Teidän olettamuksia minusta

Ihmiset olettavat toisistaan yllättävän paljon asioita. Olen kuullut lukuisia kertoja sen, miten on suorastaan yllätytty että olenkin mukava ihminen ilkeän ja koppavan sijaan. Eipä ole siis vain yhden käden sormin laskettavissa ne kerrat, kun minut on leimattu jonkinlaiseksi edes ennen konkreettista ensikohtaamista. Olen myös itse tehnyt vääriä johtopäätöksiä ihmisistä ihan vaan ulkoisen olemuksen, huhupuheiden ja käytöksen perusteella. En lähtökohtaisesti ajattele että kaunis on yhtä kuin biatch, mutta esimerkiksi hyvin paljastavan pukeutumisen olen saattanut antaa luoda tietynlaisia mielikuvia itselleni, jotka olen myöhemmin joutunut kumoamaan. Nykyään pyrin olemaan hyvin avarakatseinen ja avoin erilaisten ihmisten suhteen. Olen ylipäänsä huomannut olevani erittäin vähän kiinnostunut tuntemattomien asioista, sillä omassa elämässäni on riittävästi tekemistä. En jaksakaan käyttää energiaani muiden elämän vatvomiseen tai johonkin turhanpäiväiseen arvosteluun, vaan ennemmin keskityn itselleni merkityksekkäisiin asioihin.

Olettamuksiin liittyen – somessa pyöri viime vuoden lopussa hauska haaste, jossa vaikuttajat haastoivat seuraajiaan kertomaan olettamuksia itsestään. Vihdoin ja viimein päätin itsekin tämän haasteen toteuttaa ja muutama päivä sitten kyselin Instagramin storiesissa teidän olettamuksia minusta. Alkuun mietin, rohkeneeko moni sanoa ääneen ja vieläpä omalla profiilillaan, mitä minusta olettaa, mutta tuli sieltä yllättävän monta vastausta. Tosin eipä yhtään negatiivista, jonka tiimoilta olin kyllä positiivisesti yllättynyt! Tänään jaan kanssanne nuo kaikki olettamukset ja paljastan, olitteko oikeassa…

Viihdyt hyvin itseksesi tai pienessä porukassa. Isot ihmislaumat ahdistavat sinua

Tämä pitää täysin paikkansa! Eli viihdyn erittäin hyvin itsekseni, mutta myös pienessä porukassa. Isot ihmislaumat todellakin ahdistavat ja vaikka selviydyn kyllä monenlaisista tilanteista enkä missään nimessä pelkää olla isossa ryhmässä, niin tuollaisen tilanteen jälkeen olen aivan loppu. Isot ihmislaumat ja hälinä kuluttavat sekä syövät energiaani todella paljon. Parhaiten viihdyn jonkun ihmisen kanssa kahdestaan tai pienessä ystäväporukassa, josta tunnen jokaisen.

Olet luonteeltasi enemmän ”pohtija ja ajattelija” kuin tosi temperamenttinen

Olen pohtija ja ajattelija, siitä ei pääse mihinkään. Voin viettää pitkiäkin aikoja ajatellen ja olen kova mietiskelemään – välillä myös asioita, jotka eivät ole käsissäni ja täten aiheuttavat itselleni turhaa murhetta. Mutta samaan aikaan olen myös hyvin temperamenttinen. Riitatilanteissa olen usein se, joka sanoo juuri sen, mitä ajattelee enkä todellakaan jää alakynteen. Toisaalta vanhemmiten olen rauhoittunut hyvin paljon ja sen myötä kun olen viisastunut, olen myös oppinut, ettei riitely ole aina ratkaisu asioihin. Eli nykyään osaan myös vetäytyä ja esimerkiksi ottaa etäisyyttä jos tilanne äityy todella pahaksi. Eli minussa on tosiaan molemmat puolet. Osaan olla hyvin rauhallinen, mutta myös todella äkkipikainen.

Sulla on tärkeät arvot mistä pidät kiinni

Kyllä on! Aivan mahtavaa jos ne välittyvät myös sinne ruudun toiselle puolelle. Vahva armomaailma on peruja kasvatuksestani ja siihen olen kyllä tyytyväinen. Vaikka arvoni ovat muuttuneet jokseenkin matkan varrella, on siellä silti se sellainen rehellisyyteen, lojaaliuteen ja ahkeruuteen perustuva pohja. Arvot ovat itselleni hyvin tärkeitä ja niiden suhteen en ole valmis joustamaan. Toki haluan ymmärtää erilaisuutta ja erilaisia arvoja, mutta enää ikinä en halua luopua omistani tai toimia niiden vastaisesti.

Pidät yhteiskunnallisista asioista

Tämäkin pitää paikkansa. En niinkään seuraa Iltalehden päivittäisiä uutisia koska siellä on niin paljon kaikkea negatiivista, mutta olen yleisesti kiinnostunut esimerkiksi ihmisoikeuksista ja siitä, mitä yhteiskunnallista on juuri nyt pinnalla. Podcastienkin suhteen huomaan eniten nauttivani ”järkevästä” kuunneltavasta, eli podeista joissa on jokin tärkeä pointti tai joissa käsitellään myös yhteiskunnallisia asioita. Yksi aivan loistava tällainen on Omaa luokkaa, joka on podcast feminismistä, yhteiskunnasta ja kulttuurista. Suosittelen lämmöllä! Kyseinen podcast on antanut itselleni hyvin paljon ajattelunaihetta ja laajentanut moneltakin osalta ajatusmaailmaani.

Todella kiltti ja hyväsydäminen

Olen siinä mielessä kiltti, että olen oikeudenmukainen ja reilu ihminen, mutta itselleni kiltistä adjektiivina tulee jostain syystä sellainen mielikuva että kiltti on se, joka alistuu muiden tahtoon, ei uskalla sanoa mielipidettään ja laiminlyö jatkuvasti itseään? Tuollainen en nimittäin ole, mutta toisaalta pyrin kyllä lähtökohtaisesti aina olemaan kaikille mukava – mikäli ihminen sen ansaitsee. Eli tässä päästään myös siihen, miten en osaa ”nuoleskella” ihmisiä ja jos tiedän toisen haukkuneen minua tai ystävääni selän takana, en sitä hyväksy ja osoitan sen myös käytökselläni. Hyväsydäminen olen kyllä ja haluan kaikille pelkästään hyvää.

Olet herkkä ja tosi ajattelevainen etkä koskaan ainakaan tahallaan satuta ketään millään tavalla

Kyllä, herkkä olen, enkä missään nimessä halua satuttaa ketään tahallani! Nuorempana olin kova puolustautumaan ja jos minua satutettiin, ajattelin oikeudekseni satuttaa takaisin. Iän myötä tuollainen vihalla vihaan vastaaminen on kuitenkin kaikonnut ja nykyään pyrin aina näkemään kaiken taakse, vaikka kokisin tulleeni loukatuksi. Olen tainnut joskus siitä mainita, miten herkkyyteni suojakuori oli aikanaan se kovuus, joka loppupeleissä aiheutti todella paljon vaan negatiivisia tunteita ennen kaikkea itselleni. Ja mitä tulee ajattelevaisuuteen – monessa asiassa kyllä, mutta välillä olen myös impulsiivinen, eli toimin ennen kuin ajattelen. Nykyään kuitenkin tätäkin vähenevissä määrin, sillä olen ymmärtänyt, miten moni asia ei ole aina luonteessa, vaan tapa reagoida on opittu ja siksi muutettavissa.

Määrätietoinen, herkkä, itsenäinen, pohdiskeleva ja välittävä

Kyllä, olen näistä kaikkia. Hyvin kiteytetty useampi ominaisuuteni yhteen!

Olet ujo

Tavallaan joo, mutta tavallaan en. Eli isossa porukassa ja tuntemattomien seurassa saatan olla kyllä vetäytyvä ja ujokin, mutta riippuu pitkälti tilanteesta. Sanoisin etten ole ehkä kovin rohkea juttelemaan täysin tuntemattomille, mutta jos joku tulee minulle juttelemaan, olen kyllä sosiaalinen. Eli periaatteessa minun on hankalaa tehdä itse aloite, mutta jos joku tulee jutulle, olen heti kyllä avoin ja uskallan jutella.

Et välitä ulkopuolisista paineista

No aika vähän kyllä välitän, mutta toisaalta stressaannun herkästi mikäli aikataulut menevät pieleen tai työpöydällä on liikaa asioita samaan aikaan. Mutta noin yleisesti en esimerkiksi ota ulkopuolelta paineita blogini sisällöstä, kuvista tai ylipäänsä oikein mistään työhöni liittyvästä, sillä tiedän tekeväni parhaani. En vertaile itseäni muihin tai oikeastaan ole kiinnostunut siitä, mitä tai miten muut vastaavia asioita tekevät. Blogiskenessä puhutaan paljon kateudesta ja kilpailusta, mutta itse en osaa olla kateellinen enkä ole kiinnostunut kilpailemaan muiden kanssa. Jos joku yhteistyö menee nenäni edestä jollekin toiselle, sitten se menee. Toki haluan tehdä aina parhaani ja olen tarkka siitä omasta kädenjäljestäni, mutta ulkopuolelta en oikein osaa paineita ottaa.

Olet sellainen tyyppi kenen kanssa saisi syvälliset keskustelut aikaan

Ihana, kyllä ehdottomasti saa aikaan mikäli tulee oikea tilanne sellaiselle!

Olet herkkä, analyyttinen, entinen terveyshullu, et kovinkaan pinnallinen, syöt vähän

Ensimmäiseen ja toiseen vastaan ehdottomasti kyllä. Terveyshullukin taisin jossain kohtaa olla ja vähän turhankin tarkka siitä että liikun riittävästi ja syön oikeanlaista ravintoa. Nykyään olen huomattavasti rennompi, vaikka kyllä edelleen haluan pitää hyvinvoinnistani huolta monin tavoin. Pinnallisuus on mielenkiintoinen aspekti, sillä moni siis ajattelee minun olevan hyvin pinnallinen, mutta todellisuudessa en sitä ole. Olen kiinnostunut syvällisemmistä asioista ja uusien ihmistenkin suhteen kiinnostaa aina nimenomaan se, mitä on siellä pinnan alla. Blogi on tietenkin välillä myös pintaakin, mutta hyvin vähän jaksan keskustella mistään ulkonäköön tai materiaan liittyvästä tosielämässä. Niin ja mielestäni syön aika paljon, mutta tähänkin on varmaan olemassa monia mittareita? Ensi viikolla tulee jälleen ruokapäiväkirja ulos, joten ehkä se paljastaa teille jotain?

Oletin ettet kiroile ikinä, mutta kiroiletkin välillä!

Hah hah, tämä on aivan paras. Jossain kohtaa kiroilin todella paljon, mutta nykyään olen saanut tätä hieman hillittyä, sillä kiroilu on mielestäni noloa ja kuuluu ehkä hieman nuorempien kielenkäyttöön. Mutta siis kyllä edelleen ärräpäitä pääsee jos johonkin sattuu, olo on hermostunut tai kaipaan syystä tai toisesta voimasanoja. ”Paska” ei aina riitä, vaan toisinaan tarvitaan hieman vahvempaa ilmaisutapaa…

Fiksu, lämmin ja boheemi ihminen

Pyrin olemaan fiksu – toimimaan sekä ajattelemaan fiksusti. Toisaalta olen myös tunneihminen, mikä tarkoittaa toisinaan järjen ja tunteiden taistoa, eli en voi todellakaan myöntää aina toimineeni fiksusti vaikka siihen pyrin. Lämmin sydän minulla on ja olen hyvin empaattinen, jonka vuoksi minun on vaikea ymmärtää joidenkin ihmisten kylmäkiskoisuutta tai rationaalista toimintaa. Boheemius ei aina välttämättä tule ilmi elintapojeni suhteen, mutta minussa on todella paljon luontaista boheemiutta, joka näkyy ehkä parhaiten minulle itselle ja lähisuhteissa. En ole järjestelmällinen, omaan huonon ajantajun ja toimin hyvin pitkälti luovasti jos saan toimia omien ehtojen mukaan.

Introvertti

Olen introvertti kyllä, mutta toisaalta kaipaan myös ihmisiä ympärilleni. En niinkään suurta massaa, vaan muutamia läheisiä ystäviä, joihin voin luottaa kuin kallioon. Mutta on totta että viihdyn yksin ja saan yksinolosta voimaa. Voin aivan helposti viettää vaikka kokonaisen viikonlopun omassa seurassa, eikä se ahdista minua. Jos viikon jokainen päivä on täynnä hälinää, suorastaan odotan sitä että saan olla yksin. Ylipäänsä hälinäpäivän jälkeen mielestäni on ihanaa tulla kotiin ja olla ihan vaan itsekseen omassa seurassa.

Ahkera, aikaansaava, rehellinen, ystävällinen

Vaikka ulospäin se ei suoranaisesti näy, olen hyvin ahkera ja teen paljon töitä. Vietän hyvin harvoin vapaapäiviä ja minulla on aina ollut korkea työmoraali. Työni ei ole sitä ihan perinteisintä kahdeksasta neljään duunia, mutta se ei tarkoita koskaan että työni olisi aina helppoa – vaikka se ehkä mediaseksikästä onkin. Eli kiva kuulla jos se on välittynyt myös sinne ruudun toiselle puolen! Rehellinenkin olen ja toisinaan jopa turhan rehellinen, eli aina kaikkea ei tarvitsisi ääneen sanoa. Ja kuten jo tuolla aikaisemmin mainitsin, en siedä yhtään kaksinaamaisuutta ja kaiken sellaisen suhteen olen aina hyvin läpinäkyvä. Ystävällinenkin olen, sillä mielestäni se on jokaisen velvollisuus. Toki lähisuhteissa on tärkeää voida näyttää erilaisia tunteita ja sanoa myös poikkipuoleisia mielipiteitä, mutta ystävällinen asenne kanssaihmisiä kohtaan on tärkeää!

Siinä ne. Yllättävän hyvin te ilmeisesti minut olette blogin kautta oppineet tuntemaan, sillä melkeinpä kaikki osuivat yksiin tavalla tai toisella! Kiitos vielä kaikille vastanneille, oletuksia oli mielenkiintoista lukea ja niihin oli kiva vastailla.

Ihanaa lauantaita!

Kommentit (6)
  1. Onpa upea asu! ?

  2. Ihania olettamuksia! Mä sain vain lähinnä hassuja, kuten ”tykkäät jazzista” tai ”et käytä korkokenkiä” 😀 Obvious oli tuo että ”sulla on paljon meikkejä”. Mä aina olen saanut susta ystävällisen ja kivan kuvan, vaikka ei olla muistaakseni juuri juteltu koskaan missään tapahtumassa? Ehkä ”kovan” vaikutelman luot tummalla tukalla ja nudella huulipunalla, siinä on niin kova kontrasti. Who knows? Sopii kuitenkin sulle. 🙂

    xx Laura / Laura Loukola Beauty Blog

    1. Heh heh, niin! 😀 Veikkaan että nuo sinun olettamukset olivat siksi ”pinnallisempia” että kirjoitat pääasiassa kauneudesta – jos olen siis oikein ymmärtänyt? Itse kirjoitan aika paljon henkilökohtaisia ajatuksia, jonka vuoksi ihmiset ovat sitten ehkä paremmin päässeet pääni sisään? Tai näin ainakin olettaisin. 🙂

      Ja joo siis samaa olen miettinyt, että tummat hiukset, kulmat ja vahva huulipuna saattavat luoda sellaisen kontrastin. Ettei ikään kuin näytä kiltiltä naapurintytöltä vaan hieman dramaattisemmalta. 😀 Mutta ihanaa on aina jos vaan voi ennakkoluuloja kumota!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *