitääkin! Yönaamio ei myöskään suttaa tyynyliinaa eikä sitä tarvitse pestä aamulla hiuksista pois. Suosin tätä maskia ehkä kerran viikossa, vähän sen mukaan miltä hiuslatva kulloinkin näyttää. Näin talven jäljiltä tuntuu, että hiukset näyttävät ylipäänsä aivan kauheilta, sillä nyt näkee sen koko komeuden täydessä valossa… Siispä tehotuotteille on ollut viime aikoina erityisen paljon käyttöä!

Huolellisen hoidon ja hyvien hoitotuotteiden lisäksi kuivahiuksisten on syytä muistaa pari seikkaa…

Pese harvemmin. Vaikka päänahka rasvoittuisi, älä silti lotraa tukan kanssa päivittäin. Peseminen kuivattaa hiusta entisestään, joten pidennä pesuväliä pikkuhiljaa, edes joka toiseen tai kolmanteen päivään.

Tasoita latvoja riittävän usein. Sanoisin, että kuivalle tukalle hiusten tasoittaminen 2-3 kuuukauden välein on enemmän kuin paikallaan. Itsehän olen tässä maailman surkein ja aivan liian usein napsinkin hiuslatvaani ihan itsenäisesti Fiskarseilla… Tätä ei varmaan saisi edes ääneen sanoa, vaikka veikkaan useamman pitkähiuksisen sitä silti harrastavan?

– Muista lisäravinteet! Vaikka ruokavalio olisi kuinka kohdillaan, suosittelen silti nappaamaan hiusten lisäravinteet purkista. Oma suosikkini kyseisistä lisäravinteista on edelleen Evonia, josta olen niin monen monta kertaa blogissani maininnut. Kaikki kyseiseen hiusravinteeseen liittyvät postaukset löytyvät tämän linkin takaa.

– Vältä jatkuvaa rautojen käyttöä. Kuumuus kuivattaa hiusta entisestään, joten alituinen rautojen käyttö saattaa viedä huonokuntoista latvaa entistä huonompaan kuosiin. Itse suosinkin hiusten luonnollista kuivattamista tai kevyttä föönausta. Kuumuuden kanssa työskenneltäessä kannattaa kuitenkin muistaa lämpösuoja, jolla vaurioita on mahdollista edes hieman ennaltaehkäistä!

– Älä kerrosta väriä. Eli jos värjäät hiuksiasi kotona, älä missään nimessä värjää koko päätä aina uudestaan ja uudestaan! Tein tätä itse paljon nuorempana mikä on oikeasti niin turhaa… Jos sinulla on tyvikasvu, värjää vaan tyvi. Latvaan voit laittaa vaikka sen väriä raikastavan color maskin.

– Käytä värjäämiseen kevytvärejä. Kevytvärit ovat tosiaan huomattavasti hellävaraisempia hiuksille, joten suosittelen niitä lämmöllä! Kotiväreistä oma suosikkini on Lorealin Casting Creme Gloss -kevytväri, jonka laatu on oikeasti erinomainen. Käytän tyveeni lähes aina värinumeroa 300, eli tummanruskeaa.

– Suojaa auringolta! Kesän lähestyessä on hyvä muistuttaa myös hiusten suojaamisesta. On olemassa hiuksille suunnattuja aurinkosuojasuihkeita, joita kannattaa ehdottomasti käyttää varsinkin jos reissaa tai tietää, että hiukset altistuvat runsaasti auringolle. Aurinkoa ottaessa suojaisin pään hatulla ja laittaisin hiukset sykerölle niskaan, jolloin ne pysyvät valolta suojassa. Aurinko on kuivalle hiukselle yksi pahimmista vihollisista, joten siltä kannattaa todella suojautua.

Miten te muut kuivahiuksiset hoidatte hiuksianne? Kärsiikö joku muukin samasta ongelmasta, että latvat ovat rutikuivat, mutta päänahka elää ihan omaa elämäänsä? Vaikka hyviä tuotteita kaapistani löytyykin, otan ilomielin vastaan kaikenlaisia tuotesuosituksia teiltä, jotka saman kaltaiset hiukset omistatte! 🙂

*Tuotteet sponsoroitu. 

Kommentit (4)
  1. Kokeiles kuule Lidlin hius tuotteita, enkä edes vitsaile! 😀 monia tuotteita kokeiltu ja ne parhaiksi todettu, nyt on vielä joku super silk (olevinaan joku professional- versio, punaiset tuubit) uutuus, josta tulee tosi silkkinen tunne! Plussaa puoli-ilmaisista hinnoista.

    1. Ohhoh, no mutta kyllähän sitä Lidlin ihonhoitosarjaakin on hehkutettu. 🙂 Mietin vaan, että jos tunne pesun jälkeen on kovin silkkinen niin eiväthän sisällä hurjasti silikoneja? Itselleni tulee nimittäin tuo ensimmäisenä mieleen… Mutta laitetaas kuitenkin korvan taakse ja ensi kerralla Lidlissä käydessä voisi kyseiset purnukat kurkatakin. 😉

  2. Vautsi, sulla on kyllä upea tukka Jutta <3 Ja ihanan pitkä!! Muistelenko muuten oikein, että oot joskus käyttänyt Redkenin All soft-tuotteita? Oliko millaisia?

    1. Kiitos! Pituutta kyllä löytyy vaikkakin olisi taasen aika napsaista vähän siitä poiskin. 🙂

      Olen kokeillut! Hyviä tuotteita olivat ja sopivat tukalleni – suositteluni siis!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *