Täydellinen meikkipohja

Meikkipohja on yksi meikin kulmakiviä. Nimensä mukaisesti se luo pohjan koko meikille ja määrittelee pitkälti sen miltä lopputulos tulee näyttämään. Omat mieltymykseni pohjan suhteen ovat vaihdelleet aika paljon meneillään olevien trendien mukaan ja tällä hetkellä kaipaankin pohjaltani yhä enemmän luonnollista lopputulosta. Contouring alkaa olemaan menneen talven lumia ja vain muutamalla tuotteella pärjää entisen useamman sijaan. Itseasiassa liian tukkoinen meikki on alkanut jopa ällöttämään. Varjostukset teenkin tätä nykyä yhdellä aurinkopuuterilla, eikä siihen tarvita monen montaa varjostusväriä.

Silk Oil of Moroccon

Pitkään käytin pohjaan useampaa tuotetta, jotka kaikki sekoitin keskenään. Oli CC-voide, heleyttäjä ja valotipat. Jokainen kolmesta edelleen erityisen hyviä ja toisinaan käytössäkin, mutta nyt olen kieltämättä hurahtanut erääseen tuotteeseen, jolla saan taiottua täydellisen meikkipohjan vaan ja ainoastaan yhdellä purnukalla. Kyseessä on australialaisen *Silk Oil of Morocconin vegaaninen mineraalimeikkivoide, joka on koostumukseltaan kiinteää ja helposti iholle levittyvää.

Tämä on ensikosketukseni mineraalimeikkivoiteisiin ja itseasiassa pakko myöntää, että olin aikaisemmin hieman skeptinen mineraalipohjaisten meikkituotteiden suhteen. Ajattelin niiden olevan aina puuterimaisen mattaisia ja niin kevyitä, että pohja ei näytä yhtään miltään. Olenkin aina pitänyt perinteisen meikkivoiteen koostumuksesta ja siitä, että se levittyy iholle sulavasti ja tasaisesti. Jättää ihon kuulaaksi. Yllätyin kuitenkin hyvin positiivisesti kokeillessani Morocconin mineraalimeikkiä ensimmäistä kertaa, sillä sehän todella levittyy ihoon kuin meikkivoide – ellei jopa paremmin! Mineraalimeikin koostumus on juuri täydellinen, sopivan peittävä mutta ei kuitenkaan missään nimessä tukkoinen ja antaa ihon kuultaa kauniisti meikin läpi. Halutessaan tällä on kyllä mahdollista luoda peittävämpikin lopputulos jos tarve niin vaatii. Myös varjostukset onnistuvat kätevästi jos tahdot korostaa esimerkiksi juuri poskiluun alusia tai ohimoita.

MineraalimeikkiMineraalimeikki

Itselläni on käytössä Argan Cream Compact Foundationista sävy beige (medium). Meikin sävytys on juuri täydellinen omalle iholleni ja se mistä tuotteessa erityisesti pidän, on sen mukavasti päivetykseen taittava väri. Koska suosin itseruskettavaa kasvoilla pari kertaa viikossa, tulee pohjameikinkin olla hieman sävyä antava. Levitän meikin kostean Beautyblenderin avulla ihoon pikkuhiljaa tuputellen. Silk Oil of Morocconillahan on valikoimissaan tähän puuhaan aivan omat meikkiharjatkin, mutta itse olen nyt ainakin toistaiseksi pärjännyt hienosti Beautyblenderin avulla. Koska meikin koostumus on kuitenkin pehmeähköä ja nätisti levittyvää, sulautuu se ihoon kauniisti myös sienen avulla.

Alunperin sain tuotteen tosiaan testiin tammikuun alussa, kun ihoni kunto oli huonompana. Myös meikkipohjalla on väliä ja senpä vuoksi pohjankin on hyvä olla freesi ja mahdollisimman simppeli varsinkin ihon kanssa, jossa on epäpuhtauksia tai ihottumaa. Sen lisäksi, että Silk Oil of Morocconin mineraalimeikki on vegaaninen ja talkiton (ei tuki ihoa), se pitää sisällään mm. orgaanista karitevoita, arganöljyä, vihreää teeuutetta, vitamiineja, antioksidantteja, sekä omega-6-ja omega-9-rasvahappoja. Edellä mainitsemani aineosat auttavat meikkiä säilyttämään ihon kosteustasapainon ja se huomio, jonka olenkin nyt itse tehnyt on, ettei meikki lähde iholta päivän mittaan tai kulu epätasaisille railoille. Omassa ihossani on nimittäin jo vuosia ollut se ongelma, että ihoni ikäänkuin syö meikin päivän mittaan ja joudun lisäilemään sitä viimeistään iltapäivällä. Nyt on menty kevyesti pidemmätkin työpäivät ilman ihon fiksailua ja pohja on pysynyt hehkeänä koko päivän ajan!

Alla kuvaa täysin ilman meikkiä ja sitten täydellä ehostuksella.

Untitled ExportIMG_0556

Kyseinen mineraalimeikkivoide on kyllä vienyt täysin mennessään! Tuote on sopinut erinomaisesti iholleni ja nyt mietinkin, uskallanko enää jättää siitä pois? Ehkä minun ei tarvitse. Jos löytää erinomaisen lisän meikkipussiinsa, sitä on lupa hankkia myös jatkossakin – eikö? Hintaa mineraalimeikkivoiteella on vähän reilu 40 € lanina.fi -verkkokaupassa. Heidän kauttaan Silk Oil of Morocconia taitaa saada kätevimmin Suomesta tilattua.

Onko täällä muita mineraalimeikkivoiteeseen tai muihin mineraalimeikkituotteisiin hurahtaneita? Koska tämä oli niin positiivinen yllätys itselleni, tulen varmasti jatkossa hankkimaan muitakin mineraalituotteita meikkipussiini! Jos on vinkata omaa suosikkiasi, niin kerrohan!?

*Mineraalimeikkivoide saatu blogin kautta testiin. 

Kommentit (2)
  1. Moikka! onko tässä tuotteessa mitään hajustetta? minulla on herkkä iho ja pitäisi olla mahd. luonnollinen tuote ja kuinka kauan sinulla kestää tuo tuote käytössä? pitäisi itsekin keksiä jokin parempi meikkipohja kuin nestemäinen meikkivoide.

    1. Moi! Täältä löytyy lisätietoa: https://www.lanina.fi/tuote/silk-oil-of-morocco-argan-vegan-cream-compact-foundation-kiintea-meikkivoide/

      Koitin katsoa olisinko löytänyt tuosta tuoksusta mitään mutta en löytänyt. Voin halutessasi kyllä selvitellä asiaa. 🙂

      Kyseessähän on siis todella herkälle iholle sopiva tuote, jonka vuoksi sitä minullekin suositeltiin juuri ihon reagoidessa. Eli voisin kuvitella, että sopisi myös sinulle! Purkki on ollut käytössä nyt 2-3 viikkoa useampana päivänä viikossa ja kuvan mukainen on tilanne tällä hetkellä. Eli on vielä kivasti jäljellä vaikka näkee, että on kyllä käytettykin. En osaa vielä sanoa kauan kokonaisuudessaan kestää sillä tämä on ensimmäinen purnukkani. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *