Samean ja väsyneen ihon hoitovinkkejä

Sis. mainoslinkkejä*

En tiedä kärsiikö moni teistä vastaavasta ongelmasta, mutta oma ihoni reagoi herkästi ilmastonmuutoksiin. En sanoisi että hipiäni on parhaimmillaan polttavassa kuumuudessa, mutta lämmöstä ja kosteudesta se kyllä tykkää! Kesällä kasvojeni iho voikin oikeastaan poikkeuksetta parhaiten, kunnes syksyn tullen kylmä tuuli ja yleisesti ilmojen viileneminen tuovat mukanaan inhottavan sameuden. Myös kevyet juonteet tuntuvat syvenevän kuivan ulkoilman ja pattereilla ylläpidettävän lämpimän huoneilman seurauksena. Yleinen kasvojen ilme onkin tähän vuodenaikaan herkästi samea ja eloton – pari lisävuotta muutamassa kuukaudessa kerännyt. Ilmasto on kuitenkin asia, jolle emme mitään mahda. Pohjoismaalainen iho joutuukin aikamoiselle koetukselle, jonka vuoksi ihonhoitoon ja kosteustasapainon ylläpitoon joutuu tähän aikaan vuodesta kiinnittämään aivan erityisellä tavalla huomiota. Jopa luonnostaan hyväkin iho saattaa kaivata ekstra hoivaa, joten silloin sitä on vaan annettava – niin ulkoisesti kuin sisäisestikin.

Olen syksyn tullen valitellut useammallekin ystävälleni jo mainitsemani kaltaista ongelmaa, eli paikoitellen sameaa ja elotonta, kosteusköyhää ihoa. Vaikka tiedän että olen onnekas kun ihoni on ison osan vuodesta normaali ja hyvinvoiva, kyllä näin kylmien ilmojen tullen minunkin ihoni menee herkästi huonompaan suuntaan. Näissä tilanteissa kiinnitänkin aina erityishuomion ensimmäisenä ruokavalioon, vedenjuontiin, ravintolisiin sekä ihonhoitotuotteisiin. Mietin, olenko tehnyt jotain muutoksia ja jos en, silloin kyse on selkeästi nimenomaan muuttuneesta ilmastosta eikä mistään, johon pystyisin itse suoranaisesti vaikuttamaan. Tällä hetkellä fokus onkin ihan yksinkertaisissa asioissa, kuten huolellisessa ihonhoidossa ja kosteustasapainon ylläpidossa.

Kun täytin kolmekymmentä, siirryin jäädäkseni anti-age ihonhoitotuotteisiin. Sen lisäksi suosin paljon luonnon- sekä korealaista kosmetiikkaa. Etenkin luonnonkosmetiikkaa olen käyttänyt viimeisen vuoden ajan hyvin aktiivisesti ja se sopii loistavasti iholleni! Yksi suosikki brändeistäni on laadukas Mádara Cosmetics*, josta jokainen teistäkin on varmasti kuullut. Olen testaillut useampia sarjan tuotteita ja löytänyt sieltä matkan varrella monia iholleni toimivia suosikkeja. Tällä hetkellä käytössäni on tähän vuodenaikaan loistavasti sopivia anti-age tuotteita, joiden voimin haen ihooni sitä kaivattua hehkua ja kuulautta. Hyvä päivä- ja yövoide, seerumi sekä naamio ovat neljän tuotteen kokonaisuus, joilla pääsee jo pitkälle!

Aivan ensimmäisenä haluan kertoa muutaman sanan käytössäni olevasta päivävoiteesta, Mádara Time Miracle Ultimate Faceliftista*, joka on anti-age vaikutteinen koivunmahlaa sisältävä kasvovoide. Voiteen vaikutukset ovat välittömät ja ihon pinta on levityksen jälkeen oitis kimmoisa, heleä ja nuorekas. Itse huomaan eron moniin muihin päivävoiteisiin verrattuna selkeästi, sillä ihon pinnasta tulee erityisen pehmeä ja täyteläinen. Voide vähentää pieniä ryppyjä ja juonteita, sekä kiinteyttää ihoa. Ehkä merkittävin vaikuttava aineosa on voiteen sisältämä koivunmahla, joka kiihdyttää ihosolujen jakautumista ja täten suojaa kasvojen herkkää hipiää vapailta radikaaleilta, jotka vaikuttavat ihon ikääntymiseen.

Koska päivävoiteenkin alla käytän näin talven tullen poikkeuksetta seerumia, en voi olla kehumatta samaisen sarjan Mádaran Time Miracle Cellular Repair seerumia*. Kyseinen seerumi sisältää myöskin jo mainitsemaani koivunmahlaa ja täten vaikuttaa positiivisella tavalla ihoon hidastaen ikääntymisen merkkejä. Seerumi on erittäin nopeasti imeytyvä, eikä sen jälkeen tarvitse odotella montaa minuuttia, kunnes kasvoille voi jo levittää voiteen. Tällä hetkellä tosiaan käytän seerumia niin päivä- kuin yövoiteenkin alla ja pidän sitä ehdottomasti yhtenä loistavana vinkkinä ylläpitää ihon mahdollisimman hyvää kuntoa! Itselleni seerumi onkin yksi ihonhoidon ehdottomista kulmakivistä, enkä pärjäisi ilman sitä. Seerumin kanssa kannattaa muistaa vaihtaa se säännöllisesti vuodenajan ja ihon kulloistenkin tarpeiden mukaan.

Màdara Cosmetics

Kuten jo mainittu, näin +30-vuotiaana yövoide on aivan ehdoton päivävoiteen rinnalla. Iho uudistuu yöaikaan ja nukuttaessa, joten jo ihan senkin vuoksi erityisesti yövoiteeseen kannattaa panostaa. Tällä hetkellä käytössäni on Mádaran Time Miracle Total Renewal yövoide*, joka kuuluu samaiseen anti-age -sarjaan päivävoiteen sekä seerumin kanssa. Yövoide korjaa ihoa yön aikana tehostaen kollageenin sekä elastaanin muodostumista. Aamulla iho tuntuu hoidetulta, pehmeältä ja kimmoisalta. Itse olen aikamoinen natsi nimenomaan yövoiteen suhteen, enkä mitä tahansa voiteita suostu käyttämään. Tämä Mádaran voide kuitenkin läpäisee seulan mennen tullen, ja etenkin jo mainitsemani seerumin kanssa yhdessä käytettynä lopputulos on erinomainen! Kunnon tehokaksikko, joka hoivaa kasvojen ihoa ja dekolteeta yöunien aikana.

Kasvovoiteiden ja seerumin rinnalla suosin säännöllisesti kuorintoja sekä naamioita. Muutamaan otteeseen olen maininnut, etten enää käytä mekaanisia kuorintoja, vaan olen siirtynyt täysin happokuorintoihin. Mádaralta on pakko kehua AHA PEEL-kuorintanaamiota*, jonka vaikutus perustuu nimenomaan hedelmähappojen kirkastavaan vaikutukseen. Tuo kyseinen tuubi on aivan mielettömän hyvä ja jos et ole koskaan happokuorintaa kotiolosuhteissa testannut, kyseinen purkki kannattaa kyllä laittaa testaukseen! Naamioista puolestaan haluan mainita uuden suosikkini, Mádaran RE:GENE Volume Rebuild Lifting -naamion*, joka kohottaa, silottaa ja palauttaa kasvojen nuorekkuuden ilman kirurgisia toimenpiteitä. Tiedän, kuulostaa aika absurdilta, mutta näin muutamaankin otteeseen naamiota kokeilleena, en voi kuin hehkuttaa sen ihon kimmoisuutta lisäävää vaikutusta! Naamion teho perustuu koivunmahlaan, aminohappoihin sekä kasviuutteisiin. Käyttö on helppoa, eli naamion annetaan vaikuttaa iholla 15-20 minuuttia, jonka jälkeen sen voi halutessaan pyyhkiä pois, tai vastaavasti imeyttää ihoon. Itselleni nämä iholle jätettävät naamiot ovat hieman uudempi tuttavuus, mutta selkeästi ne toimivat hyvin nimenomaan ilta/yöaikaan käytettynä ns. tehohoitona.

Oikeanlaisten – juuri sinun ihollesi sopivien ihonhoitotuotteiden lisäksi, sameaa ja elotonta ihoa kannattaa hoitaa seuraavin keinoin:

Juo runsaasti vettä, 2-3 litraa päivässä. Hyvä vinkki tähän vedenjuonnin lisäämiseen on käyttää vesikannua/pulloa, jonka täyttää aina litra kerrallaan ja josta sitten juo päivän mittaan.

Käytä kollageenia myös sisäisesti. Kollageenin tuotanto hiipuu pikkuhiljaa 25-30-vuotiaasta alkaen ja loppuu kokonaan neljänkymmenen ikävuoden korvilla. Siispä jos et jo kollageenilisää suosi, se kannattaa hankkia nyt viimeistään!

Karsi sokeri minimiin ruokavaliostasi. Itse huomaan sokerin vaikutukset ihossani aika selkeästi ja kuten taannoin mainitsin, sellainen päivittäinen makean napostelu näkyy jo viikonkin jälkeen ihossa. Siispä sokerin käyttö minimiin tai mieluummin herkuttelee sitten kerran tai kahdesti viikossa kuin päivittäin, jolloin vaikutukset eivät ole jatkuvat.

Vältä alkoholia on myös yksi vinkkini. Pimenevät talvi-illat houkuttelevat juomaan viiniä, mutta valitettavasti viini näkyy ihossa sameutena ja elottomuutena. Jokainen on varmasti nähnyt kuvia ”viininaamasta”, joten alkoholin vaikutukset ihon kuntoon ovat todistetusti negatiiviset.

Syö monipuolisesti ja paljon vihreitä! Ruokavalio näkyy ihossa, joten siihen kannattaa kiinnittää erityisesti tähän vuodenaikaan huomiota.

Nuku hyvin ja riittävästi. Kuten mainittu, iho uudistuu yöaikaan ja varmasti jokainen tietää miltä kasvot näyttävät sekä tuntuvat huonosti nukutun yön jälkeen. Iho on kalpea, samea ja juonteet korostuvat, eikä asiaan auta mitkään voiteet saatikka paksu pakkelikerros. Siispä nukkukaahan hyvin tai varatkaa ainakin aikaa unelle.

Käytä kuorivaa kasvovettä! Kuoriva kasvovesi uudistaa ja kirkastaa ihoa nopeasti. Mikäli ihosi on siis normaali ja sietokykyinen, kannattaa hankintalistalle laittaa tähän vuodenaikaan kuoriva kasvovesi!

*

Toivottavasti vinkeistä on apua kaikille samean ja elottoman ihon kanssa taisteleville! Mikäli ihonhoitotuotteet ovat lopussa tai innostuitte jostain suosittelemastani tuotteesta, haluan muistuttaa MÁDARAN BLACK FRIDAY alesta*, joka alkaa huomenna! Koko verkkokauppa on nimittäin -40% alennuksella aina maanantaihin 26.11.2018 saakka, eli kaikki jo mainitsemani tuotteet ovat tarjolla loistavaan hintaan. Tänään ei siis kannata tehdä hankintoja, vaan keskittää varastojen täydentäminen huomiseen!

Kärsiikö moni muu tähän vuodenaikaan sameasta ja elottomasta ihosta, vai olenko ainut?

kauneus ihonhoito ihonhoitotuotteet ikaantyva-iho
Kommentit (1)
  1. Olen suunnilleen koko ikäni käyttänyt muuta kosmetiikkaa kuin luonnonkosmetiikkaa. Päädyin lukemaan blogia jossa kerrottuin luonnonkosmetiikasta ja siitä miten se pysyy iholla.
    Tossa oli se postaus: https://beautydays.fi/miten-luonnonkosmetiikka-eroaa-muusta-meikista/
    Haluaisin kokeilla luonnonkosmetiikkaa ihoni takia, mutta olen silti epävarma. Oli siis kiva tietää näistä Madaran tuotteista ihonhoidon kannalta. Onko sulla joku muukin luonnonkosmetiikkasarja tai meikkisarja jonka oot havainnut hyväksi?

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *