Tämän syksyn tavoitteet x 8

Nyt kun ulkona näyttää konkreettisesti syksyltä vesisateineen, rohkenen jakaa kanssanne tämän syksyn tavoitteita. Minulle syksy on aina sellainen uuden alku ja sen seurauksena käyn läpi elämääni monesta eri perspektiivistä. Niinpä tänäkin syksynä tuo ajatusprosessi on jo käynnistynyt ja siihen liittyen olen miettinyt myös tavoitteita seuraaville kuukausille. Näistä tavoitteista siis lisää tämän päivän postauksessa, joka pitää sisällään kahdeksan vakavaa ja vähemmän vakavaa tavoitetta, joihin pyrin seuraavien kuukausien aikana.

Liikkua enemmän luonnossa

Olen kasvanut maalla ja lapsuudessa luonnossa liikkuminen oli minulle päivittäistä. Viimeisen kolmentoista vuoden sisään Helsingissä asuessani olen kuitenkin viettänyt aikaa luonnossa aivan liian vähän, johon haluaisin muutosta. Siskoni liikkuu paljon metsissä ja sienestää, joten hänen kanssaan on helppo lähteä tutustumaan luontoon taas paremmin, eikä tarvitse mennä yksin. Tänä syksynä tavoitteena onkin liikkua luonnossa enemmän ja poimia marjoja pakastimeen. Jostain syystä luonto ylipäänsä on alkanut kiehtomaan itseäni enenevissä määrin ja nimenomaan se energia, jota kuulen ihmisten sieltä ammentavan. Mikä olisikaan parempi ajankohta liikkua metsissä kuin syksy? Nyt taitaa olla monen marjan tiimoilta oikea kulta-aika.

Ammentaa uutta motivaatiota työntekoon

Kuten taisin jossain kohtaa kirjoitella, kunnollisen kesäloman puuttuminen on jossain määrin vaikuttanut omiin energiatasoihin. Vaikka tavallaan intoa ja inspiraatiota löytyy, samaan aikaan koen jonkinlaista pientä kestoväsymystä. Veikkaan, että olen jäänyt kesän jälkeen vähän sellaiseen uinuvaan tilaan, eli en ole oikein saanut kunnon otetta ja draivia vieläkään päälle. Tällä draivilla en tarkoita sitä, etten tekisi mitään, vaan sellaista normaalia energiamäärää, joka minussa tavallisesti on! Olen kuitenkin ihmisenä innostuva ja aikaansaava, enkä todellakaan mikään laakereilla lepääjä. Siispä tavoitteena onkin nyt lähiviikkoina löytää jälleen tuo hyvä energia ja saada koneisto ns. käyntiin. Pitääkin aloittaa jälleen raudan, B-vitamiinin ja C-vitamiinin syönti, josko noista olisi jotain apua energiatasojen kohottamisen suhteen.

Kuunnella äänikirjoja ja rentoutua sarjojen parissa

Äänikirjat ovat aivan parasta viihdettä pimeneviin syysiltoihin, samoin mielenkiintoiset sarjat. Olen itse asiassa jälkimmäisen suhteen jo petrannut, sillä olen viime aikoina katsonut enemmän sarjoja ja niiden kautta pyrkinyt rentoutumaan. Aikaisemmin minun on ollut vaikea yksin keskittyä johonkin tuollaiseen pitkäksi aikaa, mutta nyt olen alkanut löytämään jälleen sen ”jutun”, joka piilee sarjojen parissa rentoutumisessa. Myös äänikirjoja kuluu, mutta niitä tykkään kuunnella enemmänkin kaikkea puuhastellessa. Äänikirjat ovat parasta viihdettä siivoilun tai tiskaamisen lomaan. Eli tosiaan syksyn tavoitteena on lisätä rentoutumista sarjojen ja äänikirjojen parissa. Kirjojen kautta toki myös ahmia uutta ja mielenkiintoista etenkin ihmismielestä ja ihmissuhteista.

Kasvaa ja kehittyä ihmisenä

Olen miettinyt paljon omaa kasvua ja kehitystä, sekä ammatillista, että henkistä. Ammatillinen kasvu tapahtuu kouluttautumalla, opettelemalla uusia asioita ja haastamalla itseä. Viimeisen vuoden sisään koen kehittyneeni paljon ammatillisessa mielessä ja olen oppinut rakentamaan mm. toimivia vaikuttajakampanjoita aikaisempaa paremmin. Silti edelleen on tiettyjä osa-alueita, joissa haluan kehittyä ja tulla paremmaksi. Ja vaikka olen halunnut keskittyä enemmän muuhun kuin omaan someen, paluu tänne uudella draivilla on tavoitteeni. Olen miettinyt paljon sitä, mistä haluan kirjoittaa ja haluanko pitää sisällön syvällisenä, vai viedä sitä pinnallisempaan suuntaan? Välillä nimittäin motivaatio on vähän hukassa, koska takana on kuitenkin kymmenen vuotta blogin parissa, jonka aikana tunnen antaneeni tänne jo niin paljon. En missään nimessä harkitse blogin lopettamista, mutta ehkä postausmäärät ovat asia, joita tällä hetkellä pohdin. Haluaisin postata joka päivä, mutta aika ja energia eivät enää yksinkertaisesti riitä siihen.😔

Myös oma henkinen kasvu on yksi tavoite, joka ei varmasti koskaan tule poistumaan, oli mikä vuodenaika tahansa. On ollut ihana kuulla teiltä mukavia kommentteja syvällisempiin teksteihin, sillä noiden kommenttien kautta minulle myös konkretisoituu se, että olen mennyt monessa asiassa eteenpäin. Ehkä vähän erikoista sanoa näin, mutta monesti itsensä kanssa saattaa olla tilassa, jossa ei näe omaa kehitystä, ellei joku sitä ulkopuolelta ääneen totea. Yksi konkreettinen tavoitteeni prosessien suhteen tähän syksyyn, on prosessoida hengellisen yhteisön jättämiä traumoja ja päästä niistä pikkuhiljaa täysin yli.

Käydä enemmän eri ravintoloissa syömässä

Tämän syksyn yhtenä tavoitteena on tutustua uusiin ravintoloihin Helsingissä. Haluaisin käydä useammin ystävien kanssa syömässä sen sijaan, että mennään aina automaattisesti viinille. Tätä(kin) asiaa tuli harrastettua enemmän suhteessa ja tapaillessa, mutta näin yksin ollessa ravintoloissa tulee käytyä valitettavan vähän. Ja puhun nyt siis dinnereistä, en niinkään lounaista. Lounaalla tulee käytyä kohtuullisen usein, mutta tosiaan viikonloppuiset illat hyvän ruoan parissa ovat jääneet todella vähäisiksi. Jos on muuten jotain hyviä vinkkejä uusista Helsingin ravintoloista, kuulen niistä mielelläni?!

Fiilistellä hyviä asioita

Ammennan paljon energiaa ympäristöstä. Jos olen seurassa, jossa jatkuvasti valitetaan, fiilikseni laskee hyvin nopeasti pohjalukemiin. Olen tehnyt tämän havainnon hyvin usein ja pahinta on tavallaan se, että yleensä noissa tilanteissa yritän itse väkisin kohottaa tunnelmaa, vaikka samaan aikaan alkuperäinen tunnelma painaa taka-alalla. Tuollaiset tilanteet ovat minulle hyvin kuormittavia, jonka vuoksi olen karsinut elämästäni ihmiset, joiden seurassa on suoraan sanottuna raskasta tai joiden kohtaamisen jälkeen olen alavireessä loppupäivän.

Vaikka syksy varmasti masentaa monia ja itsekään en ole saanut mitään megahyvää draivia vielä päälle, en silti halua vaipua syysmasennukseen tai alakuloon. Pyrin tällä hetkellä keksimään paljon kaikkea kivaa tekemistä ja vaalin asioita, joista saan hyvän mielen. Syksyssä on paljon hyvää, kuten elämässä ylipäänsä. 🙏🏻🧡

Treenit kunnolla käyntiin

Kesä meni treenien osalta aika rennosti, kuten täälläkin olen monesti maininnut. Syksyn tullen tarkoitus on kuitenkin tsempata – ei siksi, että olisin rapakunnossa, vaan siksi, että uskon myös treenien vaikuttavan positiivisesti energiatasoihin erityisesti tähän vuodenaikaan. Nyt jos koskaan kannattaa harrastaa endorfiineja tuottavaa liikuntaa, josta tulee hyvä olo! Myös ruokavalion suhteen voisin tehdä pieniä korjausliikkeitä, eli vähentää juustojen käyttöä ja lisätä ruokavalioon kauden kasviksia. Myös uudet reseptit ja niiden kehitteleminen etenkin blogia silmällä pitäen ovat syksyn tavoitteena.

Antaa elämän kuljettaa

Olen ollut viime kevään jälkeen joissain asioissa ehkä vähän liiankin tiedostava, eli tavallaan pyrkinyt pois niistä seikoista, jotka eivät minua elämässä tyydytä. Tähän liittyen olen kuitenkin huomannut, ettei asioita voi pakottaa. Olen aina ollut sitä mieltä, kuinka yrittämällä liikaa voi tehdä itselleen hallaa, sillä tuo fiilis myös näkyy ulospäin energiana, joka ei ole aina positiivista. Tämän vuoksi olen päättänyt rentoutua määrätyissä asioissa ja asettunut tilaan, jossa annan elämän viedä ja katson, mitä tapahtuu. Elän kuitenkin itselleni tätä elämää ja minulla ei ole kiire mihinkään. Siispä tämän syksyn mottona onkin ottaa yksityiselämässä rennosti ja antaa elämän kuljettaa.

Sellaisia tavoitteita löytyy minulta tätä syksyä silmällä pitäen. Onko teillä tavoitteita, kenties samanlaisia?

puheenaiheet ajattelin-tanaan oma-elama syvallista
Kommentit (2)
  1. Minä luen blogiasi juuri syvällisempien ajatusten takia, ihmisen ajattelu ja henkinen kasvu erilaisine näkökulmineen kiinnostaa minua,
    Syvällisiä kirjoituksia ei vaan synny päivittäin vuodesta toiseen, siihen sopii paremmin ajatus vähemmän on enemmän, sinä olet kirjoittanut paljon ajattelemisen arvoisia kirjoituksia , ne vaativat kirjoittajalta tietyn mielentilan ja hetkensä, se ei onnistu sormilla napsauttamalla. Joten paljon tulee varmasti pinnallisempiakin postauksia joiden pohjalta voi nousta syvällisempia ajatuksia.
    Luonnossa liikkumiseen kannustan kullä, se on monenlaisten energioiden aarre aitta, vesiltä enkä metsästä en ole koskaan tullut kiukkusena pois vaikka kiukkua pihisten sinne olisin mennytkin. Sekin auttaa jos kauniina päivänä istuu hetken ranta kivellä.kaupungin puistoissakin on voimaa kun katsoo niitä eri tavalla, ei vain läpikulku reitteinä.

    1. Mukava kuulla!❤️😊 Ja juuri noin se menee. Syvällisemmät postaukset vaativat sen oikean hetken ja tunnetilan. Yleensä ne myös liittyvät jollakin tapaa omaan elämään, eli nousevat jotain kautta pintaan. Monesti itselleni käy niin, että jokin asia nousee pintaan toisen kokemuksen kautta. Eli tavallaan elän ikään kuin uudestaan sitä tunnetta/kokemusta, jonka olen jo kokenut ja siksi päädyn asiaa käsittelemään blogissa. Tietenkin välillä näitä syntyy ihan oman elämän tilanteista, mutta jos on muutoin aika tasaista, saattaa aiheita pulpahdella esimerkiksi läheisten kokemuksien kautta uudestaan pintaan.

      Ja kyllä, metsä on 💚💚💚

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *