Perjantailista ja terveiset Saariselältä

Kuluneen viikon paras:

Ehdottomasti yö Inarissa ja nimenomaan iglussa. Iglussa nukkuminen on ollut yksi elämys, jonka olen halunnut elämässä kokea ja nyt senkin voi viivata bucket listilta yli. Nukumme myös seuraavat kolme yötä iglussa – tosin nyt Saariselällä. Kuulemma sunnuntain ja maanantain välisenä yönä on mahdollisuus nähdä myös revontulia, joten silloin pitää olla skarppina! 😍 Onhan tämä Lapin ruska kerrassaan upea, vaikka silti edelleen pidän näistä leveyksistä ehkä vielä enemmän lumen kanssa… Onneksi marraskuussa pääsen nauttimaan tuostakin.

Kuluneen viikon huonoin:

Tällä viikolla väsymys on vaivannut ja verottanut kaikesta tekemisestä. Olen myös nukkunut vähän levottomasti useamman kerran yössä heräillen, josta tuo kertynyt väsymys tietenkin johtuu. Toivon mukaan seuraavat yöt täällä iglun lasikaton alla nukun sikeästi ja saan kerättyä energiaa ensi viikkoon.

Tänään aion:

Eilen oli kunnon aktiivipäivä, joten tänään olen halunnut ottaa rennommin. Itse en jaksa reissuilla sellaista jatkuvaa menemistä, vaan tykkään myös ihan vaan olla. Matkaseuralaiseni lähti hetki sitten pyöräilemään ja jäin itse huoneeseen jatkamaan töitä. Niitä on nimittäin nyt taas aika mukavasti. Viideltä menemme savusaunaan rantaan, jonka jälkeen syömään. Ilta menee varmasti rennosti huoneessa makoillen ja toivon mukaan tähtitaivaalle tuijotellen. 😁

Viikonloppuna suunnitelmissa:

Tähän viikonloppuun on paljon kivaa tekemistä luvassa täällä Saariselällä. Käydään varmasti muutaman kerran pyöräilemässä, saunotaan meidän iglun omassa (!!) saunassa, sunnuntaina mennään Urho Kekkosen Kansallispuistoon… Sitten varmasti kuvaillaan ja myös rentoudutaan sekä syödään hyvin. Täällä on tällä hetkellä todella vähän muita turisteja, joten omaa tilaa, aikaa ja rauhaa on runsaasti. Parasta.

Viikon ruoka:

Olen innostunut erityisesti parsakaalista, jota on tullut valmistettua useamman kerran tämän viikon aikana. Lisäksi punakaali pilkottuna ja kevyesti pannulla kuullotettuna on ollut osana useampaa ruoka-annosta. Kiva kokeilla välillä jotain uutta ja saada vaihtelua perinteisiin arkiruokiin! Itsekin herkästi jämähdän samoihin ruokiin, joten vaihtelu virkistää.

Viikon treenit:

Tämä viikko ei ole ollut todellakaan mikään treeniviikko, eli vastaus on; aika surkeasti. Alkuviikosta kävin kerran juoksemassa ja salilla kerran. Täällä on tullut lähinnä käveltyä, vaikka treenikamat on kyllä mukana. Josko sitä vaikka huomenna kävisi vähän juoksemassa ja katselemassa maastoa. Täällä on muuten älyttömän puhdas ilma, jonka hengittäminen tuntuu niin nautinnolliselta!

Kuluneen viikon ajatus/oivallus:

Olen miettinyt paljon ahdistustani liittyen ihmissuhteisiin – tarkemmin ottaen erityisesti miehiin ja miessuhteisiin. Ahdistuin aikaisemmin hyvin herkästi ja se johtui siitä, että elämässäni oli minulle vääränlaisia, vaikka muuten hyviä miehiä. Minua jostain syystä viehättivät he, jotka jättivät minut etäälle ja pitivät erityisesti emotionaalista etäisyyttä. Yritin kuin pieni lapsi saada irti, missä mennään, mitä tapahtuu ja mitä toinen tuntee, saamatta koskaan tyydyttävää vastausta siihen. Aina tuntui kuin tässä olisi jotain outoa meneillään, enkä tuntenut oloani rauhalliseksi. Lopulta niinhän se menikin, että taustalla oli jotain ja aistin oikein.

Nyt kun olen tavannut ihmisen, jonka kanssa mitään tällaisia ongelmia ei ole ja toinen on ollut heti alusta lähtien äärettömän avoin, olen tajunnut, kuinka juuri tuo piirre sopii kaltaiselleni ihmiselle. Minulla on turvallinen olo, kun tiedän, missä mennään ja mitä tapahtuu. Mietin (ja jopa uhosin) aikaisemmin, etten todellakaan halua muuttaa omia kriteerejä miesten suhteen, mutta nyt ymmärrän, että minulle sopiikin aivan päinvastainen mies, joihin olen aikaisemmin ihastunut tai rakastunut. Eli pointtina, joskus se, mitä luulee tarvitsevansa, saattaa olla se, mitä ei oikeasti tarvitse.

Kuluneen viikon tunne:

Hyvä fiilis jatkuu, eli ehdottomasti positiivisuus monessakin mielessä. Päällimmäisenä mielessä on ollut kiitollisuus elämästä ja siitä kaikesta, mitä se on tuonut mukanaan.

Kuluneen viikon asu:

Mustat trumpettihousut ja huppari tai t-paita. Tällä viikolla en ole juurikaan laittautunut ns. ihmisten ilmoille, eli on menty hyvin rennolla meiningillä. Toisaalta viihdyn ehkä parhaiten juuri trumpeteissa ja jossain rennossa hupparissa tai t-paidassa, joten mitäpä sitä muutakaan. Täällä on muuten aika lämmin, joten toistaiseksi ei ole ollut tarvetta villapaidoille, vaikka niitä on pari laukussa mukana.

Kuluneen viikon suositus:

No tähän on vastattava ehdottomasti, että Suomen pohjoinen! Nyt kun sitä ei pääse matkustamaan ulkomaille, niin suosittelen ehdottomasti matkustamaan tälle suunnalle. Täällä on niin upeita paikkoja, joten kotimaan matkustus kunniaan. Matkustamista ei tarvitse kokonaan lopettaa, mutta kohteet voivat vaihtua. Olen iloinen, että kolmekymppisenä matkustin ensimmäistä kertaa Kittilään ja siitä lähtien olen tykännyt Lapista todella paljon. Talvella käyn Levillä useamman kerran ja se on yksi suosikki paikoistani Suomessa.

Oikein rentouttavaa perjantai-iltaa ja ihanaa viikonloppua!

puheenaiheet ajattelin-tanaan ystavat-ja-perhe oma-elama
Kommentit (2)
 1. Mistä toi huppari on? 😍😍
  Olisi muuten super kiva q&a postaus ja day with me sekä morning routines. Oho hups tili englanniksi 🤭

  1. Huppari on Uffista. ☺️

   Kiitos postaustoiveista! Itse asiassa tuo aamurutiinit -postaus on mulla jo ylhäällä, eli voisin sen toteuttaa lähiaikoina.
   Q&A myös hyvä idea, kiitos näistä.🙏🏻☺️

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *