Seksipuhetta & seksi osana hyvinvointia

*Postauksen tuotteet saatu Biodelly.fi -verkkokaupasta

En muistaakseni ole koskaan blogissani (tai ylipäänsä somekanavissani) käsitellyt seksiä tai seksuaalisuutta muutamaa pinnallista lausetta enempää. Tämän tekstin kirjoittaminen jännittääkin jossain määrin, vaikka samaan aikaan mietin, että miksi ihmeessä? Kirjoitan kuitenkin maailman luonnollisimmasta asiasta – vaikkakin aika intiimistä sellaisesta. Olen kasarin lapsi ja perheestä, jossa aiheesta ei ole koskaan suoraan puhuttu. En ole saanut seksuaalivalistusta kuin koulussa ja seurakunnassa, jossa siitä puhuttiin lähinnä negatiivisessa valossa, koska seksi ei kuulu(nut) raamatun mukaan kuin aviopareille ja itsetyydytys oli syntiä. Itsehän rikoin tällä saralla jossain määrin rajoja ja leikin ns. tulella. En kuitenkaan koskaan edennyt yhdyntään saakka edes ensimmäisen poikaystävän kanssa, mutta kaikkea muuta tehtiin ja jälkikäteen pyydeltiin anteeksi Jumalalta. Nyt kun mietin koko asiaa, onhan tuo ihan hullua, koska mitään pahaa ei tehty, eikä ketään satutettu. Neitsyyden menetin lopulta 19-vuotiaana miehelle, jonka kanssa sittemmin myös seurustelin. Muistan miten paljon odotuksia olin ensimmäiselle kerralle romantisoinut, mutta lopulta se ei ollut mitenkään kummoista. Ei huono kokemus, mutta en saanut todellakaan orgasmia tai muutenkaan kokenut mitään järisyttävää.

Lukeudun heihin, jotka ovat löytäneet seksuaalisuutensa kunnolla vasta vanhemmiten. Erityisesti kolmenkymmenen jälkeen voin sanoa tutustuneeni paremmin omaan kehoon ja löytäneeni sen myötä myös seksuaalisesti asioita, josta pidän. Nykyään uskallan myös puhua seksistä ja vaatia omaa mielihyvää. Toki tähän vaikuttaa myös nykyinen parisuhde, jossa seksi ei ole vaiettu asia, vaan aiheesta on puhuttu paljon alusta lähtien. Tämän ihmissuhteen myötä olen myös vapautunut seksuaalisesti ja uskallan keskittyä omaan mielihyvään sen sijaan, että ainoastaan miellyttäisin toista, kuten nuorena pitkälti tein. Uskon että myös yleinen seksuaalinen vapautuminen ja aiheen käsittely mediassa ovat vaikuttaneet omaan suhtautumiseen positiivisella tavalla. Kun joskus seksi oli hyvin vaiettu asia ja erityisesti naisten mielihyvästä ei puhuttu, nykyään näitä asioita korostetaan aikaisempaa enemmän ja seksuaalisuudesta puhutaan ääneen tärkeänä osana kokonaisvaltaista hyvinvointia.

Seksuaalisen vapautumisen myötä myös seksilelut ovat tulleet tutuiksi. Olen itse asiassa niiden suhteen hyvin utelias ja nykyään minulta löytyy useampi hyväksi todettu vempain. Ensimmäisen hankin jo sinkkuna, mutta nälkä kasvaa syödessä, joten onhan tässä tullut testattua yhtä, jos toista laitetta. 😁 Uusimpina tuttavuuksina Biodellyn verkkokaupassa* myytävät Je Joue vibrat; Mimi Soft* ja Uma G-spot*, joista Mimi on ehdottomasti suosikkini – pieni, mutta oikeasti tehokas! Monelle seksilelujen hankkiminen saattaa olla korkean kynnyksen puuhaa, sillä aihe koetaan noloksi ja lelut tilataan mieluusti verkkokaupasta ”salaa”. Olen sitä mieltä, että seksuaalisuudestaan ei tarvitse huudella kaikille, jos näin ei halua ja siksi on todella hyvä juttu, että lelujen tilaaminen tehdään mahdollisimman helpoksi. Mikä olisikaan siis helpompi tapa tilata itselleen uusi vibra kuin verkkokauppa, jossa myydään myös kosmetiikkaa? Samalla kun tilaa itselleen uuden kasvovoiteen, voi tilata myös uuden lelun tai vaikka liukuvoiteen.

Biodelly tosiaan lanseerasi vasta seksuaaliterveyden valikoiman verkkokauppaansa, josta löytyy mm. vibroja, lantionpohjakuulia, liukuvoiteita* ja intiimipyyhkeitä. Tällä hetkellä käynnissä olevan Get curious -kampanjan ajan (jatkuu 17.10 saakka) heidän koko seksuaaliterveyden valikoima* on -20 % alennuksella + lisäksi samaisella alennuksella myydään myös muutamia omia suosikki tuotteitani, kuten Flow Cosmetics -vartalokuorinta* ja JOIK -vartalovoide*. On kyllä hienoa, että yhä useammasta kauneuden verkkokaupasta saa myös seksuaaliterveyteen liittyviä tuotteita, jolloin tilaamisen kynnys madaltuu.

Jos vielä palaan postauksen pääaiheeseen, haluan vielä muutamalla sanalla korostaa seksuaalisuuden vaikutusta yleiseen hyvinvointiin. Itse nimittäin koen, että silloin kun seksuaalienergiani on hyvillä tasoilla, olen muillakin elämän osa-alueilla erityisen hyvinvoiva. Tällä en tarkoita, että vain parisuhde on avain seksuaaliseen hyvinvointiin (parisuhteessakin seksuaalisuus voi olla tosi kuollutta), vaan myös sinkkuna/yksin/deittaillessa omasta seksuaalisesta hyvinvoinnista voi pitää huolta. Omalla kohdalla ehkä se tärkein avain muutokseen oli tässäkin asiassa se, että halusin tutustua paremmin omaan kehoon ja seksuaalisuuteen, jolloin oikean ihmisen osuessa kohdalle, seksuaalienergia vain vahvistui. Eli loppupeleissä omaan kehoon tutustuminen on todella tärkeää ja vaikka sen voi tehdä yhdessä toisen kanssa, monelle helpointa se on yksin ilman minkäänlaisia estoja.

Pelkkää nousukiitoa oma seksuaalipolkuni ei ole todellakaan ollut ja elämässäni on yksi aika suurikin minuun vaikuttanut trauma tällä osa-alueella. Tästä en pysty täällä puhumaan, mutta pointtina, että vaikka olisi menneisyydessä haavoja seksuaalisuuden osa-alueella, voi niistäkin pikkuhiljaa eheytyä ja seksielämästä nauttia täysin rinnoin. ❤️

Heräsikö ajatuksia? Mielellään käsittelen aihetta myös tulevaisuudessa, jos se ei saa ääri negatiivista vastaanottoa. 🙂

hyvinvointi seksi hyva-olo oma-elama
Kommentit (2)
  1. Katariina Kuronen
    15.10.2021, 12:08

    Ihana ja tärkeä aihe! Kiva, että otit sen puheeksi! ❤

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *