Tällä viikolla olen…

… katsonut sarjoja enemmän kuin vuosiin. Temppareita, Salkkareita, Exiä rannalla, Rantabaaria (koko ykköskausi katsomatta) ja kuulemma ruotsin Exiä rannalla -sarjaan jää heti koukkuun, mikäli katsomisen aloittaa? En normaalisti katso juurikaan televisiota, saatikka seuraa kovin montaa sarjaa, mutta nyt tilanne on luonnollisestikin eri. Myös Netflix tunnarit sain ystävältäni, joten ehkä vihdoinkin saan aikaiseksi katsoa Luciferin uusimman kauden loppuun? Jos on muuten jotain hyviä uusia sarjasuosituksia joko Netflixistä tai CMoresta, kertokaa ihmeessä!

… itkenyt, ja tähänkin on sanottava, että useammin kuin hetkiin. En tiedä miksi otan tämän tilanteen näin raskaasti ja olenkin sen melkein joka toiselle ääneen myöntänyt. Normaali Jutta olisi nimittäin se, joka ennemminkin kannattelisi tilanteen keskellä ja hokisi, kuinka kaikesta selvitään, mutta nyt olen se henkilö, joka avoimesti myöntää olevansa äärimmäisen surullinen ja voimaton. Enpä tiedä, ilmeisesti olen sitten tällainen ihmistyyppi niiden todellisten kriisien keskellä?

… ihmetellyt sitä arvostelun kulttuuria, joka tähän(kin) tilanteeseen hyvin suomalaiseen tapaan liittyy. Uskon, että äärimmäisen moni pyrkii tekemään tällä hetkellä parhaansa ja nämä tyypit, jotka eivät reagoi tilanteeseen mitenkään – en valitettavasti oikein usko että he tulevat siihen reagoimaan ennen kuin on pakko, ihan sama meuhkataanko tässä miten paljon vai ei. Mielestäni tässä kohtaa ei autakaan arvostella muita esimerkiksi siitä, käykö joku lenkillä, edelleen töissä toimistolla, ostaako ruokansa ruokakaupasta tai liikkuuko ylipäänsä kaduilla, kun olisi suositeltavaa olla vain kotona. Yritetään huolehtia omasta tontista, nimittäin uskon, ettei tässä kenelläkään ole tällä hetkellä kovin helppo ajanjakso meneillään.

… nauttinut arjen pienistä iloista, kuten tuoreesta aamukahvista, auringonpaisteesta ja tänään pidin skypetreffit ystävän kanssa, joka piristi mieltä todella paljon! On niin eri viestitellä kuin ”nähdä kasvotusten” skypen äärellä. Tästä syystä virtuaaliset after workit ja muut eivät ole nyt ollenkaan hullumpi idea ystävien kesken!

… värjännyt hiukset. Mietin onko se tässä tilanteessa turhaa sekin, mutta päätin että haluan pitää kiinni normaaleista rutiineista ja pyrkiä näyttämään ihmiseltä, vaikka kotona pääasiassa olenkin. Tällaisten pienten juttujen merkitys on nyt kyllä korostunut ja sitä huomaa, kuinka niiden avulla yrittää pysyä siinä mahdollisimman normaalissa elämässä tavallaan kiinni.

… leiponut ja viikonloppuna olisi tarkoitus leipoa lisää! Tämä oli ehdottomasti kuluneen viikon yksi positiivinen juttu, koska siihen oli vihdoin aikaa. 🙂 Aika, sitä on kyllä nyt huomattavasti enemmän kuin vuosiin…

… unelmoinut kesästä ja kaikista kivoista jutuista, joihin toivon mukaan tulee mahdollisimman pian taas mahdollisuus! Tämä tilanne onkin muistuttanut itseäni siitä, miten kaikki voi loppua yhtäkkiä, jonka vuoksi elämästä tulee nauttia joka hetki. Olen myös miettinyt kaikenlaisia skenaarioita ja jopa sitä, mitä jos tilanne ei koskaan enää palaudu entiselleen? Tuleehan korona muuttamaan maailmaa pysyvästi, mutta toivottavasti se tekee meistä lopulta vahvempia.

… äänittänyt ääniviestejä enemmän kuin aikoihin! Ruutuaika on muutenkin varmasti kasvanut tämän viikon aikana ihan hurjasti, sillä sitä on niin paljon koneella tai puhelimella, kun on kotosalla…

… nauttinut ulkona paistavasta auringosta! On todellakin onni, että tämä ajanjakso sattuu kevääseen, sillä aurinko auttaa varmasti meistä monia jaksamaan ja se automaattisesti piristää alakuloista mieltä.

… harkinnut Tinderin lataamista, nimittäin nyt olisi taas aikaa swaippailla. 😀 Se voisi olla myös ihan piristävää ajanvietettä, vaikka uusia ihmisiä ei nyt luonnollisestikaan olisi suotavaa tavata.

… selannut Pinterestiä ja fiilistellyt kevään ja kesän tyylejä, nimittäin tämä vuodenaika on ehdoton suosikkini pukeutumisen suhteen!

… suunnitellut suursiivousta saamatta sitä kuitenkaan aikaiseksi. Pakko nimittäin myöntää, että vaikka kotona oleminen on ahdistanut, en ole silti kokenut oloani tylsistyneeksi. Eli toistaiseksi ei ole vielä tarvinnut tarttua siihen ”epämiellyttävimpään” vaihtoehtoon, vaan aina on löytynyt muuta mukavampaa tekemistä! Josko sitten viikonloppuna – tai ensi viikolla, tai sitä seuraavalla?

… miettinyt niitä kaikkia yrittäjiä, jotka ovat nyt ahtaalla. Omakaan tilanne ei ole todellakaan taattu ja tuleva saattaa tuoda mukanaan myös työtuntien vähenemisen. Tällä viikolla en syönyt kertaakaan take away ruokaa, mutta ensi viikolla lupaan petrata ja tukea täten yrittäjiä, joilla on nyt hyvin vaikeaa. Jos muuten jotain positiivista, niin rahaa ei ole mennyt juuri ollenkaan, koska ei tule tehtyä mitään. Nyt onkin loistava sauma säästää sukanvarteen!

Eipä tosiaan ole kauheasti tapahtunut ja aika rajoittuneita asioita on ollut omassa arjessa tällä viikolla. Olen ollut tosiaan etänä koko viikon ja sama tilanne tulee jatkumaan niin kauan, kun tarve vaatii. Toivottavasti teillä on ollut hyvä viikko kaikeasta huolimatta. Eiköhän tähän kaikkeen pikkuhiljaa totu, sillä ei ole tosiaan vaihtoehtoja.

Rentouttavaa perjantai-illan jatkoa! <3

Kommentit (4)
 1. Tsemppiä! < 3 Kyllä tilanne palautuu ennalleen, tai ainakin melkein, toivottavasti tietysti turha lentely ja ylikulutus tämän myötä vähän vähenisi. Mutta jossain vaiheessa tulee rokote ja/tai tehokas lääkitys, ja vaikka korona tai joku muu tulevaisuuden kulkutauti jäisi pysyvämmäksi riesaksi, siihen pystytään tulevaisuudessa varmaan paremmin varautumaan, kun tiedetään mitä odottaa.

  1. Kiitos, samoin sinne! <3 Ja jep, toivon kyllä samaa että tämä pysäyttää kansakunnan. Olet oikeassa myös sen suhteen, että tilanne tulee normalisoitumaan. Itse ehkä liikaa lukenut uutisia ja kuunnellut ihmisiä, jotka maalailevat piruja seinille siitä, kuinka kauan tämä kestää. Realistinen on hyvä olla, eli ihan hetkessä tästä ei selvitä, mutta ei ole järkeä kuitenkaan miettiä liian pitkälle.

   Tsemppiä ja ihanaa viikonloppua! 🙂

 2. Sarjasuositus Cmoresta Golddigger ja Netflixistä Sinner. Mä tykkään sarjoista, joissa on vähän psykologista twistiä ja noista sarjoista löytyy sitä.

  Tällainen kotona paljon oleilu saa helpommin kohtaamaan itsensä ja huomaamaan pinnan alla kyteviä juttuja. Ehkä ne tulee nyt suruna ulos? Ihanaa kun annat itsesi surra. Ei aina tarvi kannatella. <3

  1. Kiitos Riikka! Mä itse asiassa diggaan hyvin saman tyyppisistä sarjoista, joten laitan nämä ylös. 🙂

   Ja jep, siis aivan varmasti. Normaalisti ei ole näin paljon tyhjää tilaa ajatella ja monestihan me nimenomaan täytetään elämä juuri sen vuoksi, ettei näitä hetkiä tulisi. Ja ei, aina ei tarvitse kannatella. <3 Fiilikset menee kyllä niin laidasta laitaan ja onneksi tänään positiivisempi. Ihanaa lauantain jatkoa sinne!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *