Parhaat hiustenhoitovinkit x 10!

Hiukset ovat itselleni hyvin tärkeä osa ulkonäköäni ja identiteettiäni. Panostankin niiden hyvinvointiin ja tiedän, että varsinkin tämä alkanut vuodenaika tulee laittamaan tukkani taas koville. Oma hiuslaatunihan on siis karhea ja kuivahko, joka esimerkiksi ilmojen kylmetessä alkaa sähköistymään. Erityisen huonon yhdistelmän tuosta tekee se, että tyvi rasvoittuu talvella herkemmin mutta latvat suorastaan huutavat kuivuuttaan. Tästä huolimatta koen, että tukkani on loppupeleissä suhteellisen helppohoitoinen. Se on pitkä ja ilman erityisempää laittamistakin näyttävä, jonka vuoksi en sinällään joudu kriiseilemään hiusteni kanssa kovinkaan usein. Suomen ilmasto vaan välillä aiheuttaa haasteita, joista on kuitenkin ainakin toistaiseksi selvitty pienellä erityis huomioinnilla.

Tänään haluan jakaa teille kauneudenhoito vinkkejä liittyen hiustenhoitoon ja niiden kunnon ylläpitoon. Kuten mainitsin, itselleni hiukset ovat tärkeä osa ulkonäköäni ja oikeastaan niihin panostankin ihonhoidon lisäksi aika paljon. Haluan, että hiukseni olisivat mahdollisimman elävät ja hyväkuntoiset, jonka vuoksi noudatankin tietynlaisia rutiineja niiden hoidon suhteen. Uskon, että useampi alla jakamistani vinkeistä onkin geenien lisäksi pitkän ja suhteellisen hyvinvoivan tukkani salaisuus.

Nappaahan siis minun parhaaksi havaitsevani hiustenhoitovinkit talteen!

Kampaa märät hiukset harvalla kammalla

Kun hius on märkä tai edes kostea, se venyy helposti ja katkeaa. Olenkin jo vuosia kammannut suihkun jälkeen hiukseni aina harvapiikkisellä suurella kammalla, joka on hiuksille mahdollisimman hellävarainen. Hiusta ei myöskään kannata venyttää kammalla, vaan viedä alaspäin todella pienin, kevyin liikkein. Oma tukkanihan on helposti takkuuntuva mutta en koskaan selvitä takkuja hiusten ollessa märät, vaan teen sen aina vasta kuivaan tukkaan! Jotta takkuja syntyisi muuten minimaalisesti, hiusta kannattaa harjata myös ns. normaalilla harjalla luonnonharjan lisäksi.

Pese hiukset pää alaspäin

En muista mistä tämän reilu kymmenen vuotta sitten kuulin, mutta nuorempana tosiaan noudatin tätä vinkkiä todella orjallisesti. Jossain vaiheessa en kuitenkaan enää jaksanut ja siirryinkin tavalliseen pesutyyliin. Nyt taas olen palannut tuohon vanhaan ja mietin, että miksi ihmeessä tästä tyylistä joskus luovuin? Oikeasti ihan mielettömän hyvä tapa saada tukka kuohkeaksi ja kevyen ilmavaksi! Takaraivo ei myöskään jää rasvaiseksi, mikä on ollut itselleni välillä suorastaan ongelma. Tuntuu kuin hius puhdistuisi aivan uudella tavalla ja näyttäisikin paremmalta.

Pidennä värjäysväliä tyvipuuterilla

Tyypillisen harmaan suomalaisen tukan omistava joutuu värjäämään tyvikasvuaan todella usein – pahimmillaan parikin kertaa kuukaudessa. Hyvä keino kuitenkin pidentää tuota hiusten värjäysväliä on ehdottomasti tyvipuuterin ja/tai suihkeiden käyttö! Nykyäänhän kaupoista löytyy molempia laatuja useammiltakin eri merkeiltä mutta jos haluat testata vinkkiä vaikka jo tänään, kaiva esiin hiustesi värisävyä lähellä oleva luomiväri ja kokeile peittää tyvikasvu sillä. Tämä kikka toimii mielettömän hyvin varsinkin tummaan tukkaan, josta vaaleampi tyvi meinaa pilkottaa esiin! Itse olen pidentänyt tällä tyylillä värjäysvälin kuukauteen, vaikka tukkani kasvaakin todella kovaa vauhtia.

Älä lämpökäsittele liian usein

Omien hiusteni kunnon salaisuus lienee aika pitkälti myös siinä, etten föönaa niitä joka pesun jälkeen tai käsittele raudoilla. Vaikka lämpösuojia on joka laatua, kyllä kuumuus niin helposti vaan kuivattaa hiusta. Suosittelenkin sitä, että annettaisiin hiusten kuivua luonnostaan ja nimenomaan kuivua täysin kuivaksi ennen nukkumaan menoa. Jos taas lämpökäsittelet, suojaa hius huolella ja käytä mieluiten laadukasta GHD -rautaa ja aseta lämpötila 180 asteeseen – liiansta kuumuudesta ei ole mitään hyötyä vaan ennemminkin vaan haittaa!

Syväpuhdista säännöllisesti

Syväpuhdistavan shampoon käyttö on todella tärkeää hiusten kunnon kannalta! Jos mietitään, että käytämme muotoilutuotteita jatkuvasti hiuksissamme, jää niistä aina jäämiä, jotka pidemmällä aikavälillä veltostuttavat hiusta. Itse suosin syväpuhdistavaa shampoota vähintään kerran kuussa, jolloin hius puhdistuu tavallista shampoopesua huolellisemmin. Varsinkin niinä kertoina, kun olen yhtään hiusta laittanut (esim. kihartanut), pesen tukan aina sen jälkeen syväpuhdistavalla shampoolla.

Suosi ravintolisiä

Paasaan aina tästä, mutta en tosiaan usko, että monipuolisestakaan ravinnostamme riittää ravinteita hiusjuureen saakka niin paljon kuin se tarvitsisi. Tämän vuoksi syönkin hiuksille tarkoitettuja ravintolisiä ja jo vuosia olen tosiaan suosinut *Hankintatukun Evoniaa – nykyään tuota sinistä pakettia, Evonia Biotin Plussaa. Uskon vahvasti, että ravintolisät ovat yksi keino pitää juuresta kasvava hius hyväkuntoisena ja nimenomaan kasvutahti nopeana.

Pidennä pesuväliä kuivashampoolla

Itse suosin nykyään suhteellisen pitkää pesuväliä, jonka vuoksi kuivashampoo on oikea pelastukseni! En nyt sano, että kulkisin kunnon liimaletillä yhtään mihinkään mutta kuivashampoosta on apua niinä päivinä, kun pesusta on vierähtänyt hetki. Paras yhdistelmä on kuivashampoo ja tekstuurisuihke, kuten olen tainnut muutamaan otteeseen vinkatakin! Uskon siihen, että harvempi pesuväli pitää hiukset parempi kuntoisena, eivätkä ne rasvoitukaan niin nopeasti. Kuvissa hiukseni on muuten pesty lauantaina ja tänään on keskiviikko – voit ehkä huomata siis kuivashampoon tehon. 😉

Pese kampoja ja harjoja!

Jos mietit miksi tukkasi rasvoittuu tavallista useammin, tarkista kammat ja harjat. Niitäkin tulisi nimittäin pestä, ellei sinulla ole eri harja rasvaisia ja puhtaita hiuksia varten. Sama pätee muuten myös tyynyliinaan, jota kannattaa vaihtaa riittävän usein! Itsehän olen vähän vainoharhainen tämän asian suhteen ja tyynyliinat vaihtuvatkin joka toinen yö. Tämä muuten takaa myös sen, ettei epäpuhtauksia synny niin herkästi kasvojenkaan ihoon.

Naamioi hiuksia värisävyä parantavilla tuotteilla

Olen kokenut, että nimenomaan hiusten värisävyä parantavat maskit ovat ehdottomasti niitä parhaita! Jos mietitään, että tukkasi on vaalea – kaipaa se varmasti keltaisuutta taittavaa naamiota, tai vastaavasti ruskean tukan kanssa tummat naamiot tekevät värille todella hyvää. Color maskien avulla parannamme paitsi hiusten värisävyä, myös pidämme huolta niiden hyvinvoinnista. Ylipäänsä hiusten säännöllinen naamiointi on mielestäni tärkeää. Minulle on itse asiassa paljon suositeltu kookosöljyllä naamioimista mutta sitä en ole vielä toistaiseksi rohjennut kokeilemaan – onko teistä kenelläkään kokemuksia siitä, vaikuttaako suoranaisesti hiusten ja päänahan kuntoon?

Vaihtele shampoota

Samalla shampoolla vuodesta toiseen peseminen saattaa pikkuhiljaa veltostuttaa hiusta ja tehdä siitä elottoman. Itse suosittelenkin parin erilaisen shampoon omistamista, joilla voi sitten pestä hiuksensa vaikka vuoroviikoin. Näin hius ei ehdi liikaa tottumaan siihen tiettyyn tuotteeseen ja shampoon teho todella säilyy! Itse olen ainakin todennut tämän toimivaksi tavaksi monen vuoden kokemuksella enkä voisi kuvitellakaan, että kotoani löytyisi vaan yksi shampoo, jolla pesisin hiukseni aina. Tällä hetkellä vaihtelen *L´anzan värjätyille hiuksille tarkoitetun shampoon ja erään luonnonmukaisen shampoon välillä. Tuosta luomu shampoosta on tulossa itse asiassa lähiaikoina blogiinkin juttua, sillä se on ensimmäinen ikinä koskaan kokeilemani luomu shampoo ja on todella yllättänyt minut positiivisesti!

Sellaisia hiustenhoitovinkkejä minulla!

Löytyykö teiltä kenties jotain vinkkejä, joita en jo tässä maininnut? Olisi mielenkiintoista kuulla, mikä on juuri sinun hyväkuntoisen tukan salaisuus!?

 

*Tuote sponsoroitu

Kommentit (12)
 1. Tosi hyviä vinkkejä! Itsekin vasta löysin sävyttävät hoitoaineet ja ne on todellakin parasta liukuvärjäyksestä kärsineille latvoille. Käytin vaaleahkoille latvoille Biozellin suklaanruskeaa sävyä ja tulos oli tosi hyvä, latvat heräsi henkiin.
  Kookosöljyä en ole päänahkaan koittanut mutta latvoihin laitan sillon tällöin ja annan vaikuttaa vartista pariin tuntiin. Shampoolla ja lämpimällä vedellä öljy kyllä lähtee latvoista. Eikä öljyä tarvitse missään hauteissa sulattaa, lusikallinen käteen ja hieroo käsiä yhteen, kookosöljyn sulamispiste ei kuitenkaan paljoa yli 20c ole?
  Hankin juuri mustanruskean kuivashampoon mutta arastelen sen käyttöä. Miten tuote reagoi jos hikoilee paljon tai vaikka sataa kaatamalla niskaan, valuuko tuote tällöin pitkin poskia?
  Sulla oli aivan ihana nuttura viime postauksessa, saisko vinkit miten tuollainen tehdään ?

  1. Kiva kuulla! Ja jep, nuo Biozellin maskin on kyllä todella hyviä! Niistä tulee aidosti värisävyä hiuksiin varsinkin silloin, kun jaksaa antaa olla vähän pidempään tukassa.

   Ja joo, sitä mietinkin, että voisi kokeilla ihan sellaisenaan laittaa hiuksiin. Latvoihin olen siis joskus itsekin kookosöljyä kokeillut mutta sinne päänahkaan en… Mutta lähtee kyllä ehdottomasti nyt lähiaikoina tuo kookosöljyllä lotraaminen testiin! 😉

   Minulla on itse asiassa ollut nimenomaan mustanruskeaa kuivashampoota eikä se oikeasti mihinkään hiuksista valu. Toki en nyt tiedä jos sataisi niin, että kastuisi läpimäräksi mutta normaalissa arjessa ei todellakaan… Hikoillessa ei myöskään lähde mihinkään. Rohkeasti siis vaan kokeilemaan tuotetta, olen varma, että pidät! 🙂

   Olen itse asiassa viime vuonna tehnyt tuollaisen postauksen, mutta ehkä päivitys voisi olla tähänkin paikoillaan! Tässä kuitenkin ensihätään linkki tuohon postaukseeni: http://onmyway.fitfashion.fi/2016/09/20/huoleton-hair-bun/

   Tokikaan tuossa tukkani ei taida olla näin pitkä, sillä ”bun” ei ole niin massiivinen. Tärkeimmät avaimet tuohon nutturan suuruuteen on kuitenkin tekstuurisuihke ja puhelinlahka ponnari. Tuossa vanhassa postauksessa käytän kumilenksuponnaria, joka ei ainakaan näin pitkässä tukassa enää toimi… Se päivitetty versio voisi olla kyllä paikallaan! 😉

 2. Muutama vuosi sitten vaalentelin hiuksiani liian innokkaasti kotona ja onnistuin polttamaan pitkät vaaleat hiukseni aivan purkaksi. En aiemmin ollut joutunut panostamaan hiustenhoitoon sen isommin, joten tuo kokemus opetti minulle paljon siitä, miten todella rasittunutta hiusta hoidetaan. Tein paljon erilaisia öljyhaudutuksia hiuksiin niin kookos- kuin arganöljyllä sekä pesin hiuksia mahdollisimman vähän, noin 1-2 kertaa viikossa. Tämän lisäksi käytin pesukerroilla vuorotellen rakennepaikkaavaa ja kosteuttavaa hoitoainetta ja erilaisia tehohoitoja. Lisäksi välttelin lämpökäsittelyä ja muutenkin pidin hiuksia paljon erilaisilla leteillä takkujen syntymisen estämiseksi. Ja tietenkin kävin myös kampaajalla ottamassa noin 10cm pois hiusten käsittelyn helpottamiseksi 😀

  En loppujen lopuksi ole varma totuinko vaurioituneisiin hiuksiin vai sainko niitä elvytettyä, mutta aika nopeasti opin elämään noiden purkkahiusten kanssa ja ne alkoivat mielestäni määrätietoisella hoidolla selvästi myös vahvistumaan pikkuhiljaa. Nykyään hiukseni ovat taas ihan hyvässä kunnossa, mutta edelleen käytän noita samoja tekniikoita kun alkaa tuntua että hiukset tarvitsevat eksta-huolenpitoa. Eli kaikenlaisista tilanteista voi kyllä elämässä ottaa oppia!

  1. Tuo on kyllä ikävää miten hius voikin vaalennuksessa vaurioitua noin pahasti. :/ Tumma tukka on tässä mielessä helpompi ja hellävaraisempi. Itse, kun käytän vielä nimenomaan kevytvärejä, jotka ovat hellävaraisempia. Mutta toki minullakin on ollut useaan otteeseen raitoja ja esimerkiksi Santorinin lomallamme latvani menivät vaaleasta osuudesta niin karseaan kuntoon, että oli melkeinpä pakko palata kokonaan tummaan – niin kuiva hamppu se latva oli…

   Mutta hyviä kikkoja olet keksinyt! Nuo öljyhaudutukset kyllä kiinnostavat ja pakko nimenomaan kokeilla kyllä lähiaikoina sitä kookosöljyllä naamioimista. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *