Treenipäiväkirja – 10 treeniä

Kuten viime viikolla lupailin, jälleen olisi luvassa treenipäiväkirjaa kahden viikon ajalta! Olen nyt muutamaan otteeseen menneinä viikkoina maininnut, kuinka tämä pimeys on vaikuttanut omiin energiatasoihin ja sitä kautta myös treeneihin. Vaikka en olekaan tinkinyt itse treenaamisesta, eli en ole laiminlyönyt harjoittelua, kyllä tekeminen on ollut tehoilta huomattavasti heikompaa kuin vaikka pari kuukautta sitten. Vaikka mustaa valkoisella treenaan aivan normaalilla tavalla, silti häiritsee, etten saan jokaisesta kerrasta niin hyvin irti kuin aikaisemmin. No, tämä lienee vain jonkinlainen ajanjakso ja se on hyväksyttävä. Tärkeintä kaikessa tekemisessä on kuitenkin se, ettei saa lopettaa, vaikka aina ei olisi niin ruusuista. Elämäntapapäätökset vaativat lopun elämän sitoutumista ja sellainen suhde itselläni on liikuntaan. Toki lepo tulee aina muistaa, eli ylikuntoon ei kannata itseään treenata, mutta myöskään normaalin väsymyksen ei tulisi antaa ottaa liikaa valtaa. Tekosyihin on aina helppo turvautua, vaikka todellisuudessa olo treenien jälkeen on aina mitä mainioin!

Maanantai 14.10.

Juoksulenkki 6,88 km | 44 min

Tiistai 15.10.

Alkulämmöt crossarissa 10 min, jonka jälkeen olkapää- ja selkätreeni. Olkapäille neljä erilaista liikettä 3 x 10 sarjoina ja selälle sama setti. Loppuun vatsalihakset, kolme erilaista liikettä 3 x 10 toistoa.

Keskiviikko 16.10.

Alkulämpö crossarilla 8 min, jonka jälkeen jalka- ja pakaratreeni. Tein alakropalle yhteensä 8 erilaista liikettä 3 x 10 sarjoina ja loppuun vielä vatsalihakset kaksi erilaista liikettä 3 x 10 sarjoina.

Torstai 17.10.

Välipäivä treeneistä

Perjantai 18.10.

Välipäivä treeneistä

Lauantai 19.10.

Alkulämpö crossarilla 10 min, jonka jälkeen käsivarsi- ja rintalihastreeni. Käsivarsille kuusi erilaista liikettä 3 x 10 sarjoina (pääpaino ojentajissa) ja rintalihaksille 2 erilaista liikesarjaa. Vatsalihakset neljä erilaista sarjaa 3 x 10 setteinä.

Sunnuntai 20.10.

Juoksumatolla juoksua 5 km | 30 min

Maanantai 21.10.

Vinyasa -jooga (1 h 15 min) OH MY GOODNESISSA

Tiistai 22.10.

Alkulämmöt crosstrainerilla 10 minuutin ajan, jonka jälkeen selkä- ja olkapäätreeni. Molemmille lihasryhmille neljä liikettä 3 x 10 sarjoina. Loppuun vatsalihaksia kaksi erilaista liikettä 3 x 10 sarjoina.

Keskiviikko 23.10.

Julksulenkki 6,5 km | 41 min

Torstai 24.10

Välipäivä treeneistä

Perjantai 25.10

Alkulämpö crossarilla 8 min, jonka jälkeen jalka- pakaratreeni. Keskityin erityisesti erilaisiin kyykkyihin ja pakaran aktivointiin. Liikkeitä oli yhteensä 7 kpl ja jokaista tein 3 x 10 sarjat. Loppuun vielä vatsalihakset kahdella erilaisella liikkeellä 3 x 10 sarjat.

Lauantai 26.10.

Kotitreeni yläkropalle tämän videon tahtiin, jonka jälkeen vielä pikaiset vatsat tämän tahtiin.

Teen harvoin kotitreenejä, mutta ne ovat loistava tapa liikkua edes pikaisesti, ellei ehdi lähtemään salille. Etenkin video, jossa tehdään treeni yläkropalle, oli aika tehokas ja kädet hapotti! Kannattaa testata.

Sunnuntai 27.10

Välipäivä treeneistä

Siinä tosiaan kahden viikon treenisykli, johon on mahtunut yhteensä kymmenen treenikertaa. Vaikka treenit itsessään eivät ole ehkä olleet tehokkaimpia mahdollisia, olen tyytyväinen, että tahti on kuitenkin säilynyt hyvänä, enkä ole antanut väsymyksen ottaa liikaa valtaa. Ja kuten jo mainitsin aina, jos itsensä saa salille tai lenkkipolulle lähtemään, se kyllä palkitsee kummasti! Tätä minulta usein itse asiassa juuri kysytään, eli miten jaksan treenata vuodesta toiseen säännöllisesti, vaikka välillä on kaikenlaisia olotiloja? Rehellisesti, se on nimenomaan tuo päätös ja elämäntyyli, jonka olen valinnut. Joka aamu teemme valintoja ja ennen kaikkea valinnan tulevan päivän suhteen – mitä haluan elämältä, mitkä asiat vievät minua sitä kohti? Koen, että jotta pääsen tavoitteisiin, yksi keino tähän on fyysisen hyvinvoinnin vaaliminen. Toki minullakin on ollut ajanjaksoja, etten ole kyennyt treenaamaan (suru ja ahdistus -jaksot, joista seuraa fyysisen suorituskyvyn laskeminen), mutta lähtökohtaisesti jopa noina aikoina, olen pyrkinyt pitämään edes jostain liikuntamuodosta kiinni. Eli mikäli kehossa ei ole fyysisesti voimia, on kevyt, palauttava liikunta parempi kuin ei mitään. Jooga on muuten juuri tuollaiseen ajanjaksoon mitä mainiointa liikuntaa, kun keholleen haluaa olla mahdollisimman lempeä ja hyvä!

Toivottavasti treenit kulkevat siellä hyvin tai vähintään normaalisti! Itselläni ei ole loppuvuoteen sen suurempia treenitavoitteita kuin oikeastaan pysyä normaalissa rytmissä kiinni ja kehittyä sen tiimoilta minkä pystyy. Vuoden lopussa sitten kertaan, mitä on tapahtunut kuluneen vuoden 2019 aikana ja ovatko tammikuussa asettamani tavoitteet toteutuneet? Koko vuoden olen kuitenkin treenannut tavoitteellisemmin verrattuna aikaisempaan ja hakenut entistä kovempaa kuntoa. Itse olen havainnut aika paljonkin muutoksia, mutta näistä tosiaan sitten lisää omassa postauksessa, kun oikea aika on.

Tsemppiä treeneihin! 

Kommentit (1)
  1. Sumuisten vetten prinssi
    28.10.2019, 20:47

    Hyvin olet jaksanut treenata… ja se näkyy👍
    Jo roomalaiset sen tiesivät; ”Mens sana in corpore sano”… terve sielu terveessä ruumiissa🙂

    Hyvää alkanutta viikkoa sinne!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *