Vatsan paras ystävä: luumu

Tällaiselle herkkävatsaiselle luumut ovat tuttuakin tutumpi hedelmä. Ostankin niitä kaappiin lähestulkoon jokaisella kauppareissulla ja nautin säännöllisesti ruokavaliossani. Rakastan luumuja, niin kuivattuja kuin tuoreitakin. Ne ovat todella monikäyttöisiä ja sen lisäksi vielä tosiaan hyväksi masullemme.

IMG_2216-001

Luumut ovat paitsi ”vatsan hyvinvointiruokaa” myös koko keholle terveellisiä. Ne sisältävät mm. C-, B2- ja A-vitamiinia, sekä toimivat myös painonhallinnan tukena sillä niiden glukoosipitoisuus on hyvin pieni. Eivät siis nosta verensokeria pilviin kuten moni muu hedelmä tekee, vaan auttavat jopa pitämään verensokerin tasaisena. Toki tässäkin asiassa kannattaa tarkistaa nimenomaan niiden kuivattujen luumujen tuoteseloste, sillä todella moniin kuivatuista on lisätty vaikka ja mitä lisäaineita. Parasta ovat luomulaatuiset luumut joiden suhteen voit olla varma niin hyvistä tuotanto olosuhteista, kuin ylipäänsä luumujen mausta ja laadusta.

Itse suosin luumuja napostelun lisäksi smoothieissa. Okei myönnän, nyt näyttää ja kuulostaa aika kaamealle mutta maku on mitä parhain! Luumut todella sopivat smoothieen ja etenkin jonkun kirpsakamman hedelmän, kuten vaikka omenan kaveriksi. 🙂 Siispä kaikki luumujen ystävät, kokeilkaa tätä reseptiä!

IMG_2252-002

Herkullinen luumu smoothie (GL, M)

  • 3 vihreää omenaa (mieluiten jääkaapissa olleita)
  • 15 kivetöntä kuivattua pehmeää luumua
  • 15 mantelia
  • 2,5 dl kaurajuomaa 
  • Kourallinen jääpaloja

Blendataan seos blenderissä tasaiseksi smoothieksi. Lisää nestettä sen mukaan kuinka juoksevaa smoothiesta haluat. Jos haluat tehdä tuoreisiin luumuihin, tarvitset noin 4-6 luumua.

Nautiskellaan ja käynnistellään uusi päivä vatsaa hellien! 🙂

Luumu smoothie

Löytyykö täältä muita luumujen ystäviä? Missä kaikessa luumuja suositte? 

Kommentit (2)
  1. Ai ai, tämmöiselle herkkävatsaiselle luumut on vihoviimeistä ruokaa – myös omena 😀 Jos kärsii ärtyneestä suolesta niin kivelliset hedelmät pahentaa oireita, harmi koska ne olisi niin hyviä 🙁

    1. Ai? No ehkä tämä todistaa ettei minulla ole ärtynyt suoli. 😀 Vatsani nimittäin suorastaan rakastaa luumuja. Omenoiden suhteenkaan ei tule kärsittyä mutta niistä en nyt muutenkaan enää erityisemmin välitä.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *