Suosikkipaikkani

Jokaisella meistä on kodissaan se oma suosikkipaikkansa. Joku nauttii ehkä olohuoneen sohvalla loikoilusta ja toinen taas työhuoneen rauhasta. Koska oma kotini on pieni yksiö (24 neliötä), on tilaa huomattavasti vähemmän kuin monella muulla asunnossaan. Pieni ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö koti voisi olla viihtyisä! Vaikka pidän asunnostani kokonaisuutena todella paljon, on minullakin täällä se paikka, jossa viihdyn kaikista parhaiten.

Tuo kotini suosikkipaikka on ehdottomasti 140 cm leveä jenkkisänky! Rakastan omaa pehmeää ja muhkeaa vuodettani, jonka uumeniin on ihana piiloutua maailmalta. Sänky toimii itselleni sellaisena rentoutumispaikkana ja kotini ehdottomana suosikkina. Olen kuullut useamman ihmettelevän miksi näinkin leveä sänky pienessä asunnossa, johon vastaan aina, että sänky on itselleni tärkeä. Se on minulle se paikka, jossa voin unohtaa ulkomaailman ja keskittyä ajatuksiini. Jos jotain arkista, niin tähän mahtuu nukkumaan kivasti kaksikin ja leveä sänky toimii tarvittaessa vieraille myös sohvan korvikkeena.

Koska sänky on itselleni pyhä paikka, panostan siihen aika paljon. Vaihdan vuodevaatteita usein ja huolehdin siitä, että peti on aina houkutteleva ja puhdas. Olen aika tarkka myös petivaatteiden  laadusta, enkä mielelläni osta huonoja materiaaleja. Ja arvatkaa muuten mistä olen jo pidempään haaveillut?  Sellaisista isoista ja leveistä hotellimaisista nukkumatyynyistä, jotka ovat pari kertaa muhkeammat kuin normaalit tyynyt! Toistaiseksi en ole kuitenkaan vielä raaskinut, mutta ehkä lähitulevaisuudessa… Vaikka noita kyseisiä tyynyjä en nyt sitten vielä omistakaan, on pedistä onneksi mahdollista tehdä houkutteleva ihan vaan muutamilla yksinkertaisillakin jipoilla.

Ihan ensimmäisenä suosittelen hankkimaan useamman tyynyn. Omassa sängyssäni on vaihdellen 2-3 nukkumatyynyä, jolloin vuoteessa voi kieriskellä vapaasti, eikä tarvitse kuljettaa unissaankaan yhtä tyynyä nurkasta toiseen. Myös selkä- ja koristetyynyillä sänkyyn saa kivaa muhkeutta! Itse tykkään katsella televisiota ja välillä kirjoitella blogiakin vuoteessa istuma asennossa, jolloin nuo suuremmat selkätyynyt ovat aivan erinomaiset. Ne tukevat asentoa ja niiden avulla petiin saa halutessaan luotua sohvamaisenkin efektin.

Petivaatteissa suosittelen ehdottomasti panostamaan laatuun – mieluummin vaikka vaan parit hyvät kuin kymmenet surkeat. Itse olen tykästynyt etenkin puuvillasatiiniin, sillä se tuntuu ihoa vasten todella sileältä ja hyvältä. Ei ole liian kuuma eikä kylmä, ei kutise tai tunnu muutenkaan epämiellyttävältä. Sanoisin, että tuo materiaalina tuntuu kaikin puolin ylelliseltä. Omassa vuoteessani on kuvissakin näkyvät JYSKiltä saadut NELL-puuvillasatiini petivaatteet, joiden visuaalinenkin ilme miellyttää itseäni kovasti. Valkoiset lakanat ovat ehdottomasti ne tyylikkäimmät, vaikka niin kovin arat tietenkin.

Pussilakanasetti / satiinilakana / selkätyyny / huopa / lampaantalja

Vuodevaatteiden lisäksi tykkään panostaa sängyn muuhunkin ulkoiseen ilmeeseen. En nimittäin läheskään päivittäin petaa vuodettani päiväpeitolla, jolloin aina heitän siihen koristeeksi muhkean viltin ja taljan. Noilla saat petiin siistimmän ilmeen ilman päiväpeittoa ja niiden avulla vuode näyttää muutenkin pehmeän houkuttelevalta. Itsehän pidän ehkä ylipäänsä sellaisesta vähän rennommasta petauksesta, enkä oikeastaan koskaan viikkaa vuodetta sairaalatyyliin. Toki suojaan aluslakanan peitolla, mutta sellainen huolettoman rento ilme on se, mistä eniten tykkään.

Nyt vihdoin ja viimein kone kiinni ja sukellan tuonne pehmeiden lakanoiden uumeniin. Ajattelin katsoa Vain elämää Ruudusta ja tirauttaa muutaman kyyneleen. Oikein rentoa perjantai-iltaa jokaiselle!

*Tuotteet saatu JYSKiltä. 

Kommentit (4)
 1. Mia / Beauty Highlights
  23.4.2017, 23:27

  Ihanan houkuttelevat kuvat! <3 Mukava sänky (ja uni!) on mullekin tärkeä asia ja ehdottomasti petivaatteissakin haluan panostaa laatuun. En mitään ökykalliita pussilakanoita ole vielä hankkinut, mutta siis tykkään puuvillasatiinista materiaalina enemmän kuin pelkästä puuvillasta 🙂 Jotenkin ne on vaan niin ihanan pehmeät, ettei sängystä tee mieli aina edes nousta, haha.

  1. Kiitos! <3 Joo siis todella tärkeää, ehdottomasti. Uni on kaiken a ja o. En siis itsekään mitään satasia petivaatteisiin laita, mutta mieluiten panostan tosiaan hieman miellyttävämpään laatuun. 🙂

   Puuvillasatiini tuntuu iholla kyllä todella erilaiselle kuin pelkkä puuvilla, vaikka ei se pelkkä puuvillakaan nyt huono ole. Tuntuu, että puuvillaakin on itsessään niin erilaista. Osa on todella karheaa ja osa pehmeämpää… Hyvissä petivaatteissa voisi todellakin loikoilla vaikka koko päivän! Ja välillä muuten sitä saatan tehdäkin. 😉

 2. oi miten ihania kuvia!! <3 mun lemppari paikka on kyylä ehdottomasti kans mun sänky ! 🙂

  Mun blogissa ehkä yksi henkilökohtaisimmista teksteistä <3

  http://woundedlaughh.blogspot.fi/2017/04/tarina-minusta.html

  1. Kiitos! 🙂 Joo sänky on paras. <3

   Okei, pitääkin kurkata. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *