Vastustuskykyä sinkistä

Taas on se vuodenaika, kun erilaiset influenssat ja kausiflunssat jylläävät. Oliko se eilisen lehdessä vai milloin, että nyt kehoitetaan ihmisiä välttämään kättelyä jotta bakteerien leviäminen minimoitaisiin. Itse en oikeastaan muutenkaan pidä kättelystä, kivempi tapa on vaikka halaus tai poskisuudelma. Kätellessä bakteerit siirtyvät niin helposti ihmisestä toiseen, joten hyvin mielelläni boikotoin tätä tapaa seuraavat kuukaudet.

Toisaalta olen sitä mieltä, että erilaiset flunssat ehkäistään parhaiten oman vastustustuskyvyn kasvattamisella. Tärkeimmässä roolissa ovat ruokavalio, suoliston bakteerikanta ja elintavat. Kun nämä kolme seikkaa ovat priimakunnossa, flunssatkin pysyvät loitolla. Toisaalta, kukapa meistä pystyy jatkuvasti elämään ”täydellistä” elämää? Välillä on huonoja yöunia, stressiä ja surkeampaa ruokailua. Itse ainakin olen huomannut näiden asioiden yhteyden vastustuskykyyn ja siksi syön ravintolisiä jatkuvasti. Ihan vaan taatakseni mahdollisimman monipuolisen ravinteiden saannin.

IMG_5549

Edelleenkään en ole 100 % varma, kuinka paljon pillereistä kehoomme imeytyy (onko kukaan?) mutta uskon kuitenkin, että parempi syödä kuin olla syömättä. Pyrin tietenkin ensisijaisesti syömään mahdollisimman monipuolisesti sillä vahviten uskon, että itse ravinnosta vitamiinit ja hivenaineet imeytyvät paremmin elimistöömme. Se on se luonnonmukaisin tapa. On kuitenkin tiettyjä vitskuja ja hivenaineita, joita tahdon suosia lisäksi purkista ja yksi näistä on sinkki. Sinkki on ainakin omalla kohdallani vaikuttanut vastustuskykyyn positiivisella tavalla hyvin lyhyessäkin ajassa. Veikkaan myös, että mm. sillä on vaikutuksia myös hiuksiini ja ihooni, jotka ovat hyvässä kunnossa.

Itselläni on viime päivät ollut vähän voimaton olo ja tuntunut kuin se töissä jylläävä kausiflunssa koittaisi iskeä. Olenkin kiinnittänyt huomiota vitamiinien ja hivenaineiden huolelliseen saantiin ja esimerkiksi eilen vedin kunnon satsin kaikkea mahdollista mitä kaapista löytyi, mm. juurikin sinkkiä. Tänään onkin jo huomattavasti parempi olo! Sinkki on ehdottomasti yksi parhaista vastustuskyvyn nostajista ja siksi suosittelen sitä varsinkin tähän vuodenaikaan jokaiselle! Myös D -ja B ovat todella tärkeässä roolissa. Parastahan sinkissä on myös se, että sillä on vaikutusta näihin useimpien naisten ongelmakohtiin, eli liruun tukkaan, huonoihin kynsiin ja heikkoon ihoon. Olen kuullut, että säännöllisellä sinkin syönnillä on saatu jopa akne kuriin!? Sinkkihän ei varastoidu elimistöömme, joten senkin vuoksi sen saannin tulee olla päivittäistä, jotta hyötyvaikutuksia voidaan havaita.

Ehkä enitenhän sinkkiä on lihakunnantuotteissa, kuten maksassa jota en itse suosi koskaan. Myös lihaa syön enää todella aniharvoin joten tästäkin syystä tämä purkista nautittava hivenaine on itselleni verrattain tärkeä.

IMG_5541

Suosin vitamiineissa yhteistyökumppanini Luontaistukun tuotteita ja olen ollut niihin hyvin tyytyväinen. Luotan heidän luomulaatuunsa ja siihen, että yritys on suomalainen. En missään nimessä sano etteikö joku toinenkin merkki toimisi, mutta itse pidän näiden tuotteiden laatua hyvänä ja turvallisena. Kukin valitkoon itselleen sen mieluisimman, kunhan saa tarpeeksi vitamiineja ja hivenaineita. 🙂

Tuleeko teidän suosittua sinkkiä purkista? Oletteko huomanneet selvää yhteyttä vastustuskykyyn tai esimerkiksi ihoon?

*Kuvissa esiintyvät tuotteet saatu yhteistyökumppaniltani Luontaistukku.fi:lta. 

Kommentit (4)
  1. Moi! Sulla on kyllä iho ja hiukset tosi hyvässä kuosissa! Mitä muuta vitamiineja syöt päivittäin? Ite oon ajatellut myös lisätä vitamiinit ruokavaliooni, on hiukset ja iho nimittäin sen verran huonossa kunnossa:(

  2. Jeps, kuumajuomajauhe, joka sisältää mustaherukkaa, vähän kofeiinia ja sinkkiä sekä c-vitamiinia. Merkkiä en muista, pakkaus on kotona ja töissä oli vain yksi jauhepussi enää mukana.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *