Treeneistä ja hikoilusta

Kaupallinen yhteistyö: Triple Dry

Tänään puhutaan treeneistä ja siihen liittyvästä hikoilusta! Nimittäin aivan liian vähän liikuntaa aiheena olen viime aikoina blogissa käsitellyt, vaikka se onkin hyvin tärkeässä roolissa elämässäni. Jos muutamalla sanalla tämänhetkisestä tyylistäni liikkua, niin treenaan viitisen kertaa viikossa, omien resurssien mukaan ja mahdollisimman tavoitteellisesti. Eli haastan itseäni säännöllisesti, mutta jos viikko on tiukka, annan itselleni armoa ja kuuntelen kehoa. Lepo on kuitenkin kaiken a ja o, joten ei ole mitään järkeä treenata kovaa, ellei palautumiseen ole aikaa. Etenkin kuntosalin suhteen olen huomannut, kuinka elimistö vaatii palautumista, mikäli treenin tekee korkealla intensiteetillä. Onkin aikamoinen taito oppia kuuntelemaan kehoaan ja treenaamaan juuri optimaalisesti. Itsekään en tätä ole aina osannut ja nuorempana treenasin aivan liikaa ja usein väsyneenä väkisin, jonka seurauksena esimerkiksi sairastelin paljon. Nykyään en treenaa väsyneenä, vaan treenaan täysillä silloin, kun kehossa on voimaa ja täten myös pääkoppa hommassa mukana! Eli liputan ennemmin vaikka kahden kunnollisen viikkotreenin puolesta kuin kuuden puolitehoilla tehdyn.

Siitä huolimatta, että olen opetellut kuuntelemaan kehoani, olen myös tehnyt tietoisen päätöksen treenata kovempaa kuin vaikka muutama vuosi sitten. Tosin tällä ei ole mitään tekemistä ulkonäön kanssa, vaan puhtaasti henkisen ja fyysisen kunnon. En oikeastaan enää edes muista, mistä tuo ajatus vuosien tauon jälkeen lähti, mutta huomaan inspiroituvani treeneistä aivan eri tavalla, kun asetan itselleni tavoitteita ja huomaan kehitystä tapahtuvan. Tällä hetkellä mentaliteettini onkin se, että treenien tulee kehittää minua tavalla tai toisella. Haluan esimerkiksi lisää voimaa, liikkuvuutta ja parempaa kehonhallintaa. Tähän kokonaisuuteen toimii parhaiten salitreenin, joogan ja aerobisen yhdistelmä. Toki kovaa treenaaminen tarkoittaa myös sitä jo mainitsemaani, riittävää palautumista, optimaalista ruokavaliota ja paljon unta. Kokonaisuus ei ole välttämättä aina mitenkään helposti hallittavissa – ei etenkään näin yrittäjänä. Toisaalta uskon myös siihen, miten liikunta ja moni muu asia elämässä on pitkälti kiinni priorisoinnista. Eli loppupeleissä teemme eniten tilaa asioille, joista nautimme ja jotka koemme itselle tärkeäksi. Minulle treenaaminen on yksi hyvinvoinnin merkittävimmistä lähteistä, jonka vuoksi teen sille aikaa – oli viikko miten kiireinen tahansa. Tokikaan jokaiseen viikkoon ei mahdu viittä treeniä, mutta jo yksikin on parempi kuin ei yhtään.

Treeneistä päästäänkin aiheeseen, joka on aika isossa roolissa, kun puhutaan urheilusta – nimittäin hikoilu. Itsehän hikoilen oikeastaan aina treenatessa, mikäli harjoittelen riittävällä intensiteetillä. Tosin en juurikaan kasvoista tai päänahasta, vaan luontaisesti kainaloista, selästä, varpaista ja rintakehästä. Mielestäni hiki ei kuitenkaan ole mikään mittari siitä, treenaako kovaa vai ei, sillä ihmiset hikoilevat eri tavoin ja hien eritykseen vaikuttaa hyvin moni seikka hormonitoiminnasta lähtien. Pidän itseäni normaalina hikoilijana, eli hikoilen, mutta en mitenkään tavallista enemmän. Siitä huolimatta olen erityisen tarkka antiperspirantin käytöstä, enkä voisi koskaan lähteä urheilemaan ilman kunnollista suojaa hikoilua vastaan. Eli mieluiten suojaudun hikoilulta antiperspirantin avulla kuin käytän deodoranttia, joka taas voi toimia joissain muissa tilanteissa vallan hyvin. Antiperspirantin ja deodorantin ero on se, että deodorantti ainoastaan peittää hienhajun, kun taas antiperspirantti estää hikoilun paikallisesti ja pitkäkestoisesti. Eli tilanteet, joissa hikoilu lisääntyy, vaativat usein antiperspirantin ja tällaisia ovat ainakin omassa elämässä ne treenit. Toki toisinaan myös muut hermostuttavat tilanteet, mutta normaali arki ei sinällään minua hikoiluta. 

Sain jo loppukesästä testiin Triple Dryn useita erilaisia antiperspirantteja käyttämäni luonnonkosmetiikan deodoranttien rinnalle. Vaikka rakastan luonnonkosmetiikkaa, on pakko myöntää, miten kovemmissa treeneissä luonnonkosmetiikan teho ei loppupeleissä riitä pitämään hikoilua kurissa ja siksi käytän antiperspiranttia, joka antaa pitkäkestoisen suojan hikoilua vastaan. Triple Dry suojaa hikoilulta jopa 72 tunnin ajan, mikä tarkoittaa hyvin pitkäkestoista suojaa ja sitä, ettei tuotetta tarvitse lisäillä välttämättä edes päivittäin. Itselleni ehkä se suurin yllätys, on ollut juuri tuo, miten hyvin Triple Dry suojaa useamman päivän ajan, eikä sitä tarvitse käyttää kuin 2-4 kertaa viikossa. Eli vaikka treenaa ja käy suihkussa, antiperspiranttia ei tarvitse lisäillä samaan tahtiin kuin deodoranttia. Myös se, miten hyvin hikoilu on pysynyt kurissa, on yllättänyt minut positiivisesti! Eli kainalot eivät hikoile samalla tavalla kuin ennen, vaan hiki tulee ulos muualta kehosta.

Käytössäni on tosiaan ollut useita antiperspirantteja Triple Dryn valikoimasta, joista ehdoton suosikkini on brändin uutuus, trendikästä aktiivihiiltä sisältävä Triple Dry Shield. Tuote on alkoholiton ja sopii sekä normaalisti, että voimakkaasti hikoileville naisille ja miehille. Antiperspirantin sisältämä aktiivihiili toimii antibakteerisesti iholla ja sitoo kosteutta, jonka seurauksena kainalot pysyvät pitkään kuivina. Pidän myös Shieldin tuoksusta, joka on ihanan raikas olematta kuitenkaan liian voimakas tai pistävä! Tämä on sarjan tuotteista se, jota olen eniten suosinut ja olen sen melkeinpä loppuun kuluttanut. Aktiivihiili lieneekin yksi syy siihen, miksi nimenomaan tähän tuotteeseen olen tykästynyt, sillä olen suosinut kyseistä raaka-ainetta paljon kosmetiikassa ja todennut sen toimivaksi. Hyvänä kakkosena tulee Triple Dry ACTIVE women, jonka vaikutus tehostuu etenkin hikoillessa, kuten juuri kovissa treeneissä. Tätä suosittelen kaikille paljon treenaaville ja treeneissä hikoileville. Active on myös raikkaan tuoksuinen ja hyvin hellävarainen, eikä se aiheuta ihoärsytystä. Itsehän hikoilen myös varpaista, jonka vuoksi Activen suihkemainen versio on loistava tuote jalkojen hikoilun ehkäisyyn! Tämän avulla myös jaloissa on raikkaampi tunne treenien jälkeen. Activesta löytyy oma tuotteensa myös miehille, joten teitäkään ei ole unohdettu.

Brändin muut tuotteet, Triple Dry FRESH women sekä Original, on myös tullut testattua toimiviksi, vaikka niitä vähemmän olenkin suosinut. FRESH women eroaa muista Triple Dryn tuotteista etenkin tuoksunsa puolesta, joka on raikkaan kukkainen. Muuten antiperspirantti pitää samalla tavalla hikoilun kurissa kuin sarjan muutkin tuotteet. Original puolestaan on ehkä useammille se kaikista tutuin ”perinteinen” Triple Dry, josta löytyy ns. unisex versiot ja tuotteet miehille. Tätä muuten muistan käyttäneeni aikoinaan, kun teini-iän loppuvaiheessa ongelmana olivat paitoihin kainaloiden kohdalle syntyvät hikiläikät! En sitten tiedä, oliko noina vuosina elämä sen verran jännittävää, että hikoilutti vai oliko kyse hormonaalisesta hikoilusta? Joka tapauksessa Triple Dry on brändinä itselleni tuttu jo viidentoista vuoden takaa, mikä on muuten aika hauska.

Loppuun vielä muutama vinkki antiperspirantin käyttöön, sillä ainakin itselleni nämä seikat olivat tuntemattomia ennen, kun Triple Dry -brändiin paremmin tutustuin.

 • Käyttö kannattaa aloittaa laittamalla Triple Dry roll-on antiperspiranttia neljänä peräkkäisenä iltana, jonka jälkeen kerrat voi vähentää kahdesta neljään, omien tarpeiden mukaan. Itse käytän antiperspiranttia enää muutamana iltana viikossa.
 • Roll-on antiperspirantti kannattaa levittää aina iltaisin yötä vasten, sillä hikirauhaset lepäävät öisin.
 • Tuotetta ei tarvitse lisätä enää aamulla, vaikka peseytyisi normaalisti. Jos sen haluaa kuitenkin tehdä, Triple Dry spray -antiperspirantti sopii loistavasti tähän tarkoitukseen.
 • Hikoilun estoon tarkoitettu antiperspirantti säilyttää tehonsa treenien ja suihkun jälkeen, johon deodorantti ei pysty.

Triple Dry antiperspirantteja myy Sokos, Stockmann ja Apteekit (myös verkkokaupat).

Millaisia hikoilijoita te olette?

Mukavaa sunnuntain jatkoa!

Kommentit (2)
 1. Sumuisten vetten prinssi
  22.9.2019, 22:53

  Kyllä, kova ja tavoitteellinen treeni on aina sekä fyysisesti että henkisesti vaativaa… ja hikihän siinä pakkaa tulemaan😄
  Kiitos vinkistä, en ole koskaan kuullutkaan Triple Dry -antiperspirantista, kuulostaa hyvältä tuotteelta! Mun luottomerkki on jo vuosia ollut Boss ja toimii👍… mutta täytyypä kokeilla tuota Triple Dry -tuotetta!
  Mukavaa alkavaa viikkoa!

  1. Kannattaa toki testata, hyviä tuotteita ja ehdottomasti kokeilemisen arvoisia. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *