Raparperi-mansikka tuorepuuro (GL, M)

Jaoin kanssanne taannoin raparperi-mansikka kaurapaistoksen reseptin ja kerroin, kuinka olen innostunut tuosta kauden kirpeästi vihanneksesta aivan erityisellä tavalla. Tänään tälle reseptille seuraa jatkoa, nimittäin haluan jakaa kanssanne uuden tuorepuuro suosikin, johon raparperi yhtenä osana kuuluu. Kyseessä on siis yön yli tekeytyvä tuorepuuro, jonka yksi pääraaka-aineista on juuri tuore raparperi. Raparperin kaveriksi voi laittaa mansikoita tai vaikka banaania, joka pehmentää  kivasti lopputulosta.

Syön tuorepuuroja vähintään yhtenä aamuna viikossa, vuoden ympäri. Tykkään tuorepuurojen helppoudesta, joka mahdollistaa pitkään nukutut yöunet (nimimerkillä aamu-uninen) ja voin torkuttaa aivan viime metreille saakka. Aamiaista ei tarvitse erityisesti myöskään valmistaa, sen kun keittää kahvit kaveriksi. Tuorepuuro on myös todella hyvää ja pitää erinomaisesti nälkää! Olen monesti maininnut siitä, kuinka lämmin puuro aamuisin unettaa ja aikaan saa jonkinlaisen aivosumun, eikä siitä syystä sovi minulle aamuisin. Sen sijaan tuorepuurot sopii ja niiden nauttimisesta tulee energinen ja virkeä fiilis. Tästä syystä tykkäänkin luoda erilaisia tuorepuurojen variaatioita, enkä varmasti koskaan niihin kyllästy!

RAPARPERI-MANSIKKA TUOREPUURO (GL, M)

  • 1/2 keitetty tuore raparperi
  • 1,5 dl luomu kaurajuomaa
  • 1,5 dl luomu kaurahiutaleita
  • 1 tl Foodin* chiansiemeniä
  • Kourallinen tuoreita suomalaisia mansikoita
  • 1/3 tl *Foodin lakritsijauhetta
  • 1 tl *Foodin kanelia
  • 2 rkl GO ON maustamatonta (ja makeuttamatonta) soijarahkaa
  • Sopiva kourallinen cashewpähkinöitä
  • *Foodin gojimarjoja tai mulpereita oman maun mukaan (laitoin 1-2 rkl)

Koristeluun:

  • Tuoreita mansikoita
  • Keitettyjä raparpereja

Valmistus:

Kaadetaan suljettavaan lasi- tai muovikulhoon kaikki kuivat aineet eli kaurahiutaleet, chiansiemenet ja mausteet. Sekoitetaan huolella ja lisätään joukkoon kaurajuoma sekä soijarahka/jogurtti. Sekoitetaan jälleen kunnolla ja lopuksi lisätään keitetty, pehmeä raparperin puolikas ja mansikat (jotka pilkotaan pieneksi), gojit- ja/tai mulperit sekä pähkinät. Puuro on aika paksua, mutta sitä se saakin olla! Laitetaan jääkaappiin tekeytymään yön yli ja nautitaan aamulla lisäherkkujen, eli koristeiden kera.❤️

Tuorepuuro on parasta heti seuraavana aamuna, eli sitä ei kannata tehdä liikaa varastoon.

*Foodin tuotteet sponsoroitu

Toivottavasti intoudutte testaamaan kyseistä tuorepuuroa ja mahdollisesti hyödyntämään raparperia erilaisissa muodoissa!

Ihanaa illanjatkoa.💛

Kommentit (2)
  1. Moikka!
    Ihanan kuuloinen resepti, paitsi tiedäthän , ettei raparperia saa ikinä syödä raakana sen sisältämän oksalaatin vuoksi?

    Jos tekisi raparperin ensin hillokkeeksiniin toimisi varmasti 😊

    1. Oho en tiennyt, olen kuvitellut että nimenomaan lehdet ovat myrkyllisiä. Me lapsenakin aina syötiin mummolassa raparperia sellaisenaan. No pitääpä vaihtaa reseptiin että keittää raparperit, ettei käy hullusti. 😳😳

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *