Salaisuuksia + leffalippuarvonta

Jokaisella meistä on kolme elämää, julkinen, yksityinen ja salainen. Lause joka jäi eilen mieleen käytyäni Salaisuuksien Illallinen -elokuvan toimittajille suunnatussa näytöksessä. Kyseessä on italialainen elokuva, joka saa Suomen ensi-iltansa perjantaina 3.3.2017. Kotimaassaan Italiassa leffasta on tullut suorastaan hitti ja en kyllä yhtään ihmettele miksi! Vaikka aihe on periaatteessa vakava, on elokuva onnistuttu toteuttamaan mielettömän hyvällä humoristisella otteella, joka tempaa ensihetkestä lähtien mukaansa. Näyttelijäkaarti on loistava ja nautin niin paljon siitä, että elokuva oli italialainen ja tuo kaunis kieli kaikui kokonaiset 97 minuuttia korvissani.

Salaisuuksien Illallisen sanoma herätti kuitenkin myös syvempiä ajatuksia. Kun seitsemän vanhaa ystävystä asettaa puhelimensa pöydälle ja jakaa kaiken kännykkään tulevan materiaalin koko porukalle, voitte vaan kuvitella mitä siitä seuraa… Ihmissuhteet joutuvat todella koetukselle. Elokuva saikin miettimään sitä, kuinka paljon meillä onkaan salaisuuksia, joista emme kerro edes läheisimmille ystäville tai elämänkumppanille?

Veikkaan, että lähestulkoon jokainen kantaa sisällään edes jotain sellaista asiaa, jota ei halua koskaan kenellekään kertoa. Olen monesti miettinyt, onko elämässä tärkeintä olla aina kaikessa rehellinen, vai esimerkiksi toisinaan suojella läheisiään? Jos teet jonkun virheen, kerrotko siitä heti kumppanillesi vai suojeletko häntä vaikenemalla? Periaatteessa tuo on aika ristiriitainen juttu. Vaikka itse olenkin henkeen ja vereen rehellisyyden kannattaja, silti olen monesti miettinyt, etten olisi halunnut tietää. Toisinaan tieto lisää tuskaa ja jos ihminen pettää luottamuksesi tavalla tai toisella kerran, ei hän kykene sitä ehkä enää koskaan takaisin saamaan. Joskus hyväkin ihmissuhde saattaa päättyä luottamuspulaan, joka syntyy juurikin toisen ihmisen tekojen seurauksena. Toisaalta taas, jos kuulet asian muualta tai saat ihmisen kiinni itse teosta, tulet silloin vielä pahemmin petetyksi. Vaikeita asioita, joissa ei auta kuin kuunnella sisintään.

Se mikä elokuvassa myös eritoten korostui, on ihmisyys. Se kuinka elämä vie meitä moneen suuntaan ja esimerkiksi parisuhteet eivät ole aina sitä miltä ne ulospäin näyttävät. On vaikeuksia ja haasteita, joiden seurauksena saatamme mokailla. Tuo on toisaalta pelkästään inhimillistä ja jokainen meistä tosiaan tekee virheitä. Mietimme elämässämme usein aivan liikaa sitä mitä muut meistä ajattelevat. Emme uskalla olla avoimia tai rehellisiä, koska pelkäämme muiden reaktioita. Miten erilaisuuteeni reagoidaan, ymmärtääkö kukaan minua? Jopa sen läheisimmän ihmisen reaktiota saatetaan pelätä ja siksi salataan asioita. Salaisuuksien Illallinen tuo todella hyvin esiin tuon salaisuuksien kirjon ja sen, kuinka erilaiset elämäntilanteet saattavat ajaa turvautumaan salaisuuksiin. Elämä on monesti kovin monimutkaista.

Elokuva tempaisi todella mukaansa aitoudellaan ja realistisuudellaan. Välillä jopa tuntui, kuin olisi ollut itse osana tuota ruokapöydän puhelinpeliä. Jokainen salaisuus oli kuin aidosta elämästä ja reaktiot niin ei elokuvamaisia. Mielestäni kokonaisuudessaan erittäin mielenkiintoinen pätkä, jota suosittelen jokaiselle, joka kaipaa elokuvaelämykseltä paitsi hyvää huumoria, myös ajateltavaa. Ajatuksia tämä pätkä todella herätti. Aloin itsekin todella miettimään, onko minullakin kolme elämää? Julkinen, yksityinen ja se salainen, josta kukaan ei tiedä yhtään mitään.

Tähän loppuun minulla on ilo arpoa kolme kahden hengen leffalippupakettia! Kyseiset liput käyvät kaikissa Finnkinon elokuvateattereissa Salaisuuksien Illallinen -elokuvaan. Jos mielenkiintosi heräsi, ota ihmeessä osaa arvontaan ja kurkkaa leffan traileri täältä! Osallistua voit kommentoimalla tätä postausta 3.3. klo 15.00 saakka (muistathan sähköpostisi tavalla tai toisella).

Elokuva tulee tosiaan ensi-iltaan 3.3. perjantaina Finnkinon elokuvateattereissa. Arvonnan voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti sähköpostin välityksellä.

Oikein rentouttavaa keskiviikkoa ja vaikkei arpaonni nyt suosisi, niin käykäähän ihmeessä katsomassa kyseinen elokuva! Suosittelen.

Kommentit (129)
  1. Leffat kiinnostaa! Mukana!

  2. Näin trailerin elokuvissa ja oli puhetta äidin kanssa, että on varmasti hauska leffa :)Jasmina

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *