Perjantailista

Jälleen olisi perjantailistan ja viikon koonnin aika! Vaikka vielä on muutama päivä tätä viikkoa jäljellä, jo tässä kohtaa voin hieman kerrata viikon tapahtumia ja koota yhteen fiiliksiä, onnistumisia ja epäonnistumisia. Näitä listoja on noin ylipäänsä hauska kirjoitella, nimittäin niiden avulla tulee itsekin mietittyä tarkemmin sitä, mitä kaikkea kulunut viikko on pitänyt sisällään. Harvoin viikkoni nimittäin ovat täysin samanlaisia, vaan ne vaihtelevat aika paljon ihan jo töiden puolesta. Toisaalta nyt syksyllä on kieltämättä tuntunut sille, kuinka viikon menevät aivan järkyttävää vauhtia eikä ehdi oikein tekemään mitään erityistä. Sitten, kun olisi tekemisen aika onkin jo niin väsynyt, ettei energiaa enää löydy. Tässä olen koettanut tsempata, sillä kuukausia on vielä jäljellä ennen kevättä! No, pidemmittä puheitta kuitenkin kuluneeseen viikkoon ja siihen, mitä kaikkea se on pitänyt sisällään.

Kuluneen viikon paras: Ehdottomasti tämän päivän Storytel -tapahtuma, jossa olin PING Helsingin kutsumana. En ole omistanut äänikirjasovellusta sitten Balin reissun, jonka vuoksi oli niin kiva saada lahjaksi kolmen kuukauden jakso sovelluksen käyttöä. Nyt voin laittaa podit tauolle ja kuunnella jälleen jotain hieman fiksumpaa! Storytelin valikoimissa on vaikka ja mitä mielenkiintoista, tosin itseäni kiinnostaa eniten henkinen kasvu ja kehitys, sekä elämäkerrat. Siispä näiltä osa-alueilta alan kirjoja kuuntelemaan jo heti tänään! Tuskin maltan odottaa. (PS. Tämä ei ole maksettu mainos, vaan ihan omasta tahdosta aiheesta mainitsin).

Kuluneen viikon huonoin: Vaikka en jaksa enää asiasta valittaa, niin ehkä jonkin sortin väsymys (edelleen) ja sellainen tietynlainen saamattomuus. Hankala saada itsestä otetta ja pimeys rassaa. Toki tiedostan, miten taustalla vaikuttaa parikin eri asiaa, joihin en tavallaan voi oikein itse mitenkään vaikuttaa. Pahinta elämässä on muuten tunne siitä, ettet voi oikein tehdä mitään auttaaksesi tai ylipäänsä muuttaaksesi asioita, jotka eivät suoranaisesti liity pelkästään sinuun… Hieman aiheeseen liittyen, myös Tripla ”case” sai ahdistuneeksi ja alkoi suorastaan vi*uttamaan! Niin kuvottavaa, että Suomeen on saatu tuotua sellaisia roskaketjuja, joita Triplasta nyt löytyy ja ihmiset vielä tekevät siellä myyntiennätyksiä päivänä, jona ilmastonmuutos puhuttelee enemmän kuin koskaan – tai sen pitäisi puhutella. Paha mieli ja ärsytys aiheesta samaan aikaan… Jos et tiedä, mistä puhun niin täältä löydät lisää.

Tänään aion: Kirjoittaa tämän tekstin loppuun, muokata Instagramiin päivän julkaisun ja sen jälkeen mennä salille treenaamaan. Edessä on jalka- ja pakarapäivä, joten illalla kaikki mehut on kyllä viety! Tosin nukuin tuossa pienet päiväunet ja niiden voimalla nyt mennään seuraavat kuusi tuntia, muuten en olisi jaksanut kyllä.

Viikonloppuna suunnitelmissa: Huomenna päivällä käyn kollegan kanssa kuvailemassa ja illalla ystäväni tulee Tampereelta Helsinkiin ja suuntaamme halloween -bileisiin. Mitään koko costumea en tule päälle laittamaan, mutta pientä rekvisiittaa kyllä. Sunnuntaina puolestaan pitää tehdä muutamia työjuttuja loppuun, koska tänään en ehtinyt ihan kuten toivoin, sillä olin Kirja- ja viini-  & ruokamessuilla.

Viikon ruoka: Testasin Apetit kukkakaali-wingsejä, joita somessa kehuttiin, ja arvatkaa mitä? Mielestäni ne olivat aivan kammottavia! En tiedä oliko virhe paistaa wingsit uunissa, mutta kukkakaali jäi sisältä lötköksi ja maistui mielestäni aivan toisenlaiselle kuin kuvittelin. Odotin rapeita wingsejä, mutta ne olivat kaikkea muuta… Ei jatkoon!

Viikon treenit: On osittain suoritettu, mutta osittain vielä suorittamatta. Alkuviikosta tuli käytyä joogassa, juostua ja tehtyä vain yksi salitreeni, jonka vuoksi loput treenit jäivät perjantaille ja lauantaille. Sunnuntaina tai maanantaina tulee jälleen kahden viikon treenipäiväkirja ulos, joten siitä näette sitten tarkemmin, miten olen treenannut!

Kuluneen viikon ajatus/oivallus: Tähän voisin oikeastaan laittaa Astron kaksosten lokakuun kuukausihoroskoopista erään lauseen, joka painui mieleeni: ”Kun uskallat mennä sydän auki pelkoja kohti, löydät vapauden avaimia”. Mielestäni kiteyttää aika hyvin viimeaikaiset taisteluni ja sen, kuinka olen samaan aikaan pelännyt tiettyjä asioita, mutta tehnyt kuitenkin valintoja, joissa olen kohdannut pelkoni. Olen tilanteessa, jossa tavallaan pelkään alitajuisesti tunnetasolla, mutta samaan aikaan tuon pelon kohtaaminen on tehnyt sen, että olen rauhallinen. En tajua mistä se johtuukin, mutta olen vaan äärettömän rauhallinen tämän minua pelottavan asian suhteen ja vaikka en yhtään tiedä, mitä tulevaisuudessa tulee tapahtumaan, luotan silti.

Kuluneen viikon tunne: Edelliseen liittyen, joinain hetkinä pieni ahdistus, jonka olen saanut tyynnytettyä rauhaksi. Työasioiden suhteen olen ollut paikoitellen aika turhautunut, sillä agendalla on ollut pari juttua, jotka eivät etene tai hoidu ja itselleni on hankalaa sietää sellaista, että asiat junnaa viikosta toiseen paikoillaan. Nämä kyseiset asiat eivät ole käsissäni ja tämän vuoksi tosiaan ketuttaa! Inhoan myös teknisiä ongelmia ja niiden äärellä olen joutunut viime aikoina olemaan vähän liikaakin. Toisaalta onneksi tätä kaikkea kompensoi yksi onnistunut, energinen palaveri ja myös pari omaan someen liittyvää kaupallista yhteistyötä, jotka ovat loppusilausta vaille maalissa. Myös ihana lukijapalaute Instagramin puolella piristi tänään! Onnistumisista seuraa aina tyytyväisyys ja ne kieltämättä motivoivat eteenpäin.

Kuluneen viikon asu: Olen viime aikoina käyttänyt paljon samoja vaatteita, eli oikeastaan farkkuja, neuleita ja pooloja. Onneksi viime talvelta on läjäpäin neuleita, joten uusia ei ole tarve hankkia. Tällä hetkellä vaatekaapista ei puutu oikeastaan erityisesti mitään, joten näillä mennään! Olen tarkoituksella vähentänyt kirppareilla kiertelyä, etten löytäisi mitään kivaa, sillä tarvetta uudelle vanhalle ei tosiaan ole. Yksi sellainen pieni unelma on hankkia Costolta uusi hattu, esimerkiksi musta, oranssilla tupsulla tai joku oikein kirkas väri. Rakastan Coston hattuja ja etenkin näissä kuvissa päässäni näkyvää mallia!

Kuluneen viikon suositus: Podcast nimeltä Tiedeykkönen! Kuuntelin tällä viikolla jakson ”Tunnesäätelyvaikeudet voivat johtaa päihteisiin, syömishäiriöihin ja raivareihin”, joka oli todella hyvä! Juuri tällaisesta kuunneltavasta pidän sellaisen turhanpäiväisen höpinän sijaan, vaikka toki sillekin on aikansa ja paikkansa. Siispä laittakaa kuunteluun, mikäli asiapitoinen sisältö kiinnostaa!

Sellainen viikko tosiaan takana (ja osittain edessä)! Ehkä saitte hieman kiinni siitä, mitä täällä on läpikäyty, vaikka toki aika pinnallisella tasolla. Toivon mukaan viikonloppuna saadaan hieman enemmän aurinkoa ja vähemmän vesisadetta, joka varmasti piristäisi meistä jokaista.

Oikein ihanaa perjantaita juuri sinulle, toivottavasti viikonlopustasi tulee onnistunut! 🙂

Kuvat: Iines Aaltonen

suhteet ajattelin-tanaan syvallista hopsoa
Kommentit (6)
 1. Itse yritän ajatella triplan liikkeistä niin että se on tuonut ja tuo työpaikkoja Suomeen. Ja jospa esimerkiksi sinne saataisiin kv. turistejakin vierailemaan niin saataisiin Suomen vetovoimaa ja turismia kasvuun.

  1. Toki asioissa on tuokin näkökulma, mutta silti. Olisiko pliis voinut olla edes jotain parempia ketjuja? 🙁

 2. Hei minulla on musta coston villahattu(tosin mustalla tupsulla, mutta tupsunhan voi vaihtaa) ja mintun vihreä violetilla tupsulla(ohuempaa materiaalia). En käytä kumpaakaan, lojuvat käyttämättöminä hyllyssä…Molemmat ovat hyvä kuntoisia. Jos olet kiinnostunut näistä, niin myisin nämä mielelläni eteenpäin! 🙂
  Jos kiinnostaa, niin laita s-postia minulle, voin laittaa kuvia 🙂

  1. Voisi kyllä kiinnostaa! Mitähän kokoa hatut ovat, sillä se koko merkkaa aika paljon. 🙂 Mutta laitan viestiä sinulle kun ehdin tai jos ehdit ennen minua, niin kerrotko vielä mitä kokoa hatut ovat, kiitos!

   1. Molemmat ovat kokoa M/58.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *