Raikas suu & ARVONTA!

Suuhygienia sekä raikas hengitys ovat minulle todella tärkeitä juttuja. Mielestäni suu on ihmisen käyntikortti siinä missä ulkoinen habituskin ja nimenomaan iso osa sitä mielikuvaa, joka ihmisestä ensikohtaamisella välittyy. Panostankin mielelläni suuni hyvinvointiin ja pyrin pitämään sen kunnosta huolta kaikin mahdollisin tavoin. Valkaisen hampaani kerran vuodessa, pesen ne huolellisesti aamuin illoin, lankaan hammasvälejä sekä suosin suuvesiä. Myös hammaskiven poistossa käyn tarpeen vaatiessa vuosittain ja tarkastusajankin varaan aina nykyään vuoden välein.

Ehkä yhdeksi tärkeimmäksi hampaiden hoitorutiinikseni on viime aikoina muodostunut suuveden päivittäinen käyttö. Muistan kuinka aikanaan pesin hampaat aina karkin syönnin ja ruokailun jälkeen, sillä vatsani ei kestä purukumeja. Nyt ihmettelen miten ihmeessä en tuolloin jo tajunnut, että voisin aivan hyvin korvata purukumin suuvedellä? Suuvesi on nimittäin erinomainen keino paitsi raikastaa hengitys, vähentää bakteerien määrää suussa. Kun suunsa purskuttaa muutaman kerran päivässä Listerinen suuvedellä, estää se reikiintymistä sekä vähentää plakkia aiheuttavien bakteerien määrää. Kun plakkia aiheutuvien bakteerien määrä vähenee, suojaa se myös ikeniämme.

Totuushan on nimittäin se, että vaikka pesisimme hampaat kuinka huolella ja lankaisimme ne päivittäin, jää suuhumme hyvin herkästi kohtia, jotka eivät puhdistu. Tällaisista alueista nyt hyvänä esimerkkinä suun takaosa, ienrajat sekä ne ärsyttävät takahampaiden välit. Kun purskutamme suumme suuvedellä, tuemme mahdollisimman hyvää suuhygieniaa ja edesautamme sen kokonaisvaltaista puhdistumista. Plussaa tietenkin myös siitä, että suuveden jälkeen fiilis on erityisen raikas ja miellyttävä! On helppoa jutella ihmisille ja hymyillä, kun tietää hengityksen tuoksuvan raikkaalta. Minun on ainakin pakko myöntää, että olen jonkinlaisessa suuvesikoukussa. Jopa matkoille raahaan mukaani minisuuvesiä, sillä ajatus suuvedettömästä viikosta tai kahdesta tuntuu aivan liian hurjalta.

Itse suosin Listerinen suuvesiä. Koen brändin luotettavaksi ja turvalliseksi, sillä merkin suuvesien teho on todistettu kymmenissä tutkimuksissa ja Listerine ylipäänsä jopa 130 vuotta vanha keksintö. Brändin valikoimiin kuuluu useampi erilainen suuvesi, joista voit valita omiin tarpeisiisi parhaiten sopivan tuotteen/tuotteet. Omat suosikkinihan ovat Advance White sekä Total Care, sillä ne tukevat parhaiten oman suuni tarpeita.

Advance Whitesta pidän etenkin sen valkaisevan efektin vuoksi, sillä kävin ihan vasta valkaisemassa hammasrivistöni ja nyt pyrin ylläpitämään lopputulosta parhaalla mahdollisella tavalla. Kyseinen suuvesi poistaa hampaista värjäymiä ja muodostaa niiden pintaan suojakerroksen, joka estää uusien värjäytymien syntymistä. Kyseisen suuveden jälkeen suu tuntuu paitsi ihanan raikkaalta, myös huomattavasti puhtaammalta. Itse olen ainakin huomannut, että säännöllinen käyttö on pitänyt hampaani kirkkaina ja hohtavina, vaikka juonkin esimerkiksi kahvia päivittäin, enkä muutenkaan välttele erityisesti värjääviä ruoka-aineita. Tämä suuvesi onkin itselleni ehdottomasti se suuvesien ykkönen!

Toinen suosikkini on Listerinen Total Care. Kyseinen suuvesi on oikea monitoimipakkaus, sillä se sisältää kaiken kaikkiaan kuusi erilaista hyötyä. Suuvesi nimittäin vähentää plakkia, pitää hampaat puhtaina, vahvistaa, vähentää bakteerien syntyä, raikastaa hengityksen sekä suojaa ikeniä. Tämä tuote on mielestäni sellainen useammalle toimiva suuvesi jos mietiskelet, minkä pullon Listerinen valikoimista valitsisit. Jos hampaillasi ei ole mitään yhtä erityistarvetta, suosittelen ehdottomasti kallistumaan Total Caren puoleen. Kuten purkin kyljessäkin lukee – edistyksellisin ja täydellisin Listerine.

Käytän tosiaan mainitsemiani suuvesiä hieman vaihdellen. Listerinen valkaisevaa suuvettä tulee käytettyä ehdottomasti päivittäin, varsinkin iltaisin hampaiden pesun jälkeen ja Total Carea puolestaan useimmiten päivällä ruokailujen jälkeen. Pääasia itselleni on oikeastaan se, että purskutan suuni vähintään muutaman kerran päivässä jommallakummalla suuvesistä. En ole asian suhteen orjallinen mutta kuten jo aikaisemmin mainitsin, koukussa taidan olla. Sitä on oikeasti alkanut huomaamaan kuinka hammaspesun jälkeen suorastaan kaipaa suuvedellä pesun viimeistelyä eikä tuota rutiinia edes halua unohtaa.

Loppuun minulla on teille aivan huikea juttu kerrottavana, sillä kuten otsikkokin paljastaa, tämä postaus sisältää myös arvonnan. Tällä kertaa palkinto on mahtava, nimittäin yksi onnekas voittaa itselleen Listerinen suuvedet vuodeksi! Arvontaan voit ottaa osaa kommentoimalla tätä postausta. Voit kertoa omia suuvesikokemuksiasi tai ihan vaan huikata osallistuvasi. Arvonta päättyy maanantaina 28.8. klo. 12.00 ja voittajalle ilmoitan voitosta saman päivän aikana sähköpostitse. Onnea arvontaan!

Jos heräsi suuvesien käyttöön tai Listerineen liittyen jotain kysymyksiä, niin niitäkin saa laittaa tulemaan?!

Oikein raikasta tostaita jokaiselle!

Kommentit (100)
  1. Mukana! Jospa nyt saisin kipinän alkaa käyttämään päivittäin suuvettä 🙂

  2. Mukana!

    Aurinkoa päivääsi!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *