Parhaat treenitrikoot – 7 x mitä niissä arvostan?

Kaupallinen yhteistyö: Gymnation

Treeniaiheiset postaukset ovat olleet blogissani aina suosittuja ja niitä toivotaan edelleen säännöllisesti. Tänään ajattelin puhua aiheeseen liittyen treenipukeutumisesta – aivan erityisesti parhaista treenitrikoista ja siitä, mitä niissä arvostan. Olen kai jossain määrin välineurheilija, sillä arvostan laadukkaita treenivaatteita ja panostan niihin. Ostan treenivaatteet oikeastaan poikkeuksetta uutena, sillä niiden kulutus on kovaa ja koen, että uudet vaatteet (laadukkaat sellaiset) tulevat kestämään pidempään käytössäni, sekä maksavat täten hintansa takaisin. Kovimmalla käytöllä ovat treenitrikoot, sillä samoja trikoita tulee käytettyä paljon. Itse ainakin omistan enemmän toppeja kuin trikoita, jonka vuoksi tosiaan käytän paljon samoja housuja treenatessa. Tykkään käyttää treenitrikoita myös vapaa-ajan menoissa, sillä ne ovat mukavat päällä ja mukavuus on pukeutumiseni yksi tärkeimmistä elementeistä.

GymnationGymnationGymnationGymnation

Parhaat treenitrikoot – 7 x mitä niissä arvostan:

1. Materiaali

Yksi tärkeimmistä elementeistä treenitrikoissa on niiden materiaali. Omasta kokemuksesta voin sanoa, että treenitrikoiden materiaali voi olla niin paljon kaikkea hyvästä huonoon. Osa aikoinaan hankkimistani trikoista on näkynyt läpi, kutittanut iholla ja nukkaantunut parin pesukerran jälkeen. Tuollaisille trikoille sanon nykyään ehdottomasti ei – aivan sama, miten halvalla saisi. Itselle tärkeää on, että trikoot kestävät kulutusta ja käyttöä mielellään ainakin muutaman vuoden ajan hyvänä, jolloin materiaalin tulee olla kovaan käyttöön soveltuvaa. Materiaalin tulee olla myös hengittävää, teknistä ja peittävää, eli haluan kyykätä salilla ilman pelkoa läpikuultavuudesta. Pidän myös elastisuudesta ja siitä, etteivät treenitrikoot purista, vaikka olisivat napakat. Mukavuuden tuntu on tärkeä seikka!

Luonnonmateriaalit ja kierrätyskuidut urheiluvaatteissa ovat tietenkin aina plussaa ja niitä mielellään suosin. Tämän postauksen yhteistyökumppanin Gymnationin treenivaatteissa pyritään hyödyntämään mahdollisuuksien mukaan kierrätysmateriaaleja ja luonnonkuituja. Esimerkiksi postauksen kuvissa näkyvät High Waist  Pro Compression Tights -kompressiotrikoot on tehty kierrätetystä ECONYL® nailonista, joka on valmistettu kaatopaikan ja meren muovijätteestä. T-Paidat, pitkähihaiset ja topit puolestaan sisältävät Tencel-luonnonkuitua, joka tuntuu iholla taivaalliselta, hengittää ja on kevyt. Tästä hyvänä esimerkkinä kuvissa näkyvä Women`s Muscle Crop Top, joka on materiaaliltaan hyvin pehmeä, kuivuu nopeasti ja hengittää hikoillessa. Topin pituus on muuten täydellinen korkeavyötäröisten treenihousujen kanssa!

2. Istuvuus

Toinen tärkeä seikka on treenitrikoiden istuvuus. Rakastan korkeaa vyötäröä ja sitä, etteivät housut valu, vaan pysyvät napakasti päällä koko treenin ajan. Trikoiden pituudesta suosikkini on nilkkapituus, koska se on käytännöllisin. Toki kesällä myös 3/4 ja shortsipituus toimivat, mutta pääosin hankin pitkiä treenitrikoita. Leikkauksilla on väliä istuvuuden suhteen ja erityisesti korkea vyötärökappale, joka löytyy esimerkiksi Gymnationin High-waist Training Tights -mallista, on erinomainen istuvuuden kannalta! Tuon nimeen vannon, sillä se saa trikoot pysymään paremmin paikoillaan ja tukee kehon muotoja.

3. Ulkonäkö + visuaalisuus

Hieman istuvuuteen liittyen, trikoiden ulkonäkö on tärkeässä osassa, jos mietin treenitrikoiden hankintaa. Joku voi sanoa, että pinnallista, mutta uskon useamman ostavan sellaisia vaatteita, jotka näyttävät omaan silmään hyvältä. Treenitrikoissa tykkään trikoista, joiden leikkaukset imartelevat vartaloa. Korkea vyötärö on yksi tällainen seikka, kuten myös jo mainitsemani korkea vyötärökappale. Värien suhteen olen mustien treenitrikoiden suurkuluttaja, sillä niissä hikoilu ei näy ja ne sopivat kaikenlaisten värien kanssa. Muutamat värikkäät treenitrikoot olen kyllä aikoinaan omistanut ja valitettavan vähäiselle käytölle ovat jääneet. Kuvissa kivat, mutta muuten jäävät omalla kohdalla kaapin pohjalle.

4. Hinta-laatusuhde

Kun puhutaan treenivaatteiden hinnasta suhteessa laatuun, olen valmis maksamaan laadukkaista vaatteista enemmän ja myös mielellään niistä maksan. 80–100 € treenitrikoista on aika tyypillinen hinta, eikä se hetkauta, jos kaikki kriteerit ja toiveet trikoiden suhteen täyttyvät. Mistä voi sitten tietää hinta-laatusuhteen hyväksi? Itse ainakin tutkailen eri brändejä lukemalla heidän arvoistaan, tutkimalla materiaalitietoja ja tuotearvosteluja. Jos olen epävarma, tilaan tuotteita testiin, kokeilen ja mikäli trikoot eivät vaikuta hyvältä, aina voi onneksi palauttaa. Varmasti eniten tähän nykyään vaikuttaa puskaradio ja se, mitä ihmiset puhuvat. Jos useampi kehuu saman brändin treenitrikoita, todennäköisemmin niiden toimivuuteen tulee uskottua ja rahaa uskaltaa helpommin sijoittaa. Hinta-laatusuhde on mielestäni hyvä silloin, kun toiveet pöksyjen suhteen täyttyvät ja niistä on iloa pitkään. Kun löytää hyvän brändin ja treenitrikoomallin, samoja housuja yleensä tulee hankittua monesti muutamat.

5. Mihin lajiin ja millaiseen treeniin?

Se, missä lajissa treenitrikoita käytän, vaikuttaa myös niiden laadullisiin ja toiminnallisiin vaatimuksiin. Joogaamiseen sopivat toiminnallisesti hieman erilaiset trikoot, kun taas kovaan sali- tai juoksutreeniin. Harrastan eniten sali- ja juoksutreeniä, joissa molemmissa suosin saman tyyppisiä trikoita. Juoksemiseen koen erityisen hyväksi Gymnationin korkeavyötäröiset kompressiotrikoot (+sukat), jotka edistävät verenkiertoa ja hapenottoa lihaksissa. Kesällä sukat ovat liikaa, jolloin käytän pelkästään kompressiotrikoita helpottamaan treeniä. Samaiset trikoot sopivat myös kovempaan salitreeniin ja ovat kuulemma loistavat esimerkiksi crossfittiin!

6. Vastuullisuus

Vastuullisuus treenivaatteissa on monen asian summa. Jotta brändi voi kutsua itseään aidosti vastuulliseksi, tulisi vaatteiden laadun lisäksi panostaa mm. vastuulliseen tuotantoon, eikä vain jompaankumpaan. Gymnation on tässä asiassa esimerkillinen, sillä he täyttävät nämä laatukriteerit. Treenivaatteet tuotetaan Liettuassa Bluesign®-sertifioidussa tehtaassa. Bluesign® on terveyteen, ympristövaikutuksiin ja tuotannon turvallisuuteen keskittyvä sertifikaatti.  Bluesign® -standardi pyrkii minimoimaan tuotannosta aiheutuvat ympäristövaikutukset ja takaamaan kuluttajalle mahdollisuuden hankkia vastuullisesti tuotettuja vaatteita. Gymnationilla ei ole myöskään sesonkeja, jotka lisäävät kulutusta ja vaatteissa käytetään jo mainitsemiani luonnonkuituja sekä kierrätysmateriaaleja. Myös kotimaisten yritysten suosiminen on lähellä sydäntä, vaikka itse tuotanto ei Suomessa tapahtuisi. Jossain määrin suomalaisten brändien taustat on kuitenkin helpompi selvittää, sillä täällä ollaan mielestäni läpinäkyvämpiä.

7. Käytännöllisyys

Kuten alussa mainitsin, käytän treenitrikoita paitsi treenatessa, myös vapaa-ajalla. Mietin aina myös tätä aspektia trikoita hankkiessa, että missä kaikkialla niitä pystyn käyttämään ja kuinka ne minua palvelevat. Monipuolisuus on kaiken a ja o! Käytännöllisistä treenitrikoista on muuten pakko mainita Gymnationin High-Waist Pocket Tights -malli, jonka reiden sivutaskuun saa kätevästi, vaikka pukukopin avaimen tai kännykän. Tämä on sitä käytännöllisyyttä, jota itse toivon lisää treenivaatteisiin! Saisikin siis olla enemmän taskuja ja ”koloja”, joihin laittaa tarvittavat tavarat. ☺️

GymnationGymnationGymnationGymnation

Tähän postauksen loppuun ilolla jaan teille alekoodin JUTTA, jolla saa -10 % alennuksen Gymnationin valikoimasta koko kesäkuun 2021 ajan. Mikäli kiinnostuit heidän treenitrikoista, koko naisten valikoiman löydät täältä ja naisten vaatevalikoiman yleisesti täältä.

Gymnationin koot vastaavat normaaleja kokoja, eli jos käytät tavallisesti kokoa S, kannattaa treenivaatteissa valita sama koko. Päälläni olevat trikoot ovat molemmat kokoa S, toppi kokoa XS ja urheiluliivit kokoa M. ☺️

Onko teillä jotain tiettyjä elementtejä, jotka ovat tärkeitä treenitrikoita- ja vaatteita valittaessa?

hyvinvointi suosittelen liikunta ostokset
Kommentit (2)
  1. Heli-Hannele
    1.6.2021, 21:59

    Moi! Voisitko tehdä joskus kalliosta oman postauksensa? Pohdin paljon, että kiinnostaisi asua siellä, mutta päässäni on kuva että siellä olisi rauhatonta? Se nyt varmasti on vain jonkun mielipide, ja käsittääkseni sinä olet asunut kallio akselilla sen verran kauan, että voi varmaankin sanoa, että olet viihtynyt? ☺️ Kiinnostaisi rehellinen postaus plussat/miinukset? 😁

    1. Moikka! Kiitos toiveesta. 🙂 No mikä ettei. Täällä on erilaisia alueita, joissa osassa on levotonta ja osassa rauhallisempaa. Eli alueella on merkitystä. Itse asun rauhallisemmalla alueella, jonka vuoksi viihdyn tosi hyvin. Tämä voisi olla hauska postaustoive kyllä toteuttaa!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *