Suhteeni mekkoihin

Olen aina ollut farkkutyttö. Tai siis suomennettuna viihdyn housuissa. Tämä on vahvistunut kohdallani vaan vuosi vuodelta ja nykyään päälläni näkeekin aniharvoin hameita. Itseasiassa en montaa hametta/mekkoa edes omista ja kaapistani löytyy esimerkiksi vaan ja ainoastaan yksi perinteinen musta ”coctailmekko”. Klassinen tyyli vaan ei ole minua eikä minua varten. Monesti olen yrittänyt mutta sitten kuitenkin vaihtanut ennen lähtöä asuni housuihin, haalariin tai johonkin kaksilahkeiseen.

Viime aikoina on kuitenkin käynyt jotain tavatonta. Olen nimittäin pukenut päälleni mekon kerran jos toisenkin, vaikkakin omalla hieman rosoisemmalla tyylilläni.

img_5048-003img_5049-003img_5072-003

Tämä Moss Copenhagenin tummanharmaa (kuvissa nähtävästi musta) matalalla poolokauluksella varustettu trikoomekko on nimittäin vienyt sydämeni. Se on niin rento, mukava ja mikä parasta vielä omaan silmääni erittäin syksyisen tyylikäs. Mekko yhdistettynä bikereihin, nahkarotsiin ja hapsulaukkuun on juuri sitä mistä pidän. Mietin itseasiassa, että tässä on pitkästä aikaa ensimmäinen mekko jota voisin hyödyntää vaikka juhlakäytössäkin ylipolven saappaiden tai korkeiden nilkkureiden kanssa. Siihen, kun vielä yhdistää siromman pikkulaukun niin kyllä! Myös revittyjen farkkujen kanssa tämä toimii kivasti ikäänkuin tunikana.

Tässä on itseasiassa nimenomaan sitä vaatteiden monikäyttöisyyttä josta alkuviikosta kirjoitin. Sama mekko palvelee niin arjessa kuin juhlassakin ja kun kyseessä on yksinkertainen vaatekappale, sen yhdisteleminen on helppoa. Tällaisiin vaatekappaleisiin tulisi ehdottomasti satsata useammin.

img_5057-003img_5077-003img_5068-003img_5050-003

Vielä tuohon suhteeseeni mekkoja kohtaan palatakseni on pakko mainita, että olen muutamaankin otteeseen kuullut kommenttia niin naisilta kuin miehiltäkin, että pukeutuisit useammin mekkoon. Kait se mekko on siis edelleen tässä 2016 vuodenkin yhteiskunnassa jonkunlainen viesti naisellisuudesta, etenkin hieman vanhemmalle ikäpolvelle? Niin absurdilta kuin se kuulostaakin. Vai miksi muuten se mekko tulisi useammin päälle pukea? Ei ainakaan  läheskään aina mukavuussyistä.

Itsehän siis naurahdan tuollaisille puheille sillä pukeutuminen on asia, jota muut eivät vaan voi ohjailla. Tai muiden ei kuulu ohjailla. Olen itsekin elänyt aikaa jolloin pukeuduin nimenomaan miesten mieliksi lähes pyllyn paljastavaan mekkoon mutta sitä en tekisi enää. Haluan pukeutua juuri kuten mieli tekee ja vaatteisiin, joissa viihdyn parhaiten. Tämä lienee aika monelle ihan itsestäänselvyys mutta itselleni se ei ole aina sitä ollut. On kyllä aika hieno kokea pukeutumisen suhteen itsensä itsevarmaksi ja nimenomaan kantaa vaatteensa ”ylpeänä”. Kun löytää oman tyylinsä, tuntuu se nimenomaan siltä.

img_5062-003 img_5067-003img_5053-001

Bootsit Alexander McQueen / Mekko Moss Copenhagen / Nahkatakki Saints & Mortals / Laukku Rebecca Minkoff 

Oletteko te enemmän hame vai housuihmisiä? Niin ja mitä mieltä asusta noin muuten? Löytyykö teidän kaapistanne vastaavaa vaatekappaletta, jota voi yhdistellä melkeinpä minkä kanssa tahansa? 🙂

Kommentit (12)
  1. Luin taannoin kauneutta koskevan kirjoituksesi. Mielestäni olet aika miehekkään näköinen kasvoistasi, enkä oikein ymmärrä niin kuin yleisestikään, miksi huulia täytyy pitää törröllä… Ja tuo botoxin tms täyteaineen määrä huulissa, eikö mikään riitä vai sokeutuuko ihminen omalle ulkonäölleen ja ei siksi osaa lopettaa hyvän maun rajoissa? Vaatteesi ovat kauniit, mutta miksi näin monta kuvaa samasta asusta?!:D hölmöissä asennoissa vielä.

  2. Lookin’ good 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *