Paras kasvojen kuorinta-aine

Kuten olen useaan otteeseen blogissa kertonut, pidän ihostani hyvää huolta ja panostan ihonhoitoon nykyään paljon. Seerumit, päivä- ja yövoiteet, kuorivat kasvovedet, silmänympärysvoide, naamiot sekä kuorinnat, ovat osana omaa ihonhoitorutiinia. Lisäksi käytän kuuriluonteisesti myös retinolia, joka on kiehtonut itseäni jo hyvin pitkään ja vaikka en osaa konkreettisia tuloksia teille vielä kertoa, toivon mukaan niitäkin jossain kohtaa löytyy! Tänään en pureudu kuitenkaan retinoliin, vaan kasvojen ihon kuorintaan ja tuotteeseen, josta on kehkeytynyt suosikkini. Menkkavereksikin (!!) tituleerattu The Ordinaryn AHA 30 % + BHA 2 % Peeling Solution, on nestämäinen kuorinta-aine, joka sisältää mm. useita AHA-happoja, salisyyli-happoa sekä mustaa porkkanaa. Tuotteen luvataan kirkastavan ihoa, poistavan iholta epäpuhtauksia, tasoittavan hentoja juonteita sekä ihon pintaa. Tässä postauksessa jaan kokemuksiani kyseisen kuorinta-aineen käytöstä ja kerron, miksi siitä on tullut suosikkini.

Olen tosiaan käyttänyt tätä The Ordinaryn tehokasta happokuorintaa nyt jo useampia kertoja, muutaman kuukauden ajan. Tykkään kuoria ihoani vähintään kerran tai pari viikossa siitä riippuen, miltä se näyttää ja onko ihon pintaan kerääntynyt kuollutta ihosolukkoa. Ihoni nimittäin kerää tuota kuollutta solukkoa yllättävän herkästi, ellen kuori sitä säännöllisesti ja suorita iltaisin huolellista puhdistusta (mieluiten kaksoispuhdistus). Kasvojeni iho näyttää usein myös samealta ja mielestäni jopa hieman elottomalta, joka korostuu etenkin näin talviaikaan. Näistä pienistä ”ongelmakohdista” huolimatta, en kärsi lainkaan iho-ongelmista ja ihoni on hyvin normaali sekä kestävä – jos ihoa voi kestäväksi kutsua? Esimerkkinä, monien iho ei siedä ollenkaan retinolin ja happojen käyttöä samanaikaisesti, mutta ihoni ei ole ollut tästä moksiskaan. Tokikaan en kuori ihoani ensin hapoilla ja laita sen jälkeen retinolia päälle, vaan käytän niitä eri päivinä. Kaikkien iholle tällainen ei kuitenkaan sovi, joten kehotan ehdottomasti olemaan happojen suhteen varovainen! Myös aurinkosuoja on tärkeää muistaa, mikäli käyttää happoja sisältäviä tuotteita iholleen.

Se, miksi juuri tämän kuorinta-aineen tituleeraan tällä hetkellä ykköseksi, ei johdu sen mielenkiintoisesta ulkomuodosta saatikka, että tuote on hitti, vaan yksinkertaisesti siitä, miten se ihoon vaikuttaa. Paljon olen kuorintoja kokeillut, enkä minkään kohdalla kokenut yhtä selkeää ihoa kirkastavaa vaikutusta! Säännöllisesti käytettynä tuote kirkastaa ihon pintaa näkyvästi ja tekee siitä ihanan kuulaan. Viimeksi tänä aamuna ihastelin ihoni heleyttä ja mietin, mitä ihmettä olen mahtanut syödä viime päivät? Ruokavalio näkyy nimittäin aina ihossa – samoin yleisesti yöunet, liikunta ja elämäntavat, mutta se, miltä ihon pinta läheltä näyttää, on usein tulosta siitä, mitä ihoonsa imeyttää ja miten sitä hoitaa. Mikäli siis ihoaan kuorii vain harvoin, kannattaakin tuohon rutiiniin tehdä muutos! On helppo laiminlyödä tällaiset pienet jutut ja turvautua pelkkään puhdistukseen, mutta monien iholle se ei riitä. Koen, että kuorinta vähintään kerran viikossa on rutiini, joka jokaisen tulisi omaan arkeen sisällyttää, eikä se vie montaa minuuttia viikkotasolla! Kun tätä tekee jonkin aikaa, voin luvata, miten eron huomaa ihon kuulaudessa ja kirkkaudessa. Toki liika on aina liikaa, eikä tätäkään tuotetta suositella käytettäväksi kuin maksimissaan pari kertaa viikossa, mutta lisänä ihonpuhdistukseen ja naamioiden käyttöön suosittelen myös kuorintaa. Etenkin happokuorinta saa ihmeitä aikaan, jonka vuoksi itse olen luopunut kokonaan mekaanisesta kuorinnasta.

Jos jotain itse kuorinnan käytöstä, niin se tulee levittää kevyesti puhdistetulle ja kuivalle iholle. Happojen kanssa suositus on, ettei kuorintaa pidä iholla liian pitkään, eli aloittaisin muutamalla minuutilla, josta pidentäisin vaikutusaikaa maksimissaan kymmeneen minuuttiin – ihon sietokyvystä riippuen. Kuten sanottu, ihoni sietää hyvin happoja eikä se juurikaan nipistele, mutta siitä huolimatta pidän tuotetta kasvoilla vain maksimmissa kymmenisen minuuttia. Tuo aika riittää vallan hyvin tuomaan esiin ne positiiviset vaikutukset, joita haetaan, eli happojen suhteen ei kannata vetää överiksi.

Hyvin tyypillisesti somessa mainostetaan loistaviksi tuotteita, joiden hintalappu on pilvissä. Tämän kohdalla on kuitenkin ilo kertoa, ettei hinta ole laisinkaan paha, eli alle kymmenellä eurolla selviää! Kuorinta-ainetta ei myöskään tarvitse lotrata, joten se on riittoisaa ja kuten muutkin sarjan tuotteet, tämä purkki riittää pitkään. Minustahan on tullut tämän vuoden aikana oikea The Ordinary -fani, nimittäin kaapistani löytyy useita sarjan tuotteita seerumeista retinoliin. Jos pari muutakin suosikkia, niin Buffet -seerumi on aivan ykkönen – samoin silmien ympärysiholle käytettävä Caffeine Solution.

Onko täällä muita tähän kyseiseen happokuorintaan hurahtaneita?

kauneus iho suosittelen ostokset
Kommentit (2)
  1. vilhelmiina hellstén
    6.11.2019, 16:34

    Mullakin toimii tämä! 🙂

    1. Jes, ihan paras tuote! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *