Syyspukeutumisen parhaat & tyylipohdintaa

Syksy on vuodenaika, jolloin inspiroidun pukeutumisesta aivan erityisen paljon. Vaikka kesällä pukeutuminen on helppoa ja huoletonta, en ole silti oikein koskaan inspiroitunut hellevaatteista tai pukeutumisesta silloin, kun on kuuma. Syksyllä ja keväällä pukeutuminen on parasta, sillä sen suhteen voi olla aivan erityisen luova. Vaatteita ei tarvitse pukea päälle liikaa ja lisäksi voi myös kerrospukeutua. Tosin nykyään Helsingin talvikin on kuin pitkälle jatkunut syksy, enkä viime talvena esimerkiksi käyttänyt täällä juurikaan talvitakkia.

Pukeudun pääasiassa kierrätettyihin vaatteisiin. Kesällä tuli ostettua muutamat tennarit uutena ja päivitettyä toppivarasto Zaran yksinkertaisilla crop topeilla, mutta noin yleisesti rakastan tehdä löytöjä kirppareilta. Suosin erityisesti Fidaa, Uffia ja Relovea. Vierailen noista jokaisessa säännöllisesti – oikeastaan aina, jos kävelen liikkeiden ohitse. Tosin nykyään huomattavasti vähemmän kuin vuosi sitten, sillä käyn harvemmin ytimessä. Tällä hetkellä myös omistan vaatteita kohtuullisen paljon, eli pystyn yhdistelemään niitä hyvin monipuolisesti. Olenkin ehdottomasti sitä mieltä, ettei minimalistisen vaatekaapin tarvitse olla jokaisen tavoite. Henkilökohtaisesti pidän siitä, että vaatekaapissani on valinnanvaraa, koska tykkään vaihtelusta ja se näkyy myös pukeutumisessa. Toki minullakin on ne tietyt vaatekappaleet, joita käytän paljon ja joista pidän vuodesta toiseen, mutta on myös villejä kortteja, joita päälläni ei aivan joka päivä näe. Tykkään myös yhdistellä vaatteita, jolloin sama vaate saattaa näkyä päälläni useaan otteeseen, mutta kun sen yhdistää eri tavoin, siihen ei kyllästy.

En seuraa erityisemmin trendejä tai pukeudu orjallisesti niiden mukaan, mutta kyllä automaattisesti otan osasta vaikutteita. Sanoisin kuitenkin, etten missään nimessä pukeudu viimeisen muodin mukaan, vaan tyylini on näköiseni. En myöskään halua olla mikään trendien orja, joka ostaa kaikki uusimmat hitit ja niiden hälvetessä heittää vaatteet pois. Muoti on kuitenkin aivan äärimmäisen nopeatempoista, jonka vuoksi viimeisimmän muodin mukaan pukeutuminen ei ole mielestäni mitenkään siistiä. Siistimpää on omintakeinen tyyli, joka istuu kantajalleen. Tällaista tyyliä pystyn parhaiten toteuttamaan ostamalla suurimman osan vaatteista kierrätettynä ja nimenomaan vintagena. Tykkään myös siitä, ettei samanlaisia vaatteita ole, joka toisella vastaan tulijalla, vaan vaate on ikään kuin uniikki.

Jos jotain tämän syksyn muodista ja pukeutumisesta, niin syksyisin suosikkejani ovat aivan erityisesti hatut. Rakastan huopaisia lierihattuja, baskereita, pipoja ja koppalakkeja. Niitä tulettekin näkemään päässäni varmasti kyllästymiseen saakka tähän vuodenaikaan. Myös nahkarotsit (pitkät ja lyhyet), mokkatakit, trenssit, oversize -vaatteet ja hupparit ovat syksyn suosikkeja. Pidin joskus neuleista todella paljon, mutta enää en niinkään. Oikeastaan vain silloin neule on mieluinen, kun se on mukava päällä, eikä pistele. Kengistä rakastan tennareita, jotka menevät pitkälle syksyyn ja niiden rinnalla maiharit ovat suosikkini. Syksyisin pidän vaatteissa mustan lisäksi myös murretuista sävyistä, kuten burgundysta, metsänvihreästä ja oranssista. Myös harmaa, nahka, flanelli, ruutu- ja raitakuosi, avoin selkä, leokuosit ja kaikki kimalteleva sekä mesh, ovat tähän vuodenaikaan makuuni. Jos taas jotain, mikä ei itseeni iske, niin kukkakuosit, nude, rusetit ja runsaat röyhelöt. Yksi ehdoton inhokkini itsellä on kukkakuosi. En tiedä miksi, mutta en vaan osaa nähdä itseäni kukkamekossa tai paidassa. Kuoseista pidän oikeastaan vain ja ainoastaan seepra- tai leopardikuosista.

Lisäsin tähän postaukseen muutamia asuja, joita päälläni on viime aikoina näkynyt. Vielä ei voida puhua täysin syyspukeutumisesta, sillä edelleen olen käyttänyt crop toppeja, koska ilmat ovat sen sallineet. Pukeutumiseni onkin tällä hetkellä sellaista loppukesän ja alkavan syksyn sekoitusta. Toisaalta ihan kiva, ettei vielä tarvitse pukeutua kovin lämpimästi ja ilmat ovat olleen jopa keväiset. Tästä kuukausi eteenpäin, niin tilanne on aivan varmasti toinen ja päällä tosiaan paljon enemmän lämpöisiä vaatteita.

Onko täällä muita syyspukeutumisen ystäviä?

muoti vastuullisuus trendit kirppisloydot
Kommentit (2)
  1. Mistä toi kaunis vaalea trenssi on? 🙂

    1. Se on Uffista. Parin vuoden takainen löytö tasarahapäiviltä. 😍

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *