Viime aikoina olen…

… säästänyt ruokailukustannuksissa ihan mukavasti. En ole nimittäin vielä kertaakaan helmikuun aikana syönyt ulkona, eli siinä mielessä suunnittelemani säästökuuri on pitänyt. Myös Lidlissä olen käynyt aikaisempaa enemmän ja hyödyntänyt K-Kaupan euron päivät. Tarkistin juuri Nordean Wallet -sovelluksesta, niin ruokaan on nyt mennyt 102,00 € helmikuun aikana. Mielestäni tuo on aika vähän, nimittäin tyypillisesti minulla menee ruokaan vähintään satanen viikossa! Tosin eilen hemmottelin itseäni ja otin kombuchan kahvilassa ja maksoin siitä vitosen, vaikka ei ihan kuulunut budjettiin…

… odottanut tyttöjeniltaa, sillä kuten viikonloppuna kirjoitin, olen viime aikoina ollut aikamoinen erakko! Ystävänpäivänä vietetäänkin iltaa ystävieni kanssa ja lähdetään pitkästä aikaa ulos tuulettumaan. En ole tosiaan juonut uudenvuoden jälkeen kuin Lonkeron lanseeraustilaisuudessa yhden hörpyn shottilasista todetakseni, ettei tuo uusi ”lonkkushotti” ollut juttuni. Muutoin on menty kuivalla linjalla ja kieltämättä alkoholia ei ole tehnyt yhtään mieli! Olen jopa funtsinut, että helpostihan tällaista tipatonta voisi jatkaa pidempään, mikäli olisi jotain, mikä motivoisi riittävästi.

… elänyt aika tasaista arkea monellakin tapaa. Ennen joulua elämässäni oli läsnä väsymystä ja mieltä ahdistavia asioita, mutta nyt mennään mukavan seesteisellä meiningillä! Huomaan, että osaan paremmin priorisoida asioita ja hallita kokonaisuuksia. Vaikka paljon on tälläkin hetkellä tekemistä, pystyn silti pitämään mielen tasaisena, enkä ole ainakaan toistaiseksi menettänyt yöunia. Yöunien menettäminen on muuten ainakin omalla kohdalla varoitusmerkki siitä, kuinka liikutaan vaarallisilla alueilla ja olen opetellut tuossa kohtaa pysähtymään. Uni on kuitenkin asia, josta ei yksinkertaisesti voi tinkiä ja siitä en edes halua tinkiä!

… haaveillut kokonaisesta otsatukasta 70-luvun tyyliin. Olen vähän sellainen ihmistyyppi, että jos otan askeleen johonkin suuntaan, pitää tuo askel ottaa loppuun saakka – kaikki tai ei mitään! Eli kohta ei riitä enää pelkät otsahiusverhot, vaan pakko varmaan kokeilla myös kokonainen otsis. Nähtäväksi jää, kuinka käy…

Iineksen innoittaman lukenut vanhoja päiväkirjoja. Tämä ei tosin ole ainut kerta, kun olen niitä eksynyt lukemaan, mutta kieltämättä olivat ehtineet pölyttymään kaapin perukoilla. Viikonloppuna kaivoin esiin päiväkirjan ajalta, jolloin olin 19 vuotias ja juuri muuttanut Helsinkiin ja tavannut eksäni. Voin sanoa, että vaikka olisi miten hauska jakaa lainauksia päiväkirjasta täällä, en siihen pystyisi! Olen kirjoittanut asioista jo tuolloin aivan äärimmäisen suoraan, eivätkä jutut kestäisi päivänvaloa. 😀 Toisaalta päiväkirjaa lukiessa minulle tuli jokseenkin jopa surullinen fiilis, sillä tekstini on niin kovaa, vaikka todellisuudessa olin äärimmäisen epävarma itsestä, elämästäni ja tekemisistäni. Yritin selkeästi olla kokenut ja tulla hyväksytyksi täysin väärin tavoin, mikä johtui puhtaasti siitä, etten tiennyt miten toimia. Olin kasvanut hengellisen yhteisön piirissä, joten kaikki alkoholista seksiin oli minulle täysin uutta.

… miettinyt elämän tarkoituksellisuutta erään läheiseni elämäntilanteen kautta. Lähinnä siis pohtinut sitä, miksi toisinaan elämään tulee vastustusta juuri silloin, kun näyttää että kaikki menee viimein loistavasti? Muistuipa mieleeni myös omat fiilikset viimeisen puolentoista vuoden ajalta, kun erään ihmissuhteen kanssa olen paininut juuri onnen ja pettymysten välillä. Noissa tilanteissa olen kieltämättä miettinyt, mikä ihme tämän ihmisen tarkoitus elämässäni on, sillä hän on saanut minut tuntemaan jo aika lyhyessä ajassa niin monia vahvoja tunteita? Edelleenkään en varmaksi sitä tiedä ja tällä hetkellä en voi sanoa muuta kuin että uskon tarkoituksiin, vaikka välillä tekeekin mieli haistattaa paskat kaikelle tuollaiselle positiivis optimistiselle psykologialle.

… kuvannut kännykällä ja paljon, sillä hankin viimein uuden iPhonen. Samaan aikaan järkytyin eilen radiosta kuultuani, että Apple on ihan tosissaan hidastanut useita vanhoja puhelinmalleja ja saanut siitä sakot! Näitä vanhoja malleja olivat siis tyyliin puhelimet kasiin saakka, eli en edes kutsuisi noita kovin vanhoiksi. Hetki sitten minullakin oli vielä kasi… Aika hirvittävää tukea kyseistä lafkaa, mutta silti olen täysin koukussa Applen tuotteisiin. En voisi palata enää Androidiin ja jos jotain esimerkiksi nykyisestä läppäristäni, Macbook Prosta – se on ostettu vuonna 2015 ja pelittää edelleen kuin uusi!

… kuunnellut todella paljon 90-luvun räppiä! Ylipäänsä viime aikoina olen fiilistellyt menneiden vuosikymmenten musiikkia ja palannut ajassa taaksepäin. Siellä on lukuisia aivan huikeita hittejä, joita pitäisi kuunnella useammin. Ja taisin muuten löytää uuden suosikki radiokanavan, nimittäin KISS fm soittaa todella paljon vanhoja legendoja ja siksi sopii tähän kauteen loistavasti! 😀 Nyt esimerkiksi Kissiltä tulee Shaggyn Angel, jota en ole kuullut vuosiin, omg…

… löytänyt uuden suosikki kaurajuoman kahviin. Tämä lemppari on Lidlin OATIS kaurajuoma ja erinomaisen maun lisäksi vieläpä todella edullinen! Ylipäänsä Lidl on nykyään kyllä aika täydellinen kauppa, kun sieltä löytää myös vegaanisia tuotteita. Lidlin soijajogurttia on tässä yhteydessä myös pakko ylistää – sekä maustamatonta, että maustettuja versioita.

… hoitanut ihoa kuorinnoilla ja naamioilla viime kuukausia enemmän. Valon määrän lisääntyminen on nimittäin tuonut esiin kaikki pienetkin virheet ihossa ja olen paikoitellen ollut huomaavinani väsymyksen merkkejä. Ruokavaliolla on suuri merkitys tähän asiaan, eli jatkossa jälleen sokeri ja juustot minimiin. Veikkaan että myös sisällä oleminen on vaikuttanut, sillä en ole juossut lenkkejä ulkona sitten marraskuun, vaan pelkästään juoksumatolla. Toki vuosiakin tulee kohta taas mittariin, joten mitäpä sitä kieltämään, etteikö sillä olisi vaikutusta!

Onko joku muu viime aikoina innostunut vanhoista legendoista, lukenut vanhoja päiväkirjoja, säästänyt ruokakuluissa tai kenties miettinyt, miksi kaikki menee silloin pieleen, kun luulet huonon onnen kääntyvän?

Kivaa keskiviikon jatkoa!

Kommentit (5)
  1. Ihana tyyli sulla😍

  2. Oon niin pihi, että miulle paras motivaattori alkoholin poisjätölle on taloudellinen. Eihän se yksi lasillinen tietenkään taloutta kaada, mutta pienistä puroista syntyy iso virta. Pieni tapamuutos kerrottuna pidemmällä ajalla saa aikaan ison tuloksen.
    En koe mitään pakkotarvetta alkoholille ja oikeastaan kukaan ei ole edes sen kummemmin ihmetellyt ravintolassa vesilinjaani.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *