Rehellinen kokemukseni silmien laserleikkauksesta

Kaupallinen yhteistyö: Medilaser

*Laserleikkauksesta saatu alennusta

Tässä kuussa tuli kahdeksan kuukautta täyteen siitä, kun kävin Espoon Medilaserissa silmien SMILE -laserleikkauksessa. Olen sivuuttanut aihetta tässä matkan varrella useampaan otteeseen, joten tiedättekin, että parantunut olen ja hyvin, mutta tänään haluan jakaa rehellisen kokemukseni koko prosessista. Onhan päätös kuitenkin yksi elämäni suurimmista ja myös mullistavimmista, sillä näkökyky on paljon elämään vaikuttava tekijä. Ennen leikkausta minulla oli molemmissa silmissä miinusta noin -3.00–4.00 väliltä. Tuo oli sen verran paljon, että ilman laseja näkökyky oli sumea, joten laseja ja piilolinssejä tarvitsin jatkuvasti. Tietäjät tietävät, miten ärsyttävää noiden kanssa pelaaminen pitkässä juoksussa on, ja tästä syystä mietin laserleikkausta vuosien varrella monet kerrat. Jos voisin jotain menneessä muuttaa, olisin mennyt leikkaukseen jo huomattavasti aikaisemmin! Niin paljon elämäni on muuttunut laserleikkauksen myötä ja nimenomaan positiiviseen suuntaan.

MedilaserMedilaserMedilaser

Jos palataan ajassa kahdeksan kuukautta taaksepäin, voisin kertoa teille hieman itse leikkauksesta ja leikkauspäivästä. Jännitin leikkausta etukäteen jonkin verran, mutta samaan aikaan olin turvallisella mielellä. Olin perehtynyt aiheeseen kohtuullisen paljon etukäteen ja kysynyt mieltä askarruttavat kysymykset Medilaserin henkilökunnalta jo aikaisemmin. Leikkauspäivänä näköni tarkistettiin vielä kertaalleen, jonka jälkeen sain rauhoittavaa lääkettä. Seuraavaksi sainkin kutsun leikkaushuoneeseen. Muistan, että tuossa kohtaa jännitys tasaantui, sillä lääke alkoi vaikuttamaan. Menin makuulleen leikkauspöydälle, silmät puudutettiin ja laserointi voitiin aloittaa. Itse laserointi kokemuksena oli helppo, jos näin nyt voi sanoa, eli tärkeintä oli kuunnella lääkärin ohjeistusta siitä, mihin tulee silmillään katsoa. Silmät laseroitiin yksi kerrallaan ja toimenpide oli nopeasti ohi. Heti leikkauksen jälkeen silmiin tiputettiin antibioottia ja silmien suojaksi laitettiin suojalasit. Näkökyky oli tässä kohtaa vielä aika sumea puudutusaineista jne. johtuen ja silmissä tuntui roskan tunnetta. Leikkauksen jälkeen odoteltiin vielä noin tunti odotushuoneessa, jonka jälkeen pääsin lähtemään kotiin hoito-ohjeiden kera. Minulla oli mukana saattaja, jota suosittelen etenkin kotimatkalle!

Kotimatkalla muistan tunteneeni vielä roskan tunnetta silmissä ja olo oli väsynyt. Näin kuitenkin jo kohtuullisen hyvin ja illan mittaan kotona levätessä näkökyky parani. Pidin suojalaseja päässä koko illan ja leikkauksesta eteenpäin seuraavan kuukauden ajan joka yö, jotta en vaan koskisi silmiin vahingossakaan yön aikana. Halusin pelata varman päälle ja siksi pidin laseja öisin hieman pidempään kuin oli edes tarve. Noihin tottui nopeasti ja mielestäni ne myös pimensivät kivasti. Leikkauksesta seuraavana aamuna tein jo töitä koneella. Muistan, ettei lähinäkö ollut vielä tuolloin täysin tarkka, eli jouduin suurentamaan tekstiä näytöllä. Kauas näin kuitenkin jo tuossa kohtaa kivasti. Pikkuhiljaa myös lähinäkö muuttui tarkemmaksi ja pari päivää leikkauksesta näin tekstiä koneeltakin tosi hyvin. Ainoastaan ensimmäisen kuukauden aikana välillä aamuisin näkökyky oli hieman sumeampi, mutta se meni aina noin puolessa tunnissa ohi. Olin osannut tähän myös varautua, sillä vaikka leikkauksesta toipuu nopeasti, saattaa pieniä näköhäiriöitä kuitenkin ilmaantua.

MedilaserMedilaserMedilaserMedilaser

Antibioottia silmiin tiputettiin leikkauksen jälkeen päivittäin 3 kertaa vuorokaudessa ja kostutustippoja käytettiin siinä ohessa. Alussa oli äärimmäisen tärkeää pitää silmät kosteutettuna ja laittaa tippoja muutaman tunnin välein. Pelasin tässäkin varman päälle ja käytin silmätippoja kuukausien ajan, useamman kerran päivässä, vaikka kuivuuden tunnetta ei enää noin kolmen kuukauden jälkeen juurikaan ollut. Oikeastaan vasta viime kuukausina olen käyttöä vähentänyt ja enää tiputtelen tippoja 2-3 kertaa päivässä – yleensä aamulla ja illalla, sekä toisinaan myös päivällä. Tarvetta ei sinällään ole kuin välillä, mutta tästä on tullut jossain määrin myös tapa etenkin aamuihin ja iltoihin. 🙂

Omalla kohdalla paraneminen on edennyt hyvää vauhtia, ja kaikki on mennyt kokonaisuudessa todella hyvin. Isolla osalla SMILE -laserleikkauksessa käyneistä paraneminen on nopeaa ja vaivatonta, mutta toki jokaisessa leikkauksessa on aina riskinsä ja jokainen meistä on yksilönsä. Moni pelkää laserleikkauksesta aiheutuvaa silmien kuivumista ja oma kokemukseni on, että enemmän silmät kuivuivat piilareiden kanssa vekslatessa! SMILE toimenpiteenä on myös sellainen, josta yleensä toivutaan erinomaisesti ja häiritseviä, pysyviä sivuvaikutuksia ei pitäisi jäädä. Toki tällaiseen prosessiin, kun lähtee, pitää muistaa antaa itselle aikaa toipua ja leikkauksen jälkeiset viikot on hyvä ottaa rauhallisesti. Lopullisen näön asettumiseen saattaa mennä jopa puolisen vuotta, eli jos pari viikkoa leikkauksesta näkö ei ole vielä täydellinen, ei kannata hätääntyä.

MedilaserMedilaserMedilaser

Kävin toukokuussa puolivuotis tarkastuksessa ja siellä katsottiin lopullinen näkökykyni. Näen täydellisesti ja silmät ovat toipuneet hyvin. Onhan tämä kyllä siistiä ja välillä sen meinaa jopa ihan unohtaa, että joskus oli riippuvainen piilolinsseistä ja silmälaseista. Urheileminen on helppoa, ei tarvitse miettiä rillien huuruuntumista maskin kanssa ja silmät voivat paremmin, kun niitä ei jatkuvasti rasita piilolinsseillä. Yksi pinnallisempi ilonaihe ovat olleet rakennekynnet, jotka olen voinut viimein laittaa leikkauksen jälkeen. 😁 Nyt kun ei tarvitse säätää piilolinssien kanssa, voivat myös kynnet olla pitkät! Myös pukeutumiseen leikkaus on vaikuttanut positiivisesti, sillä en oikein koskaan ”osannut” pukeutua silmälasien kanssa. Aina tuntui, että ne eivät yksinkertaisesti sopineet tyyliini ja rillit häiritsivät kokonaisuutta. Tämän vuoksi paljon piilareita käytinkin. Toki ehkä se tärkein hyöty on arjen helppous, jossa leikkauksen hyöty näkyy eniten.

Jos teistä joku harkitsee silmien laserointia, henkilökohtaisesti voin sitä suositella! Nykyään laserointi on turvallinen vaihtoehto ja etenkin SMILE leikkausmuotona sellainen, josta yleensä toivutaan täydellisesti. Medilaser tekee SMILE-leikkauksia Espoon ja Tampereen klinikoilla. Ylipäänsä Medilaserin kanssa asiointi on ollut miellyttävää ja joka kerta heidän toimipisteellänsä käydessäni, olen tuntenut oloni tervetulleeksi. Toki tärkeintä on ollut se asiantuntevuus, joka heidän työntekijöillään on, sillä se luo luottamusta. Leikkaukseen oli turvallista mennä, koska tiesin olevani hyvissä käsissä ja kaikkiin mieltä askarruttaviin kysymyksiin sain vastaukset. Kun on kyse niinkin isosta asiasta kuin näkökyvystä, asiakkaana sitä odottaa paljon ja nimenomaan tunnetta siitä, että on osaavissa käsissä. Tällainen olo minulla on ollut koko prosessin ajan ja edelleen tiedän, että jos jotain mieleen tulee, voin olla heihin koska tahansa yhteydessä.

Heräsikö teillä kysymyksiä aiheeseen liittyen? Millaisia kokemuksia teillä on silmien laseroinnista tai onko jollain teistä laserleikkaus suunnitteilla?

hyvinvointi oma-elama terveys suosittelen
Kommentit (12)
 1. Mulla meni myös leikkaus hyvin ja leikkauksen lopputulos kesti noin 13 vuotta. Tämän jälkeen olen tarvinnut laseja näyttöpäätetyössä.

  1. Mukava kuulla, että kaikki meni hyvin! 🙂 Ja aivan, toki ikänäköä saattaa tulla myöhemmin ja tähän olen kyllä minäkin varautunut. Oikeastaan lasit päätetyössä eivät ole ainakaan itselle mikään ”kirous” verrattuna siihen, ettei näe kauas ja tarvitsisi laseja kokoajan.

 2. Tämä ei liity postaukseen, mutta olisin kiinnostunut kuulemaan kokemuksiasi itseruskettavasta ja porealtaasta! Saatko rusketuksen pidettyä hyvänä vaikka lilluisit porealtaassa tunnin kaksi? Itsellä tuntuu että rusketus kuoriutuu joistain kohdista pois, ja lopputulos ei ole kovin miellyttävä. Mietin johtuuko se ”pohjatöistä” ja olisiko kenties ehkäistävissä. Harmittaa kun joutuu pelkäämään rusketuksensa eteen jos tiedossa on löhöilyä porealtaassa 😅

  1. Moikka! Mielenkiintoinen kysymys. 🙂 Lillun porealtaassa harvemmin noin pitkään, mutta talvella Levillä on tullut oltua pidempiä aikoja – tosin tuskin ihan kahta tuntia kerrallaan. Ja toki talvi on pimeää aikaa, eli silloin rusketusta ei niin selvästi edes näe…

   Sanoisin, että kannattaa laittaa useampi kerros itseruskettavaa, sillä jos laitat vaan kerroksen, se todennäköisesti huuhtoutuu tuossa ajassa pois. Toinen vaihtoehto on lisätä itseruskettavaa poreilun jälkeen taas uusi kerros, jolloin olet ruskea myös seuraavana päivänä, mahdollisesti jo iltana, jos käytät pikaruskettajaa.

   Yksi hyvä vaihtoehto on suihkurusketus, sillä se pysyy paremmin! Ehkä tämä voisi olla jopa parempi, jos haluat olla selvästi ruskea ja ettei väri huuhtoudu helposti pois. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *