Probiootit osana vatsan hyvinvointia

Kaupallinen yhteistyö: New Nordic Oy

Omaan herkän vatsan, joka reagoi mm. stressiin, jännitykseen ja ruokavalion muutoksiin. Jo lapsesta pitäen olen reagoinut suolistollani, joten se on luontainen tapani reagoida niin elämän ylä- ja alamäkiin. Viitisen vuotta sitten elämässäni oli puolestaan vaihe, kun kärsin erityisen pahoista vatsavaivoista, joiden syitä selvittelin niin lääkärissä kuin ravintoterapeutilla ja tänäkään päivänä en tiedä tarkkoja syitä siihen, miksi suolistoni oli tuolloin niin huonossa jamassa kuin se oli. Toisaalta jos näin jälkikäteen jotain hyvää, niin tuo oli suuri käännekohta elämässäni, sillä silloin laitoin ruokavalioni totaaliseen remonttiin ja edelleen tänä päivänä tietyt elementit ovat osana hyvinvointiani. Yksi tällainen hyvin tärkeä seikka on se, etten syö juurikaan maitotuotteita, sillä maito ei selkeästi sovi keholleni. Totaalikieltäytyjä en ole, mutta en osta kotiin jogurtteja ja juustojakin harvemmin. Toisena, syön pastaa ainoastaan gluteenittomana ja viljoista kauraa – ruisleipää välttelen. En ole ehdoton, mutta miksi en söisi ison osan ajasta ravintoa, joka optimoi kehoni hyvinvoinnin? Ruokavalion rinnalla yksi erittäin tärkeä seikka on se, että syön laadukkaita probiootteja säännöllisesti. En vain reissussa, vaan päivittäin arjessa ja näin on muuten ollut jo vuodesta 2014 lähtien.

Wild BioticWild BioticWild BioticWild Biotic

Probiootit ovat tosiaan olleet osa arkeani jo useamman vuoden ajan. Jatkuvasti kaapissani on purkki, josta nappaan kapselit toistuvasti aamuisin siinä kohtaa, kun alan aamupalaa valmistamaan, eli noin 30 minuuttia ennen ruokailua. Jokunen tätä on tässä matkan varrella ihmetellyt, sillä perinteisemmin suomalainen syö maitohappobakteereja vaan ulkomailla, kun bakteerikanta muuttuu ja on riski saada herkemmin esimerkiksi vatsatauti. Omat kokemukset probiooteista ihan jo arjen tasolla, ovat sen verran positiivisia, etten enää uskaltaisi olla ilman. Olen nimittäin terveempi, vastustuskykyni on selkeästi noussut ja kärsin harvemmin vatsakivuista tai muista vatsavaivoista. Myös reissussa probiootit ovat aina matkassa, paitsi taannoin, kun todella mokasin… Tässä kohtaa voisinkin kertoa tuon tarinan, joka on tämän vuoden keväältä, kun matkustin Balille ja unohdin probiootit kotiin. Muistan kohteessa miettineeni, pärjäisinkö reilun viikon ilman vai en ja lopulta päädyin pärjäämään. Tuo oli virhe, nimittäin kärsin kymmenen päivän reissun aikana kunnon vatsavaivoista – sellaisista, joista en ole koskaan reissussa kärsinyt ja ”balibelly” oli parina päivänä oksennukseen saakka vieraana. Lyhyellä reissulla tuo harmitti todella paljon ja etenkin siksi, että vatsatauti iski omaa tyhmyyttä. Nyt kesällä puolestaan, kun kierreltiin kuukausi saaria, olin fiksumpi ja söin probiootteja päivittäin, orjallisesti. Kertaakaan en kärsinyt vatsavaivoista, vaikka söin aivan kaikkea, enkä oikeasti vältellyt yhtään mitään. Jopa majoneesit ja jäätelöt tuli testattua useaan otteeseen ilman minkäänlaisia ongelmia. Tästä voinkin vetää johtopäätöksen, joka puoltaa probioottien terveysvaikutuksia suoliston hyvinvoinnin tukena.

Olen kokeillut useamman merkin probiootteja, mutta päätynyt aina lopulta tuotteisiin, jotka ovat vahvoja ja niissä on useita eri bakteerikantoja. Yksi tällainen vahva probiootti, jossa on monipuolisesti erilaisia bakteerikantoja ja jota voin suositella, on New Nordicin Wild Biotic. Tämä kyseinen tuote on ollut käytössäni nyt useamman kuukauden ajan ja esimerkiksi kesän lomareissu tuli selviydyttyä näiden probioottien voimin! Moni varmaan miettii, mikä ero probiooteissa on ja sitä aikanaan itsekin ihmettelin, kun ravintoterapeutti pyysi minua siirtymään Gefilusta vahvempiin tuotteisiin, mutta nyt ymmärrän. Eli vahvoista probiooteista puhuttaessa tarkoitetaan tuotteita, joissa on useita eri bakteerikantoja ja kuten esimerkiksi tässä New Nordicin Wild Bioticissa on sekä maitohappobakteereja, että luonnollisesti ruoansulatuselimistössä esiintyviä bakteereja. Mitä enemmän erilaisia bakteerikantoja kapselissa on, sitä vahvemmaksi tuotetta voi kutsua ja sen teho on parempi. Wild Bioticissa on myös runsas määrä maitohappobakteerikantoja, joita esiintyy esimerkiksi hunajassa ja kuningatarhyytelössä, jolloin tuote on erityisen luonnollinen ja sisältää luonnollisesti elimistössä esiintyviä mikro-organismeja. Brändi on edelläkävijä nimenomaan luonnollisten kasviuutteiden käytössä ja tässä on yksi syy, miksi New Nordic on minun valintani.

Wild BioticWild BioticWild BioticWild Biotic

En osaisi enää luopua maitohappobakteereista arjessani, sillä niin selkeä yhteys niillä on terveyteeni. Vielä palatakseni tuohon vastustuskyvyn nousuun, voisin mainita, kuinka olin aikaisemmin todella usein sairaana ja muistan jossain kohtaa miettineeni, onko luontainen immuniteettini tavallista alhaisempi? Viime vuodet olen kuitenkin ollut äärettömän terve ja sairastanut vuodessa 1-2 flunssaa, jotka vaativat vuodelepoa ja joissa kuume nousee. Tämä muutos on tapahtunut sen jälkeen, kun muutin ruokavalioni, aloin syömään monipuolisemmin erilaisia ravintolisiä sekä laadukkaita probiootteja. Eli kyllä se niin vaan menee, että kokonaisuudella on vaikutusta ja mikäli elää kiireistä arkea tai kärsii paikoitellen myös stressistä, ei ole mitään järkeä olla tukematta vastustuskykyä ravintolisien avulla.

Laadukkaat probiootit ovat hieman hintavampia, sillä luonnon raaka-aineet maksavat ja tätä koetan usein ihmisille selittää, jos mietitään viiden euron ja muutaman kymmenen euron tuotteen välillä. Eli henkilökohtaisesti panostan tässä asiassa ennemmin laatuun kuin ostan edullisinta – myös tämän yhteistyön ulkopuolella. New Nordicin Wild Biotic tuote maksaa 34,50 € rasia ja sisältää 60 kapselia, eli kuukauden tarpeet (kapseleita otetaan kaksi päivässä). Lukijani saavat nyt alekoodilla ”OMW Wild” 20 % alennuksen, joka on voimassa 30.9.2019 saakka. Alennuksen kanssa hintaa paketille jää siis 27,60 €. Verkkokaupaan pääset TÄSTÄ.

Wild BioticWild BioticWild BioticWild Biotic

Tuleeko teidän suosittua probiootteja arjessa vai ainoastaan ulkomaan matkoilla?

Oikein ihanaa sunnuntaita ja aurinkoa!

hyvinvointi ruoka-ja-juoma hyva-olo matkat
Kommentit (3)
  1. Hyvä postaus, mutta huomasin pienen hauskan kirjoitusvirheen 😀 tosiaan kohta ”…ja sisältää luonnollisesti elimistössä esiintyviä mikro-orgasmeja”. Varmaan tarkoitit mikro-organismeja? 🙂

  2. En käytä probiootteja, mutta tuen suoliston toimintaa runsaalla kasvisten käytöllä ja riittävällä kuidun saannilla. Tosi hieno ”tulos” tuo, että jatkuva sairastelu on muuttunut tuohon suht normaaliin pariin kertaan vuoteen! Äitini ei ole ollut flunssassa kolmeen vuoteen ja hän perustelee sitä käsien pesulla! Mulla on siinä vielä vissin harjoittelua, sillä kun koulut alkoivat viikko sitten, flunssa tuli meille heti, kiersi kaikki ja on nyt viimeisenä ja sitkeänä minun seuralaiseni viidettä päivää. Jos vanhat merkit pitävät paikkaansa, olen seuraavan kerran kipeä joskus tammi-helmikuussa.

    1. Kasvikset ovat loistava tapa ylläpitää suoliston kuntoa, samaan itsekin tosiaan pyrin.☺️ Ja joo tuo flunssien väheneminen on ollut hyvin positiivinen huomio! Ennen olin todella usein sairaana ja muistan jopa yhden talven, joka meni kokonaan sairastaessa ja puolikuntoisena. Nykyään olen onnellinen että vain harvoin olen flunssassa.💗 Yksi syy kyllä suoliston parempi kunto, ehdottomasti. Suolisto on meidän toiset aivot.✨✨✨

      Hyvä huomio tuo käsien pesu, itse olen siinä niin huono! Kun tulee kotiin, pitäisi aina pestä kädet… Tuosta on varmasti apua vastustuskyvyn suhteen!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *