Tämän hetken parhaat

Heräsin tänä aamuna levollisin mielin uuteen päivään. Nukuin pitkästä aikaa täysin katkeamattomat yöunet ja sain unenkin ennen kolmea – fiilis on hyvä! Kun käynnistelin päivää kahvin ja banaanipannareiden voimin, pysähdyin jälleen kerran miettimään asioita, jotka ovat tällä hetkellä niitä arjen voimavaroja. Aina noiden seikkojen ei tarvitse olla mitään hurjan suurta tai ihmeellistä, vaan ihan yksinkertaisetkin jutut voivat ilostuttaa. Päätinkin tänään listata teille asiat, jotka ovat omassa elämässäni niitä tämän hetken parhaita. Siellä on joukossa ehkä pinnallisempiakin seikkoja, mutta myös niitä syvemmänkin onnen juttuja.

Pikkusisko. Omistan yhden siskon, joka hän on minua kuusi vuotta nuorempi. Koska ikäeromme on suhteellisen suuri ja olemme luonteiltamme aika erilaisia, on meilläkin ollut omat ristiriitamme. Olen kuitenkin niin kiitollinen siitä, että nykyään ollaan läheisempiä kuin koskaan aikaisemmin ja tullaan hyvin toimeen. Kun siskon kanssa lähenee, tulee siteestä mielestäni jollain tavalla hieman erilainen kuin muista läheisistä ystävyyssuhteista. En tiedä vaikuttaako siihen se verisukulaisuus vai mikä, mutta jotain syvempää aspektia sisarsuhteessa vaan on.

Tulppaanit. Kevään ehdoton ykköskukka on tulppaani. Viime aikoina tulppaaneja onkin tullut ostettua useampaan otteeseen ja useissa eri väreissä – lilat ovat suosikkejani! Tulppaaneiden paras puoli on se, että ne säilyvät pidempään kuin esimerkiksi ruusut. Ne ovat kauniita, eivätkä vaadi suuremmin hoitoa.

5 am coffee. Veikkaisin, että useampi hyvinvoinnistaan kiinnostunut on jo kuullut tästä suositusta Tomi Kokon aamu viiden kahvista? Nykyään kyseistä kahvia myydään mm. Helsingin Pauligin Kulmassa, mutta itse suosin tuon kahvin valmistusta ihan kotonakin. En muista tarkalleen sitä Tomin alkuperäistä reseptiä, mutta itse laitan kahviin teelusikalliset macaa, lucumaa ja MCT-öljyä, sekä 1,5 tl kookosöljyä.

Ihan alkuun siis keitän tavallisen luomu- tai pakurikahvin. Kun kahvi on valmista, kaadan sen blenderiin ja lisään edellä mainitsemani lisukkeet. Tämän jälkeen lorautan sekaan hieman makeuttamatonta soijajuomaa ja hurautan kahvin kuohkeaksi terveyskahviksi! Maailman parasta aamukahvia ja pakko sanoa, että olo on niin erilainen kuin perinteisen suodatinkahvin jälkeen. Minähän en nauti tätä kello viisi aamulla, mutta toimii se myös klo. 9-10 aikaankin. 😉

Oma koti. Nyt pääsiäisen pyhinä kotona on tullut vietettyä tavallista enemmän aikaa. Olen tehnyt suursiivousta ja sen ohessa ihan vaan rentoutunut. Koti on itselleni yksi maailman parhaista paikoista ja se on hyvin oman näköiseni – viihdyn täällä. Itselleni ei tuota ongelmia viettää vaikka kokonainen viikonloppu kotosalla, sillä minulla on täällä aina tekemistä. Jos koti on joillekin paikkana epämukava, minulle se on aina ollut jonkinlainen turva ja pakopaikka kaikesta.

Arman Pohjantähden alla. Yksi suosikki sarjoistani on Armanin luotsaama Pohjantähden alla. Se, että ohjelma käsittelee ennakkoluuloja ja meille jopa hieman tuntemattomiakin aihealueita, on mielestäni hyvin mielenkiintoista. Viimeisin jakso romanikulttuurista avasi ainakin omia silmiäni kovasti. On olemassa niin paljon ennakkoluuloja ja ennakkokäsityksiä, joiden takaa emme tiedä sitä todellista maailmaa. Itselleni ainakin tulee jokaisen Armanin jakson jälkeen se fiilis, että asioista pitäisi todellakin ottaa enemmän selvää, ennen kuin tuomitsee. Toki aina pitää huomioida myös se, että osa jaksoista saatetaan tehdä myös puolueellisesti, vaikka siihen oletettavasti pyritäänkin, ettei näin kävisi. Televisio on kuitenkin aina käsikirjoitettua…

Kiivit. Jostain syystä nyt on meneillään kiivi kausi! Joskus pienenä olin hieman allerginen tuolle vihreälle hedelmälle, mutta onneksi allergiat ovat vuosien saatossa kadonneet. Tykkään laittaa kiivejä smoothien joukkoon, banaanipannareiden lisukkeeksi, salaatteihin ja syödä ihan sellaisenaan. Syön muuten todella vähän hedelmiä, sillä niiden hedelmäsokeri ei sovi itselleni kovin hyvin. Oikeastaan päärynät ja kiivit ovat tällä hetkellä ainoita, joita suosin. Pahin hedelmä vatsalleni ovat viinirypäleet.

Vappu ja kesän läheneminen. Vappu on itselleni ehdottomasti yksi vuoden suosikki juhlista! Se tietää sitä, että kesä on kuukauden päässä ja lämpökin toivon mukaan ihan lähistöllä. Tähän vuodenaikaan huomaa, kuinka ihmiset alkavat hymyilemään enemmän ja mieli on selkeästi useammilla positiivisempi. Valolla on kyllä ihmeellinen vaikutus!

Viisas Elämä – Meditatiivinen juokseminen -kirja. Aloitin kyseisen kirjan lukemisen viime viikolla ja nyt olen jo melkein lopussa. Kirjan aihe on itselleni ajankohtainen, sillä harrastan juoksemista ja olen taas juossut viime aikoina aika paljon. Olen usein miettinyt juoksemisen ja mielen yhteyttä, eli mitä ajatella juostessa – vai ajatellako mitään? Kannattaako kuunnella musiikkia täysillä vai ei ja mikä on se paras tapa saada juoksemisesta irti kaikki mahdollinen hyöty? Kirja on antanut itselleni paljon vastauksia juuri henkisen puolen yhdistämisestä fyysiseen suoritukseen. Voisin perehtyä aiheeseen joku kerta ihan kokonaisen postauksen muodossa.

Bionade luomuvirvoitusjuomat. Viime aikoina olen hurahtanut uskokaa tai älkää, luomuvirvoitusjuomiin! Sain ihan taannoin testattavakseni *Bionaden luomulimuja ja vaikken tosiaan ole aikoihin mikään limsojen ystävä ollut, niin nyt olen kieltämättä positiivisesti yllättynyt. Kyseiset limut ovat tosiaan luomulaatuisia, mikä näkyy limsojen raaka-aineissa ja orgaanisessa käymisprosessissa. Juomissa ei myöskään ole ollenkaan kemiallisia lisäaineita tai gluteenia. Sokeriakin on vähemmän verrattuna markkinoiden muihin virvoitusjuomiin.

Oma suosikkini limuista on ehdottomasti inkivääri-appelsiini – inkiväärihullu, kun olen. Hyvänä kakkosena tulee sitruuna-bergamotti, joka on maultaan myös aivan ihanan raikas. Tuo toisen kuvan punainen Holunder (saksaa ja viittaa siis seljanmarjaan) saadaan vielä toivon mukaan tulevaisuudessa Suomenkin kauppoihin!

Lidlin luomu kaurasydämet. Kaurasataset ovat saaneet rinnalleen uuden suosikin, nimittäin Lidlin luomulaatuiset kaurasydämet. Suosin ainoastaan kauraleipää ja siksi on ihan mielettömän kiva löytää noidenkin suhteen uusia suosikkeja! Itselleni on tärkeää, että kauraleipä on aidosti kauraleipää, eikä sisällysluettelosta löydy esimerkiksi vehnäjauhoja. Nämä kauraleivät ovat kaikin puolin ihan huippuja, joten jos et ole vielä testannut, suosittelen marssimaan oitis Lidlin paistopisteelle!

Säästäminen. Olen nyt ensimmäistä kertaa aikoihin joutunut oikeasti säästämään rahaa – siis ihan oikeasti. Koska tulot tulevat mahdollisesti jatkossa hieman pienenemään, on sitä luonnollisestikin tullut mietittyä omaa kulutuskäyttäytymistään. Päätin ihan vasta, että nyt mennään hetki pelkillä ruokaostoilla ja itse asiassa se, kuinka vähän rahaa loppupeleissä menee jos ei osta mitään ylimääräistä, on ollut ilo huomata. Ruoasta en ala tinkimään mutta ulkona syömisestä, heräteostoista ja muusta turhasta kyllä! Mielestäni jokaiselle tekisi hyvää välillä punnita omaa kulutuskäyttäytymistään, sillä se todellakin saattaa avartaa mieltä…

Vita Liberatan itseruskettava aurinkopuuteri. Näin kesän korvilla rusketusjutut alkavat olemaan taas kovin ajankohtaisia, jonka vuoksi olenkin ottanut jälleen itseruskettavan aurinkopuuterin päivittäiseen käyttöön. Rakastan tuota puuteria, sillä sen avulla on mahdollista loihtia kasvoille ja dekolteelle pysyvä rusketus juuri niihin kohtiin, joihin kaipaa väriä ja varjostuksia. Itse tykkään korostaa etenkin poskiluiden alusia ja solisluita. Kun käytän säännöllisesti kyseistä puuteria, alkavat varjostukset muodostumaan ja ne todella pysyvät vaikka pesisitkin kasvot meikistä. Pitää kirjoitella tuosta tuotteesta lähiaikoina ihan omaa postausta, sillä niin kovasti siitä pidän!

Lähestyvät kolmekymppiset. Ei ehkä niinkään se, että täytän kolmekymmentä, vaan ne juhlat! Kerran elämässä täytetään kolmekymmentä ja ainakin itselleni se on suuri etappi. Haluankin panostaa pirskeisiini ja nyt onkin aloitettu juhlasuunnitelmat. Jotenkin olen myös huomannut sen, että ikäkriisi alkaa pikkuhiljaa väistymään ja tilalle lipuu rauhallisempi fiilis omasta iästä – minähän olen vielä oikeasti aika nuori.

Ida Paul & Kalle Lindroth – Kun tää loppuu -biisi. Tällä hetkellä yksi suosikki kappaleistani, ehdottomasti. Kun ensimmäisen kerran tämän kuulin, itkin vuolaasti. Vaikka kappale onkin kovin surullinen, on siinä silti joku ihmeellinen lohtu. Voisin sanoa, että liippaa todella läheltä oman elämän tapahtumia ja siksi tuntuu aina uudestaan ja uudestaan ihan syvällä sydämessä asti. Eikä siis pelkästään suruna, vaan jonkinlaisena ymmärryksenä – lohtuna.

”Mistä voin ees alottaa, aamut pysyy ennallaan. Mut tää ei tunnu samalta, vaik nää junat kulkee samas aikataulussa, me ei tulla näkee ensi viikolla. Jos oisin rakastanut paremmin, tai sanonut sen useemmin, niin seisottaisko tässä nyt, koska hyvin ei riittänyt, ei riittänyt. Vaikka kuinka toivottiin ei riittänyt. Mutkun mä lähden, niin muistathan mut kauniina, mustassa mekossa ja korkeissa koroissa, kun tää loppuu, tiedäthän et tää loppuu. Ja vaikka meitä kahta ei voida pelastaa, meil on tässä liikaa mitä ei vaan saada unohtaa. Kun tää loppuu, tiedetään et tää loppuu. ”

Siinä tosiaan muutamia tämän hetken suosikkeja laidasta laitaan. Olikohan joukossa mitään samoja asioita, joita te tällä hetkellä fiilistelette? 🙂

*Bionade luomuvirvoitusjuomat saatu blogin kautta testiin. 

Kommentit (4)
 1. Mitä itseruskettava käytät vartalolle? 🙂

  1. Näissä kuvissa olen juuri edellisenä iltana laittanut Vita Liberatan pHenomenalia, eli sitä vaahtoa, joka luo iholle 2-3 viikon rusketuksen. 🙂 Olen kirjoittanut tuotteesta tässä postauksessa: http://onmyway.fitfashion.fi/2017/03/03/kestava-rusketus-aurinkoa/

   Ja siis yleisesti ottaen käytän juuri tuota mainitsemaani vaahtoa, tai sitten Vita Liberatan muita tuotteita. Tässä postauksessa on esimerkiksi kaksi muuta suosikkiani: http://onmyway.fitfashion.fi/2016/08/14/se-purkki-joka-on-aina-loppu/

   Etenkin tuota ”untintedia” ostan säännöllisesti, sillä se antaa omalle iholleni kivan värin. Vaikka tuote on ns. asteittain päivettävä, saa kahdella kerralla jo kivan brunan. 🙂 Pidän myös voiteessa siitä, että tuote kosteuttaa ja on riittoisaa! Niin ja hinta on edullisempi, kuin muissa Liberatoissa. Muistaakseni vain vähän reilu 20 €.

 2. Pikkusisko ja Lidlin kaurasydämet <3 Ollaan lähennetty siskoni kanssa viime aikoina yhä enemmän ja meilläkin on nimenomaan 6 vuotta ikäeroa 😀 Tosin vähän eri asia kun toinen on vielä teini-iässä. Kuitenkin viime aikoina on ollut helpompi löytää yhteinen sävel. Ja Lidlin kaurasydämet löysin tänä vuonna toisen bloggaajan vinkkaamana.:)Miten voikin olla niin hyviä! Luomuvaihtoehdosta en edes tiennyt. Hyvää alkavaa viikkoa!

  1. Ihana kuulla, että tekin olette lähentyneet. 🙂 Nuo kaurasydämet ovat siis luomua ja laktoosittomia. Eli uskoisin, että samasta tuotteesta nyt siis puhutaan! Ja ne ovat oikeasti kyllä niin hyviä, nam nam.

   Mukavaa viikkoa sinnekin! :))

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *