Syyshiukset – Tuotesuosituksia ja hoitovinkkejä

Syksy tarkoittaa monelle uudistumisen halua myös hiusten saralla. Ainakin itse huomaan syksyisin kaipaavani hiuksiini jotain uutta ja niin kävi tänäkin vuonna. Kun alkuvuodesta leikkasin otsatukan, jota verhoina edelleen fiilistelen, tänä syksynä halusin vaaleammat hiuslatvat. Olen aina ollut vähän arka hiusten suhteen, eli minulla ei näe mitään kovin suuria muutoksia – ei ainakaan usein. Jos jotain tapahtuu, niin hiusteni malli muuttuu hieman tai sävy joko tummenee tai vaalenee. Tällä hetkellä hiukseni ovat vaaleammat kuin hetkiin ja tykkään tästä muutoksesta juuri nyt kovasti. Vaikka väri herkästi taittaakin oranssiin tai toffeeseen, ellei naamiota muista pariin pesukertaan laittaa, ei se oikeastaan edes haittaa. Olen välillä jopa haaveillut oranssista/punertavasta tukasta, joten tämä muutos on ollut ihan positiivinen. Kasvot eivät myöskään näytä niin kalpeilta, kun hiukset ovat vaaleammat ja täten myös monen mielestä luonnollisemmat.

Valittelin alkuvuodesta hiusteni heikompaa kuntoa. Käytin koko viime vuoden säännöllisesti lämpörautaa muotoiluun, joka selvästi pikkuhiljaa kulutti hiusteni kuntoa. Vaikka lämpöraudan ei pitäisi aiheuttaa vahinkoa, jos alla on lämpösuoja, en tähän valitettavasti enää omien kokemusten pohjalta usko. Vuoden alussa leikkasin hiuksiini uuden mallin ja latvoja pätkittiin reilulla kädellä. Muutos oli erittäin positiivinen ja edelleen ylläpidän otsatukkaa verhoina. Tosin pätkityistä hiuslatvoista en enää pidä, sillä ne saavat hiukset näyttämään herkästi hamppuisilta (ainakin omassa hiuslaadussa). Onneksi hiukset ovat tuosta jo kasvaneet, mutta edelleen on matkaa tasapitkiin latvoihin.

En sanoisi, että hiukseni ovat tällä hetkellä parhaimmillaan. Näin on ollut joskus ennenkin ja olen käynyt pari kertaa elämässäni läpi myös runsaan hiustenlähdön. Tiedän, kuinka välillä hiukset ovat huonommassa kunnossa ja välillä paremmassa. Paljon on kiinni elämäntavoista, hormoneista, vuodenajasta, hiusten hoidosta ja siitä, miten hiuksiaan käsittelee. Tällä hetkellä pyrin parantamaan hiusteni kuntoa käyttämällä useammin naamioita ja välttelemällä lämpörautoja. Vaikka kaltaiseeni luonnonkiharan ja suoran tukan sekoitukseen olisi ihana käyttää päivittäin muotoilurautaa, enää en siihen leikkiin ryhdy. Säästän muotoilun vaan erityisiin kertoihin, eli kuvauksiin tai viikonlopun menoihin ja tuolloinkin muotoilen vain kevyesti.

Tällä hetkellä noudatan muutamaa rutiinia ylläpitääkseni hiusteni hyvinvointia ja parantaakseni niiden laatua. Hiuslatvasta ei saa paksumpaa edes taikomalla, mutta onneksi tyven kasvuun on mahdollista vaikuttaa ja siihen, millaista uusi kasvava hius on.

Ohessa muutama vinkki, joita noudattamalla minä tällä hetkellä vaalin hiusteni hyvinvointia ja pyrin sitä samalla myös parantamaan:

🖤 Pesen hiukseni aina kaksi kertaa shampoolla, jonka jälkeen levitän pyyhekuivaan hiuslatvaan hoitoaineen ja annan sen vaikuttaa kaksinkertaisen ajan.

🖤 En koskaan harjaa hiuksiani märkänä, vaan kampaan ne harvapiikkisellä kammalla hellästi.

🖤 Pesen hiukseni useammin – en päivittäin, mutta 2-3 kertaa viikossa. Näin siksi, ettei päänahka tukkeudu. Hiukseni eivät siis rasvoitu juuri ollenkaan, jonka vuoksi pesuvälit ovat välillä olleet todella pitkiä. Olen kuitenkin ollut vähän huolissaan päänahasta ja siitä, tekeekö tuollainen pitkä hiusten pesuväli hallaa hiustenkasvulle? Vastausta minulla ei tähän ole, mutta nyt olen kokenut tiheämmän pesutahdin paremmaksi ja tukka on ollut raikkaampi tyvestä latvaan.

🖤 Laitan hiusnaamion kerran viikossa koko päähän ja annan sen vaikuttaa ohjeen mukaan. Yleensä käytän hiusväriä raikastavaa ja pigmenttiä sisältävää naamiota, mutta välillä myös aivan tavallista. Vinkkinä tavalliseen naamioon Madaran Grow -sarjan naamio*, aivan mieletön!

🖤 Käytän vähemmän kuivashampoota. Tähän liittyy kohta kolme, eli olen halunnut antaa päänahan nyt hengittää enemmän. Tekstuurisuihketta käytän edelleen latvoihin, jos kaipaan sinne volyymia. Myös Bruns -sarjan luonnonkosmetiikan suolasuihke* on latvojeni vakkarituote! Suolasuihkeen suihkin pyyhekuiviin hiuksiin pesun jälkeen, antaa muuten aika kivasti volyymia.

🖤 Käytän säännöllisesti ravintolisää hiuksille. Käytössäni on edelleen Hankintatukun Evoniat, joita olen käyttänyt jo todella pitkään. Näitä ilman en enää pärjäisi.

🖤 Nukun hiukset kiinni, mutta tavallisen ponnarin sijaan sidon hiukset kiinni päälaelle pehmeällä donitsilla. Näin pyrin estämään hiusten turhaa katkeilua.

🖤 Värjään vain tyvikasvua ja latvoihin käytän sävyttäviä hoitoaineita tai käyn kampaajalla sävyttämässä. Kun vaaleita raitoja on laittanut paljon, ei ole mitään järkeä laittaa niitä lisää, vaan ennemmin ylläpitää hiusten vaaleaa sävyä kotona ja kampaajalla.

🖤 Käyn leikkaamassa latvat vielä kerran tämän vuoden puolella, jolloin leikkausrytmi säilyy. Leikkaan latvoja siis neljän kuukauden välein ja otsista useammin.

Tähän loppuun haluan nostaa esiin vielä muutaman tuotesuosikin, joita säännöllisesti käytän. Olen ylistänyt eri kanavissa useamman kerran Madaran Grow -sarjaa, joka on luonnonkosmetiikasta ensimmäinen hiustenhoitosarja, joka sopii hiuksilleni täydellisesti. Tällä hetkellä käytänkin pääasiassa kyseisen hoitolinjan shampoota* ja hoitoainetta*, joiden rinnalla myös Bruns Products -sarjan tuotteita. Vaihtelen tuotesarjoja siksi, etteivät hiukset totu liikaa ja tuotteiden teho katoa. Tämä voi olla myös urbaani legenda, mutta itse huomaan, että jos pesen viikko ja viikko -taktiikalla, on tukkani kuohkeampi kuin jos pesen pidempään vain yhden sarjan tuotteilla.

Tykkään hiustenhoitotuotteissa tuuheuttavasta vaikutuksesta, koska lasimainen kiiltävä ja suora hius on inhokkini. Hiukseni ovat luonnostaan taipuisat ja hiuslaatu aika tuuhea, vaikka hiukset itsessään eivät olisi parhaassa iskussa. Jos kampaajalta kysytään, minun tulisi varmasti käyttää jotain silottavaa sarjaa, mutta koska tykkään eri tyyppisestä lopputuloksesta, käytän mieluummin tuuheuttavia tuotteita. Grow-sarja antaa hiuksille nimenomaan tuuheutta aktivoiden samalla hiuspohjaa. Sarjan hoitoaineella on sama vaikutus, eli se ei tee hiuksista raskaita, vaan päinvastoin. Kiinnostaisi kokeilla myös Madaran hiuspohjan boosteria*, jonka luvataan tuuheuttavan hiuksia juuresta lähtien. Tuuheuttavina aineosina tuossa boosterissa ovat mm. kofeiini, sinkki ja niasiini (B3).

Onko muilla ollut näin syksyn tullen tarve uudistaa hiusten ilmettä? 

kauneus hiukset ostokset suosittelen
Kommentit (6)
 1. Niinhän se usein menee, että uudistusta kaipaa keväällä ja sit taas syksyllä :). On helpottavaa oikeesti lukee toistenki mietteitä, että kuontaloa tekis mieli uusia, en oo yksin! – varsinkin kun mies ei yhtään ymmärrä tämmöstä naisellista ”pöhköä” halua uudistua…

  Ite haluaisin ihanan mausteisen hunajan värisen tai kuparisen tukan, aivan ihana olis Bryce Dallas Howardin hiukset Jurassic World kakkosessa. Tai sit Sophie Turnerin hiukset GoTista, niin pehmeän kupariset ja pitkät. Värinä ei ois mulle pitkä matka noihin, kultakupariseen vaan sävytettä, mut vielä en oo löytänyt sitä täydellistä kylmän sävyistä kuparihoitsikkaa. Mulla on kuitenkin aika lämmin kultakupari, ja päälihiuksissa melkein hunajan vaaleata kesän jäljiltä.

  Mut vaikka mikä sävy onkin, nii itekin suosin rakennepaikkaavia hoitoainesävytteitä pituuksiin. Keratiini- ja Silk oil seerumit on uusi rakkaus kans, sekä UV-suoja muotoiluaineissa. Mun puolesta jokaisessa hiustökötissä shampoista lähtien sais olla UV- ja lämpösuoja. Voikohan niitä kerrostaa? Jaajaa…

  1. Jep, säännöllisin väliajoin on kiva tehdä pieniä muutoksia, eli ymmärrän täysin. 🙂 Nättejä tukkaunelmia sulla, mulla kanssa lilaan taittava ja punertava/oranssi. Toisaalta tiedän, etten tule ehkä kumpaankaan koskaan päätymään, eli ovat lähinnä sellaisia haaveita. 🙂

   Ja joo, rakennepaikkaavat on hyviä! Mulle nuo seerumit tuntematonta alaa ja enpä kieltämättä ole tuota UV-suojaakaan seurannut kuin kesäisin.

 2. Meillä on sun kanssa täysin erilainen hiuslaatu, mutta selkeästi ihannehiukset on hyvin samanlaiset 🙂 Vaikka oma hiukseni on vaalennuksesta kärsinyt, en halua käyttää liian hoitavia tuotteita niiden hiuksia latistavan efektin takia. Hoitoainetta laitan aina vaan pituuksiin noin korvan kohdalta alaspäin, ei tulisi mitään jos laittaisin tyvestä asti. Hiukseni katkeilevat melko paljon, joten olen nyt lopettanut niiden värjäämisen kokonaan. Tästä on taas seurannut vielä entistä nopeampi rasvoittuminen ja latteampi tukka. Ohuen tukan kanssa on kyllä sen puoleen tosi hankalaa, kun se ei näytä yhtään hyvältä ilman föönausta/kiharrusta, mutta sitten taas lämpökäsittelyt haurastuttavat jo alunperin ohutta tukkaa.Olen aina haaveillut tuollaisista karheista ja paksuista hiuksista mitä sulla on 🙂 Onneksi kuivashampoolla ja muilla tuuheuttavilla tuotteilla saa edes vähän rakennetta tähän tukkaan, joka ns. luonnontilassa menisi vaan päätä pitkin ja rasvoittuisi yhdessä päivässä. Täytyykin tilata testiin tuo Madaran tuuheuttava shampoo, tykkään itsekin vaihdella shampoomerkkejä tiuhaan tahtiin 🙂

  1. Joo, selkeästi. 🙂 Ja suosittelen ehdottomasti tuota Madaraa! Se oikeasti tuuheuttaa ja pesee todella hyvin. Itselleni jää monista shampoista hieman rasvainen tunne, mutta tuosta ei sitten yhtään. Kymppi plus.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *