Tuuhea tukka ilman rautaa – 6 toimivaa vinkkiä!

Tykkään tuuheasta tukasta, joka on mieluiten hieman laineikas ja vaikka vähän pörröinen. Olen siinä mielessä kyllä kiitollinen, siunattu ja onnellinen, että hiukseni ovat luontaisesti paksut ja hiuslaatu huokea, jolloin niihin on suhteellisen helppo loihtia juuri tuollainen kuohkea ”pörrölook”. Jos täysin  rehellinen olen, inhoan suoristettua ja sileää tukkaa enkä tästä syystä oikeastaan juuri koskaan hiuksiani suorista. Kun moni rakastaa sitä kampaajan jälkeisestä sileää hiusta, minä taas pesen hiukseni mahdollisimman pian kampaajalla käynnin jälkeen jotta tuo sileys katoaa! Kaikki hiusta latistavat tuotteet jätänkin suosiolla kaappiin ja käytän paljon tekstuuri- ja suolasuihkeita. Tukassa pitää olla volyymia ja sitä ei tosiaan voi olla ikinä liikaa!

Siihen miltä hiukset näyttävät, vaikuttaa geenien lisäksi moni asia. Harva syntyy tukalla, joka on aina pesun jälkeen kuin unelma ja moni joutuukin edes hieman hiuksiaan työstämään – jos ei raudan tai föönin, niin vähintään erilaisten hiuksiin jätettävien tuotteiden avulla. Itsekin siis noudatan tietynlaisia rutiineja, mitä tulee hiusten muotoiluun niinä päivinä kun en rautaa käytä. Raudalla tukasta saa aina nätin, sen tietää jokainen. Lievästi laineille kiharrettu tukka on kaunis ja se pysyy hyvänä useamman päivän ajan. Paljon itsekin rautaa nykyään käytän ja talvella olin jopa hieman koukussa hiusten kihartamiseen, sillä se sai tukan näyttämään aina niin viimeistellyn hyvältä. Hyväähän tuo ei hiuksille tee, joten olen jälleen koettanut palata vanhoihin rutiineihin, joilla hiuksista saa näyttävät ilman rautaa.

Tänään haluankin jakaa teille ne vinkit, joiden avulla minä loihdin tukastani tuuhean, kuohkean ja vähän jopa pörrön ilman kuumalla käsittelyä. Eli tämä postaus ei sisällä vinkkejä hiusten raudalla muotoiluun, vaan nimenomaan niitä muita jippoja, joiden avulla omaa hiusta on mahdollista ”boostata” kuohkeaksi. Olettaen tietenkin että pidät tuuheaa tukkaa kauniina, eli jos sileä tukka on sinulle se kaunein mahdollinen, näitä vinkkejä ei todellakaan kannata korvan taakse laittaa!

Älä käytä liian hoitavia tuotteita

Liian hoitavat tuotteet lätistävät useamman suomalaisen hiukset. Vaikka voisi ajatella että ”lättänäongelma” on ainoastaan ohuiden hiusten omistajilla, niin kyllä paksukin tukka lätistyy mikäli hiuksiin käytetään turhan hoitavia tuotteita. Uskokaa tai älkää, hiusteni pahin vihollinen onkin monen suosikki hiusöljy. Siispä mikäli haaveilet tuuheasta ja ehkä jopa hieman pörröisestä tukasta, älä ainakaan läträä öljypohjaisilla tuotteilla tai käytä turhan hoitavia hoitoaineita. Toki hiusnaamio on hyvä tehdä säännöllisesti jotta hiukset eivät kuivu liikaa, mutta jos haluat sen kuohkean pörrötukan, jätä suosiolla  jatkuvassa käytössä väliin. Omat suosikkini ovat tuuheuttavat shampoo ja hoitoaine, jotka tosiaan tukevat sitä hiusteni ilmavuutta, eivätkä saa niitä näyttämään liian raskailta.

Suosi tekstuuri- ja / tai suolasuihketta

Erilaiset rakennetta antavat suihkeet ovat kuohkean kasariletin a ja o! Eli pyyhekuiviin hiuksiin laadukasta suolasuihketta esimerkiksi Balmainilta ja siinä kohtaa kun hiukset ovat kuivat, voi halutessaan lisätä vielä tekstuurisuihketta. Tekstuurisuihke on itselleni sellainen hiusten must have -tuote, jota ilman en muuten edes reissaa! Terveisiä siis Balilta, täälläkin suihke messissä! Näitä käyttäessä tulee muistaa säännöllinen syväpuhdistavalla shampoolla pesu, jotta hiuksiin ei kerry muotoilutuotteiden jäämiä, jotka puolestaan kerrostuessa lätistävät hiuksia.

Kohota tyveä tarvittaessa kuivashampoolla ja pese hiukset pää alaspäin

Mikäli hiusjuuri on lättänä tai tukka valuu päätä myöden, kannattaa tyveä kohottaa kuivashampoolla. Muutama suihkautus tyypillisesti riittää mikäli hiukset eivät ole muuten rasvaiset. Toinen hyvä vinkki kuohkeaan hiusjuureen on pestä hiukset pää alaspäin. Noudatin tätä kikkaa nuorempana todella pitkään, mutta nykyään olen vaan liian laiska ja vähemmän pinnallinen jotta jaksaisin nähdä tuon vaivan. Toisinaan kyllä noudatan tätä rutiinia mikäli tukka pitää pestä nopeasti eikä aikaa vartalosuihkulle ole ja siis huomaan kyllä aina eron lopputuloksessa! Siispä mikäli sinulla on se kaikkea muuta kuin kuohkea tyvi, kannattaa tätäkin vinkkiä kokeilla.

Tee yöksi päälaelle hair bun

… ja laita tukka aina nutturalle, kun hengailet kotosalla. Eli tässä tosiaan ehdottomasti paras vinkkini kuohkeaan tukkaan! Pohjalle siis pesu tuuheuttavalla shampoolla ja hoitoaineella, pyyhekuivaan tukkaan suolasuihketta ja kuiviin mahdollisesti vielä tekstuurisuihketta, jonka jälkeen tukka ylös kevyelle nutturalle. Kannattaa käyttää kiinnitykseen suurta hiusdonitsia, jolloin tukasta tulee aika kiva tuulitukka! Kun tuolla kevyellä hair bunilla nukkuu yön, harjaa hiukset aamulla läpi ja mahdollisesti vielä puristelee kevyesti, on tukassa varmasti volyymia! Tämä on muuten ehkä näistä vinkeistä se eniten käyttämäni, eli minulla on tukka aina kotosalla ollessa nimenomaan nutturalla poninhännän sijaan.

Siirrä jakaus sivuun

Keskipäässä oleva jakaus ei toimi niin hyvin tuuhean tukan kanssa kuin sivujakaus ja ylipäänsä se saa herkemmin hiukset näyttämään lättänöiltä. Tykkäänkin aina välillä tehdä ns. heittotukan, jossa heitän ison osan hiuksista toiselle puolelle. Tällainen hiuslook on heti huomattavasti kuohkeampi, mikäli pohjalla on kaikki tarvittava pohjatyö. Jakauksen puolta voi vaihdella fiiliksen mukaan ja mikäli haluat siihen hieman pitoa, kannattaa lopuksi suihkuttaa kevyesti hiuslakkaa, jotta lopputulos säilyy kivana mahdollisimman pitkään. Mutta siis tämä lookki ei tosiaan näytä yhtään miltään, ellei tukka ole jo valmiiksi tuuhea ja mahdollisesti hieman laineilla!

Leikkaa hiuksia säännöllisesti

Olen huomannut että mitä useammin hiuksiani leikkaan, sitä tuuheamman näköisenä hiusten yleinen ilme säilyy. Vaikka kasvattaisikin pitkiä hiuksia, kannattaa tukkaa leikata kolmen kuukauden välein, jolloin latvat eivät muutu haperoksi ja tukka näytä raskaalta. Olen tässä tosiaan maailman huonoin, mutta pyrin parantamaan! Etenkin kun huomaan vasta leikattujen hiusten eron entiseen, eli pitkä ja hapero hiuslatva ei tosiaan ole tuuhea ja kuohkea vaan suorastaan hamppu. Hiukset ovat siis aina paremman näköiset silloin kun ne ovat hyvässä kunnossa ja yleinen ilme on kivempi ilman mitään lämpökäsittelyjä.

Siinä tosiaan minun kuusi vinkkiäni kuohkeaan tukkaan! Toivottavasti joukossa oli sellaisia vinkkejä, joita voitte mahdollisesti hyödyntää omassa arjessa ja tehdessänne tukkataikoja ilman lämpörautaa.

Oliko joukossa tuttuja juttuja tai onko sinulla kenties jakaa jotain hyviä vinkkejä, joita minä en maininnut?

Kommentit (2)
  1. Hei Jutta! Hyviä vinkkejä, täytyy todellakin kokeilla esimerkiksi noita suihkeita. Sellainen kysymys vielä vain, miten otat nämä kuvasi? Onko sinulla aina joku toinen kuvailemassa blogiasi varten vai mitä?! Olet todella nätti!

    1. Moikka Ainuli! Pahoittelut että kommentti tulee tosi paljon myöhässä, törmäsin siihen sattumalta näin myöhemmin… Eli blogikollegat tai sisko kuvaa ja paljon kuvaan myös itselaukasijalla. Esimerkiksi kotikuvat ovat ihan omassa ”studiossa” yksin otettuja. 🙂

      Ja kiitos paljon! <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *