Raakasuklaalla kuorrutetut banaanit ja mansikat

Kuten viime viikolla mainitsin, sain vihdoin ja viimein aikaiseksi leipoa! Tässä on ollut nyt hieman pidempi ajanjakso, etten ole pahemmin keittiössä aikaa viettänyt kuin lounaiden tiimoilta, joten jo oli korkea aikakin. Leipominen on itselleni ehdottomasti yksi luovuuden muoto ja tapa laittaa aivot narikkaan. Uusien reseptien kehittely on kivaa puuhaa ja siinä aina paitsi oppii uusista makuyhdistelmistä, kokee mielihyvän tunteita kun resepti onnistuu. Lukuisat kerrat on toki mennyt reseptit myös pieleen, mutta lähtökohtaisesti tiedän jo aika hyvin, mitkä yhdistelmät toimivat keskenään. Tykkään valmistaa etenkin terveellisiä herkkuja ja usein nimenomaan raakaherkkuja. Tämänkin päivän resepti on aivan mielettömän simppeli, mutta kuitenkin toimiva. Nimittäin raakasuklaalla kuorrutetut banaanit ja mansikat, jotka sopivat mielettömän hyvin kesäpöytään jälkiruoaksi tai vaikka grilliherkkujen jälkeen naposteltavaksi.

Raakasuklaan valmistaminen on todella helppoa, jonka vuoksi se kannattaa ehdottomasti valmistaa itse – mikäli vaan mahdollista. Se ei vaadi montaa aineosaa ja esimerkiksi kookosöljypurkista valmistaa herkkua useampaan otteeseen! Reseptini on hyvin perinteinen ja valmistan raakasuklaan aina kookosöljyyn kaakaovoin sijaan. Näin siksi, että kaakaovoi aiheuttaa itselleni päänsärkyä, sillä on niin vahvaa. Mielestäni raakasuklaasta tulee kuitenkin todella hyvää ihan kookosöljyyn tehtynä, ellei jopa parempaa! Makeutus kannattaa tarkistaa, eli mikäli pidät vahvemmasta kaakaon mausta, jätä hunaja vähemmälle. Banaanit ja mansikat itsessään ovat myös aika makeita, jonka vuoksi näistä herkuista tulee hyvin herkästi ällömakeita ellei hunajan määrää säännöstele.

RAAKASUKLAALLA KUORRUTETUT BANAANIT

  • 1,5 dl Foodin luomu raakakaakaota*
  • 1 dl Foodin luomu kookosöljyä*
  • 2 rkl luomu hunajaa
  • Pieni hyppysellinen laadukasta suolaa (esim. Himalaja)
  • 1/3 tl Foodin Bourbon -vaniljajauhetta*
  • 1/4 tl Foodin Raakalakritsijauhetta*
  • 2 luomu banaania
  • Mansikoita (toivon mukaan pian suomalaisia)

Koristeluun:

  • Kookoshiutaleita
  • Jäätelötikkuja

Valmistetaan ensin raakasuklaa sulattamalla kookosöljy kuumassa vesihauteessa juoksevaksi. Kun öljy on juoksevaa, lisätään joukkoon suola ja vanilja- sekä lakritsijauhe. Kaadetaan seoksen joukkoon kaakaojauhe siivilän läpi, jotta vältytään klönteiltä suklaassa. Sekoitetaan huolella ja lisätään hunaja. Mielestäni 2 rkl on aika passeli tähän määrään, jolloin suklaasta ei tule liian makeaa. Kun suklaa on valmista, puolitetaan banaaneja ja perataan mansikat. Upotetaan puinen jäätelötikku hedelmän/marjan sisään ja kaadetaan hedelmän päälle juoksevaa raakasuklaata. Lopuksi ripotellaan päälle kookoshiutaleita ja laitetaan pakastimeen noin 10-15 minuutin ajaksi jähmettymään.

Nostetaan tarjolle ja nautiskellaan!

Herkullista tiistai-iltaa kaikille ja jos kokeilette, kertokaahan ihastuitteko?

*Foodinin tuotteet sponsoroitu

Kommentit (2)
  1. Mä olen niin monena vuonna miettinyt, että haluan dippailla ja kuorruttaa mansikoita ja hedelmiä suklaalla, ja koristella jollain ihanilla nomparelleilla!:) Tänä kesänä se pitää kyllä toteuttaa! Kiitos inspiraatiosta!
    Aurinkoisia päiviä sinulle!
    Ida
    http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

    1. Kannattaa ehdottomasti, nuo ovat erittäin hyviä! 😉 Etenkin mansikoista tuli mun suosikkeja. Ja hyvä vinkki muuten nuo nonparellit!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *