Vegaaniset pannukakut

Nyt en kyllä kestä, miten ihana resepti minulla on teille tänään jaettavana! Olen nimittäin jo pidempään vähentänyt kananmunien käyttöä ja tämän myötä to do -listalla ovat keikkuneet täysin vegaaniset pannukakut – tai oikeastaan reseptiikan kehittely ja kokeileminen. Jo etukäteen tiesin kutakuinkin sen, etteivät kananmunat ole korvaamattomia ja ilman niitä taikinan on oltava vaan riittävän paksua, jotta pannarit pysyvät kasassa. Yksi tärkeä elementti tällaisessa munattomassa reseptissä on leivinjauhe, jonka avulla taikinaan saa kuohkeutta ja muhkeutta. Toki myös jauhoja on käytettävä, mutta ne voi valita gluteenittomina. Itse suosin reseptissäni kaurajauhoja, jotka ovat koostumukseltaan loistavia juuri leivontaa ajatellen! Myös kauran maku on tunnetusti pehmeä verrattuna vaikka tattariin. Nesteenä puolestaan voi käyttää mitä tahansa kasvijuomaa, joista tällä kertaa valitsin makeuttamattoman soijajuoman, koska sitä sattui kaapissa olemaan. Voisin kuitenkin kuvitella että esimerkiksi kaura-, manteli- ja kookosjuoma toimisivat myös loistavasti, tai vaikka esimerkiksi vaniljan makuinen soijajuoma! Tuota viimeisintä pitääkin ehdottomasti joku kerta testata…

Vegaaniset pannukakut

VEGAANISET PANNUKAKUT (yhdelle)

  • 1 ja 1/2 pehmeä banaani
  • 1/2 tl kanelia
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl luomu vaniljajauhetta
  • 1 dl kasvijuomaa (käytin makeuttamatonta soijajuomaa)
  • 2/3 tl luomu lakritsijauhetta
  • 1,5 dl kaurajauhoja
  • Ripaus laadukasta suolaa

Koristeluun:

  • Mansikoita
  • Kookoshiutaleita
  • Hunajaa

Laitetaan kaikki aineosat blenderiin ja blendataan tasaiseksi massaksi. Ei kannata säikähtää vaikka taikina onkin paksumpaa kuin on banaanilettujen kanssa tottunut, sillä se kuuluu asiaan. Tarkistetaan maku ja mikäli taikina ei ole riittävän makea mieleesi, lisää siihen hieman hunajaa. Annetaan taikinan kohota viitisen minuuttia, jonka jälkeen paistetaan pieniä pannukakkuja kookosöljyssä. Lieden lämpötila kannattaa pitää jatkuvasti suhteellisen alhaisena etteivät pannarit pala.

Nautiskellaan erilaisten lisukkeiden kera! Ohessa muutama herkullinen lisukevinkki:

  • Vadelmat
  • Pensasmustikat
  • Mansikat
  • Kiivipalat
  • Kookoshiutaleet
  • Pellavansiemenet
  • Raakasuklaarouhe
  • Erilaiset tahnat, kuten cashew- tai manteli

Vegaaniset pannukakutVegaaniset pannukakut

Mikäli intoudutte reseptiä kokeilemaan, niin kertokaahan mitä siitä piditte!

Aurinkoista perjantaita!

Kommentit (6)
  1. Itse olen tehnyt samalla tyylillä mutta käyttänyt vain kikhernejauhoja! Hyvää tulee?

    1. Ahaa, itse en olekaan koskaan tainnut kyseisiä jauhoja edes kokeilla? 🙂 Pitää laittaa ostoslistalle!

      1. Kikhernejauhoissa on paljon proteiinia, joten ovat hyviä juurikin kananmunan tilalle?

        1. Aivan, kiitos tästä vinkistä. 🙂 Ja ihanaa viikonloppua!

  2. Hei! Ootko koskaan miettinyt vloggaamisen aloittamista? Sulla on niin hyviä postauksia ja olisi kiva seurata myös videoita sulta 🙂

    1. Olenhan joskus miettinyt, mutta tavallaan en koe että olisin ehkä verbaalisesti niin lahjakas että osaisin ilmaista itseäni yhtä selkeästi kuin kirjoittamalla. Eli käytän täytesanoja jne. Tosin kai selkeämmän puhetyylin voisi oppia enkä tiedä, ovatko kaikki muutkaan vloggaajat nyt niin fiksuja puhetyyliltään? Mutta tämän vuoksi ehkä… 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *