Parhaat second hand -löydöt x 10

Kuten tiedätte, olen aikamoinen second hand -löytöjen tekijä. Minulta usein kyselläänkin miten ja mistä oikein teen nuo kivat löytöni tai miten onnistunkin bongailemaan vartalolleni mukavasti istuvia vaatteita? Veikkaisin, että tähän voisin todeta tietäväni hyvin tyylini sekä sen lisäksi olevani kokenut kirpputoreilla kävijä. Viime vuosien lisäksi harrastin tätä siis jo parikymppisenä, eli vaikka vuosien tauko olikin välissä, on minulla silti rutkasti kokemusta second hand shoppailusta. Ja siis, eihän se mitään tähtitiedettä ole. Kun tietää millaisia juttuja useimmiten käytettynä löytää, sitä suunnistaa esimerkiksi UFFilla suoraan sinne niiden rekkien luokse, jossa noita vaatteita notkuu. Harvoin katson tarkkaan esimerkiksi topit ja kauluspaidat, koska niitä en juuri koskaan hanki. Sen sijaan takkirekit, hatut, mekot, haalarit, farkku- ja nahkarekit sekä collegepaidat katson aina hyvin täsmällisesti. Itsepalvelukirpputoreilla teen enemmänkin sellaista silmäilyä, eli jos löydän rekistä jonkun yhden kivan jutun, todennäköisesti samassa rekissä on muutakin tyylistäni ja kokoistani. Välillä onnistaa – toisinaan taas ei. Second hand -löytöjen tekeminen vaatii pitkäjänteisyyttä ja nimenomaan säännöllistä kiertelyä sekä liikkeissä vierailua.

Tänään haluan esitellä teille ne omasta mielestäni parhaat second hand -löydöt, joita olen tehnyt tässä viimeisen vuoden sisään. Toki näiden lisäksi on lukuisia muitakin paljon käytössä olevia yksilöitä mutta jotta postaus ei olisi liian pitkä, päätin rajata vaatteet kymmeneen arkiseen suosikkiin. Jokainen tässä postauksessa esiin tuleva vaatekappale on rakas ja paljon käytetty ja jokaisella niistä on tarinansa. Sen lisäksi että tarina minulle – myös tarina minua ennen, jota en voi edes tietää. Huomaatte varmasti myös sen, että pyrin panostamaan second handissa laatuun, eli en osta mitään sellaisia turhia Mangon rääsyjä, jotka kutistuvat ensimmäisessä pesussa. Panostankin ”aitoihin” materiaaleihin –neuleissa luonnonmateriaaleihin, farkuissa paksuun puuvillaan ja takeissa aitoon villaan.

Musta- ja punainen villakangastakki

Viime talvi mentiin pääasiassa näiden kahden ihanan takin voimin. Musta villakangastakki on kuuden euron todellinen löytö UFFin tasarahapäiviltä ja ostin sen hetken mielijohteesta. Kotona poistin takista olkatoppaukset ja avot, se olikin täydellinen käytettäväksi! Käytin tätä viime talvena varmasti kaikista takeistani eniten ja olen ollut niin tyytyväinen ostokseen. Loistava takki niin arki- kuin juhlakäyttöönkin ja sen pallomainen muoto on mielestäni hauska verrattuna suoralinjaisiin takkeihin.

Toisena on mainittava alemman kuvan punainen Fidasta bongattu villakangastakki, joka muuten saa aina päällä ollessa kehuja! Muistan kun näin takin ensimmäisen kerran Sörnäisten Fidassa, jonka jälkeen jätin sen kuitenkin ostamatta mutta palasin uudestaan seuraavana päivänä. Oli onni ettei takki ollut tuossa ajassa mennyt ja varmasti tämä johtui nimenomaan siitä, että se oli myynnissä juuri Sörkän Fidassa… Takki on nimittäin aitoa kashmiria ja villaa sekä Stockmannin takkimallistosta, eikä se ollut hinnallakaan pilattu. Muistaakseni maksoin siitä 17 euroa. Tästäkin poistin olkatoppaukset, jonka jälkeen takki istui huomattavasti paremmin. Tällä väriläiskällä on kiva piristää syys- ja talviasuja!

Pinkki baskeri

Kuten muuten kaikki tämän postauksen baskerit ja hatut, on tämä pinkki myös second hand löytö. Ostin kyseisen villabaskerin viime syksynä UFFista, josta muuten hamstraan joka syksy baskereita sillä siellä ne maksavat vaivaiset 5-6 euroa! Baskerit ovat suosikkejani ja ne suojaavat paitsi kylmyydeltä, pelastavat myös katastrofaalisen hiuspäivän. Tämä pinkki on mielestäni erityisen ihana siitä syystä, että se on niin nätti väriläiskä ja sopii nätisti yhteen tummien hiusten kanssa. Omistan myös samaa sävyä olevan huulipunan, joka toimii baskerin kanssa loistavasti! Pitääkin lähiaikoina jälleen yhdistää pinkkiä vaikka kokomustaan asukokonaisuuteen…

Violetti neule

Tämä neule on yllättäen jälleen löytö UFFista. Taisin maksaa siitä ehkä 10-15 euroa ja vaikka alkuun mietin värin toimivuutta itselleni ja noin ylipäänsä käytössä, lopulta en voinut jättää sitä ostamatta sillä materiaalitiedot olivat sen verran hyvät. Neuleessa on siis rutkasti villaa ja angoraakin. Tällä hetkellä olen niin tyytyväinen että neuleen ostin, sillä siitä on muodostunut yksi suosikeistani! Neule on helppo yhdistää niin farkkuihin kuin hameeseenkin ja vaikka se on kooltaan hieman reilumpi, menee tuo kivasti over sizena. Tässäkin neuleessa on muuten Stockmannin lappu niskassa, eli en tiedä onko se alun perin jostain Stockan omasta mallistosta? Jos näin niin se taas kielii kenties laadusta, joka kai ainakin ennen vanhaan oli heidän valttikorttinsa.

Joutsenen untuvatakki

Voi että sitä iloa kun tämän Joutsenen punaisen untuvatakin Fredan UFFilta viime talvena bongasin! Alkuun mietin, onko takki itselleni liian iso, sillä se on M-kokoinen mutta aikani mallailtua tulin siihen lopputulemaan, että tällainen untuvatakki saakin olla hieman oversize. Takki on siis aito Joutsenen untuvatakki ja kunnoltaan erinomainen. Maksoin siitä vaivaiset 45 euroa ja jokainen varmasti tietää, mitä näistä Joutsenen takeista joutuu uutena maksamaan… Takki oli viime talvena todella paljon käytössä etenkin niinä kylmempinä aikoina sekä Levin reissuilla. Tässä on tosiaan jälleen sellainen ajaton löytö, jota tulen varmasti käyttämään vielä monta talvea. Viime talvena pesin takin kerran ja se oli kyllä aikamoinen prosessi kuivatuksineen mutta onnistuin kuin onnistuinkin ilman, että takista olisi tullut latistynyt untuvakasa. Veikkaan että nimenomaan Joutsenen takit kestävät eri tavalla pesua kuin monet edullisempien merkkien laaduttomammat untuvatakit, jotka menettävät herkästi pesun jälkeen kuohkeutensa.

Valkoinen pörröneule

Alemman kuvan muhkea luonnonvalkoinen pörröneule löytyi Kalliosta Frida Marinan itsepalvelukirpputorilta muistaakseni alle kahdeksan euron hintaan. Neule on ollut todella paljon käytössä ja se on ihanan lämmin! En ole varma mistä langoista neule on valmistettu mutta veikkaisin villaa ja kenties angoraa? Neule ei kuitenkaan yhtään kutise päällä, vaan se on ihana paljastakin ihoa vasten. Juuri tällaisien löytöjen vuoksi en osta neuleita uutena, vaan mielestäni parhaat villapaidat löytyy ehdottomasti second handina. UFFit ovat aivan parhaita luonnonmateriaaleista valmistetuiden neuleiden aarreaittoja, joten sieltä niitä kannattaa bongailla sen sijaan että maksaa keinokuiduista kymmeniä euroja.

Musta jumpsuit

Alla olevan kuvan musta jumpsuit oli ehdottomasti menneen kesän luottovaate ja tosiaan jälleen kerran, huikea löytö UFFista. Maksoin haalarista muistaakseni 9 € ja se on todellakin maksanut itsensä jo ajat sitten takaisin! Malli on suorastaan täydellinen ja aivan mielettömän mukava päällä. Vastaavia haalareita tuli kesällä useampikin vastaan, joten suosittelen ehdottomasti aina UFFeissa kurkistamaan nuo haalarirekit! Itse katson etenkin kaikki mustat mekkorekit huolella, sillä usein siellä väleissä piilee näitä helmiä. Toki on tuuripeliä että koko osuu oikeaan mutta jos ei ensimmäisellä niin viimeistään toisella kerralla sitten.

Dr. Martens

Nämä kiiltäväpintaiset Dr. Martens -maiharit löytyivät Kallio kierrättää -ryhmästä vaivaisella 50 eurolla. Olin jo pitkään jonotellut eri Martenseihin kyseisessä ryhmässä mutta tällä kertaa ehdin huikkaamaan av ensimmäisenä! Se oli todellista onnea se, sillä olin niin pitkään juuri näistä kiiltävistä maihareista haaveillut. Tällaisia klassikkoja kannattaa kyllä kyttäillä kierrätysryhmistä, sillä voisin melkeinpä vannoa että ainakin Kallio kierrättää -ryhmässä tulee säännöllisesti myyntiin Martenseja sekä esimerkiksi Brixton -hattuja. Jos taas etsit jotain kalliimpia merkkituotteita, suosittelen seuraamaan Punavuori- ja Töölö kierrättää -ryhmiä. Noista ryhmistä voi tehdä vaikkapa kivoja merkkilaukku löytöjä!

Farkkurotsi

Tämä ihana farkkurotsi löytyi UFFin uudesta valikoimasta muistaakseni reilu kuukausi sitten ja maksoin takista jotain 20 euron pintaan. Rotsi on mielestäni täydellinen – niin kooltaan kuin malliltaankin. Se on hieman oversize mutta samalla myös lyhyt, jollaista olin jo pidempään silmäillyt sellaiseen törmäämättä. Denim on muuten ehdottomasti materiaalina sellainen, jota kannattaa second handina hankkia! Ennen nimittäin tehtiin huomattavasti kestävämpiä vaatteita ja se näkyy hyvin pitkälti farkuissa sekä farkkurotseissa.

Levikset

Leviksiä olen hankkinut second handina useammatkin. Viimeisin löytö ovat nuo alemmassa kuvassa päälläni näkyvät 962 -mallin Levikset, joissa tykästyin etenkin 501 -mallia korkeampaan vyötäröön. Löysin farkut kesällä Kööpenhaminasta eräästä second hand -liikkeestä, joka oli keskittynyt kasarimuotiin ja maksoin farkuista suunnilleen 30 euroa. Tuossa liikkeessä oli pitkä rekillinen Leviksiä ja voin sanoa, että hiki vaan valui kun sovittelin niistä itselleni parhaiten istuvia yksilöitä. Sovittelu kuitenkin palkittiin kun lopulta löysin nämä farkut ja jo tähän mennessä olen käyttänyt kyseisiä farkkuja paljon. Leviksiä tai noin muutenkaan farkkuja ostan enää nykyään harvoin uutena, sillä teen ne parhaat löydöt ehdottomasti UFFeista ja muista second hand liikkeistä. Vaikka homma onkin aikamoista tuuripeliä koon kannalta, kun sitkeästi vaan etsii, lopulta ne täydellisesti istuvat yksilöt kyllä löytyvät.

Näiden hankintojen lisäksi kaapistani löytyy tosiaan useampi muukin loistava second hand -löytö mm. juhlapukeutumisen saralla, joita pitäisi varmasti pukea useammin asukuviin… Siispä kannattaa muistaa, että myös juhlapukeutumista voi löytää UFFeista ja muista second hand -liikkeistä! Löytöjä tekee kunhan vaan kiertelee kirpputoreja säännöllisesti eikä varsinaisesti etsi mitään. Itse teen oikeastaan ne parhaimmat löydöt aina silloin, kun en tosiaan hae mitään erityistä vaan ihan pelkästään silmäilen.

Ja loppuun vielä kertauksen vuoksi minun TOP 5 kirpputorit Helsingissä:

 • UFF Freda sekä Hakaniemi (retro)
 • Frida Marina Kalliossa
 • Soul Vintage Kalliossa
 • Relove Viiskulmassa sekä Töölössä
 • Fida Hakaniemi, Sörnäinen ja Iso-Roba

Oletteko te tehneet viime aikoina hyviä second hand löytöjä? Ja mitä mieltä minun löydöistäni? 

Kommentit (8)
 1. Hei yksi mun lempparijuontajanainen on treenannut itselleen muhkeat ojentajalihakset ajattelin kysyä millä treenillä saa lihaksia kasvatettua?.

  1. Varmaankin treenaamalla niitä ojentajalihaksia. Googlesta löytyy ohjeita. 🙂

 2. Ihan mahtavia nuo takkilöydöt!!:) Itsekin ostan paljon kirppareilta, ja Relove on munkin lemppari. Viimeks lähetin omia vaatteita vähänkäytetty-nettikirppikselle, josta loput sitten jatkaa hyväntekeväisyyteen.

  http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

  1. Niiiiin, eikö! 🙂 Ja Relove on kyllä kieltämättä aika ihana! Pidän etenkin Viiskulman liikkeestä. Ahaa, pitääkin kurkata tuo kirpputori, itselleni nimittäin täysin tuntematon…

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *