Säihkyvä hymy

Hymy on aina ollut itselleni yksi tärkeimmistä asusteista. Vaikka en välttämättä ole se ihminen joka hymyilee rohkeasti jokaiselle vastaantulijalle tai nauraa poikkeuksetta kuvissa, pidän hymyä silti todella tärkeänä asiana. Hymy voi pelastaa päivän, se kuvastaa iloa ja myös tekee iloiseksi – hymyn voima on aivan mieletön!

Smile Design

Totta kai samalla, kun puhutaan hymystä, puhutaan myös hampaista. Omassa suussani hampaat ovat aika näkyvät ja varsinkin ylähampaat korostuvat niin puhuessa kuin hymyillessäkin. Tämä on varmasti yksi syy siihen, että hampaiden terveys sekä puhtaus ovat itselleni tärkeitä juttuja. Minullahan on muuten myös todella haastava historia hampaiden kanssa (kuten monella muullakin ikäiselläni) ja ihan itsestään yläriviä ei ole suoraksi saatu. Lapsuudessa suussani olikin jos jonkinlaista rautaa ja loppupeleissä ylähampaat saatiin kuin saatiinkin suhteellisen siistiin ja tasaiseen riviin. Alahampaat ovat kuitenkin edelleen sikin sokin, mikä aina toisinaan itseäni häiritsee… Välillä mietin niiden oikomista, mutta toistaiseksi homma on jäänyt vaan ajatuksen tasolle.

Jos hampaiden terveys ja puhtaus merkitsee, merkitsee myös se, että hampaat ovat väriltään valkoiset ja raikkaat – esteettisesti kauniit. Olenkin valkaissut hampaitani elämäni aikana useampaan otteeseen ja viime vuosina tehnyt sen turvallisesti hoitoloissa. Valkaisuhan on turvallinen toimenpide jos se tehdään oikeilla aineilla ja ylipäänsä oikein. Myöskään liian usein hampaitaan ei kannata valkaista, ettei kiille haurastu. Itse olen kokenut sopivaksi valkaisutahdiksi valkaisun kerran vuodessa. Välillä väli on kuitenkin venynyt lähes huomaamatta pidemmäksikin, sillä esimerkiksi tällä kertaa kävin valkaisussa viime kerran talvella 2016 ja nyt puolestaan sitten kesäkuussa 2017. Mitään suuren suurta tummumista hampaissani ei ollut tuossa ajassa tapahtunut, mutta nyt hampaat valkaistuani huomaan kyllä jälleen selkeän eron entiseen. Mikä kuitenkin tärkeintä, olo suussa on raikkaampi, värjäytymät ovat poissa ja ylipäänsä se suun yleisilme on jälleen kirkkaampi.

Smile Design

Minulle tehty valkaisu oli tällä kertaa hieman erilainen kuin aikaisemmin. Viime kerrat olen nimittäin käynyt pelkästään hoitolavalkaisussa, mutta nyt minulle tehtiin alkuun Smile Design hammaslääkäriasemalla Pasilassa kevytvalkaisu, jonka jälkeen sain kotiin oman suuni mukaan räätälöidyt valkaisumuotit. Kyseinen yhdistelmä sopii erinomaisesti henkilöille, joiden hampaiden pinta ei ole kovin pahasti tummunut, vaan valkaisulla haetaan enemmänkin sellaista kevyempää kirkastusta ja muutosta entiseen. Tämäkin me kuitenkin katsottiin yhdessä suuhygienistin kanssa, eli jos valkaisua miettii, ei tarvitse itse tietää sen tarkemmin, mitä on hakemassa. Ammattilainen tarkistaa hampaidesi kunnon ja sen perusteella tekee ehdotelmat valkaisutavasta. Tärkeäähän on myös se, että suu on ylipäänsä hyvässä kunnossa, sillä valkaisu voidaan tehdä ainoastaan terveeseen suuhun!

Itselleni tehtiin tosiaan tuo kevytvalkaisu ensin hoitolassa, jonka jälkeen jatkoin valkaisuprosessia kotona omalle suulleni tehdyillä muovisilla muoteilla eli ”valkaisulusikoilla”. Lopputulos oli jo kevytvalkaisunkin jälkeen mukavan kirkas, mutta hampaiden värisävy on kieltämättä valkoistunut vielä entisestään kotivalkaisun myötä. Olen pitänyt muotteja suussa viiden päivän ajan ja aina kaksi tuntia kerrallaan (ohjeiden mukaan). Kotivalkaisuahan voi kuitenkin halutessaan jatkaa turvallisesti jopa muutaman viikon ajan, kunnes  kokee saavuttaneensa sen toivotun lopputuloksen.

Smile DesignSmile DesignSmile Design

Monelle tulee ehkä kotivalkaisusta mieleen haastava prosessi, jossa muotit suussa ei pysty puhumaan ja kuola valuu pitkin poskia. Itsellänikin on aikaisempaa kokemusta edellä mainitsemasta, jonka vuoksi suhtauduin lusikoihin alkuun jopa hieman skeptisesti. Yllätyin kuitenkin positiivisesti, kun huomasin kuinka kyseiset lusikat eivät rajoita tekemisiä millään tavalla! Kuola ei valu, muotit pysyvät siististi suussa, pystyt puhumaan niiden kanssa ja kerran jopa nukuinkin nuo suussa. Käyttö on todella helppoa, jonka vuoksi tuota prosessia voi helposti jatkaa useamman päivän ajan. Kuten yllä näkyvästä kuvastakin voi huomata, muotteja hädin tuskin huomaa. Ne ovat todella siistit ja koska lusikat on muotoiltu omien hampaidesi mukaan, on ikenetkin helppo pitää kuivina valkaisugeelistä. Itsellänihän ei ole onneksi esiintynyt juurikaan vihlontaa, mitä nyt kahden viimeisen valkaisupäivän aikana hieman alahampaissa. Muuten on mennyt erinomaisesti ja tällä hetkellä suussani on kyllä niin hyvä fiilis!

On siis varmaan sanomattakin selvää, että olen erittäin tyytyväinen lopputulokseen ja siihen, että lähdin tähän hoitola- ja kotivalkaisun yhdistelmään! Smile Designissa todella tiedettiin mikä on paras ratkaisu omille hampailleni juuri nyt ja en voisi olla tyytyväisempi. Mahtavaa on myös se, että suulleni räätälöidyt lusikat jäävät käyttööni ja voin jatkossa ostaa niihin hammaslääkäriasemalta lisää valkaisugeeliä näin halutessani. Seuraavaa kotivalkaisua ei suositella puolen vuoden sisään, mutta sen jälkeen ajattelin tehdä pienen freesauksen, jolla saa aivan varmasti ne kahvin aiheuttamat pienet kellastumat korjattua.

Smile DesignSmile DesignSmile Design

Jos mietit juuri nyt valkaisua, kannattaa suunnitella se sellaiseen ajankohtaan, että pystyt edes hieman välttelemään hampaita tummentavia ruoka-aineita. Vaikka en ole itse ollut mitenkään orjallinen, olen kuitenkin kiinnittänyt enemmän huomiota siihen, etten nyt ehdoin tahdoin syö esimerkiksi curryruokia tai juo kahvia montaa kuppia päivässä. Näiden pienten valintojen myötä pystyy nimittäin mukavasti vaikuttamaan valkaisun lopputulokseen!

Kaikille hampaiden valkaisusta kiinnostuneille suosittelen lämmöllä Itä-Pasilassa sijaitsevaa Smile Designia! Heidän kauttaan on mahdollista myös oikoa hampaitaan ja käydä maksuttomassa konsultaatiossa koskien mahdollista oikomisprosessia. Lisätietoa tarjolla olevista palveluista löytyy  heidän kotisivuiltaan TÄÄLTÄ.

Jos heräsi jotain kysymyksiä koskien valkaisuprosessiani tai lopputulosta, niin saa kysellä?! Tarvittaessa voin konsultoida minua hoitanutta suuhygienistia ja kysyä häneltä apua mahdollisiin kinkkisempiin kysymyksiin. 🙂

Kommentit (2)
 1. Mulla on menossa hammaskriisi. Lapsuudessa tehdyt oikomiset eivät oikein toimineet ja minullakin alahampaat vähän sikin sokin. Ennen ajattelin, että mulla on kaunis hymy mutta viime aikoina on vain ärsyttänyt. Kai se menee niin että välillä ärsyttää milloin mikäkin kehon osa:D
  Vähän kellertää ja mielestäni hampaani ovat isot. Noita sun kuvia katsellessa huomaan. Että sinullakin on isot hampaat ja hyvältä hymy silti näyttää:) kokeilin keltaisuuteen ruohonjuuresta saatavaa warpaint valkaisujauhetta ja kivasti on kirkastanut hymyä.

  1. Moikka,

   Kamalaa, että vastaan tähän vasta nyt – pahoittelen! Kommentti on jotenkin vaan eksynyt tuonne muiden kommenttien viidakkoon.

   Joo siis on iso hampaat täälläkin, itse en ole ikinä edes ajatellut sitä ongelmaksi, heh heh. Enemmänkin näen ongelmana alarivistön sekavuuden, joka paikoitellen häiritsee mutta toistaiseksi en tosiaan ole asialle mitään tehnyt. Mutta kuten sanoit, milloin mikäkin häiritsee mutta eipä se niin vakavaa ole. 🙂

   Itselläni on ollut sitä samaa jauhetta mutta ei sitä voi verrata tähän valkaisuun, valitettavasti. Kirkastaa kyllä mutta ammattimainen valkaisu on aivan eri juttu.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *